Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Poskakovani displeje jsem vyresil vypnutim citlivosti dotyku. Predtim se to furt posouvalo kam nemelo
aliax
nováček
nováček
Zařízení: Nokia LUMIA 920

Post by aliax »

luka440 wrote:myslíš? mam na to právo se toho domáhat když už mám telefon celkem 10dní (7 na reklamaci a 3 používaný)? to dudou mít holky ze Setosu radost, jedou jsem snimi řešil nokii C7 a nehnul jsem s nimi, zabejčili se a pomohli až kluci z Nokia Care. Tehdy jsem reklamoval že chyběl český návod a argumentovali stim, že to neni jejich chyba a že kdyby mi daly jiný návod, tak by prý chyběl jinému telefonu a nazdar...
Jak si dopadl?
Doufám že už si tam byl. Já jsem reklamoval v Datartu a byl jsem rád, že to bylo v zákonné lhůtě. Dostal jsem nový kus, ale byl jsem domluvený s Nokií - ať vrátím.
friend66
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by friend66 »

Pro WERKSOLTAN :Telefon mám z volného prodeje a jsem u VF... Data sense se mi po atualizaci na Amber přes NSU objevily samy od sebe :-)
vlk56
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by vlk56 »

Zdravím, jsem krok od objednání Lumie a měl bych dotaz. Je tento mobil dobrou koupí do budoucna? Jsem chudý student, který mobil mění tak jednou za pět let, a mám trochu strach, aby za 2 měsíce neskončila pro tento mobil podpora ve smyslu aktualizací a ladění SW. Díky za odpověď.
vormen
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by vormen »

jesti ho chces na pet let, tak bych se bal baterky, ktera neni pristupna a za cca dva roky bude stat ranec vcetne vymeny, pokud si na to netroufnes sam
Rosbo
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920,black,amber

Post by Rosbo »

Za dva mesiace podpora neskonci,je tam tusim nejaka garancia podpory softu,aplikacii od nokie..24 alebo 36 mesiacov,fakt neviem presne.To je dost velke plus od nokie ze sa novym Lumiam venuje na max.snazi sa o vylepsovanie.Podobne ako Apple.
Obavy o podporu softu su na mieste u Androidu(okrem highendov),kde sa ti moze stat ze to co v nom mas po kupe je prve a aj posledne a dostanes medzi oci osuchane a trapne odovodnenie ze tvoj fon by hw-rovo aktualizaciu neutiahol :wink:
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

lenže tento telefón je na trhu už rok, takže tá podpora už moc dlho asi nebude. dúfam, že sa mýlim
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Vzhledem k tomu, že aktualizace WP8.1 zatím nebyla potvrzena ani vyvrácena pro stávající zařízení a více toho ohlášeného jako podpora není a očekává se větší sjednocení WP s WRT, tak se trošku podpory do budoucna obávat můžeme.

Nicméně L920 je výprodejový telefon, takže očekávat závratně dlouhou podporu přeci logicky nelze, není to nová vlajková loď jako je L1520, která do zajista dostane daleko větší podporu díky novému HW, který telefon obsahuje.

Pokud očekáváte dlouhou podporu rovnou říkám kupte si iPhone, ačkoliv je drahým, tak Vám aktualizace jen tak nepřestanou chodit, nicméně na druhou stranu, na starších zařízeních povětšinou něco u vyšších verzí iOS nejde a nebo je to nepoužitelné viz. iOS 7 na iPhone 4 potažmo 4S, kde se škube...

Další možností je nový Nexus 5, který taky bude mít delší podporu, nebo jeho starší odnoš Nexus 4, ten taky bude mít ještě dlouhou podporu.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

netaraj, bola..
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

vlk56:

Vlku, Lumia 920 je v současnosti nejlepší telefon v poměru cena x výkon!

Pokud nemáš moc peněz a nevadí ti Windows Phone (prozatím stále málo aplikací vůči konkurenci), tak bych se do toho jít nebál. I když podpora třeba už nebude valná (ale co by si za ty peníze chtěl), tak ze dne na den přece telefon nepřestane fungovat jen díky tomu, že někde vydají novou verzi OS.
vlk56
nováček
nováček

Post by vlk56 »

WP se mi zdá nejvíc použitelným systémem. S ohledem na rychlost vyhledání toho, co potřebuju. Máte pravdu, fotit to bude pořád stejně a fungovat snad taky... Jdu do něj.
luka440
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 925 32GB->Lumia 1020 64G->Lumia 930

Post by luka440 »

aliax wrote:
luka440 wrote:myslíš? mam na to právo se toho domáhat když už mám telefon celkem 10dní (7 na reklamaci a 3 používaný)? to dudou mít holky ze Setosu radost, jedou jsem snimi řešil nokii C7 a nehnul jsem s nimi, zabejčili se a pomohli až kluci z Nokia Care. Tehdy jsem reklamoval že chyběl český návod a argumentovali stim, že to neni jejich chyba a že kdyby mi daly jiný návod, tak by prý chyběl jinému telefonu a nazdar...
Jak si dopadl?
Doufám že už si tam byl. Já jsem reklamoval v Datartu a byl jsem rád, že to bylo v zákonné lhůtě. Dostal jsem nový kus, ale byl jsem domluvený s Nokií - ať vrátím.
tak jsem tam rano byl, telefon opet odeslan na reklmaci a prozatim bez naroku an vymenu kus za kus dle sebevedome prodavacky
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

takže zase další čekani a čekaní a prý až to budu davat potřetí reklamovat, tak musim uvet odstoupeni od kupni smlouvy a zase čekat na odpoveď nebo co podle ní
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

telefon je super to bezesporu, ale když trefíte jako já na vadný kus (velmi malá náhoda), je to o nervy kord s českými prodejci...
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony xperia z1c

Post by Koudy69 »

Tak to te prodavacka pekne oblbla. Nemel sis to nechat libit. Mas ze zakona narok do pul roku odstoupit od kupni smlouvy a zadat vraceni penez nebo vymenu kusu
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

no ona mi pořád tvrdila, že mam na odstoupení od smlouvy nárok zažádat až při třetí reklamaci a nic vic a sebevědomě si stála za svým.
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony xperia z1c

Post by Koudy69 »

Tak ti lhala. Mas narok ode dne koupe pul roku na to pri zjisteni zavady ktera se ma reklamovat, zadat odstouoebi od kupni smlouvy a zadat navraceni penez nebo vymeny za novy kus. A prodejce ti je povinny zakonem vyhovet
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

tak to je hustý. Jako já se nedal, ale ona tvrdila, že neni žádný odborník na posouzení jestli je to závad anebo vlastnost a že to by pak mohl přijít každý a třeba si závadu vymyslet nebo způsobit nedbalým zacházením.

Je fakt že jsem předtim nic v zákoníku nenašel a prý je to jen na ochotě prodejce. Jakmile se prý zboží zakoupí a nepřijde se na závady ihned, tak prý závady zjištěné po uzavření kupní smlouvy se dají vyřešit pouze zdlouhavým protahováním reklamacím, pokad prodejce neuvede (nevyhový) jinak. Máme tu zákony na hov.. Jediný, kdy se dá zboží vrátit do 14 dnů třeba bez udání důvodů je e-shop, ale to se má taky od roku 2014 změnit.

Jako s tou ženskou se nadalo hnout. Už to že jsem jí řekl že jdu reklamovat telefon, tak na mě koukala divně a ihned jí spadl úsměv, ale sepsala to. Opsala tam závady z první opravy (z papíru od Nokia care). Takže jsem telefon měl 3,5 dne, 7 dní na záruce a dalších čekám min 7 dní budu čekat, pak předpokládám že opět se nic nezmění, takže pak budu žádat o odstoupení, které mi snad uznaji.

Je to hrůza, člověk si něco koupí a díky českým zákonům si také může, když bude mít smůlu, koupit velký problém (mám namysli vadný kus, který by logicky měli vyměnit, ale né všude se tak děje páč jim to zákon umožnuje a né přikazuje)... Škoda, že jsem na to nepřišel ihned, ale myslím si, že by na to těžko někdo přišel ihned.
Canary
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920 black

Post by Canary »

tak lumia je uz objednana, pre zaujemcov odporucam v nemenovanom (svk) obchode momentalne za 276 eur spolu s bezdrotovou nabijackou fatboy zdarma :)
mceza

Post by mceza »

luka440 wrote:tak to je hustý. Jako já se nedal, ale ona tvrdila, že neni žádný odborník na posouzení jestli je to závad anebo vlastnost a že to by pak mohl přijít každý a třeba si závadu vymyslet nebo způsobit nedbalým zacházením.
Tak pozor, prodavačka opravdu není servisní technik a proto nemá absolutně žádné právo řešit reklamaci jako takovou. Ona je pouze povinna sepsat s tebou protokol, převzít reklamované zboží a odeslat ho na servis do autorizovaného servisu.

Ty máš nárok na vrácení peněz nebo výměnu zboží, ale samozřejmě jen v případě uznání reklamace. A reklamaci uznává/zamítá servis, nikoli prodejce.

Takže prodavačka je evidentně blbá kráva. Kde je ten obchod? Rád bych je navštívil a připomněl jim, že je jejich povinost znát a dodržovat zákony.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”