Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Chodi se maxxz z max-shopu a reaguje, takze se mozna dockas :-)
engineer
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by engineer »

miomio wrote: S S3, ale moze to byt aj tym , ze som ho startoval, tak sa asi musel sadnut. To bol taky prvotny efekt. Realne to uz nemam ako porovnat, android uz je predany :)
Teraz ficim na E1200 kym sa rozhodnem pre dalsi mobil do zbierky........
lebo ver mi, že som mal v ruke aj S3 a aj S4 a určite neboli rýchlejšie resp. plynulejšie ako moja L920, v tomto určite na ňu nemajú, dokonca S4 som dostal do situácií kde dosť výrazne sekal (v bežnom prostredí) ale niekedy to záleží aj od nainštalovaných aplikácií, verzie FW apod..
psjok3r
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920 White

Post by psjok3r »

Ja taky mněl před l920 s3,s ten byl stejně, možná stejně plynuly jako Nokia.ale jenom kduy byl po hard reset.kdyz sem tam pro porovnání dal ty sami aplikace už se sekal.a jako když jsem chtel z s3 volat tak dokad se mi ukázali kontakty na l920 už volám nebo někdy i mluvím s volajicim:)takže at nikdo netvrdí ze je android plynulejší.a este s3 je 4 jádro a Nokia "jenom" 2 jadro:):):) tak asi tak.
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

mceza wrote:"lowendovou 820"? :D :D
No bohužel firemní T-Mobile nic více nenabízí :-( Bylo to za vyreklamovanou N97, ale já si vůbec nestěžuji. Kdybych si mohl vybrat tak jdu také do L920 :-)
_miv_
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 & Nokia Lumia 1020

Post by _miv_ »

Z pohladu ponuky T-Mobile SK je to naozaj "lowend" Lumia 820, pretoze v ponuke bola aj 920, ale ta bohuzial z ponuky vypadla a dopredavaju 820... Hlavne, ze natlacaju posrate samsungy zakaznikom... Skoda... Zrejme dosiahli to co chceli, ponukali samsungom nanutene samsungy a tym padam lumie nemali predajnost a teda ich vyraduju... Uz to tu bolo spomenute... Predajcovia tlacia nutia diktuju zakaznikom chujoviny a odhovaraju dementnymi argumentami od WP8 - osobne mam 2 skusenosti z predajni orange v SC Europa v BB a na namesti v BB. Argumenty proti WP8 boli: pomalost, zamrzanie, nemoznost posielat obrazky cez bluetooth a nemoznost pripojit telefon cez usb k pc a nahrat mp3 do telefonu (hovorili sme o 920tke) a bol ponukany a ospevovany android a konkretne 2 telefony S Galaxy S3 mini a S Galaxy S2plus. Cena s lumiou bola porovnatelna v tom case (jul 2013). Proste som zvracal na pulte a vyzyval predajcu, ze mu to mojou Lumiou 920 natriem v nejakej cinnosti v rozstrele s predajcovou osobnou S Galaxy S2....
proste to je pomoc. Kto neveri nech zajde do orange a povie, ze ma zaujem o smartphone a po ponuknuti urcite androidu, a urcite v prvom rade samsungu, nech sa spyta predajcu "a co tie Lumie".
jejaka
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by jejaka »

Ahoj všichni, včera vyšla OTA na ORANGE-PL Lumii920. Stále však nelze nastavit 4G (LTE), chci to jen vyzkoušet a dočetl jsem se, že v AMBER to bude zpřístupněno. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

4G je zpristupneno uz od prvnich verzi fw,neni potreba Amber,ovsem zalezi na product code(krajine) ci operatorech,kteri ho mohou zakazat.Nejlepsi je prehat telefon nebrandovanym fw,treba tim ceskym,ktery uz tez ma povolene 4G.Vetsina fw ma 4G povolene od zacatku.
jejaka
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by jejaka »

Díky. Cz už má Amber? Případně nemáš jej k linknutí?
mceza

Post by mceza »

K linknutí? A co použít třeba NSU, který si ho stáhne sám bez nějakých stupidních linků?
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

_miv_ wrote:Z pohladu ponuky T-Mobile SK je to naozaj "lowend" Lumia 820, pretoze v ponuke bola aj 920, ale ta bohuzial z ponuky vypadla a dopredavaju 820... Hlavne, ze natlacaju posrate samsungy zakaznikom... Skoda... Zrejme dosiahli to co chceli, ponukali samsungom nanutene samsungy a tym padam lumie nemali predajnost a teda ich vyraduju... Uz to tu bolo spomenute... Predajcovia tlacia nutia diktuju zakaznikom chujoviny a odhovaraju dementnymi argumentami od WP8 - osobne mam 2 skusenosti z predajni orange v SC Europa v BB a na namesti v BB. Argumenty proti WP8 boli: pomalost, zamrzanie, nemoznost posielat obrazky cez bluetooth a nemoznost pripojit telefon cez usb k pc a nahrat mp3 do telefonu (hovorili sme o 920tke) a bol ponukany a ospevovany android a konkretne 2 telefony S Galaxy S3 mini a S Galaxy S2plus. Cena s lumiou bola porovnatelna v tom case (jul 2013). Proste som zvracal na pulte a vyzyval predajcu, ze mu to mojou Lumiou 920 natriem v nejakej cinnosti v rozstrele s predajcovou osobnou S Galaxy S2....
proste to je pomoc. Kto neveri nech zajde do orange a povie, ze ma zaujem o smartphone a po ponuknuti urcite androidu, a urcite v prvom rade samsungu, nech sa spyta predajcu "a co tie Lumie".
Tak tak u t-Mobile válí Samsung, dostal jsem na výběr telefon do +- 15000 z nabídky T-mobile. Já tomu droidu nevěřím a šel jsem do jistoty L820, nebot nějakou dobu vlastníme L920 a jsem na to zvyklej. Ano L820 je Lowend to beru
mceza

Post by mceza »

Já kdyš jsem zašel do prodejny aby mi T-mobile řekl, jak se mám připojit na LTE, tak mi prodavač na rovinu řekl, že Windows Phone nesnáší a že to umí rozchodit na iPhone a Samsungu a že na Lumii 920 kašle a že to jsou blbý telefony...

Pak aby se WP prodával dobře...

Btw. když jsem si před rokem do té samé prodejny přišel pro Lumii 800 (byl jsem rozhodnut), tak mi to začal vymlouvat (jiný prodavač) a začal mi nabízet Samšunty. Když jsem se nenechal odbýt a dost důrazně jsem mu řekl, že chci Lumii, tak začal nabízet Titana. Prostě jen proto, abych si nekoupil "tu šuntskou a nekvalitní Lumii"...
engineer
nováček
nováček

Post by engineer »

Operátori a najmä obchodné reťazce s elektronikou (napr. Datart) mávajú exkluzívne zmluvy na dané značky, preto ich "musia" propagovať, niekedy až vnucovať na úkor zvyšných značiek. Napríklad Datart mal exkluzívne zmluvy so Samsungom tak preto bola táto značka vždy na prvom mieste.
Veľa záleží aj ako sa daný predajca vyzná v problematike a aký má vzťah k danej značke prípadne modelu. Keď som kupoval zrkadlovku tak predavač nemal rád Nikon, sám používal Canon tak mi radil iba túto značku a všetku špinu hádzal na Nikony a že on by si Nikona nikdy nekúpil. Takže asi toľko :)
BTW: nakoniec som si aj tak kúpil D5100 namiesto 600D.
flemo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 Black

Post by flemo »

mceza wrote:Já kdyš jsem zašel do prodejny aby mi T-mobile řekl, jak se mám připojit na LTE, tak mi prodavač na rovinu řekl, že Windows Phone nesnáší a že to umí rozchodit na iPhone a Samsungu a že na Lumii 920 kašle a že to jsou blbý telefony...
A čo na to jeho vedúci?
miomio
nováček
nováček
Zařízení: S3, iPad, Lumia 520

Post by miomio »

psjok3r wrote:a jako když jsem chtel z s3 volat tak dokad se mi ukázali kontakty na l920 už volám nebo někdy i mluvím s volajicim:)
Stacilo si hodit widget kontaktu na plochu S3, bud vstavany, alebo alternativy tretich stran a potom by si zistil s ktorym mobilom sa skor dovolas.
Mne to je podstate jedno a myslim, ze aj vacsine ludom, ci sa dotycnemu dovolaju o pat sekund skor, fakt v tomto mi nejde, ide skor o operak ako celok.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

tak vítej do klubu :)
Co se ti líbí nejvíc? Mě potěšilo nejvíc asi rozlišení displeje..
Dagan
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800 a 920, LG G2

Post by Dagan »

Ono taky vzhledem k ceně je to asi jedna z nejlepších voleb. Takže na jednu stranu je dobře že mě ta 800 upadla :tlem:
Djrevan
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by Djrevan »

Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o radu již 2 měsíce jsem velmi spokojeným uživatelem L920 má bohužél jednu vadu na kráse a tím je noční vybíjení baterie. Ještě před zakoupením jsem si poctivě pročetl celou tuto diskuzi abych veděl co dělat v případě problémů nicméně i tak jsem bezradný. V noci nepoužívám mod letadlo a nechával jsem až do včerejšího večera zaplou wifi non stop i když zamknu telefon přes noc mi vždy ubylo cca 10-15% baterie nevěnoval jsem tomu pozornost i když jsem vypl vše na pozadí problém přetrvával a přetrvává i když jsem včera skusil vypnout wifi uplně ráno jsem zjistil, že ubylo procent dokonce 20 za cca 7 hodin. Telefon byl zakoupen s FW portico a aktuálně čekám na OTA amber do flashování se mi nechce. Baterie při standartním používá klesá také docela rychle jen pro ilustraci např. 4 mp3 písně o délce cca 3 minut a baterka jde o 2% display je zhasnutý. Mám aktivní jeden e-mail (seznam) co 30 minut se aktualizuje a to je asi vše co opravdu běží relativně stále. Aplikací moc nemám a tak je sem vypíšu třeba vás napadne která mi tu neplechu dělá :).

Skype (nicméně jsem odhlášen), Adobe Reader, Baterka, Fbd.cz, idnes.cz, Karel čapek, počasí Bing, sport Bing, SysApp Pusher, Zaznamník tot vše plus nějaké appky od nokie hlavně fotoaplikace a např. nokia trailers... Nevím jestly nějaká live tile nemůže žrát hodně baterky ale moc vytažených jich nemám.

Jak jsem psal na pozadí nic nebeží vše jsem zakázal žádná záloha na skydrive nic takového jediné co mě napadá je ještě skusit přepnout u sitě z 3G na 2G jsem v oblasti kde je špatný signál stará nokia N8 mi psala, že je to 3.5G nevím proč tak je možné, že se telefon stále pokouší jen o 3G spojení a žere to tedy více baterky ale co by pro mě znamenalo dát si jen 2G vždy při použití mobilného internetu přepnout na 3G?

Předem děkuji za každou radu s pozdravem Djrevan.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

odinstaluj bing počasí a zkus to znovu :) To je opravdu hodně žravá aplikace.
A pokud je špatný signál, tak to rozhodně má velký vliv na spotřebu, když to musí telefon neustále kompenzovat výkonem. Obzvlášť, pokud se neustále přepíná mezi 3G/2G.
Jinak bych si ale zvyknul telefon dávat na noc do nabíječky, abys měl jistotu. Je to v dnešní době prostě potřeba..
miomio
nováček
nováček
Zařízení: S3, iPad, Lumia 520

Post by miomio »

Ked uz je rec o baterke,kolko standartne si zoberie baterka cez noc? / zapnute data, gsm signal /. Dik
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

V noci mam i synchro emailu a pohybuje se to mezi 2-3%
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”