Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
mceza
Já ale myslel, že je zvykem alespoň představit nástupce modelu, když je ještě v prodeji. Pokud 920 už v oficiálním prodeji není, není nejvyšší čas (ne-li pozdě) představovat nástupce?
Dobrý den,
dnes mi dorazila nová lumia 920. Můj předchozí mobil byl starý MDA s windows mobile. Mám v MDA asi 500 kontaktů, jak je můžu co nejednodušeji dostat do Lumie? Hlavně ať se to nemusí ručně přepisovat. Děkuji za rady.
dnes mi dorazila nová lumia 920. Můj předchozí mobil byl starý MDA s windows mobile. Mám v MDA asi 500 kontaktů, jak je můžu co nejednodušeji dostat do Lumie? Hlavně ať se to nemusí ručně přepisovat. Děkuji za rady.
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
Skús tu vopred predinštalovanú app v telefóne.Slúži presne na to, čo potrebuješ.
volá sa prenos mojich informácií alebo tak nejako..momentalne si nespomeniem, no určite tam je
volá sa prenos mojich informácií alebo tak nejako..momentalne si nespomeniem, no určite tam je
Děkuji za radu, přes aplikaci přenos mých dat přes bluetooth vyřešeno, jednoduše až jsem nečekal.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Tak jsem dneska v planeu v ičíně, vaší L920 okukoval, fajn telefon ale na mé pracky vzhledem k použití je prostě těžký.
Už dlouho jsem uvažoval nad koupí něčeho rychlého a spolehlivého jako tablet, na prostou konzumaci obsahu tedy medií, internetu, vyřiování banky atd, tablety s androidem se mi příliš nelíbí, výdrž je také klísavá, takže ode dneška mi říká panéé iP mini whit 16gb jako 7k je super cena a v bílé....pánové nic hezčího není.

Už dlouho jsem uvažoval nad koupí něčeho rychlého a spolehlivého jako tablet, na prostou konzumaci obsahu tedy medií, internetu, vyřiování banky atd, tablety s androidem se mi příliš nelíbí, výdrž je také klísavá, takže ode dneška mi říká panéé iP mini whit 16gb jako 7k je super cena a v bílé....pánové nic hezčího není.
-
Simon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II
A ten úžasný displej v tom... 
- Cheetah007
- smartmaniak

Pokud je to narážka nechápu a nechci rozlišení ňizsi ale plne postačující a ostatne ne jemne
- Cheetah007
- smartmaniak

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Je to ot pavle a sem to nepatří uznavám
;)
-
Simon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II
Tym chcel naznačiť že Ipad mini je omnoho ľahší ako L920. Iný dovod ma nenapadá :D
Ale tak veľa šťastia s new zariadením.
Ale tak veľa šťastia s new zariadením.
-
Johnnny
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 920 Black + iPad Mini WiFi 16GB
Vcera som sa po dlhom rozhodovani stal takmer stastnym majitelom Lumie 920. Uz to nie je najaktualnejsi model, ale vzhladom cene sa este stale moze stat veli popularnym takze napisem svoje dojmy. Rozhodoval som sa medzi L925 a L920. Prednostou L925 su u mna design, ale hlavne SAMOLED. U L920 je to storage a bezdrotove nabijanie. Co sa designu tyka, som ale nadseny. V ciernej je to skutocne krasny telefon. Problem je akurat s manipulaciou jednou rukou, kedze telefon je hruzby, trochu tazsi a okraje dost siroke. Vsetko je rychle, prostredie krasne, fotak funguje ako ma a celkovo plni to co od neho ocakavam. Co ma mrzi je ale ten displej ktory by som pri beznom pouzivani prezil, ale pri Glance Screene je to hrozne. Na druhej strane si hovorim, ze az Nokia uvolni svoj dalsi update, budem si moct capnut pozadie glance screen bez zvysenych narokov na energiu
Co sa problemov tyka. Prehravac funguje trosku zvlastne. Niektore albumy otvara 2-3 sekundy. Tyka sa to konkretnych albumov. Spusti ich okamzite, no do "menu albumu" preskoci o par sekund. Nepodarilo sa mi prijst na to, co to sposobuje. Dalsi problem je, ze v markete telefon trochu tuhne. Nic tragicke, ale obcas 1-2 sekundy nereaguje. Je to len moj problem ?
A dalsia vec. Co konkretne ludia chvalia na vstavanom Office ? Nahmatkovo som otvoril Word a v podstate nic to nevie ...
Aktualna bezi aj s GDR 3.
Co sa problemov tyka. Prehravac funguje trosku zvlastne. Niektore albumy otvara 2-3 sekundy. Tyka sa to konkretnych albumov. Spusti ich okamzite, no do "menu albumu" preskoci o par sekund. Nepodarilo sa mi prijst na to, co to sposobuje. Dalsi problem je, ze v markete telefon trochu tuhne. Nic tragicke, ale obcas 1-2 sekundy nereaguje. Je to len moj problem ?
A dalsia vec. Co konkretne ludia chvalia na vstavanom Office ? Nahmatkovo som otvoril Word a v podstate nic to nevie ...
Aktualna bezi aj s GDR 3.
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Vítej v rodině...
Tak na psaní diplomky ten word není, ale jinak je office fajn, člověk nosí soubor na skydrivu, v telefonu si ho upraví, doma na něm může pokračovat.
Velkej telefon to je, netěším se okamžiku, až mi poprvé vypadne z ruky
Také jsem zvažoval koupi L925, ale odradila mě právě ta Amoleta, když jsem viděl v T-mobile, jak brutálně lze tento displej vypálit, tak jsem se zařekl, že tohle nikdy. Radši přirozenější barvy a o trochu horší černou. A také to bezdrátové nabíjení je dost návykový
S přehrávačem neporadím, na hudbu používám L520 a tam problémy nemám.
Tak na psaní diplomky ten word není, ale jinak je office fajn, člověk nosí soubor na skydrivu, v telefonu si ho upraví, doma na něm může pokračovat.
Velkej telefon to je, netěším se okamžiku, až mi poprvé vypadne z ruky
Také jsem zvažoval koupi L925, ale odradila mě právě ta Amoleta, když jsem viděl v T-mobile, jak brutálně lze tento displej vypálit, tak jsem se zařekl, že tohle nikdy. Radši přirozenější barvy a o trochu horší černou. A také to bezdrátové nabíjení je dost návykový
-
mceza
Jak Office nic neumí? Zejména tam otevřeš všechny Office soubory. To je ti málo? Také jdou editovat. Co bys chtěl víc?
-
Johnnny
- nováček

V zasade nic, ja office nepouzivam, ale ked si na iPade stiahnem nejaky open office, alebo rozne free alternativy, je tam tych moznosti daleko viac. Tu konkretne hovorim o worde v ktorom som videl len zakladne moznosti editacie textu. Nechcem to kritizovat, skor ma to trochu zarazilo a zaujima ma, ci nieco robim zle ...
K SAMOLEDU. Tie farby su divoke, ale na Omnii W som si jedna zvykol a hlavne idu na Lumiach trochu upravit. Inak sa mi IPS velmi paci, ale hrozne ma stve ten glance screen ktory v tme proste nevyzera dobre :/ No, dostal som k telefonu aj "fat boya" tak v pripade, ze by v dohladnej dobe L925 padla na cca uroven L920, mozno by som ich vymenil
K SAMOLEDU. Tie farby su divoke, ale na Omnii W som si jedna zvykol a hlavne idu na Lumiach trochu upravit. Inak sa mi IPS velmi paci, ale hrozne ma stve ten glance screen ktory v tme proste nevyzera dobre :/ No, dostal som k telefonu aj "fat boya" tak v pripade, ze by v dohladnej dobe L925 padla na cca uroven L920, mozno by som ich vymenil
-
FraDiavolo
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920
U Office si taky myslim, že by mohl Microsoft trochu rozšířit použitelnost, zejména v Excelu. Mrzí mě že telefonní Excel má minimální podporu funkcí, což znamená, že poté do takového dokumentu, který funkce z počítače obsahuje, nemůže člověk udělat na telefonu žádné doplnění údajů. Zobrazení je fajn, ale občas se hodí tam i něco editovat.
-
mceza
Mě by spíš potěšila možnost otevírat zaheslované oddíly v OneNote. Ale to už jsme opravdu v OT a žádám o přesunutí 
-
Johnnny
- nováček

Mna by len zaujimal ten problem s prehravanim. Mam napriklad Avantasiu a ked na nu kliknem, prehravanie zacne, ale chvilu sa nic nedeje a az potom ma hodi do "menu albumu". Mozno tam bude problem s tagmi, alebo niecim podobnym. Stretol sa s tym niekto ?
-
romčo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Tak zajtra sa stanem majiteľom Lumie 920...teším sa...dúfam, že budem spokojný. Momentálne mám HTC Titan, takže nejaká veľká zmena nebude. Tak sa tu budeme s vami stretávať a riešiť radosti a starosti...
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
+1 
tak ať je OK a jsi spokojený.
tak ať je OK a jsi spokojený.
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Koukám, že v tomto vlákně hodně lidí podstoupilo (nebo podstupuje) změnu Titan - L920. Ještěže se mi podařilo prodat Titana za rozumnou cenu minulej týden, teď se jím budou bazary jen hemžitromčo wrote:Tak zajtra sa stanem majiteľom Lumie 920...teším sa...dúfam, že budem spokojný. Momentálne mám HTC Titan, takže nejaká veľká zmena nebude. Tak sa tu budeme s vami stretávať a riešiť radosti a starosti...
Ze změny jsem nadšenej, i když pravda změna HTC Vox - HTC Titan pro mě byla zásadnější. Pokud ty dva stroje po týdnu porovnám, tak ten rozdíl mezi WP7 a WP8 není nijak obrovský, pořád jde o svižné uživatelské prostředí, na Lumii o něco málo rychlejší. Přecházel jsem jen kvůli aktuálnosti systému, na sedmičky už dnes výrobci aplikací z vysoka dlabou.
Když provedu rychlé porovnání, tak se připrav na to, že:
- Titan lépe seděl v ruce, přestože má větší displej, tak jsou jeho celkové rozměry (a hlavně tlouška) menší, Lumia je cihlička. Ale zvyknout se na to v pohodě dá.
- Kovový Titan mi tolik neklouzal v prstech jako polykarbonátová Lumie, mám strach, že pád přijde brzy
- WP8 má naprosto strašnou klávesnici, nevím jak slovenskou, ale za tu českou bych někoho zavraždil, nejen za ty čárky, háčky a v pravo, tak za to smajlíkový centrum
Ale jinak převažují výhody - bezdrátové nabíjení je pecka, foťák je taky fajný, a co se systému týče, tak jsou konečně offline mapy napříč celým systémem a výrobci aplikací je mohou použít (např. maaloo geocaching s nimi umí pracovat). A konečně člověk není vázaný na Zune.