Microsoft kupuje Nokii: Mobilní událost roku (diskuze)
-
mceza
Může být, ale když to tu veřejně prezentuješ, tak on může napsat svůj názor na tu tvou slavnou hrdost. Osobně si o tom taky myslím své...
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
To sou zase dohady...nokia jako taková zkrátka přestane v průběhu příštího roku existovat, zbyde jen značka propůjčená na 10 let, tak jako u Alcatelu,Motoroly a třeba siemense...toho byla škoda, benq ho zabil uplně.
- Cheetah007
- smartmaniak

Značka a patenty, také doufám že MS ji nezabije uplně a bude pokračovat...a co obyčejné mobily s klávesnicí či dotykové ashy, co s nimi bude?kamsal wrote:Podle posledních informací, které mám, má WP 8% už i v ČR (nemám jak ověřit).
Jinak firma se kupuje hlavně kvůli značce. Kdyby v akvizičním balíčku nebyla značka Nokia (lhostejno, jestli vlastnictví nebo výhradní licence), mohl by MS postavit fabriku v US na zelené louce a vyšlo by je to xkrát levněji se stejným efektem.
Mě osobně na trhu bez ohledu na výrobce, schází slidery...a třeba Nková řada nokie byla užasná,N95ku jsem měl, vždy jsem doufal že se k nim nokia zase jednou vrátí ale ted už je to pasé a je to škoda...jako nechali si utéct firemní zákazníky s Eřadou,MM nadšence s Nkovou řadou a začátky dotykáčů po představení iP výrazně zaspali...prostě firma usnula na vavřínech, my jsme nokia, nám nic nehrozí a kde je ted?
-
mceza
Z Nokie zůstane distribuční síť, servisní síť, vývoj (otázkou v jakém rozsahu) a továrny (V Číně). Bude to tedy pořád ta samá Nokia. Otázkou je, zda bude stejná kvalita, stejná podpora a stejné logo na přebalu telefonu.Cheetah007 wrote:To sou zase dohady...nokia jako taková zkrátka přestane v průběhu příštího roku existovat, zbyde jen značka propůjčená na 10 let, tak jako u Alcatelu,Motoroly a třeba siemense...toho byla škoda, benq ho zabil uplně.
- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
Telefon s nápisem Nokie a WP na palubě bych si možná koupil. Telefon s nápisem Microsoft určitě ne
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
To nam ani nemusis sdelovat,malakoho bude zajimat ,co ty by jsi si koupil.Napis/nazev je jen napis/nazev,podle toho skatulkovat muze jen.. 
- Cheetah007
- smartmaniak

Nj...naznačil jsem to, zbude jen značka, vlastník majitele až tak zajímat nemusí, pokud pojede ve starých kolejích...to samé máš u aut...kolegovi z práce je zcela fuk že jeho nádherné Volvo FH tedy rodné hnízdo, vlastní čínané...kvalita je stejná ne li lepší, dělají to ti samí lidé ve švédsku, ve stejných fabrikách a prosperuje možná i líp...příklad se sem nehodí ale aspoň takhlemceza wrote:Z Nokie zůstane distribuční síť, servisní síť, vývoj (otázkou v jakém rozsahu) a továrny (V Číně). Bude to tedy pořád ta samá Nokia. Otázkou je, zda bude stejná kvalita, stejná podpora a stejné logo na přebalu telefonu.Cheetah007 wrote:To sou zase dohady...nokia jako taková zkrátka přestane v průběhu příštího roku existovat, zbyde jen značka propůjčená na 10 let, tak jako u Alcatelu,Motoroly a třeba siemense...toho byla škoda, benq ho zabil uplně.
Upřímně mu ten skvost závidím, prcky ale volvo moc v evriopě nee takže mám smolíka...sakrzš...no co, lev je taky dobrej.
- Cheetah007
- smartmaniak

No MS značku myslím zachová, byli by proti sobě to nějak moc měnit, lidé na nokii už x let slyší tak proč jim to brát.GreenArrow wrote:Telefon s nápisem Nokie a WP na palubě bych si možná koupil. Telefon s nápisem Microsoft určitě ne
Maximálně může být vzadu "Lumia by Microsoft" podobné je to s některými droidy..tam je to by google.
-
mceza
http://conversations.nokia.com/2013/09/ ... -and-asha/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cheetah007
- smartmaniak

Dík za odkaz,přelouskám to přes chroma
Tak snad ty ašy zachovají a nejsozu to jen plané řeči...only WP jim kýžené zisky nepřinesou...musejí pokračovat i v telefonech bez os pro normální lidi keří smarty nechtějí nebo nemohou využít.
Tak snad ty ašy zachovají a nejsozu to jen plané řeči...only WP jim kýžené zisky nepřinesou...musejí pokračovat i v telefonech bez os pro normální lidi keří smarty nechtějí nebo nemohou využít.
- GreenArrow
- Ban

Tak Nokia se ještě dala brát vážně, když byla ještě značkou. Pod microsoftem je to jako s windows, NIKDY!htcjirka wrote:To nam ani nemusis sdelovat,malakoho bude zajimat ,co ty by jsi si koupil.Napis/nazev je jen napis/nazev,podle toho skatulkovat muze jen..
Kdyby neusla na vavřínech, Nokia by dnes prosperovala a určitě by se neprodávala. Prodej neovlivníme my zákazníci, ani Elop, jak čtu některé ty bláboly o nastrčeném trojanovi i od profesionálních žurnalistů.Cheetah007 wrote:...jako nechali si utéct firemní zákazníky s Eřadou,MM nadšence s Nkovou řadou a začátky dotykáčů po představení iP výrazně zaspali...prostě firma usnula na vavřínech, my jsme nokia, nám nic nehrozí a kde je ted?
Stále vidím u Nokie nějakou vizi, MS chce Nokii pro svůj velesystém, bez kterého chytré telefony nemají budoucnost. IMHO MS chce možná udělat z Nokie hlavního konkurenta iPhone - vlastní systém pro své vlastní zařízení. Oproti Applu má výhodu, že ekosystém od MS je kompatibilní s 98% počítačů, včetně firemní sféry. Především má tu výhodu, že jeho marketing není postavený na iracionální mytologii, ale na kvalitním hardware, který umí jak Nokia, tak MS.
-
htcjirka
- smartmaniak

Jen hlupak se muze rozhodovat na zaklade nazvu znacky.Pod microsoftem je to jako s windows, NIKDY!
- Cheetah007
- smartmaniak

Na tom něco bude, nokia mu s prosazením stále ne moc uspěšného WP může výrazně pomoct, o to jim taky mj. jde..čas ukáže, já nokii jako značku mám rád, telefonů od nich jsem měl několik ale ruku na srdce ty dotykovky 5xxx to byl vážně průs jak brno.
Vzpomínám si asi tři roky zpět jak jsem ji za celkem dost peněz koupil snad 5530 ale bez přídomku XMusic, nevzpomenu si.
Pamatuji se jen na děsivé dílenské zpracování, plandající kryt baterie, chrastící unlock klávesa a neoptimalizovaný symbian a tohle vypustilido světa jako odpověd na tehdejší droidy a snad jako iP pro chudé....
Vzpomínám si asi tři roky zpět jak jsem ji za celkem dost peněz koupil snad 5530 ale bez přídomku XMusic, nevzpomenu si.
Pamatuji se jen na děsivé dílenské zpracování, plandající kryt baterie, chrastící unlock klávesa a neoptimalizovaný symbian a tohle vypustilido světa jako odpověd na tehdejší droidy a snad jako iP pro chudé....
- Cheetah007
- smartmaniak

No hele pokud MS stále nemůže přijít na jméno kvůli rozežraným vistám o předchůdcích raději nemluvě, nedivím se že to v sobě stále má...já byl před lety unešen z XPček HE a ted stále nepřestávám chválit Win7 osmičky mi na PC nesmí....jako aby nutili okénka na notouch displeje a nedali na výběr co chci používat, s tím ad na mě ms nechodí....metro a tiles prosím, tablety, founy netbooky ale na stlním pc nemají co děla a k tomu nuceněhtcjirka wrote:Jen hlupak se muze rozhodovat na zaklade nazvu znacky.Pod microsoftem je to jako s windows, NIKDY!
S těmi dotykovkami s S60 5th edition, mám pocit že tehdy šlo o tohle:
http://www.mobilmania.cz/clanky/nokia-5 ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; s tím to nokia hodně podělala....takový nedodělek neměl brány foxconnu nebo kde se to vyrábělo (vím že jeden čas měli linky v madarsku) opustit.
- GreenArrow
- Ban

Pokud po tou značkou nikdy nevzniklo nic dobrýho, všechny produkty této firmy byly a jsou špatné kopie, pak to zas tak hloupé neníhtcjirka wrote:Jen hlupak se muze rozhodovat na zaklade nazvu znacky.Pod microsoftem je to jako s windows, NIKDY!
-
Deaktivovaný účet (01.2014)
A proč spoustu lidí používá Windows?
-
htcjirka
- smartmaniak

všechny produkty této firmy byly a jsou špatné kopie
- Cheetah007
- smartmaniak

No tak win 3.11 nebo ještě ty dřívější, něco převzaly od aple os to je celkem známá věc