Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Windows Phone 8.1 "Blue"
Neví někdo, jak to bude se zvukovým nastavením a nastavením hlasitosti zvlášť? Jestli budou nějaké zvukové profily.. Ta stálá hlasitost na všechno, to není dobré. Díky za odp.
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Windows Phone 8.1 "Blue"
V Amber nic takoveho neni.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Windows Phone 8.1 "Blue"
Tohle je jedna z nevýhod WP8 zmiňoval jsem to již jinde a také bych rád kdyby to MS spolu se zobrazení délky hovorů popřípadě i objemem přenesených dat, do aktualizace integroval.
nechci rýpat ale třeba iOS v první verzi ač byl pro uzavřenost a jednoduchost kritizován, tohle rozhodně měl, u WP7 jsem to bral ale že to stále není v WP8 je hrubý nedostatek nebo úmysl vývojářů ms...kdo ví proč.
nechci rýpat ale třeba iOS v první verzi ač byl pro uzavřenost a jednoduchost kritizován, tohle rozhodně měl, u WP7 jsem to bral ale že to stále není v WP8 je hrubý nedostatek nebo úmysl vývojářů ms...kdo ví proč.
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
J,j...o Data Sense jsem zaslechl, takže program integrují do aktualizace, ale na store se stáhnout co vím stále nedá, takže nezbývá než čekat.
-
mceza
Windows Phone 8.1 "Blue"
A neměl zas velkou hromadu jiných věcí...Cheetah007 wrote:nechci rýpat ale třeba iOS v první verzi ač byl pro uzavřenost a jednoduchost kritizován, tohle rozhodně měl,
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Ale tak samozřejmě, uvedl jsem to jen pro příklad.
Chápu MS že to chce nejdřív dobře odladit než funkci přidá, ale tak zásadní věc jako mít v protokolu u každého hovoru čas volání a jeho délku, to tam má být zobrazené už dávno a jsem zvědav, jak data sense do systému integrují, snad to bude přímo v protokolu a ne že k zjištění podrobností o hovoru, jej bude uživatel muset spouštět.
Před časem jsme se o tom bavili, systém délku hovoru umí a snad ji někam kam se běžný vývojář díky omezením ekosystému nedostane i ukládá ale nezobrazí ji...třeba po ukončení hovoru se asi na dvě vteřiny, jeho délka zobrazí, pak už nikde.
Chápu MS že to chce nejdřív dobře odladit než funkci přidá, ale tak zásadní věc jako mít v protokolu u každého hovoru čas volání a jeho délku, to tam má být zobrazené už dávno a jsem zvědav, jak data sense do systému integrují, snad to bude přímo v protokolu a ne že k zjištění podrobností o hovoru, jej bude uživatel muset spouštět.
Před časem jsme se o tom bavili, systém délku hovoru umí a snad ji někam kam se běžný vývojář díky omezením ekosystému nedostane i ukládá ale nezobrazí ji...třeba po ukončení hovoru se asi na dvě vteřiny, jeho délka zobrazí, pak už nikde.
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Ano, čas uskutečnění hovoru se zobrazí, jeho délka už ne.
Každopádně si myslím že se možná až příliš řeším...není to tam? dobře, dá se bez toho žít, popravdě běžnému uživateli to může být jedno, když stejně jednou za čas nebo obden jako já, protokol kompletně smaže, když budu chít podrobný výpis, přihlásím se do Mobil.cz samoobsluhy, tam je to černé na bílém a přehlednější než v jakémkoliv jiném telefonu, bez ohledu na značku či použitý OS.
Co bych ale rád a to tak že opravdu hodně, je možnost nezávislého nastavování hlasitosti, hlasitost lze regulovat jen kolébkou na boku a je společná pro hovor, vyzvánění, média, filmy hry zkrátka vše....v jednoduchosti je síla a krása ale tady je to jednoduché až moc a někdy ke škodě, když si třeba pustím video na YT které na 15/30 hraje dost nahlas, ztlumím, zapomenu to vrátit a příchozí hovor později přeslechnu.
Každopádně si myslím že se možná až příliš řeším...není to tam? dobře, dá se bez toho žít, popravdě běžnému uživateli to může být jedno, když stejně jednou za čas nebo obden jako já, protokol kompletně smaže, když budu chít podrobný výpis, přihlásím se do Mobil.cz samoobsluhy, tam je to černé na bílém a přehlednější než v jakémkoliv jiném telefonu, bez ohledu na značku či použitý OS.
Co bych ale rád a to tak že opravdu hodně, je možnost nezávislého nastavování hlasitosti, hlasitost lze regulovat jen kolébkou na boku a je společná pro hovor, vyzvánění, média, filmy hry zkrátka vše....v jednoduchosti je síla a krása ale tady je to jednoduché až moc a někdy ke škodě, když si třeba pustím video na YT které na 15/30 hraje dost nahlas, ztlumím, zapomenu to vrátit a příchozí hovor později přeslechnu.
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Nj otázkou jen zůstává proč
Sotva je to kvůli tomu že by neuměli, spíše nechtějí nebo prostě systém stále doladují.
Windows Phone 8.1 "Blue"
Tak pardon, já jsem to zjistil nedávnoCheetah007 wrote:Tak o tomhle víme samozřejmě...
Mám WP8 jen týden, koupil jsem si HTC WP8x a mám z něj radost. Nechápu, ty negativní názory na WP8 ve všeobecném podvědomí lidí...
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
To já také ne...nejspíš lidé mají stále v paměti WM které nebyly na telefony uplně nejvhodnější a nevěří že WP jsou lepší...podle mě takhle mluví lidé co žádný telefon s WP nikdy nedrželi v ruce.
Ať už je tento ekosystém více či méně uzavřený, na oplátku uživateli poskytne perfektní stabilitu, rychlost a plynulost...pokud by MS dovolil aby se do něj majitelé vrtali tak jako v případě androidu, všechno tohle by bylo pryč.
I přes zmíněné nedostatky jsem si systém natolik oblíbil, že bych asi jiný nechtěl.....odešel jsem od iOS a když vidím co s ním apple ve verzi 7 hodlá provést, zpátky se nevrátím.
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
S Windows Phone 7 jsem používal HTC HD7 tehdy výborný smart a také jsem po krátké době utekl ke konkurenci abych se zase po vydání WP8 a hlavně lumie za rozumné peníze vrátil (dávat 10-15k do 8xx/9xx se mi vážně nechtělo)
Ostatně mé příspěvky zde stále jsou a custom romky byly super, tohle mi na WP8 trošku chybí ale systém jede jak má tak proč se v tom vrtat ne?
Ostatně mé příspěvky zde stále jsou a custom romky byly super, tohle mi na WP8 trošku chybí ale systém jede jak má tak proč se v tom vrtat ne?
Windows Phone 8.1 "Blue"
S tym opatrne.... Data Sense je od zaciatku, ale zial nie je u nas podporovany..... ale ten update to ma nejako zmenit.Cheetah007 wrote:J,j...o Data Sense jsem zaslechl, takže program integrují do aktualizace, ale na store se stáhnout co vím stále nedá, takže nezbývá než čekat.
EDIT : http://www.wpcentral.com/video-amber-update-lumia-920" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Windows Phone 8.1 "Blue"
Navod na to je, ale asi nejak preventivne:
http://www.windowsphone.com/cs-cz/how-t ... ignin=true" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.windowsphone.com/cs-cz/how-t ... ignin=true" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Důvod proč data sense není stále pro WP8 na store, je snad kvůli tomu že je to vázané na operátory a MS s nimi pořád jedná....popravdě nevím co jim na tom trvá tak dlouho, WP8 už je na trhu poměrně dlouho.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Windows Phone 8.1 "Blue"
Update Amber take prinese pro Lumie (zatim potvrzeny 520,620 a 720) podporu BT 4.0 vcetne "low energy standard".Dale vylepseni i pro L920 od fotoaparatu az po spotrebu energie.
http://wmpoweruser.com/bluetooth-4-0-su ... kia-amber/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nokia se opravdu prikladne stara o cele sve portfolio Lumii a dava k vynikajicim Windows Phone 8 velky pridavek a atraktivitu.
http://wmpoweruser.com/bluetooth-4-0-su ... kia-amber/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nokia se opravdu prikladne stara o cele sve portfolio Lumii a dava k vynikajicim Windows Phone 8 velky pridavek a atraktivitu.
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Jo změn a vylepšení bude víc, teď jen kdy...v srpnu? 
Windows Phone 8.1 "Blue"
Uvidíme zajtra.. Či už bude niekde a kde.. Ináč BT4.0 HW podporujú aj L920/820. Stačí pozrieť na čipset. Skôr ďalšie profily...
- Cheetah007
- smartmaniak

Windows Phone 8.1 "Blue"
Já zaslech něco o 7.červenci tak že by tedy zítra? 
Windows Phone 8.1 "Blue"
Vsade to bolo 8.7... Vyhlasil to australsky operator.. 7.7. neviem skade ? Mozno casovy posun kvoli Australii :D..
http://www.intomobile.com/2013/06/19/wi ... ming-july/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.intomobile.com/2013/06/19/wi ... ming-july/" onclick="window.open(this.href);return false;