S4 propojení s pc přes USB + pohyblivý obrázek

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Post Reply
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

Post by X-HURD »

Zdravím,
mám dva problémy se kterými si nevím rady :)

1) Jak mám bezpečně odebrat toto zařízení z pc, když se mi dole na liště ve windowsech nezobrazí bezpečné odebrání? Normálně to řeším odpojením kabelu od S4, ale nezdá se mi to bezpečné...
Navíc jsem zjistil, že se mi na sd kartě "rozpadly" obrázky a přestaly fungovat některé aplikace které byly přesunuté na kartu, to platí i pro videa i mp3... musel jsem kartu z mobilu vytáhnout, dát do čtečky a nechat opravit, ale soubory už byly nezvratně poškozené - takže jsem to sformátoval. Mám W7 64bit a karta je 64GB Class10 exFAT. Mobil se v pc zobrazuje normálně jako multimediální zařízení se složkou na sdkartu a telefonu. Vážně bych uvítal nějakou možnost bezpečného odebrání.

Dneska jsem se dočetl, že na kartu s exFAT lze dát max. velikost souboru o velikosti 4GB. Což mě zklamalo, protože jsem si koupil 64GB kvůli FHD filmům co mají kolem 16GB... Je to pravda nebo dá se to nějak ošetřit?

Prosím, zdržte se komentářů "Na co ti je FHD film v mobilu s 5" displejem"

2) při výběru obrázku na domovskou obrazovku si musím navolit výřez, který se mi pak bude zobrazovat jako tapeta, zbytek obrázku je nevyužita. Na domovské obrazovce používám 7 oken, takže při listování mám pořád ten stejný obrázek s výřezem. Někde jsem viděl, že se ten obázek posouvá do stran, takže je využitý celý. Je na to zapotřebí nějaká aplikace? V nastavení founu jsem to nenašel.

Předem díky za komenty

Díky předem za rady
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: S4 propojení s pc přes USB + pohyblivý obrázek

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Co zkusit odpojit jednotku v telefonu? Pripadne prepnout rezim na charge only.
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3

Post by mahon »

X-HURD
1) Když připojíš flešku nabo čtečku karet tak se ti to objeví v liště ?
Ano,stará známá věc několik let že exFAT neumí velké soubory jedině dle návodu z XDA předělat na NTFS
2) Taky známá věc že v JB u Samsungů se neposouvá obrázek.Pokud to mervomocí chceš tak je potřeba root telefonu a app z XDA
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel

Re: S4 propojení s pc přes USB + pohyblivý obrázek

Post by X-HURD »

pavelbures wrote:Co zkusit odpojit jednotku v telefonu? Pripadne prepnout rezim na charge only.
nic takového v S4 nemám...
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel

Post by X-HURD »

mahon
1) ano, cokoliv jiného jako externí paměť se mi v liště zobrazí, ale mobil ne. Hmm... NTFS si umím naformátovat na té kartě sám přes pc. Nebo se jedná o nějakou opravenou verzi NTFS, který pobere i mobil?

*edit: vyzkoušeno, v pc převést sdkartu z exFAT na NTFS nestačí, S4 ji pak nerozpozná. Mohl bys mi tedy nějak poradit jak na to? Anglicky bohužel neumím takže si s XDA neporadím, a nechávat si to strojově překládat googlem, když jde o riskantní operaci se mi nechce :roll: .

pokud se do toho budeš chtít pustit a pomoct mi s tím, tak ještě nejdříve odpověz na otázky :) .
potřebuje tato úprava mít upravenou S4 (root, atd...)?
jak spolehlivá - stabilní je tato modefikace?

2) no... mě by stačila nějaká aplikace... do rootu nejdu, po posledních dvou founech jsem si zakázal různé sw zásahy :tlem:
určitě musí něco být, když jsem viděl různé živé tapety, které tohle umí, ale chci tam vlastní obrázek...
Post Reply

Return to “Samsung telefony”