DOTAZ: Jednoduchá navigace

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
macula
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930, Asus VivoTab RT

Post by macula »

Ahoj, hledám nějakou "jednoduchou navigaci", která by pouze ukazovala směr ke zvolenému cíli vzdušnou čarou? Samozřejmostí by měly být mapové podklady (čím podrobnější tím lepší). Představu mám takovou, že na mapě kliknu nebo zadám souřadnice, popřípadě něco vyhledám a k tomuto místu by měl vždy směřovat od aktuální polohy nějaký ukazatel. Ještě bych měl podotknout, že můj telefon nepodporuje kompas (HTC 8S). Předem děkuji za vaše tipy.
macula
nováček
nováček

Jednoduchá navigace

Post by macula »

Ááááá, tak tuto funkci by měl snad umět SmartMaps. Zítra vyzkouším, zda to bude fungovat bez toho kompasu. Nicméně, dalším tipům se nebráním.
Fireman
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W

Jednoduchá navigace

Post by Fireman »

Směr se bez kompasu určuje docela blbě. Jde to z GPSky zjistit, ale při pěší turistice, tím spíš někde v zástavbě vysokých domů, to často ukazuje nesmysly.
macula
nováček
nováček

Jednoduchá navigace

Post by macula »

jj, já bych to však používal na čtyřkolce. Někdy se na těch polňačkách tak zamotám, že nevím kterým směrem se dát ;)
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Jednoduchá navigace

Post by steelspace »

Záleží jenom na přesnosti měření polohy. Směr se určí podle pohybového vektoru (předpokládá se, že se pohybuješ přímo vpřed). Sám jsem to nedávno dělal kvůli Lumiím 520. Kdysi ani žádný magenetometr v navigacích nebyl a taky to fungovalo.
tomfraj
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S Plus

Jednoduchá navigace

Post by tomfraj »

Já doporučuji Smartmaps, ideálně v kombinaci s programem Locus: http://www.androidtip.cz/locus-smartmap ... -navigace/" onclick="window.open(this.href);return false;
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Jednoduchá navigace

Post by Manek49 »

Jsi v sekci WP...
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Jednoduchá navigace

Post by dwbmb »

Přesně jak říká tomfraj: Chceš jednoduchou šipku? Kup si novej telefon s Androidem. Konec sarkasmu. SmarMaps umí víceméně to, co popisujete, ani nemusíte měnit telefon. Plácnete prstem na mapě a řeknete, že tam chcete a telefon ukazuje na mapě rovnou čáru tím směrem. K tomu si zapnete zaznamenávání již ujeté trasy a budete si mlaskat. Je to zadarmo, pokud chcete mít mapy offline, taky lze zadarmo, jen ty podrobnější si nechají zaplatit.
macula
nováček
nováček

Jednoduchá navigace

Post by macula »

Online mapy jsou pro mě vzhledem k rychlosti připojení nepoužitelné a podrobné offline mapy svou velikostí taky. Mám HTC 8S. Nevíte někdo, kolik zabírají ty mapy zdarma a jak jsou podrobné? Díky.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Jednoduchá navigace

Post by mimonaut »

tohle by měla umět outdoor navigation..
šipka i stáhnutelné mapy.. Nevím jak je to s tím zadáváním cíle, už jsem to dlouho nepoužíval..
http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 237de2db9e" onclick="window.open(this.href);return false;

nebo maaloo outdoor, to jsem zatím nezkoušel vůbec, ale vypadá to dobře:
http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 45d7e2d9f1" onclick="window.open(this.href);return false;
SmartMaps
nováček
nováček
Zařízení: různá

Jednoduchá navigace

Post by SmartMaps »

V SmartMaps je možné určovat azimut jak na základě vektoru pohybu (ze satelitů, postačuje min. rychlost cca 4, klasika), tak z digitálního kompasu (pokud zařízení obsahuje), tedy natočení telefonu vůči severnímu magnetickému pólu. Pro jízdu je ale lepší užít azimut ze satelitů, digitální kompas nemá rád vibrace (směr se "rozklepe") a matou ho kovy a elektromagnetické rušení přístrojů.
Jak zaznělo, v mapě je možné píchnout do mapy a nechat se navádět vzdušnou čarou, příp. nechat rotovat mapu (tedy je vzdušná čára nahoru).
Offline je zdarma 1:100 000, její velikost je cca 130MB (350MB pokud i vyšší měřítka).
Podrobnější placené podklady pak 100MB->10GB. Kupříkladu 1:75 000 (která obsahuje i vrstevnice pro určení sjízdnosti např.) má <500MB.
Online jsou pak dostupné všechny mapy, funkce platí úplně stejně.
Je možné zaznamenávat stopu, projetá čára v mapě. Připravujeme export stop do gpx (SkyDrive).
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Jednoduchá navigace

Post by htcjirka »

Dokud nebude zmenena politika map, ze na kazdy pristroj se musi mapy platit,tak smartmapam se radeji vyhnout.Mam zalozni telefon se stejnym live id a take Navigon a vsechny ostatni aplikace tez nemusim platit dvakrat.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Jednoduchá navigace

Post by mimonaut »

to tam fakt je? WTF? Tak to není opravdu dobrá politika..
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Licenční politika (která je tu s námi vlastně od počátku, téměř 10 let...) je dána povahou zabezpečení (fakticky vyjma Palm OS neobejito), tedy chrání investici uživatele. Význam také hraje způsob distribuce (postavený mimo platformní kanál). A samozřjmě, jak někomu příp. nevyhovuje zplůsob distribuce skrz Store, nemusí jinému vyhovovat distribuce mimo Store.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Ze stejného důvodu se smartmapám vyhýbám obloukem, kdybych někdy přešel na jinou platformu, tak si aplikaci nehodlám kupovat znovu. Přitom by způsob distribuce by šel určitě nějak změnit, základní aplikace je zdarma a licence na jednotlivé mapy by šla řešit jinak, například zakoupením unikátního kódu (na stránkách smartmap, případně přímo v aplikaci), který by mohl projít např ověřením přes SMS na jednotlivém zařízení a bylo by jedno, na jakém. Jenom chtít...
mceza

Post by mceza »

Přesně tak. Pokud je distribuce mimo platformí kanál, tak bych jako uživatel čekal naopak to, že pokud mám SM koupené na platformě Android a přejdu na Windows Phone, tak budu mít automaticky (nebo za symbolický poplatek) na této platformě k dispozici dříve zakoupené mapy.
Jinak pro sebe nevidím žádnou výhodu postavení distribuce mimo platformí kanál. Ano, pro vás je tam výhoda velká - nemusíte se dělit o zisky s MS, Google, Apple a podobně. Já ale jako uživatel tím jen ztrácím.

Protože telefony poměrně střídám, tak je pro mne vaše aplikace zcela nezajímavá. Nechci si každý půl rok kupovat mapy. Kor, když na Windows Phone se jedná ještě stále o nedodělek...

A ty lži "Licenční politika je dána povahou zabezpečení, tedy chrání investici uživatele." si nechte pro sebe. Chrání to vaše licence a vaše investice. Nikoli uživatele! Kdyby to mělo chránit investici uživatele, tak by měla být investice trvalá - tedy ať už bude mít jakýkoli přístroj. A neříkejte, že to nejde. Jde!
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

jakub.karasek: Distribuce je přesně tak jak píšete. Zakoupíte sériové číslo a použijete v jakémkoli kompatibilním zařízení.

mceza: Opět, ano, přesně tak tomu je. Licence je zakoupena nad platformou, při přechodu na jinou se je přesun buďto zdarma, nebo spojen "se symbolickým poplatkem", tedy aktualizací (35% z plné ceny). Takto je to uvedeno i na našem webu (záložka Crossupgrade).
Máme mnoho užvatelů, které takto doprovázíme už např. na 3. platformu (typicky WM/Symbian->Android->WP). Máme běžnou dealerskou síť prodejců, kteří mají samozřejmě provize.

-Pavel-: Ano, takto je tomu i u SmartMaps a jistě i jiných vývojářů užívající vlastní licenční politiku.

Nejsou zde uvedeny žádné novinky, takto je distribuce po celou dobu.
Deficek
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Deficek »

Ano licenci převedou, již jsem to musel taky řešit z Android na WP :). Ono spíše uvolní dané sériové číslo, které je po aktivaci vázané na dané zařízení.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”