Kde sehnat NFC tagy?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
grafic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia LUMIA 950

Kde sehnat NFC tagy?

Post by grafic »

Zdravím,

tak mám různý šťítky, všechny by tedy měly být NTAG203 z nfcmix.com. Přímo na WP jsem zkoušel aplikace na zápis:
- Nokia NFC Writter - zdarma, foursquare check-in se mi tam nepovedl, furt to hlásí nějaký nesmyslný chyby, asi to opraví nebo možná chyba u mě), jinak dobrá aplikace, je tam i dost těch "přímých" funkcí.
- NFC interactor - jeden typ šťítků neumí zapsat, ostatní to zvládnou, ale jinak celkově nejlepší aplikace. Placená. Jediný, kde jsem dokázal foursquare check-in.
- NFC Launchit - Umí launchnout vlastně jakoukoliv aplikaci, ale ne přímo funkce (třeba foursquare check-in)

Foursquare check-in mi zatím přišel jako jediná použitelná funkce, ale taky to není dokonalý - nejdřív je nutné potvrdit NFC aktivitu (což je logický kvůli security), jede to přes FourSquare appku (ale jsem zvyklej používat 4th Major), ale hlavně to nevykoná přímo check-in, ale pouze to odkáže na "stránku" zvoleného místa. Check-in je nutné udělat pak ručně, ale i tak asi dobrý, protože vyhledání toho místa je na procesu to nejzdlouhavější (nalezení GPS lokace, seřazení okolních míst, nalezení toho vašeho). Hodně to zrychlí.

Do tagu se dává přímo Venue kód, který se vyčte z URL místa na webovém foursquare. Nokia NFC writter má v sobě vyhledávač, ale jak jsem psal, nějak nefunguje.

Máte někdo tipy, jak využít další štítky? Jen launchovat zástupce mi příjde celkem blbost, to si radči kliknu na livetile.
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Kde sehnat NFC tagy?

Post by sssugi »

Da sa pomocou nfc tagu trebars aj zapnut wifi, stlmit zvonenie alebo podobne veci?
grafic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia LUMIA 950

Kde sehnat NFC tagy?

Post by grafic »

Nevypadá to... spíš jen přenést na určitý místo v nastavení, což není zrovna praktický. Na tyhle věci tam nejde dát parametr (např název sítě + heslo), aby tě to rovnou connectlo. A podobně je to i s dalšíma věcma, např. budík. Taky si přes to nenastavíš přesnej čas:/
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Kde sehnat NFC tagy?

Post by sssugi »

tak v tom pripade mi je to asi na dve veci :-)
mceza

Kde sehnat NFC tagy?

Post by mceza »

Technologie je v plenkách, ještě dlouho se to bude rozvíjet, než to bude opravdu použitelné. Mě třeba vadí, že nelze ten tag nějak "autorizovat". Aby telefon tu akci provedle bez potvrzování. Při prvním použití to beru, ale potvrzovat to pokaždé je otravné.
Přitom samotný proces autorizace by nemusel být vůbec složitý.
Narasi
nováček
nováček
Zařízení: Nexus 4

Kde sehnat NFC tagy?

Post by Narasi »

Ja som zohnala tagy z e-shopu http://www.smart-tags.org. To je nový slovenský e-shop s NFC tagmi..:)
Starman
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Samsung Galaxy S3 mini

Kde sehnat NFC tagy?

Post by Starman »

Už jsem to psal vedle, ale tak dyby vás to někoho zajímalo tak na tom webu nfcmix.com teď prodávaj i různý čtečky se kterýma už se dá celkem vyhrát. Krom toho rozšířili nabídku všeho možnýho.
peeeeta
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950XL

Kde sehnat NFC tagy?

Post by peeeeta »

Tak že i WP 8.1 stále neumí moc NFC tagy využívat?
Jak bylo například řečeno na nastavení WiFi, budíku či nastavení tichého režimu?
To mi pak prozatím NFC tagy přijdou zbytečné.

Pozn. Nejde náhodou na androidu nastavit, že se funkce má provést a provede se bez potvrzení?
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Kde sehnat NFC tagy?

Post by Radim Stehlík »

já koupil sadu 4 Tagy v podobě přívěsku na očku na DX.com asi za 120,-
jeden mám na klíčích od auta a nastavený zapnutí navigace.
Jestli chcete zjistit co se dá nastavit, není nic jednoduššího než nainstalovat nějakej program na nastavení NFC a tam je možností mraky
peeeeta
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950XL

Kde sehnat NFC tagy?

Post by peeeeta »

Tak já se ptám, než si nějaký NFC tag koupím.
Tak že se vám automaticky zapne navigace a nemusíte nic potvrzovat?
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Kde sehnat NFC tagy?

Post by Radim Stehlík »

ano a ne :-)
když to přiblížíš, tak ti to načtě a zeptá se, jestli má načíst NFC akci. když dám že jo, tak se hned pustí navigace. Jde to třeba nastavit i aby to hned navigovalo např. domů.
Vždycky ale budeš muset potvrdit, že to chceš načíst. Asi aby se to nenačetlo omylem.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”