Lumia 920: Problém s fotoaparátem

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

Zdravím,mám dva dny novou 920, sice krásná,ale hned mám problém.Telefon koupen i používán na Blízkém -východě, ihned po koupi proběhly tři aktualizace, skončilo to na OS 8.0.10328.78, firmware 3047.0000.1326.2002. První zklamání nastalo,když jsem zjistil,že ne všechny aplikace z mé staré L800 dostanu do L920- např.Tango Video Calls. Druhý už horší problém je, že místní operátor blokuje Skype.

Nevadí,řeší VPN,ale k problému- stará L820 se doma připojila na wifi,přes VPN v modemu a skype běžel.Nová L920 toto tvrdojíšně odmítá,neb i když je na WIFI,nejpprve se netuším proč pokouší připojit zřejmě přes mobilní data- což operátor blokuje, že ano a prostě se nepřipojí.dává přednost mobilním datům před WIFI - to je teda sviňárna.Pomůže ručně vypnout mobilní datové připojení a pak telefon běží na wifi a vše šlape.Ale to je dle mně pěkný fail,neb jak mám vědět, zda telefon sosá z mobilních dat,či z wifi( i když je na wifi připojen)- nejsou v MS debilové tak trochu (ať se Hulán neurazí,ale to je pakárna).

Třetí - nejzávažnější problém. v telefonu nejde spustit aplikace fotoaparát, ale to jen tehdy, když zvolím jazyk telefonu čeština nebo jsem zkusil i polštinu. Prostě se to vrátí na hlavní obrazovku a šmytec. Když přepnu tel.do jazyka anglického, vše šlape jak má? Je toto normální ? Tuším, že ne, že bude chyba v software a je to zralé na reklamaci.jak to ti místní čičmundové ale pochopí a hlavně odzkouší v češtině, to netuším. Možná by pomohlo další přehrání software, ale netuším kde jej sehnat,ani jak na to a hlavně bych z toho nerad udělal cihlu, přece jen to není Android ani staré dobré WM. Pokud někdo poradíte, budu moc rád, děkuji.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

LUMIA 920 Fotoaparát problém !!!

Post by htcjirka »

dává přednost mobilním datům před WIFI - to je teda sviňárna.Pomůže ručně vypnout mobilní datové připojení a pak telefon běží na wifi a vše šlape.Ale to je dle mně pěkný fail,neb jak mám vědět, zda telefon sosá z mobilních dat,či z wifi
To uz je osetreneo v poslednim fw,kde se pripojeni pres data operatora pri wifi zcela zakaze.
Tuším, že ne, že bude chyba v software a je to zralé na reklamaci.jak to ti místní čičmundové ale pochopí a hlavně odzkouší v češtině, to netuším. Možná by pomohlo další přehrání software, ale netuším kde jej sehnat,ani jak na to a hlavně bych z toho nerad udělal cihlu, přece jen to není Android ani staré dobré WM
To bude rozhodne sw problem,prehrani fw pomoci NCS zvladne i dite.Otazka asi 5 minut.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

No, mám víc než 5, tak to zkusím, strejda slídil google nabídl jako první odpověď na NCS toto, tak snad to vyjde.A děkuji HTCJirkovi za odpověď a radu. http://forum.gsmhosting.com/vbb/f609/do ... m-1656869/" onclick="window.open(this.href);return false;
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

No, flash proveden, ale skončilo to vlastně bez výhry.Tak,jak předtm vše fungovalo v angličtině a ne v češtině, tak nyní v telefonu pro změnu čeština chybí úplně.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Napis sem product code tve Lumie,mel jsi stahnout nejlepe cesky fw a ten tam flashnout.Kdovi odkud(zeme puvodu) svou Lumii mas.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Mám ji z Ománu, Middle East, a ten firmware se taky stáhl, ale předtím tam čeština byla, teď ne.No, je v servise, do večera, pak uvidím a nebude li to ok, napíšu to sem a budu rád za pomoc. Díky.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Kdyz takhle experimentujes,pak se nesmis divit..
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

My si nerozumíme, já neexperimentuji, prostě tu pracuji a koupil jsem ji tu i s češtinou v systému, nic nezkoušel,aktualizoval na Amber a pak nešel fotoaparát.Tak zkusil dle tvé rady flash. Pak pomocí odkazu viz výše stáhl přes noc celý firmware- rychlostí cca 150kbit_sec !!! a flashnul firmware, ale tam už čeština nebyla. V servise neudělali nic, až na mé upozornění, že tam není čeština nahráli původní starý firmware, tj, teď tam mám 8.0.10211.204 a firm.1232.5951.1249.1004.Fotoaparát jde, čeština tam je, ale třeba nemám volbu 4G sítě v nastavení, jako byla po aktualizaci na Amber. Neboli zítra zkusím update na Amber a uvidím. Pokud se to zase posere, budu vděčný za radu, zda se dá do téhleté Lumie nahrát český firmware a jak. Protože jsi Jirko jediný, kdo odpověděl, tak přikládám z NCS výpis product code, co po připojení automaticky nalezne :
Product code 059P632
Variant name PWBASSY RM-821-LIGHT SWAP ENG GLOBAL
Software version 1232.5951.1249.1004

A toto bylo po aktualizaci na Amber a k tomuto se stáhl a nainstaloval firmware,ale už bez češtiny :
Product code 059R0H5
Variant name RM-821 VAR MEA3 AE CV MIDDLE EAST YLW
Software version 3047.0000.1326.2002

Takže počkám,co poradíš, zatím nic aktualizovat nebudu a předem děkuji.
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Google Pixel 2

Post by hudyss »

Tak si stáhni přes NCS třeba verzi product 059R4H5 RM-821 VAR EU-CZECH CZ-SK CV BLACK a to je přímo pro CZ a pak tam už čestinu mít určitě budeš. A k flashi je zde určitě spousta návodů, třeba http://www.wzk.cz/jak-flashnout-firmware-na-lumii-920/" onclick="window.open(this.href);return false;
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Nebo jestli chceš ještě novější FW, (3049.0000.1330), můžeš tuhle australskou. Češtinu má OK, je tam datasense a přibyla možnost u WIFI zcela vypnout mobilní data, když jsi připojený na wifi + nějaký ten bugfix (oproti 3047)
059Q9P3: RM-821 VAR AU CV WHITE
059Q9N8: RM-821 VAR AU CV YELLOW
059Q9P1: RM-821 VAR AU CV RED
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Chlapi, díky moc za rady, chápu li správně,mám li žlutou, firmware by měl být pro žlutou - byť nevidím důvod :???: .
Problém spíš teď je, že jsem ji přinesl ze servisu, kde mi nahráli opět- na mou žádost starý firmware, kde byla čeština, nic jsem s tím nedělal, hodil to přes noc na indukční nabíječku, neb byla skoro vybitá, a světe div se, ráno byla z telefonu cihla, nejde nabít, zapnout, nic. Tak ji jdu vrátit a doufám, že seženu další žlutou, neb těch tu zrovna moc není. Ale AU firmware stahuji, tady tím velepomalým připojením a když tak , tak posléze fashnu tento. Teď mířím do obchodu- servisu, co s tím, ale nejspíše už to nebudu řešit a budu chtít novou.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Jinak kdyby jsi v budoucnu neco flashoval ,podle barvy se ridit nemusis.At ti to dobre dopadne.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Tak pánové, cihla se z telefonu nestala, bylo nutno podržet volume dowm plus power. Nechápu,proč se to stalo,byl přes noc na indukční nabíječce a v servise mi tvrdili,že na jakékoli nabíječce má být jen do úplného nabití- nevím,přijde mi to jako hovadina, baterie ani nic jiného tím přece nijak závratně netrpí. Takže nyní ráno zkouším znova aktualizaci na Amber, uvidím,jak to dopadne,mám i stažený ten Australský firmware (pouhých 6 hodin :-) to trvalo), místní operátor mi konečně slíbil ADSL,tak uvidíme a čekám,jak se zaktualizuje.Určitě chci mít v nastavení 4G síť, což při nejstarším firmware nebylo a taky tu možnost vypnout mobilní data při wifi - což ocením od vás upřesnění,kde ta volba je, logicky tipuji buď u nastavení wifi nebo u nastavení mobilního připojení. Pokud vás dobře chápu,tato volba nemusí být v každém firmware,a to australské je nejnovější tudíž teoreticky nejvymazlenější.Díky fakt moc za rady,a to mám WP rád pro jednoduchost,která se mi najednou vyhnula.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

byl přes noc na indukční nabíječce a v servise mi tvrdili,že na jakékoli nabíječce má být jen do úplného nabití
Hodne velky nesmysl..

Dej tam ten australsky fw.
a taky tu možnost vypnout mobilní data při wifi - což ocením od vás upřesnění,kde ta volba je, logicky tipuji buď u nastavení wifi nebo u nastavení mobilního připojení. Pokud vás dobře chápu,tato volba nemusí být v každém firmware
Ano,tato volba je jen v nejnovejsim poslednim fw zacinajici 3049...

Pokud i po flashnuti tohoto fw budes mit problemy,opravdu nebude neco s telefonm hw v poradku.Zamrzy muze tez zpusobovat v nekterych pripadech sim karta.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Ahoj Jirko, díky za názor.Update proběhl v pořádku, foťák funguje, to vypnutí a nemožnost zapnutí po nechání přes noc na nabíječce nechápu. Teď mám OS 8.0.10328.78, firmware 3047.0000.1326.2002, nějakou tu EN Global firmware a nemohu najít ani probuzení poklikem na displej ani vypnutí mobil.dat při wifi, takže to večer zkusím a dám tam ten Austr.firmware. Oni to tady moc neřeší, kdyby se to posralo, tak to zkusí opravit nebo mi dají novou.Díky za pomoc, dám vědět, zda to šlape. je to hezký tel.mimochodem. :-D

Edit: tak jsem nevydržel a šoupnul tam austr.hned, jdu zkoumat, vypadá,že to proběhlo v pořádku,díky.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Konecne rozumna volba :-) probuzeni dvoklikem je v nastaveni - displej + dotykovy - smrdlani do strany na dotykove ovladani.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Tak vše bylo - a skoro je super až na jeden detail.Ten Austr.firmware je asi operátorský,neb v info o software je položka Operator-australia.A buď je problém s tímto nebo s telefonem nebo se sim kartou,ale všechny kontakty,které mám uložené s místním mezinárodním předčíslím se mi při příchozím hovoru nezobrazí jménem,ale jen číslo.Až když vymažu mezinár.předčíslí,vidím jméno.Blbá chyba,takže jdu stáhnout a zkusit český firmware.
Edit: vlastně nejdu, potřebuji firmware 3049 aby šla vypnout mobilní data na wifi.Nějaká rada, který product code a firmware zkusit?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Australsky fw funguje zcela korektne,takze tam bych problem s predcislim nevidel.Navic neni brandovany.Polozka operator je v kazdem fw,i v ceskem.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

Australsky firmware korektně možná funguje,ale ne tady, bohužel.Zkusil jsem dvě simkarty,každá od jiného místního operátora a problém se zobrazováním jména při hovoru/sms zprávách přetrvává. Tak jsem pomocí původního Product code flashnul původní firmware,provedl update na 3047 a vše šlape-skoro vše. Chybí mi položka vypnout dat.připojení při připojení wifi,dále hodiny na zamčené obrazovce a dále probuzení dvojklikem.Firmware mám tento PWBASSY RM-821-LIGHT SWAP ENG GLOBAL 1232.5951.1249.1004 UPDATOVANÝ na verzi 3047. Asi místní operátoři nemají vše korektně,což mne nepřekvapuje. Kdybyste nicméně někdo poradili firmware jiné než Australské 3049, kde ty tři chybějící funkce budou, rád bych to zkusil. Prima den a díky.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Mě se s českýma předvolbama i bez nich při příchozím hovoru normálně ukazuje jméno.. Mám předvolby u poloviny kontaktů a třeba u mé ženy, která mi volá několikrát denně :-) Mám australskou CV 1049 @ vodafone.cz a naprosto bez problémů.. Pravdou je, že nevím, jak by se to chovalo v zahraničí, z ciziny mi zatím nikdo nevolal. Neměl jsi něco jinak nastavené v regional settings?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”