Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
patrabus
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony Xperia Z1 Compact White

Post by patrabus »

Taky mi to občas poblikává, ale co jsem četl na zahraničním fóru dělá to každý druhý kus, jeden tam psal, že první byl v poho, měl s ním ale jiný problém, pak měl další dva kusy a ty zase poblikávali.
Wodewer
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Wodewer »

Aha. Tak ono to není zase tak strašné, že by se s tím nedalo žít. Ale jak je tam ta chyba, tak já furt koumám jestli tam je, takže ji tam furt vidím a tím jak to řeším, tak mi to vadí :D.
Asi to zkusím vrátit, koupit jinde a uvidím, pokud to bude dělat znovu, tak se rozhodnu buď to nechat nebo vyměnit typ mobilu.

Vyměním to a jestli to bude dělat i u dalšího kusu, tak kupuju jíný stroj. Přece jenom, za 8000 si představuju trošku jinou kvalitu
sambo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia lumia 920

Post by sambo »

no neviem ci je to ta cocka lebo vsimol som si to az po piatich dnoch mozete mi este niekto napisat ci vam tiez nieco cerka v telefone ?
MiroS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by MiroS »

Mal som čiernu lumiu, jednu s tých prvých revizi a ano Cerkal mi fotak, skripala mi konštrukcia, presvitali senzorove klavesy a chrcal vibracny motor..... nastval som sa, predal pod cenu a kúpil Grey...... A tu už je ta kvalita diametrálne odlisna, nič nehrka, nepresvita, nechrci proste parada, aj konstrucia je ina, je cítiť ako sú boky vystuzene oproti tej čo som mal, takže konečne som spokojny
sambo
přispěvatel
přispěvatel

Post by sambo »

takze vravis ze ked si mobil chytis a zacnes s nim triast nic v nom necerka ? ziadne zvuky ? takze ked to je tak mam chybu v mobile ja
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

V každém to trochu rachtá. Je to modul fotoaparátu, jeho autofocus (a nikoliv plovoucí čočky - ty jsou v oleji). Je to normální, pokud to není nějak výrazné. V podstatě to dělají téměř všechny telefony, které mají autofokus. Některé víc, některé míň.
sambo
přispěvatel
přispěvatel

Post by sambo »

mobilnet na unboxingu lumii 1020 ukazuje ako to cerka v nej a je to pocut dost a tak nejak to cerka aj mne len mobil mam normalne zapnuty ale ked zapnem fotak a dam spust fotoaparatu do prvej polohy kedy len mobil zaostruje je to o dost slabsie ale stale to pri zatraseni pocut ale ovela ovela slabsie
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

No, to je ono. Je tam cívka, která při ostření vytváří elektromagnetické pole a tím posouvá čočku a fixuje ji v zaostřené vzdálenosti. Když nefotíš, čočka není fixovaná, ale volná, proto je při zatřesení slyšet. Tedy hodně zjednodušeně řečeno.
Deaktivovaný účet (01.2014)

Post by Deaktivovaný účet (01.2014) »

Kdykoli jsem položil iPhone 4/4S/5 na záda, slyšel jsem AF.
Takže žádná věda :)
friend66
nováček
nováček

Post by friend66 »

Možná se zeptám úplně jako blbec, ale co přesně znamená v nastavení položka Bonusy+info ?
To jako , že už to v tom telefonu mám, nebo si to tam můžu teprve stáhnout ?

BTW: minulý týden jsem si přes NSU stáhnul Amber a naprostá spokojenost.Teda až na první malý šok s výdrží baterie. Šla rapidně dolů. Po restartu ale O.K.
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Bonusy + info už tam máš v mobilu , pro jistotu se podívej a zaktualizuj si ji :-)

http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... ignin=true" onclick="window.open(this.href);return false;
friend66
nováček
nováček

Post by friend66 »

Děkuji za odpovědi.

Myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jistý.
Ano právě jsem si to aktualizoval. Už mám i filtr hovorů + SMS .
mceza

Post by mceza »

Hmm, tak 920 mě v neděli pěkně vypekla. Odpojil jsem ji od nabíječky (byla na ní celou noc, takže 100%) a šel jsem makat na autě do garáže. Po dvou hodinách ležení na stole byla baterie na 25%. Zaplé Wifi a LTE.

Jako možnou závadu vidím to, že místo na ponku, kde ležela, je špatně pokryté naší domácí wifi a LTE se tam asi také moc dobře nechytá. Takže neustále přepínání Wifi -> mobilní data a LTE -> H+ mohlo mít za následek tak rychlé vyčerpání baterie.

Jsou tu ale jistá ale:

1) Kdy se zapíná Spořič baterie? Mě se totiž ještě nikdy automaticky nezap - vždy se mi stalo, že se telefon dostal cca na 10% baterky, aniž by se spořič zapnul a pak hned bez varování umřel.
2) Celou neděli jsem se potýkal s tím, že telefon ukazuje divně zbývající % (dokonce na něm 4 hodiny svítilo 100%) a neustále také píše zbývající čas kolem 15 h. To je málo.

Jednou se mi stalo, že zbývající čas zmizel, baterie ukazovala 100% a přepínač na manuální aktivování spořiče byl disablovaný...

Telefon se mi včera také jednou sám od sebe restartoval, sám jsem provedl asi dva restarty.

Pokud budou potíže přetrvávat, provedu hard reset a budu doufat, že je to jen SW problém. Jedinné, co jsem na telefonu udělal za změnu v té době byla live tile Data Sense. Už je pryč a baterie se maličko zlepšila.

Problém je, že si nyní nemohu dovolit zkoumat chování na baterii podrobně, protože prostě potřebuju mít telefon pořád nabitý... :-/
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Spořič baterie se zapíná když baterie klesne pod 20%, aspoň u mě to tak je.
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

po najnovšej aktualizácii musí byť prepínačik na šporič batérie zapnutý, a potom pri 20% automaticky nabehne znak srdiečka na ikoone batérii. ..ak je vypnutý, automaticky sa nezapne..
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Nastavení - spořič baterie - zapnout a pak dole ve spořiči klikneš na upřesnit a tam označíš při nízkém stavu (první volba) a pak se to při 20% zapne. Toť vše :-)
honzah.ltm
nováček
nováček
Zařízení: Nokia lumia 920 White windows phone GDR3 developer

Post by honzah.ltm »

Ahoj rad bych aktualizoval mou 920 pres care suit. Verze 2013 chce, abych se přihlásil, a proto žádám o link na poslední nebo předposlední verzi 2012. Dik predem
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Trochu vlastní iniciativy by neškodilo a místo žádání bys moh poprosit, ale což, tady je návod jak na NCS http://forum.gsmhosting.com/vbb/f609/do ... m-1656869/
honzah.ltm
nováček
nováček
Zařízení: Nokia lumia 920 White windows phone GDR3 developer

Post by honzah.ltm »

Chce to pomně stáhnout Microsoft VC ++ 2005 redistributale SP 1 a když to nainstaluju tak znova a znova, prosim o odpověd.
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Možná blbá otázka, restart počítače jsi zkoušel? Mě to šlo v pohodě.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”