Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
mam ale to tomu nemoze vadit prve 2 tyzdne to fungovalo
Skus zlepist,uvidis ze to pojde
-
degustator
- nováček

- Zařízení: Lumia 920
Používání fólií a krytu mi vůbec nedává smysl. Ledaže bych střídal mobily jak ponožky a nechtěl bych tak ztrácet na jeho hodnotě.
Mobil ve fólii vypadá ještě hůře než podřený a to navíc při slušném zacházení se 920 odírá těžko. Nevím, jak často měníte mobil, ale jestli jej prodám po pár letech, kolik díky používání fólie získám? 1000kč? Mně osobně to za to nestojí, displej bez fólie po x let pro mě má větší hodnotu.
Mobil ve fólii vypadá ještě hůře než podřený a to navíc při slušném zacházení se 920 odírá těžko. Nevím, jak často měníte mobil, ale jestli jej prodám po pár letech, kolik díky používání fólie získám? 1000kč? Mně osobně to za to nestojí, displej bez fólie po x let pro mě má větší hodnotu.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
No mimo iphonu většina telefonů už po koupi výrazně ztrácí na hodnotě a věř tomu že až se jí budeš zbavovat a bude displej dodřenej, v výkupu bazaru ti 30-500 v lepším případě strhnou, pak dostaneš ještě mín...tohle beru obecně, nevím jak moc to sklo GG na 920ce je...časem se možná drobné mikroškrábance objeví, nikdy jsem mobil s ním neměl, takže nemohu soudit.
bohuzial s 920 po dvoch tyzdnoch dobreho zachadzania (iba vo vrecku rifli a v stojanku) ma display celkom dost (viditelnych) skrabancov, (nechapem od coho, zeby riflovina bola tvrdsia ako sklo??) ale foliu by som na neho i tak nedal, je to proste hnus, a na oblom skle 920tky nemoze byt od kraja po kraj a tak pouzitelnost ide celkom dole..., inac GG nie je proti poskriabaniu urcene, je to proti rozbitiu...
Podobne na tom bola Lumia800, kde prve skriabance boli na "zrkadielku fotaku" druhy den?!?!!, ale bola to vyhra, tak som to neriesil (podobne su na tom ipody s hlinikovymi zadami u apple)
Jediny mobil co som mal a ani po noseni s klucami nemal na displayi ani skrabanec bol HTC Hero (doteraz nechapem co to mal za sklo)
Podobne na tom bola Lumia800, kde prve skriabance boli na "zrkadielku fotaku" druhy den?!?!!, ale bola to vyhra, tak som to neriesil (podobne su na tom ipody s hlinikovymi zadami u apple)
Jediny mobil co som mal a ani po noseni s klucami nemal na displayi ani skrabanec bol HTC Hero (doteraz nechapem co to mal za sklo)
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Tak jsem čekal že gorilí sklo něco vydrží...ono je možná tvrdý a odolný vůči nárazu, ale ne škrábancům i když jak jsem četl, tak telefon někomu spadnul a prasklo
Telefon má dle všeho (pokud výrobce nekecá) Corning Gorilla Glass 2 http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920-4967.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je pěkné video:
http://www.androidmarket.cz/novinky/dem ... a-glass-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde něco více info o tvrzených sklech co výrobci dávají do telefonů:
http://mobilizujeme.cz/clanky/typy-odol ... ke-okenko/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím jak vám, ale mě třeba na lumiích chybí notifikace pomocí LEDky...520ji neměla a tahle 920 tuším taky ne co?
Telefon má dle všeho (pokud výrobce nekecá) Corning Gorilla Glass 2 http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920-4967.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je pěkné video:
http://www.androidmarket.cz/novinky/dem ... a-glass-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde něco více info o tvrzených sklech co výrobci dávají do telefonů:
http://mobilizujeme.cz/clanky/typy-odol ... ke-okenko/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím jak vám, ale mě třeba na lumiích chybí notifikace pomocí LEDky...520ji neměla a tahle 920 tuším taky ne co?
-
Simon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II
Ja na L900ke, vypadla mi z vrecka počas toho čo som šiel na bicykli cez pole, povala sa v hline a kameňoch...potom mi ešte raz vypadol z ruky a chvíľku sa sklzol po chodníku. A na skle mám tak 2-3 škrabance ktoré by som musel dlho hladať a poriadne vypucovať displej a jeden viditelnejší pri tlačítku lupa...nehovorte že L920 je papier? :D
Nechápu, co s tím lidi děláte. Nemám žádnou folii - zkusil jsem, bylo to hnusný a kraje se odlepovaly. Po necelém roce nemám jediný škrábanec, pár drobných mikro, které nejsou ani vidět bez detailního zkoumání a to jí tahám pouze po kapsách bez obalu
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Gorilla Glass neni zarukou neposkrabatelnosti ci nerozbitnosti.Je to jen zvysena odolnost,pokud cloveku spatne upadne ci je prase na pouzivani telefonu tak ho i poskrabe.U me po roce bez folie zadne skrabance.
tak tvoja rada odlepit foliu nepomohla telefon stale pri hovore nezhasne
Čaute, hledal jsem, ale bez většího úspěchu. Existuje na N920 flip case, který bude vypadat podobně jak origo flip case na S3 např.? Tutíž hezky padnoucí a tenký...žádný kožený s přihrádkama na krediky a aby ten telefon pak byl 3x vetší než už je. Díky.
Ja som na mikroskrabance velmi citlivy..Po mesiaci pouzivania bez puzdra nemam vsak na 520ke ani jeden..
Osobne neznasam akykolvek skrabanec,aj najmensi a oderky atd.Krusell colorcover a folia ZAGG maju u mna miesto.Ono ked fon predavate,hned prva otazka kupujucich je ci ma fon nejakeho oderky a skrabance.
K tym foliam,kamos ma HT One X+ a ani po 7 mesiacoch ani naznak odlepovania ZAGG Invisible shields.A to ma HTC One X+ daleko viac zahnute sklo na okrajoch ako L920.Je ohybna,jemna,tenucka..neexistuje aby sa odlepila ked je dobre nalepena,pouzijetetu tu prilozenu tekutinu a vytlacite bubliny.Teraz ju mam na L920 a ani neni videt ze je na displeji.
K tym foliam,kamos ma HT One X+ a ani po 7 mesiacoch ani naznak odlepovania ZAGG Invisible shields.A to ma HTC One X+ daleko viac zahnute sklo na okrajoch ako L920.Je ohybna,jemna,tenucka..neexistuje aby sa odlepila ked je dobre nalepena,pouzijetetu tu prilozenu tekutinu a vytlacite bubliny.Teraz ju mam na L920 a ani neni videt ze je na displeji.
-
mceza
Šrábance rád nemám, ale telefon beru jako pracovní nástroj a zároveň spotřební zboží. Snažím se k němu chovat co nejlépe, aby co nejdéle vydržel. Ale pořád je jeho úkolem být stále se mnou ve všech podmínkách, v jakých jsem já. Telefon už je tak dost velký a těžký, abych na něj věšel nějaká hnusná pouzdra. To mi na mobil už nesmí. Za těch pár škrábanců mi to nestojí.
Folie jsou věc, kterou opovrhuji. GG má výdrž slušnou a radši překousnu těch pár škrábanců než tu hnusnou fólii...
Z čeho je mi téměř na zvracení, tak z většiny majitelů iPhonů - koupí si telefon, který (dle jejich slov) je designový skvost z ušlechtilých materiálů (co je na sklu a hliníku tak ušlechtilého?) a aby se jim neponičil vrazí ho do naprosto hnusného plastového pouzdra z e-bay za 3 USD... To já nechápu...
Folie jsou věc, kterou opovrhuji. GG má výdrž slušnou a radši překousnu těch pár škrábanců než tu hnusnou fólii...
Z čeho je mi téměř na zvracení, tak z většiny majitelů iPhonů - koupí si telefon, který (dle jejich slov) je designový skvost z ušlechtilých materiálů (co je na sklu a hliníku tak ušlechtilého?) a aby se jim neponičil vrazí ho do naprosto hnusného plastového pouzdra z e-bay za 3 USD... To já nechápu...
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
To nechápu ani ja. Ale u každého, ne jen iPhonistu.
pytam sa este raz je mozne ze to ked niekomu volam a dam feleton k uchu a displej sa nevypne je to mozne nejak nastavit alebo je to chyba telefonu ?
malo by to robiť automaticky
-
mceza
Co bys tam chtěl nastavovat? Děje se tak automaticky po tom, co proximity senzor zaznamená překážku. Pokud se tak neděje, tak jsou dvě možnosti:sambo wrote:pytam sa este raz je mozne ze to ked niekomu volam a dam feleton k uchu a displej sa nevypne je to mozne nejak nastavit alebo je to chyba telefonu ?
1) vadný proximity senzor
2) fólie
Vzhledem k tomu, že máš fólii, tak bych to viděl na to...
Mám dotaz ohledně času. Nastavení "automatická aktualizace" dle mého správně aktualizuje čas pouze při zapnutí telefonu. Jinak se telefon zpožďuje o několik sekund za den a za pár dní už je to minuta. Pro přesné buzení to začíná být problém. Na Internetu si sem tam někdo stěžuje, ale pořád to není asi dost, aby s tím MS něco dělal. Zlatě staré Nokie, tam držel čas úplně skvěle. Má s tím někdo taky takový problém?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nemam s tim problem,cas jde uplne presne a nic se nezpozduje.Telefon nevypinam i nekolik mesicu v kuse.