Nokia Lumia 925: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
pinhead
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 32GB

Post by pinhead »

ondraruca wrote:Někde jsem četl, že 32GB varianta nemá radio, je to opravdu tak ? Díky.
Má rádio.
niki66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by niki66 »

Tak neuvazujem o hr potom, a vlastne ani netreba, od vypnutia zapnutia zas baterocka drzi ako ma den a pol v pohode aj ked vkuse netujem :) cize obcas asi potrebuje vypnut zapnut mobilcek :)
Talo
nováček
nováček
Zařízení: HD2

Post by Talo »

Ahojte

mam lumiu925 3 dni a na zadnej strane v pravo od fotaka je troche uvolneny kryt. ked na neho polozim prst tak sa to puka a prehyba trocha. Ma s tym niekto rovnaku skusenost alebo sa to deje iba mne?

A este sa chcem opytat ci ked telefonujete tak je sluchatko uplne 100%. Pretoze mne niekedy ten zvuk torsku susti. Hlavne pri ked sudia vyslovuju "S, Z, C"

vdaka Vam
pinhead
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 32GB

Post by pinhead »

To praskání okolo čočky mám taky.
AceAzzameen
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 925

Post by AceAzzameen »

Špatné slícování v horní polovině telefonu a hlavně kolem čočky fotoaparátu je u 925 celkem běžné. V pravém horním rohu to občas vrže i mně, dříve to ale dělalo častěji - asi si ten plast časem sedne.
Co se týče zvuku, tak problém nemusí být nutně v reproduktoru Nokie, problém může být i v mikrofonu telefonu, do kterého protějšek mluví. Navíc hlásky S, Z a C jsou sykavky (S a Z jsou konkrétně souhlásky úžinové/třené, C je polotřená), při jejich artikulaci je vydáván táhlý, třený šum (zvuk prochází pouze přes úzkou úžinu mezi jazykem a horním patrem), a mikrofony mají s jejich zachycováním mnohdy problémy, jelikož se jedná o velmi výrazné zvuky.
Talo
nováček
nováček
Zařízení: HD2

Post by Talo »

Ahoj

vdaka za odpoved. Co sa tyka toho plastu tak necakal by som to od telefonu za ktory zaplatim 450euro. A co sa tyka toho zvuku, na starom telephone mi to nerobilo. Volaju mi ludia z roznych tf a vsetkym sa to stava :(

Myslite si ze ten plast sa da reklamovat?
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Tak možná je problém se sílou signálu. Přeci jen Lumia 925 v místech se slabším pokrytí pokulhává, co se spolehlivosti příjmu týče. Hliník je v tomhle nevděčná potvora.

A co se týče reklamace kvůli zadnímu kryty... zkusit to každopádně můžeš, není však vyloučeno, že výměnou nedostaneš kousek, který je slícovaný ještě hůř a bude vrzat ještě víc. :???:
niki66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by niki66 »

Tiez mi ten kryt nad bleskom trosku vrzga ak na neho zatlacim, ale takto pri beznom pouzivani tam tlacit nutnost nemam, takze to nejak neriesim, a na druhu stranu mam ochranny kryt na telefone, takze vobec nepozorujem to obcasne vrzganie.
jaykay
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by jaykay »

Ahojte,
keďže moja N6303c odišla do večných lovíšť(parádny telefón) a fungovať na rezervnej N3100 nemienim, to je ako za trest nastal čas kúpiť nasledovníka a vybral som si N925. Áno som "Nokiák" telom i srdcom a som verný značke, inú značku telefónu som ešte v živote nemal. Preto mám pár otázok na užívateľov:
1, Premýšľam nad bielou verziou (šedú som zavrhol, moc sa mi nepáči a čierna, obávam sa veľmi viditeľných prípadných škrabancov na kovových častiach - najpr bola táto verzia favorit) ako je odolná biela zadná časť voči zašpineniu napr. od špinavých rúk?
2, Sťahovanie súborov do telefónu cez prehliadač - kam ich telefón ukladá? Keď sa stiahne hudba, automaticky sa stiahne do priečinka hudba odkiaľ sa dá prehrávať? Prípadne pdf do dokumentov, aby bol možné prehliadať? Telefón si riadi sám kam to stiahnuť? Lebo práve pri tomto by sa hodil jednoduchý File manager.
3, Posielanie súborov cez bluetooth - akým spôsobom sa dá vybrať súbor v pamäti a poslať na druhý telefón? Ako ho nájdem? Napr. mp3, pdf, obrázky a videá?
4, Ako je na tom telefonovanie, kvalita reprodukovaného zvuku a mikrofón?
5, Idú povypínať všetky tie serepetičky, aby sa neprepájali na internet samovoľne?
Zatiaľ všetko...ak ma niečo napadne dopíšem. Ďakujem vopred dobrej duši za odpovede
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Lumia 925 je úžasný telefon... chce to jen nemít smůlu na nějaký špatný kus. :grin:
1) Bílá verze je nádherná. Já si takřka bez přemýšlení koupil černou a pak, až do chvíle než mi dorazila, jsem si nadával, že jsem se víc nezamyslel nad kvalitami bílé 925. Bílou verzi jsem v rukou nakonec nikdy neměl, takže nemůžu příliš srovnávat, co se týče toho, jak se na jejím zevnějšku projevuje běžný provoz, ale podle toho, co jsem slyšel, tak se bílá záda špiní relativně snadno (stejně snadno se však i čistí), nejsou na nich však tolik vidět mastné otisky prstů. U černé verze je tomu právě naopak, všude jsou viditelné otisky, které nejdou de facto ani úplně smýt (na to by člověk musel ten telefon pořád přepečlivě leštit). Boky zatím škrábnuté nikde nemám, ale nemyslím si, že by škrábance na černé verzi měly být o mnoho viditelnější než na té bílé/šedé.
2) Windows Phone nemá nic, co by se dalo považovat za Správce souborů. Má ale huby (Hudba+Video, Hry, Fotky, Office a - ke správě souborů nesloužící - Lidé), ze kterých jsou jimi podporované soubory spustitelné. Stažené mp3/wav aj. si člověk může pustit přes Hudbu (v té ji uvidí ve složce vytvořené podle tagu, který byl zakódován v daném hudebním souboru), pdf přes Adobe Reader atd. Při přístupu do uložiště telefonu přes počítač je pak člověk může najít v pro ně vyhrazených složkách, ty si telefon vytváří automaticky. Z tohoto systému však vyplývá i několik problémů - telefon v hubech zobrazí pro přehrání/otevření pouze soubory podporovaných typů, nepodporované soubory zůstanou v uložišti a člověk si je může jen přehrát z telefonu do počítače, v telefonu je však nespustí.
3) Soubory pro odeslání lze vybrat přes již zmiňované huby či programy určené k jejich čtení. Z počátku se to může zdát jako zdlouhavé, ale mě osobně to přijde jako lepší způsob, než se prohrabávat tím bincem, který v uložišti a na SD kartě vytváří Android a aplikace pro něj. Co se týče odesílání souborů přes bluetooth, tak je ale nutné upozornit na to, že Windows Phone není schopen odesílat multimediální soubory na telefony s Androidem (a asi i s iOS, to jsem ale neměl nikdy příležitost otestovat)!
4) V oblastech s dobrým pokrytím je kvalita hovorů velmi dobrá. Pokud však není daná oblast příliš dobře pokrytá, tak se může stát, že bude spojení trochu zlobit. V porovnání s mými starými telefony (Siemens A50, Samsung SGH-D900i, Samsung Galaxy mini a Nokia Lumia 620) je však kvalita hovoru stále nesrovnatelně lepší, a to i za těch nejhorších podmínek (snad jen s výjimkou 620).
5) Máš na mysli mobilní data? Windows Phone má tu výhodu, že při spuštění nabídne možnost vypnutí mobilních dat ještě před odemčení SIM, člověku tak nehrozí nechtěné první připojení, které dozajista obšťastnilo snad každého uživatele Androidu (ten totiž umožňuje data vypnout až po úplném zprovoznění telefonu). A žádný program je sám od sebe spustit nedokáže, na to by je musel povolit sám uživatel. A spouštění Wi-Fi si taktéž reguluje uživatel.
jaykay
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by jaykay »

Ale to si ma teda moc nepotešil s bluetooth, keďže je to funkcia, ktorú využívam dosť často a veľa ľudí ma Androida :-/ Celkom nerozumiem, čo tým MS zamýšľa, takto obmedziť už roky bežnú funkciu telefónov. Takisto ten File management mohol byť riešený nejakým jednoduchým programom, už na Nokiách s40 tam je a bohate stačí. Keď sa stiahne cez prehliadač napr. mp3, stiahne sa mi priamo do hubu Hudba? Vypnutie všetkých dát je skvelé, za to jednoznačný palec hore. Veľmi sa mi páči Windows Phone, ale určité veci fakt mohli byť riešené trošku viac užívateľsky prívetivejšie :-/ Dilema nastala.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Preposilani multimedialnich souboru smerem k Androidu samozrejme funguje,takze nechapu narky/dezinformace predchoziho uzivatele. :roll:
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Teď jsem to zkoušel, posílal jsem přes BT něco na Samsung Galaxy Xcover a normálně to funguje.. Mám dojem, že to funguje stále, loni na silvestra jsem posílal spoustu fotek přes BT z l920 asi na pět telefonů a žádný problém..
a stahování mp3 do hudební knihovny používám mp3toLibrary. Ale je pravda, že to použijí 3x do roka. (resp. mám l920 rok a použil jsem to 3x). Kdyby to pro mne byla core feature, asi by mi to vadilo.
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Při psaní příspěvku jsem zaměnil NFC s Bluetoothem. Moje chyba.
Tímto se omlouvám za své nářky a dezinformace. :roll:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Funkcni je oboji,jak NFC tak i Bluetooth.
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Zajímavé, ale doposud se mi nikdy nepodařilo poslat multimediální soubor (např. fotku) pomocí NFC mezi Androidem a WP, nanejvýš to zvládlo kontakt či URL. A to jsem to zkoušel mnohokrát - se Samsungem SIII, Samsungem SIII mini a Nexusem 4. Pokud vím, tak je to možné pouze mezi telefony ATIV a telefony s Androidem od Samsungu (skrze ATIV/S Beam).
Ale pokud víš jak toho docílit mezi Lumií a jiným Androidem, tak se rád přiučím.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Přes NFC se data nepřenášejí, NFC se na velké objemy dat vůbec nehodí, proto spouští u WP automaticky přenos skrze BT, pokud jde o větší soubor a u Androidu tuším spouští WiFi direct.
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Ano, to vím - vždyť mobil sám vyzývá uživatele, aby spustil bluetooth modul (proto jsem též před pár příspěvky tak nepochopitelně zaměnil NFC s bluetoothem). :grin: To však nic nemění na tom, že NFC kontakt mezi Androidem a WP přenos multimediálního souboru správně neiniciuje. :???:
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Zkoušel jsem to a mě to běhá normálně, jen je nutné, aby to Android zařízení bylo spárované, jinak to nejde a vždycky přenos spadne.

Ale to je všeobecně dané, že Android nepřijme nic od zařízení co nemá ve "známých" (napárovaných).
AceAzzameen
nováček
nováček

Post by AceAzzameen »

Spárované ty telefony byly (všechny s výjimkou SIII). Vždy při odesílání ale vyskočila na Androidu hláška "Byla nalezena nová značka: windows.com/SD," a to byla vždy konečná.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”