google kalendar měni sam od sebe cas udalosti

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
scribblerr
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7/Nokia Lumia 620/920

Post by scribblerr »

ahoj,
nikde jsem to nenasel tak pisu novy topic.

kdyz zadam na WP novou udalost v kalendari v google kalendari a dam ulozit, tak se po chvilce nastaveny cas te udalosti změní o hodinu zpět, např. dám událost trening 16:00 a po uložení se událost sama od sebe změní na 15:00 i na webu v google kalendari je čas 15:00.
vsechny casovy pasma jsem zkontroloval, vsechno sedi, jedna se o ten calDAV, nejspis, v activesyncu to problem neděla, má někdo podobný problém? začlo to dělat po změně času na zimní.
josefec
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 520

Post by josefec »

Přesně stejný problém. Už jsem to zkoušel googlit v angličtině asi hodinu a nic jsem nenašel. Docela zoufalství. :P

Jinak pro upřesnění, problém vznikl po přechodu zpět na zimní čas. Když se událost zadá ještě před změnu času (např. do soboty 26. 10.), tak se nikam neposune.

Nevím, jestli budu muset nějak zfalšovat ty časové zóny v kalendáři Google versus v telefonu, aby to na sebe sedělo. Moc se mi to dělat nechce.
Teflonmike
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Mate 8 DS

Re: google kalendar měni sam od sebe cas udalosti

Post by Teflonmike »

Taky jsem si všimnul mám grd3. Zatím to řeším, že dám o hodinu víc při vytvoření události.
josefec
nováček
nováček

Post by josefec »

Tak jsem navštívil Nokia Support a Microsoft Questions a zdá se, že na obou existuje alespoň jedno vlákno s tímto problémem. Vypadá to, že to skutečně souvisí se změnou času, protože se tam příspěvky začaly rojit teď po 27. říjnu, což byla změna času v celé Evropě. Problém ovšem už někdo popsal daleko dříve a psal, že potom zmizel a teď po změně času se znovu objevil. Vypadá to na bug přímo v implementaci kalendáře.

Nokia:
http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-L ... -p/1997034" onclick="window.open(this.href);return false;

Microsoft:
http://answers.microsoft.com/en-us/winp ... b3ffaddafa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://answers.microsoft.com/en-us/winp ... e5fcffd583" onclick="window.open(this.href);return false;
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

OT: Ideální je s WP nepoužívat kalendář google (a obecně jeho služby)
Pak vše funguje jak má..
josefec
nováček
nováček

Post by josefec »

mimonaut wrote:OT: Ideální je s WP nepoužívat kalendář google (a obecně jeho služby)
Pak vše funguje jak má..
To je samozřejmě hezké, ale není to řešení problému. Ve chvíli, kdy už člověk používá Google kalendář a jeho různé funkce jako sdílení s dalšími uživateli, tak těžko bude přecházet na Outlook kalendář a tahat s sebou všechny přátele, kteří s ním využívají tyto různé funkcionality.

Chápu, že i Microsoft usiluje o customer lock-in, ale ve chvíli, kdy Windows Phone ani Outlook.com nejsou zrovna velkými globálními hráči ve svých kategoriích, by se spíš měl snažit o celkově co nejvyšší kompatibilitu s ostatními službami, jinak odrazuje potenciální zákazníky.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

outlook.com (potažmo hotmail) JE velkým globálním hráčem a společně s gmailem je lídrem trhu.
Ale chápu jak to máš..
My máme taky se ženou sdílený kalendář na WP a těžko bychom ho opouštěli..
scribblerr
nováček
nováček

Post by scribblerr »

Přesně jak říká Jozefec, ja cele tohle považuju za hroznej fail, ale očekávám, že to do vánoc neopraví, takze budu muset každou událost dávát o hodinu dopředu, což neni zrovna uživatelsky přátelský. Celej ten nativní kalendář stojí dost za prd, nevíte kdy ho budou předělávat? líbilo by se mi třeby při měsíčním náhledu, aby ty události byly odlišené barvami, když uz to nejde přečíst, co je tam napsáno.

co jsem googlil, tak s tím má/měl problémy i Iphone, takže nejspíš CalDav problém. nezbývá než čekat.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Jestli ti nevyhovuje vestavěný kalendář, proč si nepořídíš nějaký lepší? ve store jich pár najdeš..
Chronos calendar, Super calendar nebo mnou používaný a osvědčený weekview8.
josefec
nováček
nováček

Post by josefec »

Nebýt této chyby, tak mi vestavěný kalendář docela vyhovoval. Ale teď se asi pokusím po něčem jiném porozhlédnout, takže díky za tipy.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tohle je způsobený tim, že v americe přecházeji na zimní čas jindy než přecházíme my. Jakmile hejbnou časem tam, bude to zas vpořádku. Tohle se děje na spoustě serverů/služeb, na evropu se holt se*e.
scribblerr
nováček
nováček

Re: google kalendar měni sam od sebe cas udalosti

Post by scribblerr »

To jsem tedy zvedav:) kdy se jim tam meni cas?
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tak to nevim, ale dá se to easy zjistit, co třeba použít google?! http://bit.ly/1f8KAA5
Roberts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6, iPad Air

Post by Roberts »

V USA se cas meni o tyden pozdeji, takze udalosti prvni tyden po nasem prechodu jsou o hodinu posunuty. Takze tyden je rozdil mezi nasim a americkym casem o hodinu mensi.
scribblerr
nováček
nováček

Post by scribblerr »

tak jsem dnes zkusil zadat událost ( změna času měla proběhnout i v USA) a kalendář si stále velese událost přehazuje o hodinu zpět :S
josefec
nováček
nováček

Post by josefec »

Kdepak, tohle se nespraví přechodem USA na zimní čas. Ale už na tom asi pánové z MS pracují, respektive o tom vědí.

https://social.technet.microsoft.com/Fo ... onegeneral" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”