Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
-
pavel.tresnak
- nováček

- Zařízení: Lumia 950
L820 má opravdu mizernou baterii, takže L925.
Ahoj vsem,mam takovy problem,po aktualizaci pres NSU na Amber prestala korektne fungovat wifi,situace je takova ze doma to pripoji normalne ale v prace kvuli slabsimu signalu zkousi se pripojit ale potom vypisu ze je slaby signal a konec.Pred aktualizaci to behalo v pohode.Jestli udelam hardreset,zustane ta aktualizace v telefonu a nebo se vrati na puvodni software.Jde to nejak preinstalovat na cisto?Omlouvam se za te otazky ale pred tim jsem mnela android.Predem dik 
O problémech s WIFI u GRD2 jsem četl na více forech ale v jiném smyslu.
Po hardresetu zůstane v telefonu Update GRD2 ,ale přijdeš o data. Pokud chceš původní firmware, tak jedině ho stáhnout a pak přes NSU natlačit do mobilu.
Po hardresetu zůstane v telefonu Update GRD2 ,ale přijdeš o data. Pokud chceš původní firmware, tak jedině ho stáhnout a pak přes NSU natlačit do mobilu.
Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
L925.... krajsi luxusny dizajn, pureview fotak a HD displayrobsol wrote:pokud by jste ted kupovali novy telefon vzali by jste radeji L820 nebo L925 a proc? Cenu prosim nereste. Ciste HW, vydrz, signal, odolnost atd..
O L920 kvuli vaze vubec neuvazuju.
diky za postrehy
Ale cena je 1,5x vyssia, takze..
Zdravím kolegy, rozhodl jsem se regnout a přispět. Na toto forum chodím již delší dobu, ale zaregistroval jsem se až nyní. Možná mě tu někteří znají z PC-Help, těžko říct. Každopádně - zarytý Androiďák asi 4 roky (redaktor SvětAndroida), prostřídal jsem triliony telefonů s tímto systémem, vyvíjel jsem i nějaké ty aplikace, přesto mi cosi stále chybělo. Po poslední kapce, která přišla s Galaxy S4 jsem se rozhodl pro změnu s tím, že buď to dopadne dobře, nebo se prostě při nejhorším vrátím zpět k Androidu. Inu, koukl jsem na nějaké recenze, které mě doslova naštvaly, protože byly převážně negativistické. Prošel jsem pár obchodů a na začátek se rozhodl pro Lumii 520. Systém mě velmi mile překvapil, většinu aplikací, které jsem na Androidu používal jsem našel také pro WP8. Složitější to bylo například s náhradami, kdy jsem např. dlouho hledal kvalitní appku pro DropBox (nyní mám FileBox a zatím spokojenost) či neexistence appek pro ZUNO, GE, apod.
Telefon mi asi po měsíci přišel malý, displej také nic moc, tak jsem koukal po něčem lepším. L920 mi přišla moc velká a těžká, pak jsem natrefil na dobrou aukci, kde byla L820 z PL distribuce za šestku. Inu, šel jsem do ní a dnes je to cca tři týdny, co mám tuhle krásku. AMOLED displej je pro mne po přechozích několika Samsungách vážně super záležitost. Navíc, při tmavém tématu ve WP8 to vypadá vážně dobře. Celkově bych řekl, že displej je opravdu hodně silný argument ve prospěch pro L820. Trošku mě zklamalo, že si telefon nedokázal natáhnout appky, které jsem měl v L520 z cloudu, takže jsem musel vše instalovat ručně (tohle Android umí :/). Co mě potěšilo - konečně si mohu zapařit nějakou tu hru, sice jich není mnoho, ale Jetpack Joyride a Turbo šneci jsou v pohodě. Aplikační základna je vážně velmi dobrá, Endomondo zdarma, perfektní Nokia mapy (i když mapy.cz jsou v lecčem lepší, mají např. cyklostezky, apod.), super navigace, kterou lze v klidu srovnávat s Navigonem za patnáct kil. Celkově je maximální spokojenost. K samotnému systému nic moc netřeba dodávat, luxusní je plynulost. Najednou mi vůbec nevadilo, že nemám 20 ploch s 60 widgety, že nemám notifikační lištu, apod. Prostě live dlaždice vše zasuplují a pokud je vyžádována pozornost, vyskočí toast. Super jsou huby Já a Lidé, kdy prakticky nepotřebuji Facebook aplikaci.
Některé věci mi však vadí, například tichý režim, ten snad ani neexistuje, pokud nechci jako matlák ztlumit celý foun. Vadí mi chybějící VPN, trošku postrádám widget na baterku, abych věděl, kolik procent mi zbývá. Zkratky pro rychlý přístup k Wi-fi a datům jsem nakonec našel, ale tohle mohl MS také vyřešit. Foťák není nic moc, má problémy s vyvážením bílé. Vestavěný přehrávač je zoufalost, dost filmů to také nepřehraje a hlavně - tragické spárování s PC na platformě Windows 7. Čekal jsem něco ve stylu Applu, ale nutnost nějakého softu, který stejně kloudně nefunguje mě zklamalo. Nevím, možná by to vyřešil upgrade na Win8. Pokud si tedy chci vyměnit písničky v mobilu, musím rozdělat kryt (rozdělává se vážně hrozně), vytáhnout SD kartu a v PC si následně obsah upravit. Tohle uměl Android mnohem lépe. Další věci jsou spíše nepříjemnosti, jako klávesnice, která je úzká a špatně se mi na ní píše, apod. Možná to vypadá, že na Lumii jen nadávám, ale většinu věcí jsem tomu telefonu odpustil, protože právě ta plynulost je to, co mě dostává. Potřebuji rychle něco najít, rychle vyfotit, tap, šup, spuštěno. U Androidu čekání a občas i mrznutí s padáním. Ale k mému dotazu, pokud jste to tedy nevzdali a nepřestali číst už na začátku. O víkendu mi došel OTA update na nějaký Amber. Jsou tam nějaké vychytávky, které mám stejně vyplé, protože žerou baterku. Co mi ale vadí je právě výdrž baterie. Předtím to bylo docela dobré, respektive rozhodně lepší, jak u Androidu, ale nyní ráno 100% a kolem 15 hod. mám běžně 25 - 35% a bojím se, abych se dožil večera. Tohle mi prostě vadí a může za to Amber, má s tím někdo zkušenost? Nemám udělat nějaký factory reset? Něco jako full wipe u Androidu? Také Wi-Fi má horší citlivost. Nevím, někdy mi příjde, že si pod sebou MS řeže větev..achjo :-/
sorry za sloh..někdy jsem k nezastavení
Telefon mi asi po měsíci přišel malý, displej také nic moc, tak jsem koukal po něčem lepším. L920 mi přišla moc velká a těžká, pak jsem natrefil na dobrou aukci, kde byla L820 z PL distribuce za šestku. Inu, šel jsem do ní a dnes je to cca tři týdny, co mám tuhle krásku. AMOLED displej je pro mne po přechozích několika Samsungách vážně super záležitost. Navíc, při tmavém tématu ve WP8 to vypadá vážně dobře. Celkově bych řekl, že displej je opravdu hodně silný argument ve prospěch pro L820. Trošku mě zklamalo, že si telefon nedokázal natáhnout appky, které jsem měl v L520 z cloudu, takže jsem musel vše instalovat ručně (tohle Android umí :/). Co mě potěšilo - konečně si mohu zapařit nějakou tu hru, sice jich není mnoho, ale Jetpack Joyride a Turbo šneci jsou v pohodě. Aplikační základna je vážně velmi dobrá, Endomondo zdarma, perfektní Nokia mapy (i když mapy.cz jsou v lecčem lepší, mají např. cyklostezky, apod.), super navigace, kterou lze v klidu srovnávat s Navigonem za patnáct kil. Celkově je maximální spokojenost. K samotnému systému nic moc netřeba dodávat, luxusní je plynulost. Najednou mi vůbec nevadilo, že nemám 20 ploch s 60 widgety, že nemám notifikační lištu, apod. Prostě live dlaždice vše zasuplují a pokud je vyžádována pozornost, vyskočí toast. Super jsou huby Já a Lidé, kdy prakticky nepotřebuji Facebook aplikaci.
Některé věci mi však vadí, například tichý režim, ten snad ani neexistuje, pokud nechci jako matlák ztlumit celý foun. Vadí mi chybějící VPN, trošku postrádám widget na baterku, abych věděl, kolik procent mi zbývá. Zkratky pro rychlý přístup k Wi-fi a datům jsem nakonec našel, ale tohle mohl MS také vyřešit. Foťák není nic moc, má problémy s vyvážením bílé. Vestavěný přehrávač je zoufalost, dost filmů to také nepřehraje a hlavně - tragické spárování s PC na platformě Windows 7. Čekal jsem něco ve stylu Applu, ale nutnost nějakého softu, který stejně kloudně nefunguje mě zklamalo. Nevím, možná by to vyřešil upgrade na Win8. Pokud si tedy chci vyměnit písničky v mobilu, musím rozdělat kryt (rozdělává se vážně hrozně), vytáhnout SD kartu a v PC si následně obsah upravit. Tohle uměl Android mnohem lépe. Další věci jsou spíše nepříjemnosti, jako klávesnice, která je úzká a špatně se mi na ní píše, apod. Možná to vypadá, že na Lumii jen nadávám, ale většinu věcí jsem tomu telefonu odpustil, protože právě ta plynulost je to, co mě dostává. Potřebuji rychle něco najít, rychle vyfotit, tap, šup, spuštěno. U Androidu čekání a občas i mrznutí s padáním. Ale k mému dotazu, pokud jste to tedy nevzdali a nepřestali číst už na začátku. O víkendu mi došel OTA update na nějaký Amber. Jsou tam nějaké vychytávky, které mám stejně vyplé, protože žerou baterku. Co mi ale vadí je právě výdrž baterie. Předtím to bylo docela dobré, respektive rozhodně lepší, jak u Androidu, ale nyní ráno 100% a kolem 15 hod. mám běžně 25 - 35% a bojím se, abych se dožil večera. Tohle mi prostě vadí a může za to Amber, má s tím někdo zkušenost? Nemám udělat nějaký factory reset? Něco jako full wipe u Androidu? Také Wi-Fi má horší citlivost. Nevím, někdy mi příjde, že si pod sebou MS řeže větev..achjo :-/
sorry za sloh..někdy jsem k nezastavení
- Attachments
-
- P8020170.JPG
- (258.01 KiB) Downloaded 56 times
-
Deaktivovaný účet (01.2014)
Ahoj,
Vítám tě mezi uživateli Windows Phone!
Tichý režim lze, je to tahle ikonka se zvonečkem:

Taktéž s těmi aplikacemi, pokud si v nastavení uděláš zálohu, po HR/přestupu na nový telefon by se tě to mělo zeptat:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E2AXdyBcUAw[/youtube]
Ad Amber, rozhodně zkus HR.
Pěkná fotka, rozmýšlím se, jestli nezaložím téma "Jak vypadá Vaše domovská obrazovka"
Vítám tě mezi uživateli Windows Phone!
Tichý režim lze, je to tahle ikonka se zvonečkem:

Taktéž s těmi aplikacemi, pokud si v nastavení uděláš zálohu, po HR/přestupu na nový telefon by se tě to mělo zeptat:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E2AXdyBcUAw[/youtube]
Ad Amber, rozhodně zkus HR.
Pěkná fotka, rozmýšlím se, jestli nezaložím téma "Jak vypadá Vaše domovská obrazovka"
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Proč vytahuješ pam. kartu? Vždyť i na Win 7 se ti telefon zobrazí normálně jako disk a můžeš si tam přes kabel songy naládovat. Někteří hlásily zhoršenou výdrž baterie, já jsem flashoval Amber přes NSU a výdrž mám stejnou a to jsem obnovil i zálohu, s tím měli někteří problémy. Můžeš zkusit obnovit tovární nastavení a neobnovovat zálohu, což znamená, že přijdeš o data (krom pam. karty) a budeš muset všechno znova nastavovat, ale mělo by to pomoct. Jinak ještě než to uděláš, jaké aplikace ti běží na pozadí?
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Vytáhnu si jen na co mohu reagovat.
Nastavení - zálohování si nastav zálohu seznamu aplikací a proveď pak už jen stačí při hard resetu zadat MS účet a voiala vše se obnovuje automaticky. (nepamatuje si ale nastavení aplikací a loginy).
Samozřejmě, že si lze zálohovat seznam aplikací a poté po nastavování nového telefonu a přihlášení svého MS účtu začne tahat aplikace, které jste si posledně uložil na zálohu. To vše běží přes Skydrive, včetně SMS a protokolů hovorů.Trošku mě zklamalo, že si telefon nedokázal natáhnout appky, které jsem měl v L520 z cloudu, takže jsem musel vše instalovat ručně (tohle Android umí :/).
Používám Battery Performance umí Live tile i lock screen. A samozřejmě ukládá histori výdrží apod.trošku postrádám widget na baterku,
Souhlasím, fotoaparát 820 není nic moc, na běžné focení momentek stačí, ale žádné zázraky se nekonají.Foťák není nic moc, má problémy s vyvážením bílé.
Já tedy připojím telefon a mám možnost si kopírovat jak na pam. kartu tak do paměti telefonu. Mluvíme o multimediálních souborech a žádnou aplikaci na to nepotřebuji, jinak lze synchronizovat s Windows Media Player a je na to i speciální aplikace pro WP8 (funguje na W7 a W8).Pokud si tedy chci vyměnit písničky v mobilu, musím rozdělat kryt (rozdělává se vážně hrozně), vytáhnout SD kartu a v PC si následně obsah upravit.
Hodně subjektivní, mě naopak velmi vyhovuje a píše se mi na ní skvěle.Další věci jsou spíše nepříjemnosti, jako klávesnice, která je úzká a špatně se mi na ní píše
Zkontroluj v nastavení - druhá strana - úlohy na pozadí a povypínej to co nepoužíváš, pokud nepomůže udělej Hard Reset a vyzkoušej, vždy je lepší aktualizovat na čisto a obnovit zálohu než to dělat přes OTA, dle mě.O víkendu mi došel OTA update na nějaký Amber. Jsou tam nějaké vychytávky, které mám stejně vyplé, protože žerou baterku. Co mi ale vadí je právě výdrž baterie.
Nastavení - zálohování si nastav zálohu seznamu aplikací a proveď pak už jen stačí při hard resetu zadat MS účet a voiala vše se obnovuje automaticky. (nepamatuje si ale nastavení aplikací a loginy).
Díky za uvítání. Tak jsem některé věci poctivě projel a budu za blbce, ono je to tak strašně triviální, že to člověka po tolikaletých zkušenostech s Androidem prostě nenapadne.
Ad. tichý režim - právě, že vibrace nechci, i to mě kolikrát v noci vzbudí.. :-/
Ad. zálohy - tak, právě koukám do nastavení a do Skydrivu mi to posílá jak SMSky, což si vlastně vzpomínám, že jsem byl překvapený, když jsem včetně kontaktů v L820 našel. Mám tu zaškrklé i appky, ale ty jsem musel růčo instalovat, tak netuším, přitom mám live účet zařízený..
Ad. přesouvání souborů - moje chyba, teď jsem to zkusil a jak na mě vyskočí to okno s nakresleným telefonem, tak jsem nevšiml, že tam je možnost procházet soubory. Je to malým písmem a byl jsem víceméně zvyklý na ikony, takže jsem si všiml jen toho, jak mi to cpe furt tu aplikaci, se kterou nejsem moc spokojený, protože třeba Media Player vůbec nepoužívám..každopádně, už to frčí a nastavil jsem si, aby po připojení telefonu okamžitě vyskočilo procházení souborů..
Ad. appky na pozadí - trapas, já netušil, že se dá v nastavení přesunem vpravo dostat na nějaké aplikace, to jsem tak nějak zatím nepotřeboval, takže jsem to prolezl a skutečně. Visí mi tam Shazam, Navigace, Filebox, Počasí, endomondo, Doporučené aplikace, AccuWheater, apod. Něco jsem zablokoval, tak uvidíme..je fakt, že mám povolené zjišťování polohy, ale to jsem měl i před updatem na Amber..
Ad. procenta baterky - nějakou appku s live dlaždicí jsem měl, ale neaktualizovala se pravidelně - chtěla pokaždé spustit a nakonec jsem zjistil, že i ona samotná docela žere baterku, takže jsem to radši odinstaloval..
No, zkusím asi ten reset, u Androidu to byla první věc, kterou bylo po větším updatu potřeba udělat, jinak systém dost lagoval a žral baterku..
Každopádně moc díky za tipy a za rady, je tristní, že se takové věci člověk nedozví v recenzích, protože pro začátečníky je přechod docela brutální a to si o sobě myslím, že mám IT dovednosti docela zmáknuté..
Btw. moje plochy jsou již naštěstí poměrně hezky seřazené, taky s tím byla piplačka..
Ad. tichý režim - právě, že vibrace nechci, i to mě kolikrát v noci vzbudí.. :-/
Ad. zálohy - tak, právě koukám do nastavení a do Skydrivu mi to posílá jak SMSky, což si vlastně vzpomínám, že jsem byl překvapený, když jsem včetně kontaktů v L820 našel. Mám tu zaškrklé i appky, ale ty jsem musel růčo instalovat, tak netuším, přitom mám live účet zařízený..
Ad. přesouvání souborů - moje chyba, teď jsem to zkusil a jak na mě vyskočí to okno s nakresleným telefonem, tak jsem nevšiml, že tam je možnost procházet soubory. Je to malým písmem a byl jsem víceméně zvyklý na ikony, takže jsem si všiml jen toho, jak mi to cpe furt tu aplikaci, se kterou nejsem moc spokojený, protože třeba Media Player vůbec nepoužívám..každopádně, už to frčí a nastavil jsem si, aby po připojení telefonu okamžitě vyskočilo procházení souborů..
Ad. appky na pozadí - trapas, já netušil, že se dá v nastavení přesunem vpravo dostat na nějaké aplikace, to jsem tak nějak zatím nepotřeboval, takže jsem to prolezl a skutečně. Visí mi tam Shazam, Navigace, Filebox, Počasí, endomondo, Doporučené aplikace, AccuWheater, apod. Něco jsem zablokoval, tak uvidíme..je fakt, že mám povolené zjišťování polohy, ale to jsem měl i před updatem na Amber..
Ad. procenta baterky - nějakou appku s live dlaždicí jsem měl, ale neaktualizovala se pravidelně - chtěla pokaždé spustit a nakonec jsem zjistil, že i ona samotná docela žere baterku, takže jsem to radši odinstaloval..
No, zkusím asi ten reset, u Androidu to byla první věc, kterou bylo po větším updatu potřeba udělat, jinak systém dost lagoval a žral baterku..
Každopádně moc díky za tipy a za rady, je tristní, že se takové věci člověk nedozví v recenzích, protože pro začátečníky je přechod docela brutální a to si o sobě myslím, že mám IT dovednosti docela zmáknuté..
Btw. moje plochy jsou již naštěstí poměrně hezky seřazené, taky s tím byla piplačka..
- Attachments
-
- wp_ss_20130828_0001.png
- (434.02 KiB) Downloaded 47 times
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Live Tile může obnovovat jen 1x za 30 minut. To je limit stanovený od MS, takže reálná procenta nikdy nedostaneš.Ad. procenta baterky - nějakou appku s live dlaždicí jsem měl, ale neaktualizovala se pravidelně - chtěla pokaždé spustit a nakonec jsem zjistil, že i ona samotná docela žere baterku, takže jsem to radši odinstaloval..
EDIT:
Sic není nikdy skvěle popsané v systému a manuálu co a kde se dá udělat a nastavit, myslím si, že po projetí nabídek se člověk se systémem rychle naučí pracovat a rozhodně se bude lépe orientovat než u konkurenčních platforem. Třeba Android u S4 už ani nectí standardní nabídku Google v nastavení, vše je poschovávané za tisíci vypínači apod... já se v tom orientovat dokážu, ale spousta lidí ani moc dobře ne. K čemu je 1000 fičur, když obyčejný uživatel je není schopný ani v nabídce pořádně najít a zapnout... v tomhle prostě WP vede. Ale zase má jiné nedostatky to netvrdím, všude je co zlepšovat.
-
zlaty bulo sicilsky
- nováček

- Zařízení: Nolia Lumia 820
820 z volneho prodeje, hlasim aktualizace Amber dosla, stahujte
U mna zatiaľ niczlaty bulo sicilsky wrote:820 z volneho prodeje, hlasim aktualizace Amber dosla, stahujte
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Jakou mas verzi firmwaru?Myslim tu pred Amber?
Jinak u mě nic...
Jinak u mě nic...
-
zlaty bulo sicilsky
- nováček

tak oprava, instalace , tocili s kolecka 10 minut, kopirovalo to ze zalohy nejake data, ale nakonec to neni to amber, nove funkce nejsou, co mi to poslali netusim.
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Tak nic no :D chvilka napětí,radosti...Tak děkujem :D
-
zlaty bulo sicilsky
- nováček

fir,ware stejny 1232.5937....;.
diky za odpoved,nemuzes prosim te napsat o jakych problemech si cetl,doma totiz mobil na wifinu se pripoji uplne v pohode,problem je v praci a je divny ze pred tim updatem vse bylo v pohode,nemuze to byt nejakym nastavenim v mobilu,wifina v prace je free a u ostatnich lidi co maji windows a android telefony se pripoji v pohode,notasy takymbelas wrote:O problémech s WIFI u GRD2 jsem četl na více forech ale v jiném smyslu.
Jednalo se o pamatování hesel k zabezpečené wifi. Já ten článek nečetl , ale bylo ve vláknu u L920.
Z volného prodeje jsi tam měl určitě FW Portico a to se aktualizovalo na FW 1308 a až po FW 1308 přišla AMBER. Amber pro L820 CV je k dispozici na NSU, OTA stále ne.zlaty bulo sicilsky wrote:820 z volneho prodeje, hlasim aktualizace Amber dosla, stahujte
Na :
http://www.nokia.com/global/support/sof ... in-europe/" onclick="window.open(this.href);return false;
Je u L820 CV stále že se čeká na schválení.