Nokia Lumia 520: Všeobecná diskuse
- ransot
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus
no super 
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Nevite nekdo jak foti Lumia 520 v porovnaní s Lumii 620?Uvazuji o prechodu kvuli vetsimu displeji.Díky za informaci.
Mrkni :
http://wmmania.cz/clanky/recenze/podrob ... -w1-1-dil/" onclick="window.open(this.href);return false;
a pak druhý díl:
http://wmmania.cz/clanky/recenze/podrob ... -w1-2-dil/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://wmmania.cz/clanky/recenze/podrob ... -w1-1-dil/" onclick="window.open(this.href);return false;
a pak druhý díl:
http://wmmania.cz/clanky/recenze/podrob ... -w1-2-dil/" onclick="window.open(this.href);return false;
- stm01
- častý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Mi Mix 6GB/256GB
Možná by nebylo od věci přemýšlet o L720. V Setosu jsem jí včera viděl v obchodě za 6000kč. Když jsem koukal doma na jejich e-shop(X-store),tak již tam ani nebyla v nabídce. 
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Včera jsem si objednal jako služební telefon L520 (měl jsem strop 4,5 tis)... Vybíral jsem mezi L800 (což je podle mě nejkrásnější telefon vůbec), L520 a L620. Asi budu oplakávat tu 800, ale WP7.8 už mám na svým Titanovi a vývoj jde zkrátka dál. Nakonec jsem vybral 520, protože se mi víc líbí, má větší displej a údajně větší výdrž na baterku. Tak snad jsem vybral dobře, 620 asi oproti 520 nemá nic, co by mi mohlo chybět.
- eugenzo
- přispěvatel

- Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)
L520 už mám více jak týden, vybíral jsem mezi touto a L720 (L620 se mi vůbec nelíbí), nakonec jsem zvolil L520 především kvůli velikosti (4" display je moje horní hranice) a rozhodně nelituju, telefon je absolutně parádní. Z funkcí, které postrádá oproti L620 a L720 mi nechybí vůbec nic. Poměrně dost jsem se bál displaye na sluníčku, kdy všude v recenzích říkají, že je problém něco vidět. Nakonec jsem zjistil, že to je úplně v pohodě čitelné. Na mém původním telefonu - Android - tam teprve nebylo vůbec nic vidět 
-
petermicuda
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 520
Ahoj, prajem vsetkym prijemny den. Prave dnes si idem po telefon Nokia Lumia 520. Neviem sice ci to bola uplne spravna volba a to hlavne co sa tyka modelu, ale v cenovom rozsahu, ktory som bol ochotny nateraz pouzit na nakup noveho mobilu sa mi 520 pacila najviac. Chcem poprosit o radu. Ak som sa spravne docital tak uz je k dispozicii update na Windows Phone 8. Ako mam postupovat a ako najrozumnejsie dostanem tento update po zapnuti do mobilu? Hlavne sa mi jedna o to co je nutne nastavovat, lebo ako som sa docital niekedy je nutne po update systemu resetovat mobil do tovarenskeho nastavenie, tak aby som nemusel opat vsetko nastavovat. Pokial by ste mali pre mna ako noveho uzivatela a clena komunity Lumia pripadne nejake dobre rady ci tipy vopred dakujem.
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
tak pokiaľ nemáš dátove prenosy, ihneď po zapnutí by som neupgrade-oval, lebo ti to bude čerpať cez dáta...po následnom nastavení wifi môžeš kľudne sťahovať..aj odporúča sa, aby bol telefón pri upgrade nabitý alebo pripojený k nabíjačke..
samozrejme, pri prvom zapnutí ťa bude telefón prevádzať všetkými ostatnými nastaveniami
samozrejme, pri prvom zapnutí ťa bude telefón prevádzať všetkými ostatnými nastaveniami
2 petermicuda:
s updatem se jeste nezatezuj, protoze pro 520 jeste neni a pokud aktualizujes OTA tak nemusis delat hard reset a tim padem se ti nic nesmaze.
s updatem se jeste nezatezuj, protoze pro 520 jeste neni a pokud aktualizujes OTA tak nemusis delat hard reset a tim padem se ti nic nesmaze.
-
petermicuda
- nováček

Ak som spravne pochopil tak "OTA" aktualizaciu pomocou mobilu zatial GDR2 nie je dostupna? Na fore sa pisalo aj o pouziti aplikacie od Nokie "Nokia Care Suite" pomocou tohto softwaru je mozne aktualizaciu nainstalovat? Dakujem
------ doplnene -----
Ak som teraz spravne hladal cez google tak uvolneny update pre 520 by mal byt okolo 14. 8.
------ doplnene -----
Ak som teraz spravne hladal cez google tak uvolneny update pre 520 by mal byt okolo 14. 8.
- eugenzo
- přispěvatel

jak psal dungis, vůbec bych si s tím nelámal hlavu, během 2 poloviny srpna by se ti měla tato aktualizace v telefonu sama přihlásit, přesněji řečeno telefon ti oznámí sám její dostupnost a zeptá se tě, zda-li ji chceš nainstalovat. Po instalaci proběhne restart telefonu a o žádná data a nastavení by jsi přijít neměl.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Nevím zda jsem chytil špatný kus, ale pravý horni roh displeje oproti zbytku těla i při sundaném zadním krytu mírně nedosedá, zhruba pul milimetru, má to někdo další?
2 Cheetah007:
mame doma 2 kousky, oba kupovany Alza a vse sedi zatim v pohode - niceho co popisujes jsem si nevsiml - doufam, ze to tak vydrzi.
mame doma 2 kousky, oba kupovany Alza a vse sedi zatim v pohode - niceho co popisujes jsem si nevsiml - doufam, ze to tak vydrzi.
- Cheetah007
- smartmaniak

Diky za info, řešit již to nebudu, hodlám lumii prodat.
Telefon je to dobry ale těch omezeni WP8 a veci co mi vadí je dost, viz. me příspěvky v patřičných tématech.
Koupím něco s 4" a androidem.
Tenhle os at je jakýkoliv a více či méně laguje (Nejvíc tomu napomáhají gfx nadstavby, čistý je ok)si mohu přizpůsobit podle svého, notifikační lištu má od prvních verzí, vše se aktualizuje okamžitě, neplatí tedy 30min interval jako u WP a počet aplikaci, zejména českých m, je diky rozsifenosti někde jinde.
Telefon je to dobry ale těch omezeni WP8 a veci co mi vadí je dost, viz. me příspěvky v patřičných tématech.
Koupím něco s 4" a androidem.
Tenhle os at je jakýkoliv a více či méně laguje (Nejvíc tomu napomáhají gfx nadstavby, čistý je ok)si mohu přizpůsobit podle svého, notifikační lištu má od prvních verzí, vše se aktualizuje okamžitě, neplatí tedy 30min interval jako u WP a počet aplikaci, zejména českých m, je diky rozsifenosti někde jinde.
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Re: Nokia Lumia 520: Všeobecná diskuse
To se divím žes u WP nevydržel,je to dobrý OS,jen je třeba dát tomu trochu trpělivosti,já se s nim pral asi dva nebo tři dny ale jsem rád že jsem to vydržel a nechal si ho,nic na trhu lepšího podle mě není.Možná ještě klasický BB Curve jsou dobrý stroje ale to je zas o něčem jinym.
- eugenzo
- přispěvatel

Škoda, včera jsem šel kolem Datartu a všiml jsem si jednoho pána jak si nese novou L520. Měl jsem z toho radost, jak se WP rozšiřuje, ale teď se tady zase dovídám, že jeden uživatel ubyde
. Co se dá dělat, každému vyhovuje něco jiného a má jiné potřeby. Pokud budeš s Androidem spokojen jen dobře pro tebe, pokud ne, tak tě zase komunita WP ráda přivítá 
Jen bych se zeptal, co všem vadí na chybějící notifikační liště? Vždyť je vše na live tiles nebo na lock screenu. Předpokládám že ti, kterým to vadí koukají na WP "Androidí optikou", ale neuvědomují si, že WP prostě Android není a nikdy nebude. Filozofie toho systému je úplně jiná.
Jen bych se zeptal, co všem vadí na chybějící notifikační liště? Vždyť je vše na live tiles nebo na lock screenu. Předpokládám že ti, kterým to vadí koukají na WP "Androidí optikou", ale neuvědomují si, že WP prostě Android není a nikdy nebude. Filozofie toho systému je úplně jiná.
- Cheetah007
- smartmaniak

Carlosso
Zatím stále váhám a nejsem pevne rozhodnut.
WP8 je dobry OS oproti 7 je tu znát pokrok ale stále podstatně veci schází a MS je uživatelům nehodlá dát....čekat jestli to možná bude v GDR3 nebo blue příští rok nějak nechci, zbývající os to mají v zakladu už od prvních verzí jako samozřejmost, tady se ceka az se MS uráčí a uživatelům to dá do některého updatu.
Pavel
Jo také patřím k těm co se v systému radi vrtají a chtějí si ho co nejvíc přizpůsobit podle sebe, v tomhle je android dobrý.
K notifikační liště s tlačítky pro rychlou aktivaci funkci tak ta mi opravdu chybí patrně zvyk.
Věcí co mi vadí je víc a popisoval jsem je v tématu "WP Co by jste vylepšili" namátkou, info o délce hovoru, čítač sms, data ale to poskytne data Sense, když je tu moznost importovat kontakty ze sim, proč nejdou zase uložit zpět? popřípadě si nemohu zvolit kterou paměť chci používat, notifikační led atd.
Člověk zkrátka něco chce, v systému to není a na Store také ne.,,narazí protože to díky uzavřenosti os nejde vůbec.
Nebudu zde rozpoutávat flame, na to je zde téma takže kdo chce můžeme pokračovat tam.
WP je výborný systém, někomu vyhovuje, jinému ne, já jej vyzkoušel a patrně se vrátím k androidu, naposledy jsem mel Galaxy mini a šlapal výborně.
Dlaždice mi možná budou trochu chybět ale s ikonkovym gui jsem nemel problém, navic když nám zobrazené tiles nebo seznam pod sebou a aplikaci víc, je to trochu nepřehledné.
Samozrejme bud posunu nebo lupou najdu podle prvního písmene v nazvu, ale u androidu mam obrazovky s ikonami v matici pěkně pohromadě, kouknu a vidím.
U WP mohu na dom. screenu zobrazit tiles v nejmenší velikosti ale to už není ono.
S příspěvkem Pavla Bureše zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 1&start=90" onclick="window.open(this.href);return false; nezbývá než souhlasit, každý má jiné potřeby, OS jsou na trhu tři takže má člověk na výběr a najde to co mu Nejvíc vyhovuje.
Zatím stále váhám a nejsem pevne rozhodnut.
WP8 je dobry OS oproti 7 je tu znát pokrok ale stále podstatně veci schází a MS je uživatelům nehodlá dát....čekat jestli to možná bude v GDR3 nebo blue příští rok nějak nechci, zbývající os to mají v zakladu už od prvních verzí jako samozřejmost, tady se ceka az se MS uráčí a uživatelům to dá do některého updatu.
Pavel
Jo také patřím k těm co se v systému radi vrtají a chtějí si ho co nejvíc přizpůsobit podle sebe, v tomhle je android dobrý.
K notifikační liště s tlačítky pro rychlou aktivaci funkci tak ta mi opravdu chybí patrně zvyk.
Věcí co mi vadí je víc a popisoval jsem je v tématu "WP Co by jste vylepšili" namátkou, info o délce hovoru, čítač sms, data ale to poskytne data Sense, když je tu moznost importovat kontakty ze sim, proč nejdou zase uložit zpět? popřípadě si nemohu zvolit kterou paměť chci používat, notifikační led atd.
Člověk zkrátka něco chce, v systému to není a na Store také ne.,,narazí protože to díky uzavřenosti os nejde vůbec.
Nebudu zde rozpoutávat flame, na to je zde téma takže kdo chce můžeme pokračovat tam.
WP je výborný systém, někomu vyhovuje, jinému ne, já jej vyzkoušel a patrně se vrátím k androidu, naposledy jsem mel Galaxy mini a šlapal výborně.
Dlaždice mi možná budou trochu chybět ale s ikonkovym gui jsem nemel problém, navic když nám zobrazené tiles nebo seznam pod sebou a aplikaci víc, je to trochu nepřehledné.
Samozrejme bud posunu nebo lupou najdu podle prvního písmene v nazvu, ale u androidu mam obrazovky s ikonami v matici pěkně pohromadě, kouknu a vidím.
U WP mohu na dom. screenu zobrazit tiles v nejmenší velikosti ale to už není ono.
S příspěvkem Pavla Bureše zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 1&start=90" onclick="window.open(this.href);return false; nezbývá než souhlasit, každý má jiné potřeby, OS jsou na trhu tři takže má člověk na výběr a najde to co mu Nejvíc vyhovuje.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Na Androidu je velmi široké API, které umožňuje aplikacím třetích stran dělat v systému prakticky cokoliv. Je to ale vykoupenou nebezpečností a nestabilitou celého systému. Pokud se udržíte na uzdě a dáte si opravdu velký pozor, co používáte a instalujete, pak je vše OK. Obávám se, že to není případ většiny uživatelů je jen otázkou času, kdy se celý Android jako ekosystém začne hroutit pod náporem malwaru.
-
petermicuda
- nováček

Uplne SUHLASIM 
- Cheetah007
- smartmaniak

Souhlas, nejsem ale z těch kteří instalují vše co vidí, zkušenosti s androidem mám, takže bude vše v pořádku