Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
werksoltan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Desire Z

Post by werksoltan »

karelchadim wrote:
na HTC existuje postup jak Data Sense dostat do telefonu bavili jsme se o tom zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=194&t=31005" onclick="window.open(this.href);return false;

nevím, ale počítám že Nokia má taky nějakou aplikaci pro nastavení sítě operátora
Takže je to opravdu tak, že data sense oficiálně nedostaneme? A je pro to nějaký důvod? a nějaká cesta jak to vyřešit? Tedy bez toho abych si odstranil záruku nějakou softwarovou magii :-)

A když se na to tak dívám, tak nemám ani campro..
Funny
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920,Lumia 1520

Post by Funny »

Já mám Lumču taky od O2 a Data Sense mám,ale Amber jsem nahrával přes Care Suite.Takže nevím kde je chyba.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

já bych to nenazýval softwarovou magií, je to oficiální aplikace a o záruku se rozhodně nepřijde... pouze je softwarově znepřístupněn DS pro naši lokalitu (aspoň u HTC), tím trikem jenom přesvědčím telefon že jsem v USA pod operátorem AT&T u kterého je DS funkční, DS je součástí systémové aktualizace a tím pádem se jen zobrazí v seznamu aplikací o nic jiného nejde
Funny
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920,Lumia 1520

Post by Funny »

Neni pravda,já mám cz/sk product code a Data sense mám.
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

lepšie ako drótom do oka :-D aspoň vidím, koľko dát ťahám cez wifi a pomaranč mesačne
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by motas »

Myslím, že čítače jsou v dnešní době celkem out. Volání bez limitů je už za velice dostupné ceny.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Jak to mate u svych L920 s tim pliskem u fotaku? Ja jej mam u cocky mirne zapusteny a dole mirne vystouply. Jde o mikrometry, jde to poznat jen nehtem, ale kdyz telefon stoji na zadech, tak se opira o spodni cast toho plisku.

A druhy dotaz: Je nejaky tweak, jak prepnout v systemu na klavesnici ala WP7 /tzn bez ů, carky a hacku vpravo/? Toto je proste otresne
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by motas »

Já žádný rozdíl v zapuštění plíšku okolo čočky nepozoruju. Asi to bude kus od kusu.
A přepnout klávesnici bez těchto znaků nelze. Leda na anglickou.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

Anglicka je qwerty, je aspon nejaka qwertz varianta? Na Titanovi jsem psal skoro poslepu a tady neudelam slovo bez chyby.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

Bílá Lumia 920 z ofiko distribuce (Agora), zákazník Vodafonu, GDR3 a Data Sense mám ;)
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by motas »

jakub.karasek wrote:Anglicka je qwerty, je aspon nejaka qwertz varianta? Na Titanovi jsem psal skoro poslepu a tady neudelam slovo bez chyby.
QWERTZ je třeba německá, ale tam zas nejsou český znaky :-) Ale není tam ta čárka, háček a ů
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Rehor J Zacek »

Jakub.karasek: Já to měl taky vystouplé, poté co jsem Lumii překrytovával. Takže jsem ten kryt zase sundal a vytlačil plíšek (nebo jsem to podebral něčím tenkým, už nevím...) s ochranným sklíčkem foťáku z těla toho krytu. Je to tam nalepené na oboustrance. Pak teda vše důkladně očistit od zbytků lepidla a znovu nalepit pomocí tenké oboustranky na mobily. Teď je to konečně dobrý. Holt telefony se montují v Číně a občas se povede zmetek, ale oprava je snadná. A propos: nevíte někdo, kde koupit tu oboustranku na mobily za dobrou cenu?
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Manek49 »

Na tu klávesnici si zvykneš, uvidíš, využívej našeptávač, je fakt dobrej.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

Asi zvyknu, ale pro pravy palec je to nyni mnohem narocnejsi. Pozadovana pismena jdsou dal nejen kvuli vysokemu bloku se soft tlacitky, ale jeste navic kvuli blbemu rozlozeni. No, bude to chvili trvat
spire011
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Mi Note 10 Lite

Post by spire011 »

Taakze dnes som sa stal majitelom tohto super telefonu. Som nadseny. S androidom, ktory som mal predtym (LG Optimus L9) sa to neda porovnat. Je to rychlejsie a hlavne ovela ovela krajsie. Ale mal by som otazku - mam nastaveny FB, dokonca aj FB messenger, ale ked mi niekto napise, vobec mi to telefon nesignalizuje.. musim si otvorit samotnu aplikaciu, aby sa mi tam zobrazila nova sprava... je to "normalne", alebo tam treba nieco nastavit? Vdaka.
luka440
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 925 32GB->Lumia 1020 64G->Lumia 930

Post by luka440 »

zdravim, tak od čtvrtka mam zpět svoji lumii 920. Trvalo to 7dni což je docela dobré, reklamace uznána, ale nic neopraveno. Foťák stále narůžovělé fleky u mě doma, display poskakuje při dotyku (pomalém posunu) a vrže pi vyndavání z pouzdra a při zmáčknutí v horní polovině. Nejhorší na všem je, že jsem dal své poslední peníze za tento nový telefon ve víře, že mam alespoň na 2 roky vystaráno a zrovna jsem trefil na kus vyrobený minutu před koncem šichty nebo nevim. Peníze mi už nikdo nevrátí a nezbyde mi nic jiného, než zdlouhavé tahání po reklamacích a zachvilku mi z toho asi rupne v bedně, protože má n95 již dosluhuje a jako náhradu mám starou nokii 5110 :-). Hnus, měli by ihned vyměnit přístroj, vždyť lidé okolo mě maji ten samý typ a nic sním nemaji, vždyť jsem si jej užl jen celkem od koupi jen 3 dny a už zase pomaže na reklamačku, na toto by měl být zákon, hnus. Sice to jsou lehké vady, ale mě to ničí. hlavně ten foťák a to poskakování displaye. Poraďte mi prosím někdo co mam dělat, od nokie odejít nechci, vim, že jsem měl jen smůlu, to se běžně stane i u jiných značek. Nevíte co může dělat to poskakování? Restarty nepomáhaji, a když tak se po chvilku zase objeví. Dělá to všude, v menu, na fotografiich atd... Ono je to spíše takové škubnutí a mam strach že jednou doškubne a to už bych asi psychycky neunesl. Prosim moc o pomoc...
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

jako ty fleky se prozatím objevují jen u nás doma a kdyby to tak zůstalo a nikde jinde se neobjevovaly, tak bych to asi taky strávil, jinak to válí opravdu úžasné snímky nez jediného kazu s čistým ostrým obrazem a super makro, vrzání bych poladil sám doma, ale to poskakování-škubnutí obrazu při dotyku to neni sranda. Jen dodám, že telefon je české distribude zakoupen v Setosu v Globusu a reklamován přímo v Nokia care v CB, páč s ženskýma ze Setosu nemám dobré zkušenosti
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

výmena kus za kus?!
luka440
přispěvatel
přispěvatel

Post by luka440 »

myslíš? mam na to právo se toho domáhat když už mám telefon celkem 10dní (7 na reklamaci a 3 používaný)? to dudou mít holky ze Setosu radost, jedou jsem snimi řešil nokii C7 a nehnul jsem s nimi, zabejčili se a pomohli až kluci z Nokia Care. Tehdy jsem reklamoval že chyběl český návod a argumentovali stim, že to neni jejich chyba a že kdyby mi daly jiný návod, tak by prý chyběl jinému telefonu a nazdar...
mceza

Post by mceza »

To s tím návodem je porušení zákonů ČR. U produktu zakoupeného v ČR musí být vždy český návod. Pokud není, vyhrožuj ČOIkou.

Pokud máš telefon 10 dní, tak máš ze zákona nárok požadovat vrácení peněz nebo výměnu za nový kus. Pokud se nepletu, tak toto můžeš požadovat až 6 měsíců od koupě a prodejce ti musí vyhovět. Po 6 měsících to můžeš chtít taky, ale je to už na vůli prodejce.

Evidentně máš vadný kus, požaduj tedy výměnu.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”