Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Čaute lidi, myslíte že i zvýšená citlivost displaye (která lze vypnout) má nějaký zásadní dopad na spotřebu baterky?
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Taky by mě zajímalo jestli to žere baterii...Mám to furt zaplý.Jinak občas se mi stane že se ještě než se dotknu displeje tak se mi spustí věc kterou chci zapnout.Ale jen někdy,je to normální nebo ne?Právě zvláštní je že jen někdy...
Ta zvýšená citlivost je dle mě pro použíti v rukavicích. Já to mám tedy vyplé a displej reaguje v pohodě. Rozhodně to bude i víc žrát..
Chalani, viete mi nekto zodpovedna povedat ci aktualizaciou cez NSU pridem o zaruku?
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
nie, neprídeš, ja som to tiež zisťoval, no vo vlákne o L920..
Cize v servise nedokazu zistit ze telefon nebol aktualizovany oficialnou cestou?
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
NSU ale je oficiální cesta...
- Carlosso
- stálý přispěvatel

Ví někdo jak je to s tou citlivostí displeje?Občas se stane že mobil jde ovládat i bez dotyku,prostě mám prst milimetr nad displejem a mobil reáguje a třeba jdou i posouvat stránky v prohlížeči.Ale stane se mi to jen někdy,citlivost mám nastavenou jako vysokou...Jak to vlastně funguje?
EDIT: Podobně to mám taky tak.
http://youtu.be/oPFtwEMkFj4" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Podobně to mám taky tak.
http://youtu.be/oPFtwEMkFj4" onclick="window.open(this.href);return false;
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Nevím, mě tedy displej nikdy nereaguje pokud jsem nad ním prstem. Zvýšená citlivost displeje by měla fungovat asi následovně, tak že po vícero dotknutí jiná předmětem než lůžkem prstu se displej začne kalibrovat a zvykat si na jiný předmět a pak po této úvodní kalibraci funguje i na jiný předmět (nehet, rukavice etc.), ovšem nikdy nezačne reagovat úplně ihned a při použití folie na displej zvýšená citlivost samozřejmě nefunguje nebo ne korektně.
EDIT: Pravděpodobně jakmile se dotyk nakalibruje tak dokáže snímat i trošku nad, ale musí se nakalibrovat na např. nehet jako ve videu, nevím jestli to pouští do digitizéru větší štávu a tím zvyšuje citlivost a samozřejmě zvyšuje pole pro dotyk, přesnou technickou specifikaci toho neznám, ale nějak tak to dává smysl.
EDIT: Pravděpodobně jakmile se dotyk nakalibruje tak dokáže snímat i trošku nad, ale musí se nakalibrovat na např. nehet jako ve videu, nevím jestli to pouští do digitizéru větší štávu a tím zvyšuje citlivost a samozřejmě zvyšuje pole pro dotyk, přesnou technickou specifikaci toho neznám, ale nějak tak to dává smysl.
-
robsol
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
tak koupil jsem L820 a ejhle co me prekvapilo
1) ne všechny položky menu jsou v češtině - hlavně ty od Nokia
2) rachtá mi poměrně hodně baterka pod krytem
Je to duvod na vymenu nebo vracení?
1) ne všechny položky menu jsou v češtině - hlavně ty od Nokia
2) rachtá mi poměrně hodně baterka pod krytem
Je to duvod na vymenu nebo vracení?
Dotyková vrstva funguje i při použití fólie. U mě konkrétně ScreenShield a používal jsem kožené zimní rukavice.
- Carlosso
- stálý přispěvatel

Pavel: Jen mě překvapovalo že to dělá jen nekdy.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
je tady návod, jak přeinstalovat brandovaný telefon na čistou polskou verzi amber, je k dispozici i česká verze pro 820? Odkaz?
-
robsol
- stálý přispěvatel

a když sundáte kryt u vašich L820 tak vám baterie volně vypadne ven? Já tam mám vůli v horní části baterie po stranách. Tzn. nepomůže ani nový kryt s tím nalepeným páskem. Baterie rachtá zprava do leva.-Pavel- wrote:robsol: bohužel ta baterie je neduh první série, tam byla volnost v baterii. Teď používají zadní kryty, co mají nalepený černý pásek už z výroby. Buď to podložit, nebo zkusit reklamaci a výměnu. Celé prostředí mám dokonale česky. U aplikací Nokia je možné, že některé ještě nejsou plně lokalizované.
V menu mám většinu věcí normálně česky, ale např. tyto jen anglicky - je to normální?
acces point, accessories, display+touch, calls+sms (samozřejmě i vše pod těmito položkami uvnitř volby.
- Carlosso
- stálý přispěvatel

Mě baterka taky sama vypadne a myslim že je to normální i u Samsungu šla lehce vyndat.Proto do zadu dávaj tu pásku aby tam ta baterka nelítala sem a tam...Není to ale vyloženě že by snadno vypadla ale na volno tam je.
EDIT: Tak jsem to teď zkoušel,sundal jsem kryt a baterka nevypadla ani když jsem s mobilem mával nahoru dolu...Nic prostě,drží.Takže pardon za mylnou informaci
EDIT: Tak jsem to teď zkoušel,sundal jsem kryt a baterka nevypadla ani když jsem s mobilem mával nahoru dolu...Nic prostě,drží.Takže pardon za mylnou informaci
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Nejedná se o chybu telefonu, ale o baterii... první série měli nějakou menší baterku. Ničemu to nicméně nebrání, baterie stejně za běhu telefonu nevypadne a nevypne telefon.
-
robsol
- stálý přispěvatel

Funkčně to sice nebrání, ale je to pocitově dost hrozné 
jaroslavii wrote:je tady návod, jak přeinstalovat brandovaný telefon na čistou polskou verzi amber, je k dispozici i česká verze pro 820? Odkaz?
http://nokialumiafan.cz/navod-jak-aktua ... one-8-gdr2" onclick="window.open(this.href);return false;