Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100

Post by Lord de Wolf »

mceza wrote:Podrž tlačítko kamery, zamykací a - na hlasitosti dokud nezavibruje. Pak všechny pusť a bude zrestartováno. Nic se nesmaže.
Man, thx a lot!

U just saved my butt... :D

Díky
mceza

Post by mceza »

dodo06 wrote:Zdravím, jsem před rozhodnutím jaký koupit telefon, bud Nokii 920 nebo Samsung S4 mini. Preferoval jsem N920, ale když se v obchodech ptám na převod kontaktů a kalendáře, tak mi nikdo jasně nedovede poradit. Jsem trochu zklamaný ze synchronizace s PC a celkově s doinstalováním všech aplikací aby to nějak slušně fungovalo. Poradte nebo to ze mě bude Androiďák. 8-)
Děkuji D.
Převod kontaktů a kalendáře odkud? Kontaky jdou z většiny telefonů přetáhnout naprosto v pohodě. U kalendáře záleží na tom, co používáš. Máš Google Calendar? Osobně doporučuji začít používat kalendář Outlook, ale WP8 má nyní podporu Googlovských formátů, takže Google Kalendář podporuje.

Synchronizace s PC? Co od ní chceš? Multimediální soubory se synchronizují krásně. Vše ostatní (Office apod.) jde výborně synchronizovat přes SkyDrive.

A už vůbec nechápu, co si představuješ pod "doinstalováním všech aplikací aby to nějak slušně fungovalo". Jsou nějaké speciální funkce, které požaduješ?
mceza

Post by mceza »

Ještě to porovnání S4 mini a 920

920: HD IPS displej (neporovnatelně lepší - lepší rozlišení, čitelnost na slunci, jemnost a není to AMOLED...). Lepší fotoaparát (PureView, Optická stabilizace), tabulkově lepší výdrž na baterii.

A to vše je v 920 o víc jak 2000 levnější...
flemo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 Black

Post by flemo »

mceza wrote:Podrž tlačítko kamery, zamykací a - na hlasitosti dokud nezavibruje. Pak všechny pusť a bude zrestartováno. Nic se nesmaže.
Akurat datum a cas musis znovu nastavit. Vzhladom na to, ze po update na Amber som bohuzial musel tento cvik podstupit uz dvakrat, zacina tato drobnost atakovat doteraz suverenneho lidra v mojej osobnej tabulke neprijemnych vlastnosti WP - jednotnu hlasitost. A .... samozrejme aj hlasitost sa nastavi na stastnu 13 ;-)
dodo06
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: nokia

Post by dodo06 »

mceza wrote:
dodo06 wrote:Zdravím, jsem před rozhodnutím jaký koupit telefon, bud Nokii 920 nebo Samsung S4 mini. Preferoval jsem N920, ale když se v obchodech ptám na převod kontaktů a kalendáře, tak mi nikdo jasně nedovede poradit. Jsem trochu zklamaný ze synchronizace s PC a celkově s doinstalováním všech aplikací aby to nějak slušně fungovalo. Poradte nebo to ze mě bude Androiďák. 8-)
Děkuji D.
Převod kontaktů a kalendáře odkud? Kontaky jdou z většiny telefonů přetáhnout naprosto v pohodě. U kalendáře záleží na tom, co používáš. Máš Google Calendar? Osobně doporučuji začít používat kalendář Outlook, ale WP8 má nyní podporu Googlovských formátů, takže Google Kalendář podporuje.

Synchronizace s PC? Co od ní chceš? Multimediální soubory se synchronizují krásně. Vše ostatní (Office apod.) jde výborně synchronizovat přes SkyDrive.

A už vůbec nechápu, co si představuješ pod "doinstalováním všech aplikací aby to nějak slušně fungovalo". Jsou nějaké speciální funkce, které požaduješ?
Do teď používám služební N 6303i, firma mi platí připojení na internet, tak je škoda toho nevyužít. Hodně používám kalendář a když čtu co si kdo doinstalovává tak mám z toho vítr, protože ze známých nikdo Nokii nemá. Takže informace sháním kde se dá. Vůbec nejsem rozhodnutý! Spíš váhám jestli je to dobré rozhodnutí.
mceza

Post by mceza »

Lumia 920 je výborné rozhodnutí.
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Mam drobny dotaz, reset se provadi (volume- + tlacitko lock + fotoaparat) nebo jen (volume- + tlacitko lock), pripadne jaky je mezi tim rozdil, diky za objasneni, ptam se predem kdyby me nekdy nejaky ten restart potkal :D diky
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

Post by matiqos »

volume down + power na cca 10 sekund
tomato
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920 black, Omnia 7

Post by tomato »

Práve dnes som predal tablet s Androidom. Viem, že sa to až tak nedá porovnávať, ale s WP to bolo 1000:1. Tablet ma 4 jadrové GPU a hodil by som ho do koša...
To len tak na okraj...
Keď spravíš prvé foto s Lumiou, tak padneš na zadok a povieš si, že toto za to stojí! Ja som ju kúpil medzi prvými a nebanujem ani trocha. Displej pre mňa špica, hlavne na priamom slnku, bezdrôtové nabíjanie je vysoko návykové. Telefón využívam ako sa len dá a zatiaľ som mal minimum komplikácií. Vlastne asi len 3, čo mi vyriešil update. Odvtedy no problem.
Za mňa android ee... Ber Lumiu
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Presne tak,WP ve spojeni s L920 je nejmensi zlo.Ani ctyrjadrovy Android nejvyssich trid jej netrufne ve stabilite a vykonu.
Sam kdyz neco takoveho doma mam diky oprave,jsem rad za Lumii a WP.
engineer
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by engineer »

Taktiež súhlasím, s Androidom som si prežil svoje a už na to spomínať ani nechcem :) WP je určite niekde inde, samozrejme je to vec vkusu, priorít a celkovo kompromisov, ale aj keď sa na to pozriem z nadhľadu (vystriedal som vyše 40 telefónov s rôznymi OS) tak WP je víťaz. Nie je bez chyby, ale nič lepšie na trhu (z môjho pohľadu) nie je. A v spojení s L920 je to výborná voľba, aj dnes by som sa rozhodol rovnako.
miomio
nováček
nováček
Zařízení: S3, iPad, Lumia 520

Post by miomio »

Osobne som prechadzal z iOS na Android, od zaciatku som bol rad a hlavne spokojny, takze to bola pre mna dobra volba. Uz dost dlhu dobu ,,poskulujem,, po WP, len som nerozhodny ci to bude dobra volba pre mna. Mame som objednal Lumiu 520 / predlzenie pausalu / , dnes hadam dorazi, tak to riadne vyuzijem. Pre manzelku chcem tiez kupit 520, pre zenu asi najlepsia volba. Ja by som chcel 920, alebo 925, kvoli cene skor tu 920. Oproti 925 je tazsia, tak to ma trochu mata, ci to nebudem dost citit vo vrecku nohavic :D Da sa to zniest? Aka je realna vydrz na baterku, niekde som cital, ze 925 vydrzi o tretinu viac. Mne v pohode staci ked vydrzi den pri normalnom pouzivani, t.j. pripojenie na nete, teda stale online, sem tam fcb, emaili, nejaku tu hru / aj ked ich moc nie je :D / , cca hodinu hovoru, par sms. Dik
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

hmotnosti sa báť netreba, tiež som z nej mal obavy a napokon mi vyhovuje.

avšak hry ti budú batériu žmýkať vemi slušne a napr. pri hraní halo: spartan assault nepomôže ani telefón v originálnej nabíjacke, tá nestíha odber ani kompenzovať, nie to ešte dobíjať :-D
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

dark_hood wrote:hmotnosti sa báť netreba, tiež som z nej mal obavy a napokon mi vyhovuje.

avšak hry ti budú batériu žmýkať vemi slušne a napr. pri hraní halo: spartan assault nepomôže ani telefón v originálnej nabíjacke, tá nestíha odber ani kompenzovať, nie to ešte dobíjať :-D
S tim bych byl opatrny. Jasne, tobe ta vaha mozna nevadi, ale ja si na briketu 920 nezvykl. Ten telefon mi prijde neprakticky velkej a tezkej, blbe se s nim manipuluje. Takze 1000 lidi 1000 chuti. A to mi treba HTC Titan sveho casu prisel uplne v pohode.
miomio
nováček
nováček
Zařízení: S3, iPad, Lumia 520

Post by miomio »

Kazdopadne vyskusam Lumiu 520, vlastne system ako taky a potom sa rozhodnem. Dik :)
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

miomio wrote: Pre manzelku chcem tiez kupit 520, pre zenu asi najlepsia volba.
Žena má 520 a je z ní dost nadšená :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

HTC Titan sveho casu prisel uplne v pohode.
Jj,HTC Titan byl na svou dobu lepsi nez tehdejsi Lumie.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

mimonaut wrote:
miomio wrote: Pre manzelku chcem tiez kupit 520, pre zenu asi najlepsia volba.
Žena má 520 a je z ní dost nadšená :)
Moje žena má lowendovou 820 a je taky nadšená, 920 nechtěla kvůli velikosti a váze :-)
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Já mám L820 a přítelkyně má 920 :-)
mceza

Post by mceza »

"lowendovou 820"? :D :D
Post Reply