Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
ingi88
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 3

Post by ingi88 »

Ahoj, prosím nesetkal se někdo s podobným problémem u L920 s Amber?

Absolutně nevím co s tím - Amber mám už od koupě z pondělka, když jsem telefon v pondělí zapnul, udělal jsem obnovu ze zničené L820 a vše bylo OK, nic nebylo duplicitně, jen nastal klasický problém s chybou při aktualizaci, tu jsem ručně zrušil a následně store upozornilo na nové aktualizace znovu.
Teď přes víkend jsem provedl reset do továrního nastavení a ručně si nainstaloval aplikace bez obnovy - baterka se mi najednou začala vybíjet nějak podezřele rychle - ze 100% na 85% během hodiny bez použití telefonu, mail synchro nastaven na hodinu, z úloh na pozadí jen bing počasí, NFC, Btooth, poloha apod. - vše vypnuto. Email začal házet jakousi chybu při synchronizaci, store mi od resetu nenabízí naprosto žádnou aktualizaci - ani aplikací, ani systémových aplikací (Glance Screen apod. - třeba v pondělí jsem měl hned aktualizováno a měl tam možnosti i na spuštění hodin jen mávnutím rukou, teď mám jen vypnuto načasováno a zapnuto, aktualizace se nenabídla), ve store se mi zjevila nějaká nabídka T-Mobile doporučuje - nechápu proč když jsem tam nic podobného nechtěl ani neinstaloval? Po synchro třeba OneNote se mi soubory objevily až třikrát, kontakty v telefonu některé taky duplicitně a když na ně chci najet nebo je odstranit, tak se nic neděje - objeví se jen podokno nabídek ale to hned zmizí.
Takže jsem si s tím resetem docela naběhl a z L920 se teď stal docela problémový telefon.
Teď po resetu hrůza a děs, nic není jak bylo, baterka se vybíjí, email má problém, duplicitní kontakty / one note, store nenabízí aktualizace...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

odinstaluj bing počasí, tam je nějaká chyba a žere to strašně baterku..
Jinak bych zkusil přes NCS flashnout amber (mám ozkoušený australský 1049) znovu (opět bez obnovy). Nic jiného mne nenapadá.
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Dokdy, ze to ma ta Nokia zverejnit Amber skrz OTA?
sambo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia lumia 920

Post by sambo »

do dnes :D :D ale asi to nestihnu ... skoda no sklamany som
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Minonaut - díky za odpověď, právě s Bing počasí jsem jel od pondělka normálně, telefon vydržel i dva, skoro tři dny, až po tom resetu do továrního nastavení se to takhle pos****... Nejvíce mě štvou asi ty aktualizace a duplicitní kontakty / one note, nevím proč to najednou nejde. Flashovat zatím asi nebudu i když mě to napadlo, telefon mám do příštího pondělí ve 14ti denní lhůtě na vrácení, tak ho možná zajdu vrátit. Třeba na L820 jsem si Amber flashnul a vše naprosto bez problémů fungovalo, nevím proč mám s L920 takové problémy... Navíc včera večer jsem provedl opět reset, vůbec nic neinstaloval, vše vypnul, email znovu házel chybu při aktualizaci, šel jsem si lehnout kolem 00:45 - 95% baterka, ráno se vzbudím a ač byl telefon totálně v základu (úlohy na pozadí bloknuté, synchro apod. nastavena na šetření baterky) tak měl ráno kolem 7:00 telefon 85% ... Nevím no, moc to nechápu co se to děje...
sambo
přispěvatel
přispěvatel

Post by sambo »

-Pavel- : http://winfon.sk/novinky/aktualizacia-n ... instalaciu" onclick="window.open(this.href);return false; tu som nasiel na tejto stranke ako sa to da flashnut ale tam vobec nic nepise o tom programe cez ktory to fleshujete vseci nokai care suit ci ako sa to vola ... mas s tym niejaku skusenost ?
sambo
přispěvatel
přispěvatel

Post by sambo »

ok tak ja sa to pokusim teda spravit dufam ze to bude fungovat a ako je to s tou zalohou nejak to nechapem co mam zalohovat... a ak sa mi to podari flashnut potom ked bude oficialne amber tak to potom nejak musim vratit do povodneho stavu mam si nejake cisla telefonu zapisat alebo nic ?
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Teď jsem to připojil k NCS a koukám, v základním infu mi telefon ukazuje software status - not available, to se mi myslím u L820 nestalo...

edit - nemáte někdo prosím odkaz na amber aktualizaci ve žluté verzi? sehnal jsem jen červenou a nechci s tím moc laborovat pokud bych šel telefon vrátit. Nebo má flash nabídnout NCS samo od sebe?
sambo
přispěvatel
přispěvatel

Post by sambo »

no tak stiahol som si to a pripojil som telefon a ked som chcel spustit program napisalo mi iba toto the files for install requirement microsoft. NET framework 4.0 full could not be found the installation will now stop. this is probably to a failed , or cancel download
mceza

Post by mceza »

tak si nainstaluj .NET Framework 4.0, ne?
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Teď mě ještě napadlo - že mi může snad dělat problém to, že mám ještě stále účet na L820 - na té jsem rozbil displej, rovnou šel pro L920 a víc už nic neřešil. Nevíte někdo prosím, jak tu L820 umrtvit - resp úplně zresetovat aby už v telefonu nebyly data? Zkoušel jsem hard reset pomocí tlačítek ale ten se mi nedaří provést ani na L920...

edit - tak už se mi to povedlo skrze NCS - refurbish, bohužel ale L920 skrz to resetovat nejde, ale proč, to netuším... tak jsem teď zkusil opět tovární nastavení, uvidím co se stane...

tak opět nic, opět to stejné hned ze startu...
wp_ss_20130930_0001.jpg
wp_ss_20130930_0001.jpg (49.29 KiB) Viewed 3634 times
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Stejný problém jsem řešil po chatu s MS supportem a nakonec se povedlo. Pomohlo nastavit Při doručení mailu, Z libovolného období, vypnout zálohování SMSek, dát telefon do flight modu a zrestartovat. Potom zkusit sync přes data a už to běželo, následně i přes WiFi.
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

No já to kašlu, takové problémy jsem s L820 neměl, očividně je v té L920 nějaká chyba, když mi nenabízí ani aktualizace, vybíjí baterku atd. - balím ji do krabice a půjdu vrátit... Nic lepšího s tím sám nevymyslím, obzvlášť když mám tuhle možnost tak ji raději vrátím než bych s tím měl nějak laborovat...
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Tak tak, já ji tam měl při zakoupení taky, na 820 jsem taky flashoval, ale z nějakého záhadného důvodu má u mě Amber na 920 tyhle problémy :) no každopádně do ní půjdu znovu, ale nechám si vrátit peníze a koupím jinde. Původně jsem reklamoval už půl hodiny po koupi, když jsem přišel domů a zjistil, že mi na Alfa.cz prodali už použitou, rozbalenou...
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

To můžu jen potvrdit, byť se s L820 zdá mít mnoho společného tak pro mě to byl a je zase rázem úplně jiný telefon a jak nejsem fotograf, tak jsem začal fotit každou kravinu :)

každopádně - první problém s aktualizacemi zdá se býti vyřešen - tedy, Nokia či MS o tom zřejmě ví a zatím je provizorní řešení zde:

http://discussions.nokia.com/t5/Pool-of ... -p/1640082

edit - jinde jsem se ještě dozvěděl, že reset telefonu při tomto problému akorát zasekne update check, takže asi proto vznikl problém, jak ho ale vyřešit jsem se nedočetl... no budu muset ještě sehnat tu žlutou verzi FW a provést flash a to je poslední, co zkusím... Nevíte někdo, jestli se dá flashnout stejná verze FW? postupuju podle tohoto návodu...

http://nokialumiafan.cz/navod-jak-aktua ... one-8-gdr2
bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL

Post by bouskat »

Mate někdo zkušenosti z nějakým stativem na l 920? Chtel bych koupit státu Nokia HH 23 ale nevím jestli se tam telefon vleze přece jenom to je pro N808. http://www.obchod-nokia.cz/nokia-hh-23- ... 8-pureview
mceza

Post by mceza »

Vypadá to, že by to mělo jít: http://conversations.nokia.com/2013/05/ ... lumia-920/" onclick="window.open(this.href);return false;
imatulo
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 5s

Post by imatulo »

Všimol som si,že aj ked vymažem z mojej 920tky nejaké fotky, v telefóne ich nevidim ale v ked ho pripojim k pocitacu tam ich v pohode otvorim, mate to tak aj vy ?
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

sambo wrote:do dnes :D :D ale asi to nestihnu ... skoda no sklamany som
nabudúce chcem od nokie aj tú o červenej čiapočke a snehulienke :-D najviac sa mi v tom zozname páči položka: čaká na schválenie :D
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Debilove , co vic dodat, sliby chyby :). Ted jsem schvalne zvedav jak dlouho se to jeste potahne nez se rozmysli, ze to konecne hodi aspon do stavu coming soon, asi se jedna o soutez mezi cechy a slovaky, kdo vydrzi dele, jinak to neni mozne, vlastne je to az vtipne :-D Uvidime kdo s koho nakonec :-)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”