Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Sekce věnovaná jednotlivým telefonům s ostružinou ve znaku
Odpovědět
Deaktivovaný účet (01.2013)

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » úte čer 25, 2013 18:04

Vzhledem k tomu, že telefon se již prodává (viz třeba http://www.expansys.com/blackberry-q5-q ... ck-249882/), dovoluji si založit toto téma. Má ho již někdo? Co klávesnice?

Já zatím váhám, čekal jsem rozhodně příjemnější cenu než 350 liber. Na to, kolik pro mě má tenhle telefon omezení, je to vážně dost.

shgn
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 26, 2013 23:01
Zařízení: blackberry 9790

Re: Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od shgn » stř čer 26, 2013 6:27

Snad to s tou cenou nebude tak hrozny.

Jen co jsem koukal na video, tak jak to vybalovali, vypadal telefon necekane dobre (cerna verze).

Figgo182
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob říj 20, 2012 5:40
Zařízení: Blackberry Q5, Nokia Lumia 820

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Figgo182 » úte srp 13, 2013 17:09

Omezení? Pro mě třeba je omezení pouze HW, to že má telefon lcd displej, je z plastu a nevim co ještě mi nepřijde jako omezení. To je telefon akorát pro mě. Ušetřeno na materiálech a v HW minimální rozdíl (CPU o trochu a interní paměť). Každopádně vzhledem k ceně Q10 je to poměrně dobrá koupě. Uvažuju o něm.

Deaktivovaný účet (01.2013)

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » úte srp 13, 2013 18:23

Tak kde začít? Nevyměnitelná baterie, tuhá klávesnice (ve srovnání s Q10 a staršími Boldy), ovládání pouze dotekem, absence centrální homescreenu, kde by člověk mohl vidět všechny důležité informace pořád ve stejné podobě (ne, náhledy minimalizovaných aplikací nejsou ekvivalentem), občasné sekání a "natažené" animace, občasné nerozpoznání gesta...

Za 6 tisíc z britské ebay použitý dejme tomu, ale za 10?

Figgo182
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob říj 20, 2012 5:40
Zařízení: Blackberry Q5, Nokia Lumia 820

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Figgo182 » úte srp 13, 2013 18:35

Tak to už mě vůbec neláká asi chvíli počkám a vezmu Q10. Jinak sorry za spam a dík za podrobnější info. Tohle uz telefonu za 10k fakt nezkousnu.
Naposledy upravil(a) tslany dne úte srp 13, 2013 19:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Citace posledního příspěvku.

Uživatelský avatar
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1017
Registrován: úte zář 25, 2007 13:25
Zařízení: iPhone :)
Kontaktovat uživatele:

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Balrog » úte srp 13, 2013 19:24

pavelbures píše:Tak kde začít? Nevyměnitelná baterie, tuhá klávesnice (ve srovnání s Q10 a staršími Boldy), ovládání pouze dotekem, absence centrální homescreenu, kde by člověk mohl vidět všechny důležité informace pořád ve stejné podobě (ne, náhledy minimalizovaných aplikací nejsou ekvivalentem), občasné sekání a "natažené" animace, občasné nerozpoznání gesta...

Za 6 tisíc z britské ebay použitý dejme tomu, ale za 10?
Nevyměnitelná baterie? někdo to bere jako plus (žádný vrazjící kryt), Absence centrálního homescreenu, ovládání dotekem? - no myslím, že to bude u Blackberry 10 docela problém :-) No myslím, že v HUBu jsou všechny informace pohromadě a lepší způsob jak mít všechny notifikace pohromadě neznám.

Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » úte srp 13, 2013 23:59

Notifikace jsou jedna věc, výhled na kalendář a budoucí úkoly věc druhá.

lada_71
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned říj 13, 2013 17:59
Zařízení: Blackberry

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od lada_71 » ned říj 13, 2013 18:05

Všechny funkce na Q5 mi vyhovují, ale fotoaparát je horší než na telefonu za 3tis :-( To můj starý 9780 fotil proti tomu luxusně. O absenci nastavení ani nemluvím.

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Daff_Cz » úte kvě 06, 2014 19:46

Zdravim, mam zajem o koupi tohoto modelu a chtel jsem se zeptat, kdyz ho zakoupim u operatora, bude telefon nejak brandovany, aktualizace opozdene? Nebo bude telefon stejny jak z volneho prodeje ofiko CZ?

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od peter34 » stř kvě 07, 2014 10:27

Bude tam akurát logo operátora pri bootovaní, aktualizácie ťažko povedať to záleží na každom operátorovi. Vždy tu bude ale aktualizácia cez autoloader z crackberry.com takže sa toho netreba báť.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv srp 14, 2014 13:34

Kromě loga při bootování (které se stejně načítá podle SIMkarty a není tam natvrdo mám pocit) tam žádný jiný branding nebude. V ČR se na BlackBerry telefony nedávají ani potisky operátorů, ani žádné aplikace nebo jiné nástavby, takže telefon bude krásně čistý jako od neutrálního prodejce. Ohledně aktualizací už odpověděl Peter, v ČR fungují bez problémů, ale i kdyby se ti nechtělo čekat, tak stačí z CrackBerry stáhnout požadovanou verzi OS formou EXE souboru, připojit mobil k PC, spustit EXE a OS se nainstaluje, nic víc v tom není :wink:

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od Daff_Cz » pát srp 15, 2014 7:03

Ok, dik moc... :)

veronika-sofie
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 12, 2015 20:31
Zařízení: BlackBerry

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od veronika-sofie » sob pro 12, 2015 20:33

Krásný večer, chci se zeptat, jeslti Blackberry Q telefon umožňuje českou klávesnici? - jsem zvyklá psát Z nahoře a absence této možnosti by pro mě byla hodně nepohodlná... děkuji Veronika

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1989
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od koumes » sob pro 12, 2015 20:48

Staci se podivat pri koupi,jinak by to mel prodejce uvest,je-li to QWERTZ nebo QWERTY.

Uživatelský avatar
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od kllr007 » sob pro 12, 2015 20:52

Co sa tyka fyzickej klavesnice, pri kupe sa kuknut.
Tak ci onak cez SW sa da nastavit CZ a je jedno ci je hore na fyzickej napisane Z alebo Y... Ako si ju SW nastavis tak sa bude chovat.

veronika-sofie
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 12, 2015 20:31
Zařízení: BlackBerry

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od veronika-sofie » pon pro 14, 2015 20:31

Moc děkuju... jak píšete, že se stačí kouknout - chci si telefon objednat, ale na všech obrázcích od prodejců je právě Y nahoře... myslíte, že i u Q10 půjde nastavit, aby mi ta horní kláveska psala Z? Moc děkuji všem za odpovědi.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1989
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Blackberry Q5 - Všeobecná diskuse

Příspěvek od koumes » pon pro 14, 2015 21:56

Jednotny system na vsech zarizenich.A podival bych se po oznaceni SQN 100-3 protoze ma LTE http://forums.crackberry.com/blackberry ... ost9547759" onclick="window.open(this.href);return false;
Mel sem a hodne slusna masinka.

Odpovědět

Zpět na „BlackBerry telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host