Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Musí se brát v potaz to, že WP8 je velice mladý systém (cca rok). Z toho pramení určité nedostatky a nedodělky, které se postupně do OS dodělávají. Žádný OS nebyl nasazen se 100% funkcionalitou. Je také otázka, co to ta 100% funkcionalita je, protože dokonalý OS neexistuje. Funkcionalita se vždy vyvíjí podle trendů a požadavků zakazníků.
Dr.Y: za OT se neomlouvej, tohle fórum je už od zveřejnění GDR2 total OT. Víc než polovina příspěvků je: kdy už ho budu mít / kdy to bude OTA. By mi jeblo. Aspoň se změnilo téma 
K tomu nepořizování, osobně bych si WP už nekoupil, po zkušenostech mých a lidí okolo mě. Jenže, když sem si ho kupoval, tak moc zkušeností nebylo a nikdo z WP userů ti nenapíše zápory, páč ho všici milujou a sou hotový z jeho designu a bůh ví čeho ještě. Teď sem měnil foun a obv sem koupil droida.
delfín: Ano, WP8 je novej, ale proč? M$ ztratilo pár let úplně zbytečně s WP7, který vypadá stejně. A zase sem u stejné otázky: koho z uživatelů zajímá, jaké má jádro systém? Navíc, když si to vemu, tak se od manga vpodstatě nic funkčně nezměnilo, nebo jen málo. Z mého podledu na to M$ mega se*e.
K tomu nepořizování, osobně bych si WP už nekoupil, po zkušenostech mých a lidí okolo mě. Jenže, když sem si ho kupoval, tak moc zkušeností nebylo a nikdo z WP userů ti nenapíše zápory, páč ho všici milujou a sou hotový z jeho designu a bůh ví čeho ještě. Teď sem měnil foun a obv sem koupil droida.
delfín: Ano, WP8 je novej, ale proč? M$ ztratilo pár let úplně zbytečně s WP7, který vypadá stejně. A zase sem u stejné otázky: koho z uživatelů zajímá, jaké má jádro systém? Navíc, když si to vemu, tak se od manga vpodstatě nic funkčně nezměnilo, nebo jen málo. Z mého podledu na to M$ mega se*e.
-
mceza
Ono je velkou otázkou, co jsou základní funkce. Podívejte se na nové počítače - dřív bylo VGA a RJ45 v notebooku naprostou samozřejmostí a dnes už není. Je to prostě vývoj a vývoj vždy neznamená nabalování nových a nových funkcí, ale i odebrání (spíš nezačlenění) funkcí, které producent SW/HW považuje za zbytečné (nebo se neslučují s jeho filosofií).
Naštěstí pokud ti ve WP nějaké funkce chybí, nikdo ti nebrání sáhnout po jiném OS.
A jak tu bylo řečeno, WP se (tak jako ostatní) neustále vyvíjí a pokud je seznam plánovaných změn GDR3 pravdivý, WP bude zas posunuto o hodně dopředu.
Naštěstí pokud ti ve WP nějaké funkce chybí, nikdo ti nebrání sáhnout po jiném OS.
A jak tu bylo řečeno, WP se (tak jako ostatní) neustále vyvíjí a pokud je seznam plánovaných změn GDR3 pravdivý, WP bude zas posunuto o hodně dopředu.
-
ingi88
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 3
Tak já mám pánové jasno - dnes opět žádné aktualizace, blbne mi stále mail, obávám se, že jsem narazil na špatný kus se špatným SW. Takže zítra ji jdu vrátit a budu chtít zpět peníze. Navíc jsem dnes koukal na nokia-obchod.cz a na něm mají L920 za 7490,- tedy o tisíc méně, než jsem platil teď. Nemáte s nima někdo zkušenost? Je to serioźní obchod nebo jen další, co si hraje na "autorizovaného" prodejce? Díky
-
FraDiavolo
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920
to ingi88: jestli ten obchod, co myslíš, je SETOS (v adrese maj podle mě přehozený ty dvě slova), tak ten skutečně je ofiko distributor.
mceza: Ano, jenže VGA a RJ45 byly nahrazeny vyspělejší technoligií, fce zůstala. Ale kde máme na WP (i androidu teda) naprosto základní funkci a tou je to, že ti zvoní budík i když máš mobil vybitý nebo vypnutý? Výpis i s délkou hovoru? Měřič dat? Ale je super, že to umí fotit skoro za tmy...
-
mceza
Data Sense mám, výpis hovorů taky (tobě možná nestačí, mně ano). Že budík nezvoní se mi také nelíbí, ale telefon jsem stejně nikdy na noc nevypínal, takže mi to ani moc nevadí. Vem si, že kvůli budíku by tam museli napsat ještě jedno malé jádro s funkcí budíku, které by neustále běželo i při vypnutém telefonu. Technicky samozřejmě možné, ale přineslo by to víc problémů než užitku...
Btw jak chceš dosáhnout toho, aby zvonil budík, když je telefon vybitý? V tom případě já požaduji, aby telefon fungoval i s vyndanou baterií!
Btw jak chceš dosáhnout toho, aby zvonil budík, když je telefon vybitý? V tom případě já požaduji, aby telefon fungoval i s vyndanou baterií!
Data sense sem nikdy neviděl, a podle toho co čtu, tak dost uživatelů tady taky ne. Máte ho akorát vy, kdož laborujete s flahovánim a pár šťastlivců.
Jak docílit toho aby zvonil budík? Předpokládám že tak, jak to bylo symbianu. Telefon se ti kvůli ochraně baterie stejně vypne dříve, než úplně vycucá baterku. Budík využije té zbývající energie. A té má u budíku na měsíc dopředu.
Jak docílit toho aby zvonil budík? Předpokládám že tak, jak to bylo symbianu. Telefon se ti kvůli ochraně baterie stejně vypne dříve, než úplně vycucá baterku. Budík využije té zbývající energie. A té má u budíku na měsíc dopředu.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
I ty brepto,maji ho i ti co updatuji pres OTA na Amber,zadne laborovani a flashovani neni treba.Nemaji ho jen Vodafonaci,kde ho odstranil samotny Vodafone.Data Sense je standardni vec v kazdem GDR2.Data sense sem nikdy neviděl, a podle toho co čtu, tak dost uživatelů tady taky ne. Máte ho akorát vy, kdož laborujete s flahovánim a pár šťastlivců.
No, a kdo to GDR2 má? Proč je tu na to furt hejno dotazů? Proč ho nemaji lidi s L920 a pokaždý se mi ptaji, kdy bude? Holt sem ten hlupák, co jim L920 dopuručil... :(
-
mceza
GDR2 má již hodně telefonů. Bohužel stále ne všechny. Ale telefon si kupuju kvůli tomu, co umí teď, ne kvůli tomu, co výrobce přislíbil v udatu, ne?
-
htcjirka
- smartmaniak

Pres OTA kazdy kdo kasle a nema cz distribuci,ktera nic neprinasi.Vetsina uz pochopila od vydani prvni Lumie,ze kupovat cz distribuci je zbytecne.No, a kdo to GDR2 má? Proč je tu na to furt hejno dotazů? Proč ho nemaji lidi s L920 a pokaždý se mi ptaji, kdy bude? Holt sem ten hlupák, co jim L920 dopuručil... :(
I tak spousta telefonu s CZ distribuce uz jej k dnesnimu datu pres OTA bezne ma.
No jo, ale kdo to měl vědět, u těch updatů je to sázka do loterie, příště to zas může bejt naopak.
-
htcjirka
- smartmaniak

Ne u ceske/slovenske distribuce,neni to tak jiz od prvnich modelu Lumii a to uz je nejaka doba.
Ceska pobocka stoji za prd od servisu,cen az po updaty,dlouhodobe.
Ceska pobocka stoji za prd od servisu,cen az po updaty,dlouhodobe.
-
mceza
Nejenom od prvních modelů Lumií. Už u Symbianových telefonů to české pobočce trvalo až hanba...
Holt sme pro ně okrajovej trh :( Kdybych měl nějakou globální firmu, tak se taky soustředim primárně na ty velké trhy.
-
mceza
Jenže to není problém světové/finské Nokie, ale českého zastoupení.
Si vem priklad z Applu, ktery to zvladne za den, cela Nokia to nezvladne v radech mesicu, ceka se na to az se tam asi nekdo dobre vyspi a pak udela klik a hotovo.
Zdravím všechny.
Ačkoliv jsem byl od letošního jara velmi spokojeným uživatelem Lumie 800, ignorace Microsoftu i Nokie ohledně podpory WP7.8 mě donutila přemýšlet o upgradu. Lumia 1020 by se mi sice moc líbila, ale když jsem dnes objevil na mall.cz Lumie 920 v akci za 7490,-, navíc v oficiální distribuci, tak jsem prostě neodolal (i když ji nedělají v barvě Cyan, ale naštěstí se dá pořídit v této barvě pouzdro
). Tímto krokem jsem tedy povýšil na podporovaný systém WP8 a na toto konto se mi tu nahromadilo pár otázek. Sice jsem se snažil pročítat fórum, ale vzhledem k jeho rozsahu mám po pár hodinách víc nových otázek než odpovědí. Proto doufám, že se nade mnou nějaká dobrá duše smiluje a odpoví mi tady 
1. Ve WP7.8 se k synchronizaci s PC používal software Zune. Pokud tomu dobře rozumím, WP8 už Zune nepoužívá. Existuje nějaký ekvivalentní SW pro WP8? Pokud ano, jak se jmenuje? Pokud ne, jak do telefonu dostanu například vlastní vyzvánění atd?
2. Některé aplikace vyžadují vytvoření Nokia acountu. Je vytvoření tohoto účtu nutné pro plnohodnotné využívání funkcí telefonu? Co registrací získám?
3. Po vybalení měl telefon cca polovinu baterky, takže jsem ho ještě nenabíjel. Co mě zaráží je to, že podle telefonu byl naposled nabíjen před 210 dny a přitom už obsahuje aktualizaci Amber. Není to divné?
4. Když mám zapnutá mobilní data a zároveň jsem na wifi, preferuje se wifi automaticky, nebo se dá někde explicitně nastavit preference mezi mobilními daty a wifi? Momentálně mám zapnuté obojí a připojení mi připadá pomalé (například stahování mapy ČR pro Nokia Drive), takže nevím jestli jedu přes mobilní data nebo přes wifi.
5. Česká QWERTY klávesnice asi pořád není základní součástí systému, je to tak?
Momentálně mě nic dalšího nenapadá, ovšem byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc s mými dotazy.
Děkuju
Ačkoliv jsem byl od letošního jara velmi spokojeným uživatelem Lumie 800, ignorace Microsoftu i Nokie ohledně podpory WP7.8 mě donutila přemýšlet o upgradu. Lumia 1020 by se mi sice moc líbila, ale když jsem dnes objevil na mall.cz Lumie 920 v akci za 7490,-, navíc v oficiální distribuci, tak jsem prostě neodolal (i když ji nedělají v barvě Cyan, ale naštěstí se dá pořídit v této barvě pouzdro
1. Ve WP7.8 se k synchronizaci s PC používal software Zune. Pokud tomu dobře rozumím, WP8 už Zune nepoužívá. Existuje nějaký ekvivalentní SW pro WP8? Pokud ano, jak se jmenuje? Pokud ne, jak do telefonu dostanu například vlastní vyzvánění atd?
2. Některé aplikace vyžadují vytvoření Nokia acountu. Je vytvoření tohoto účtu nutné pro plnohodnotné využívání funkcí telefonu? Co registrací získám?
3. Po vybalení měl telefon cca polovinu baterky, takže jsem ho ještě nenabíjel. Co mě zaráží je to, že podle telefonu byl naposled nabíjen před 210 dny a přitom už obsahuje aktualizaci Amber. Není to divné?
4. Když mám zapnutá mobilní data a zároveň jsem na wifi, preferuje se wifi automaticky, nebo se dá někde explicitně nastavit preference mezi mobilními daty a wifi? Momentálně mám zapnuté obojí a připojení mi připadá pomalé (například stahování mapy ČR pro Nokia Drive), takže nevím jestli jedu přes mobilní data nebo přes wifi.
5. Česká QWERTY klávesnice asi pořád není základní součástí systému, je to tak?
Momentálně mě nic dalšího nenapadá, ovšem byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc s mými dotazy.
Děkuju
-
Nyny
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia
To máš pravdu, problém je ovšem v tom, že člověka nenapadne zjišťovat jestli má telefon funkce, které uměl každý telefon už před X lety, v tom bude ten zakopaný pes. Mě na WP některé věci taky dost vadí a jsou to věci, o kterých jsem si myslel, že jsou naprosto samozřejmé, z čehož mě WP vyléčil. Co čtu na jiných fórech, tak nejsem sám, komu některé funkce schází a stejně jako ostatní jsem si myslel, že je MS třeba dodělá, ale když čtu co změní GDR2 a GDR3, tak ze mě veškeré iluze vyprchávají. I když naděje umírá poslední, tak budu dál doufat.Dr.Y wrote:Ano, spoustu toho neumi zatim, to je fakt. Ale prece si nebudu kupovat telefon s OS, ktery neumi to, co chci a pak si na to stezovat, trosku fucking logic ne? Proste to neumi a smirim se s tim ze to tak proste je anebo sahnu jinam, jak jednoduche. Sorry za ot.