Lumia 820 - sekání, zamrznutí, restartování

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Post Reply
jkubula
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by jkubula »

Zdravím,

zakoupil jsem chvíli použitou Nokii Lumia 820 z CZ distribuce. Teď ji testuji a nějak začíná zlobit :(. Prvně jsem zkusil pár testovacích fotek, nahrát video, nahrát do telefonu mp3 a vše pohodě.

Poté jsem zkoušel telefon připojit k domací wifi a při zadávání hesla telefon zamrzl a asi po 1 min. se restartoval. Pak jsem zkoušel přehrát na yt hd video a ve 3/4 pisničky se telefon sekl (z reproduktoru hrála v seklém místě hudba) a asi po 3 min. se telefon restartoval. Poté jsem zkusil na yt přehrát sd video, zase zásek, tentokrát při seknutí přestala hrát hudba a asi po 1 min. restart. Další zásek nastal při obyčejném procházení telefonu či při prehrávání vyzváněcího tónu.

Zkusil sem i obnovu do továrního nastavení, ale problém přetrvává. Nevíte, kde může být problém? Děkuji.
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Post by bigt »

No, tak to asi člověk hned ví, proč ji původní majitel dal pryč... Nechtělo se mu reklamovat. Takový problém, pokud nevyřeší tovární nastavení, tak bych řekl, že reklamace je jasná volba, možná ještě přehrát soft přes Nokia Software Updater, ale jelikož se ti telefon seká, mohla by to být konečná, pokud by se sekl při nahrávání nového softu.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

reklamacia.. bude HW chyba
jkubula
nováček
nováček

Post by jkubula »

Jinak, když procházím nejrůznější menu telefonu, aplikace (kromě těch, co se musí nainstalovat/aktualizovat - nemám účet u MS) jde všechno svižně bez problému. Ale jak spustím hudbu/yt, tak ve většině případů sek/restart. Dále telefon testuji bez sim karty, ale to předpokládám. že by na to nemělo mít vliv...
patrabus
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony Xperia Z1 Compact White

Post by patrabus »

Máš tam Amber nebo Portico?
jkubula
nováček
nováček

Post by jkubula »

Systém je 8.0.10211.204, takže pokud se správně divám, tak Portico.
patrabus
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony Xperia Z1 Compact White

Post by patrabus »

Tak tam naper Amber přes nsu. Ještě mě napadlo, když bys tel.používal bez paměťovky, bude se taky sekat?
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

Či má Portico alebo Amber nemalo by sa mu to vôbec sekať. Vám sa to tiež nesekalo na Porticu. Radšej reklamáciu, tam to máš istejšie...
jkubula
nováček
nováček

Post by jkubula »

patrabus wrote:Tak tam naper Amber přes nsu. Ještě mě napadlo, když bys tel.používal bez paměťovky, bude se taky sekat?
Nic tam neni, ani simka ani pametovka. Teď je po továrním nastavení, takže defakto holý systém. Ještě sem si vzpomněl, že mezi odpolední zkouškou focení a lehkým seznámením s telefonem (tj. když se to nekousalo) a podvečerním zprovoznením wifi a yt (tj. když se to začalo kousat) sem zdělal zadní kryt a vyndal baterku, abych se mrkl co je uvnitř. Předpokládám, že to na zamrzení nebude mít vlív...

Holt se budu muset s prodejcem domluvit na zrušení koupě a vrácení peněz a podívat se po funkčním telefonu jinde :(.
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Pokud máš Portico, tak další update které musíš mít k dispozici je FW 1308, takže dej automatické aktualizace.......FW1308 taky opravoval bugy s padáním, restarovváním a nabíjením. Pokud po tomto FW to bude stále dělat, opravdu jen reklamace.
První update byl Portico(GDR1) a pak FW1308 (pouze nokia vydala) a pak je AMBER(GDR2). Zkus a uvidíš. Ale aktualizaci by ti to určitě mělo nabídnout !!!! Taky jsem koupil L820 a bylo tam Portico, hnedka jsem zaktualizoval na FW1308 a za dva týdny bylo na světě AMBER.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Lumia 820 - sekání, zamrznutí, restartování

Post by murder »

Reklamace, mám 620 z mobil pohotovosti s jejich záručákem měl jsem flek na displeji. Zajel jsem do Celnetu bez záručáku, zkontrolovali imei jestli je platná záruka, připlatil jsem si 200,- za expresní opravu a za hodinu jsem odjížděl s vyměněným displejem.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Chystám se reklamovati bleblefón a rád bych to udělal správně. Mám jej asi dva měsíce, od začátku jsou s ním problémy. Považuji to tedy za vadu již při prodeji. V tomto případě bych měl mít nárok na vrácení peněz. A teď, co se vlastně bude dít a co přesně po prodejci chci?

Předpokládám že chci odstoupit od kupní smlouvy právě z důvodu, že bylo zařízení vadné již při prodeji. Jest tak?

Posílá se zařízení na posouzení do autorizovaného servisu, pokud to uznají, pak se vrací prašule? Předpokládám že ano. Přirozeně by se prachy hodili hned, páč musim obratem koupit novej foun.
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

No pokud ho máš z netu a do 14-ti dnů můžeš vrátit.

Pokud máš po této 14-denní lhůtě standartně reklamce přes prodejce a nebo přímo zavolat do ARVATA (nebo CELLNET) a oni ti domluví svoz a mobil odvezou, já bych šel za prodejcem radši.
Peníze ti určitě nevrátí hnedka. Dle zákoníku máš možnost , do 6-ti měsíců požádat o nový kus , peníze standartně až po třech stejných / čtyřech různých reklamacích.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tady v tom thereadu se píše něco jiného. Taky si myslím, že by to tak mělo být. Otázkou je, o jakej právní úkon se jedná, zda je to odstoupení od kupní smlouvy či co?
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

Zkus že chceš vrátit peníze a uvidíš, já si pročítal ty zákoníky atd a taková možnost tam určitě není, pokud je tak ať to sem někdo hodí.
jkubula
nováček
nováček

Post by jkubula »

mbelas wrote:Pokud máš Portico, tak další update které musíš mít k dispozici je FW 1308, takže dej automatické aktualizace.......FW1308 taky opravoval bugy s padáním, restarovváním a nabíjením. Pokud po tomto FW to bude stále dělat, opravdu jen reklamace.
První update byl Portico(GDR1) a pak FW1308 (pouze nokia vydala) a pak je AMBER(GDR2). Zkus a uvidíš. Ale aktualizaci by ti to určitě mělo nabídnout !!!! Taky jsem koupil L820 a bylo tam Portico, hnedka jsem zaktualizoval na FW1308 a za dva týdny bylo na světě AMBER.
Ahoj,

tak tohle pravděpodobně zabralo. Updatlo mě to firmware na 1232.5957.1308.0001, potom jsem stahl nějakých 16 aktualizací na programy a od té doby (musím to zaťukat) to nepadlo. Zkusil jsem spustit nejrůznější programy, kolem 20ti videí na yt a drží to. Takže doufám, že se jednalo jen o sw chybu. Tento týden nahodím simku a paměťovku a zkusím ostry provoz, tak snad bude vše i nadále bez problémů. Děkuji všem za rady!
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

Rádo se stalo, jsem rád že to funguje (klepu), příště problémy s L820 piš do všeobecné diskuze jen tak pro info :-)
seul69
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4

Re: Lumia 820 - sekání, zamrznutí, restartování

Post by seul69 »

A mame tu amber :-)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”