Q10 + Macbook

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Pekelnazabicka
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned zář 08, 2013 17:20
Zařízení: iPhone

Q10 + Macbook

Příspěvek od Pekelnazabicka »

Dobry den,

chtel bych se vás zeptat na par veci, ktere mi stoji v ceste, abych se vratil zpet na platformu BlackBerry. Drive jsem mel BB 8520 a 9360 Curve, ale z pracovnich duvodu jsem musel prejit na iPhone, ac se tato veta zda trosku legracni.

BlackBerry Q10 me dostava a velmi rad bych pouzival jeho sluzby, jenze pote, co jsem musel v praci prejit na iOS a iPhone jsem si zakoupil Macbook. Macbook a iPhone je skvela dvojka, ktera spolu skvele komunikuje, jenze me pracovni veci se tykaji predevsim psani mailu, hovoru, a i SMSsek, coz me privadi k silenstvi na mem iPhonu.

Celkove jsme navyknuty sve pracovni nasaeni planovet pres Macbook a telefon, znamena to predevsim maily (v mem pripade Google, wedos a centrum) + synchronizace poznamek a kalendare a pripominek. Jak toto vsechno zvladnu v pripade ze budu mit Macbook a BlackBerry? Co takhle Google, funguje presnos kontaktu, kalendare a nejakych poznamek na obe platformy? A co pripominky? BB Remeber asi na Macbooku nerozjedu, existuje nejaka alternativa?

Je tu nekdo takovy, kdo pouziva jak Maca tak BB a dokazal by mi poradit, zda se opravdu naucim zit lehce jinak a vyuzivat jen nektere nativni aplikace z Macbooku? Co aplikace Wunderlist je na BB OS 10 funkcni? Castecne by mi mohla nahradit aplikaci pripominky.

A celkove, jaky je zivot s BlackBerry a Macbookem

Diky za vase odpovedi a nazory.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Q10 + Macbook

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Ahoj,

já mám Z10 a Mac a celkem bez problémů se spolu kamarádí. BlackBerry Link má normálně verzi pro Mac, Google plně podporuje synchronizaci mailů, kontaktů a kalendáře. Poznámky si synchronizuju přes Evernote, který má appku pro Mac na BlackBerry 10 je integrovaný do Remember, který je zase plně integrovaný do celého systému, takže v praxi třeba když si na telefonu pročítám zahraniční weby a najdu nějakou novinku, o které chci napsat článek, tak dám menu-share-remember, uloží se mi to do nové poznámky i automaticky vyplněným názvem a s odkazem a doma pak na Macu akorát otevřu Remember a nemusím ručně kopírovat link nebo si ho někam posílat. Jediná okolnost, kvůli které si půjčuju notebook s Windows je když chci instalovat nový leaked OS, který se sdílí jako EXE soubor. Přes Wine to nejde a nechci si kvůli tomu na Maca cpát Windows do dualbootu nebo Parallels. Wunderlist jsem kdysi taky zkoušel, ale na Macu mi ta aplikace nějak přetěžovala procesor a přehřívala počítač, tak jsem od ní upustil. Sideload Androidích aplikací ale jde celkem snadno i z Macu a oficiální updaty se dají stahovat rovnou z telefonu, takže se dá v klidu obejít i bez Windows. Kdyby tě ještě něco konkrétního zajímalo, klidně se ptej, nebo mi pak napiš na BBM až si koupíš Q10 :wink:
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1172
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Q10 + Macbook

Příspěvek od mberdych »

Jen maly comment. Blackberry link sice existuje, ale je to znacne ohavny kus SW, ktery (přinejmenším ve starsich verzich) dovedl pekne vytezovat procesor.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Q10 + Macbook

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

No on BB Link ještě není úplně dotažený celkově, tj i na Windows. Dokázal bych si představit i mnohem přívětivější software. Já ho stejně moc často nepoužívám, protože si všechno zálohuju do cloudu, ale nezpozoroval jsem, že by mi na Macu nějak přetěžoval procesor.
Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti