Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
rejdn:
1.Aplikace se jmenuje Windows Phone,funkcni na Windows 7 a Windows 8.Na Vistach ci XP pouze MTP protokol.
Jinak telefon lze pripojit i bez dalsiho sw v rezimu MTP ,takze takove vyzvaneni si jednoduse nakopirujes primo do telefonu pres PC pruzkumnika do slozky Ringtones.
2.Neni,ale treba pro synchronizaci tras vytvorenych na pc(Nokia Mapy/Autem) ci jejich zalohu je dobre ho mit.Je to dobre i pro dalsi doprovodne sluzby ktere jsou od Nokie.
3.Ne neni.
4.Wifi ma vzdy prioritu,jinak v dalsim fw 3049 se dokonce daji natvrdo zakazat mobilni data pokud budes pripojen k wifi,ale nahle by prestala tect data(router by zlobil nebo data nemel apod.)
5.Ano neni
1.Aplikace se jmenuje Windows Phone,funkcni na Windows 7 a Windows 8.Na Vistach ci XP pouze MTP protokol.
Jinak telefon lze pripojit i bez dalsiho sw v rezimu MTP ,takze takove vyzvaneni si jednoduse nakopirujes primo do telefonu pres PC pruzkumnika do slozky Ringtones.
2.Neni,ale treba pro synchronizaci tras vytvorenych na pc(Nokia Mapy/Autem) ci jejich zalohu je dobre ho mit.Je to dobre i pro dalsi doprovodne sluzby ktere jsou od Nokie.
3.Ne neni.
4.Wifi ma vzdy prioritu,jinak v dalsim fw 3049 se dokonce daji natvrdo zakazat mobilni data pokud budes pripojen k wifi,ale nahle by prestala tect data(router by zlobil nebo data nemel apod.)
5.Ano neni
-
martintrojanek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP
rejdn wrote: 1. Ve WP7.8 se k synchronizaci s PC používal software Zune.
WP8 už Zune nepoužívá. Pokud telefon připojíš k pc, dostaneš v průzkumníkovy normální "disk" se složkami, kam můžeš nahrát zvonění (Ringtones), dokumenty, hudbu atd... Nebo pro Windows 8 http://apps.microsoft.com/windows/cs-cz ... e469ae3009 (nevím, zda existuje i pro Desktop)
2. Některé aplikace vyžadují vytvoření Nokia acountu. Je vytvoření tohoto účtu nutné pro plnohodnotné využívání funkcí telefonu?
Jen minimálně, např. pokud používáte aplikaci Nokia Mapy, můžete si ukládat a sdílet s počítačem oblíbené položky. Pak máte přístup k Nokia BetaLabs, atp. Ale obecně nic zásadního.
3. Po vybalení měl telefon cca polovinu baterky, takže jsem ho ještě nenabíjel. Co mě zaráží je to, že podle telefonu byl naposled nabíjen před 210 dny a přitom už obsahuje aktualizaci Amber. Není to divné?
Není po vybalení nastavený nějaký základní datum od jterého se tento výpočet odvíjel? Nicméně, jistý si nejsem, můžes zkusit analýzu IMEI http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr, mělo by to zjistit kvartál a rok výroby
4. Když mám zapnutá mobilní data a zároveň jsem na wifi, preferuje se wifi automaticky, nebo se dá někde explicitně nastavit preference mezi mobilními daty a wifi?
Preferovaná je vždy Wi-Fi před mobilními daty pokud je připojení v pořádku a s routerem komunikuje bez problémů. Nijak explicitně se vynutit data nebo wifi nedá (max. zakázáním mobilních dat)
5. Česká QWERTY klávesnice asi pořád není základní součástí systému, je to tak?
česká QWERTY víceméně ani neexistuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozlo%C5%B ... l%C3%A1ves. Jemožné zapnout anglickou klávesnici, kde QWERTY je ale není diakritika, jinak zatím české QWERTY není.
snad jsem trochu pomohl![]()
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Samozrejme ,ze je i pro desktop a Windows 7 jak uz jsem napsal.Nebo pro Windows 8 http://apps.microsoft.com/windows/cs-cz ... e469ae3009" onclick="window.open(this.href);return false; (nevím, zda existuje i pro Desktop)
-
martintrojanek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP
htcjirka: byl si rychlejší ve psaní 
Díky moc, pánové!
-
ingi88
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 3
Tak, dneska jsem žlutou Lumii vrátil, dostal peníze a hned běžel pro objednanou L920 přímo od Setosu skrze nokia-obchod.cz, nakonec se mi více zalíbila bílá varianta (stejně mám žlutý CC kryt) takže až dorazím domů tak ji hned ozkouším, snad už bude vše OK a bez problémů a potěší i ušetřených 1200 Kč...
Jinak k reklamaci na alfa.cz - bez problémů a zbytečných diskuzí vrátili peníze v rámci 14ti denní lhůty. V tomhle jsou opravdu super, škoda, že s kvalitou zboží to šlo za poslední dva roky hodně dolů.
Jinak k reklamaci na alfa.cz - bez problémů a zbytečných diskuzí vrátili peníze v rámci 14ti denní lhůty. V tomhle jsou opravdu super, škoda, že s kvalitou zboží to šlo za poslední dva roky hodně dolů.
Dalsia vec co ma trapi je, ze potvrdenie odoslania sms vam to zobrazuje odosielatela orange a v nom text, ze toto sproste cislo dostalo vasu sms. Horsie je to ked vam po par dnoch pride, ze toto cislo nedostalo vasu mms a vyprsala jeho platnost a musite pracne zistovat kua, ze koho je to cislo. Musim si to cislo vyvolat aby som zistil komu patri v zozname. Zabijem tychto dementov z redmontu. Tel za 100€ to robi s nadhladom, ze spaja tie cisla so zoznamom.
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Koukám, že jsem si ušetřil spoustu nervů, když jsem před několika lety přestal výpisy o doručení používat 
- jkubovic
- častý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Týmto trpel už Windows Mobile, ale tam to aspoň vyriešilo doinštalovanie ďalšieho softvéru.
Je smutné, že veľa chýbajúcich vecí ohľadne telefónnej časti, ktoré boli kritizované vo WM, sa prenieslo aj do WP.
Aj keď existuje Data Sense, tak nie všetci ho majú a nie všetkým počíta aj minúty.
Je to škoda, v tomto musím s kritikou konkurencie súhlasiť - a ťahá sa to už dlhé roky.
Je smutné, že veľa chýbajúcich vecí ohľadne telefónnej časti, ktoré boli kritizované vo WM, sa prenieslo aj do WP.
Aj keď existuje Data Sense, tak nie všetci ho majú a nie všetkým počíta aj minúty.
Je to škoda, v tomto musím s kritikou konkurencie súhlasiť - a ťahá sa to už dlhé roky.
Ked vypnem tel a znova zapnem, tak tam mam zly cas a datum tak polroka dozadu. boha jeho. mam zapnuty atomaticky cas. skrz toho sa mi nic nesynchronizuje. musi prepnut manual a zmenit cas a potom to hodim do automaticky a **** po vypnuti to iste. ***** su tam 
prosím vyjadřuj se slušněji.. Díky. Mimonaut
prosím vyjadřuj se slušněji.. Díky. Mimonaut
- Stimpi
- nováček

- Zařízení: Lumia 920, Nexus 7
Nevim jak u tvojeho operátora... Já Mám cz Voo-Doo Foun ... Ale když v doručence kliknu na číslo tak mě to Automaticky otevře kontakt ke kterému patří...
No fakt. Do frasa, to jste to tu někdo nemohli napsat dřív?
-
mceza
Jo, ještě tu nadávej, že ti nikdo nepomohl dřív... Na podrtžený text se ve Windows Phone co? Kliká...
Mimonaut - ospravedlnujem sa. Su to emocie. Tieto zistenia nikde nejsu spomenute a zistis to az po kupe. V dnesnej dobe by ma to ani nenapadlo, ze to niekde nefunguje. Uz mi to pripada ako keby som mal byt rad, ze sa na tomto telofone da napisat SMS. Este taka drobnost. Aj vy sa pocujete v sluchatku pri telefonovani???
ano ja sa pocujem ale to mi pride uz tak niejak normalne v SG3 aj SG4 som sa tiez pocul ale ked si vypnem na telefone 3g siet a som len na 2g tak je to dobre aspon umna ...
To je dané "kvalitou" sítě. Ozvěna je tam v případě buď velmi silného nebo naopak slabého signálu...
Nechápu, co to má společnýho s "kvalitou" sítě, vždyť se jedná o digitální přenos dat, žádné udrazy či tak něco nemohou vznikat. To musí bejt problém v telefonu.
A btw. je docela vtipné, že první zmínka o ozvěně je na straně 395 diskuze
A btw. je docela vtipné, že první zmínka o ozvěně je na straně 395 diskuze
Ja som presvedceny, ze to je telefonom. Zmenil som telefon nie siet :D
-
camouflage
- nováček

- Zařízení: Noka Lumia 920 DT- 901 CC 1043 BH 907 All Black
Zdravím, pročítal jsem vaše zkušenosti s L920 (foun i platforma jsou mi sympatičtí), ale je tady pár otazníků na které jsem zde nenašel jasné odpovědi. Než jsem přešel na droida (moc spokojen teda nejsem) sloužil mi WM 6.5 a šlo to. Vzhledem k totálnímu propadu ceny L920 pošilhávám po ní stále více, avšak jak je to s tím prapodivným nočním vybíjením, prachem pod sklem u přední čočky, zamrzáním, atd. Vím, že na fóru se hold řeší různé zádrhele a problémy, ale nemá jich L920 nějak nestandardně mnoho. Jaká je obecná spokojenost uživatelů? Přijde mi, že je celkem loterie co kdo vybalí z krabice, zda zrovna podařený kousek nebo nějaký shit. Předem se omlouvám pokud se to už tady řešilo a nějak mi to uniklo.
-
ingi88
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 3
Skutečně jde o problém v síti/operátora nikoliv v telefonu... Podobných problémů je v poslední době docela hodně. Vím to, pracuju v oblasti Voice technologií, s telefonem to nemá nic společného.