Než se zeptáte... aneb začátky s Windows Phone
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Da se nejak nastavit hlasitost prehravaneho videa,aniz bych ovlivnil hlasitost vyzvaneni?Dekuju.
Nedá se nastavit ve výchozím přehrávači a nevím o žádném jiném, který by to uměl.
-
Vitezslav2
- smartguru

Ještě dotaz,nevíte jaké používají Office kodování pro txt.?V telefonu jsem nastavení nikde neviděl.Tak ho leda změnit rovnou v PC.Díky.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
To je trochu problém WP8 jako takových, hlasitost se nastavuje (alespon tedy u lumia 520) výhradně kolébkou na pravém boku, jenže je to pro všechno takže když si ztlumím hudbu či video, to samé se projeví i na vyzvánění,mám tedy stále defaultní 15/30 a je to tak akorát, profily a podrobnější nastavení zvuku citelně chybí a věřím že to ms v updatu blue doplní.Vitezslav2 wrote:Da se nejak nastavit hlasitost prehravaneho videa,aniz bych ovlivnil hlasitost vyzvaneni?Dekuju.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Jednotna hlasitost - jako o problemu bych o tom nehovoril,je to vlastnost WP.Obavam se ,ze budouci update s rozdelenim zatim nepocita..jinak take bych uvital rozdeleni,snad jedina vec,ktera me vadi.A jeste to defaultni nastaveni hlasitosti na urcitou hodnotu po vypnuti ci restartu zarizeni,to by take mohlo zmizet.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Já "jednotnou" hlasitost považuji za plus. nestane se mi, že bych si omylem nechal ztlumené vyzvánění a prošvihl tak důležitý hovor, nebo mi zařvalo zvonění do ztlumeného přehrávání filmu..
Naprosto mi dělení hlasitosti na hovor / zvonění + media / budík vyhovuje.
Každopádně nějaká forma profilů by se asi hodila..
Jo, automaticke profily by byly super - nebo alespon plne funkcni NFC, abych si dal nalepku do prace, domu, auta,... Jednotna hlasitost mi vyhovuje. Co bych uvital, tak prepninani zvuku - ticho -> vibrace -> zvuk zapnut.
- Cheetah007
- smartmaniak

Tak je to zjednodušené na maximum to je pravda, ale třeba včera jsem si pouštěl video na YT, hlastost musel stáhnout až na 2/30 no a když to pak člověk zapomene vrátit, sotva zvonění v kapse uslyší, už jsem si ale zvyknul takže bez problému.mimonaut wrote:Já "jednotnou" hlasitost považuji za plus. nestane se mi, že bych si omylem nechal ztlumené vyzvánění a prošvihl tak důležitý hovor, nebo mi zařvalo zvonění do ztlumeného přehrávání filmu..
MikeyMCZ
Přepínání zvuku, tedy jednoduché profily WP mají, u osmiček na lumii 520, zmáčknu +/- boční kolébku a nahoře vpravo zvolím vibrace nebo zvonění+vibrace, zkrátka tichý a hlasitý, jednoduché možná až moc, zase ale člověk nemusí lézt do menu.
Jojo, to samozrejme vim, ale ja bych radeji mel 3 stavy - absolutni ticho, vibrace a zvoneni+vibrace.
-
Vitezslav2
- smartguru

Chtel bych se zeptat,mozna hloupe,ale da se nejak nastavit vzhled klavesnice?Nevyhovuje mi rozlozeni na lezato,moha by byt vic roztahla do stran.Diky.
Toto nelze.
- Cheetah007
- smartmaniak

Jde z IE nějak připnout oblíbenou záložku na plochu? mě se to nepodařilo.
EDIT:
Tak už jsem to nasel, když záložku otevřu a kliknu na "..." je to v menu...zkoušel jsem to předtím podržením prstu na záložce a to nejde.
EDIT:
Tak už jsem to nasel, když záložku otevřu a kliknu na "..." je to v menu...zkoušel jsem to předtím podržením prstu na záložce a to nejde.
-
mceza
I toto lze. V Nastavení vypneš vibrace. Jen to vyžaduje tři tapnutí.MikeyMCZ wrote:Jojo, to samozrejme vim, ale ja bych radeji mel 3 stavy - absolutni ticho, vibrace a zvoneni+vibrace.
To já vím, že to lze v nastavení, ale to není to co bych chtěl já.
- Cheetah007
- smartmaniak

Dotaz ohledně zálohování, děje se tak automaticky či ručně a záloha se ukládá na skydrive.
Zálohuje se seznam aplikací+nastavení, textové zprávy, fotky lze libovolně nastaviot co ano a co ne.
Pokud zálohu aplikací tedy těch které hodlám používat vytvořím, po hard resetu se začnou stahovat, neobnoví se ještě nějaké systémové soubory, jako pozůstatky po odinstalovaných aplikacích a další, které v WP stejně jako na stolních win z nižch přebraly jádro tutově budou.
Má zkušenost a ostatních z iOS je že po čistém restore není příliš vhodné obnovovat ze zálohy vytvořené přes iTunes...do telefonu se pak natáhne i smetí které tam nemá co dělat, jak je to u Windows phone prosím?
Další věc je po hard resetu, jednou jsem jej dělal a nabídlo mi to jen zda chci povolit mobilní datat, wifi vůbec a pak hned naskočilo jestli chci zálohu obnovit nebo nastavit nový telefon, kvůli FUP u datového tarifu jsem to odmítnul a záloha byla fuč.
Zálohuje se seznam aplikací+nastavení, textové zprávy, fotky lze libovolně nastaviot co ano a co ne.
Pokud zálohu aplikací tedy těch které hodlám používat vytvořím, po hard resetu se začnou stahovat, neobnoví se ještě nějaké systémové soubory, jako pozůstatky po odinstalovaných aplikacích a další, které v WP stejně jako na stolních win z nižch přebraly jádro tutově budou.
Má zkušenost a ostatních z iOS je že po čistém restore není příliš vhodné obnovovat ze zálohy vytvořené přes iTunes...do telefonu se pak natáhne i smetí které tam nemá co dělat, jak je to u Windows phone prosím?
Další věc je po hard resetu, jednou jsem jej dělal a nabídlo mi to jen zda chci povolit mobilní datat, wifi vůbec a pak hned naskočilo jestli chci zálohu obnovit nebo nastavit nový telefon, kvůli FUP u datového tarifu jsem to odmítnul a záloha byla fuč.
-
htcjirka
- smartmaniak

Zalohovani pokud je zapnute probiha automaticky,sleduje zmeny apod.Pri obnoveni se bordel po aplikacich nevrati,protoze se zalohuje jen seznam aplikaci,tudiz vsechny aplikace se instaluji/tahaji ze Store od zacatku(po uplnem nabehnuti telefonu),jedna po druhe.Ano obnovu ti to nabidne jen jednou,pokud to odmitnes pak se ti jiz obnova nikdy nenabidne.Kvuli FUP jsi to stopovat nemusel,je to maly soubor dat,protoze jak uz jsem psal predtim,co se tyce aplikaci zalohuje se jen jejich seznam.Pri samotne instalaci aplikaci si jiz muzes (po nabehnuti telefonu) zapnout wifi.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Já třeba automatickou instalaci zkoušel, ale nefungoval mi po reinstalaci soundhound (ani po smazání a opětné instalaci) takže jsem udělal HR znovu a už jsem instaloval ručně.. 
-
htcjirka
- smartmaniak

To byla spise nahoda,reinstalace probiha tak jako kdyby jsi ji delal rucne.
- Cheetah007
- smartmaniak

htcjirka
Dik za info.
Je to tak jak píšeš, po prvnotním nastavení jsem data vypnul a zapnul Wi-Fi, aplikace se začaly stahovat, jen škoda že součástí zálohování není také umístění a rozvržení tiles na home screenu.
Při stahování asi dvaceti aplikací co jsem v telefonu měl, se mi u několika zobrazilo "vyžadována pozornost, klepněte sem" a tam se zobrazilo "Došlo k potížím se zpracováním vaší žádosti. Zkuste to znovu později Kod chyby: 8000ffff"
Dal jsem opakovat ale stáhnout nejde.
Vrtalo mi hlavou co je to za aplikace, protože všechny mnou používané a oblíbené se nainstalovaly, nakonec jsem spustil LUMIA Pusher a byly to právě aktualizace od nokie, ty jsem musel aktualizovat znovu jednu po druhé ručně.
Stálo by možná za to, aby aplikace Windows Phone na PC sloužící k synchronizaci a přenosu souborů, nabízela i podrobnější zálohování, zune tohle pokud se nepletu měl ne?
EDIT:
Abych řekl pravdu, zálohování není dokonalé, takže jsem na windowsphone.com v historii nákupů, všechny aplikace co chci v telefonu mít a používat, odeslal ručně, před tím jsem samozřejmě v Nastavení/Systém povolil funkci "Najít můj telefon", a volbu "Odesílat aplikace do telefonu pomocí nabízených oznámení" bez toho se sice aplikace odešle ale většinou jen jako odkaz ke stažení na email.
EDIT2:
Mám dotaz ohledně "lidé" v telefonu mám historii hovorů smazanou, ale v "lidé" se mi stále naposledy použité kontakty v "nedávné" zobrazují a ostranit se mi je nedaří, jde to nějak?
Ne že bych to nějak nutně potřeboval, někdy je to užitečné, jen mě to zajímá.
Dik za info.
Je to tak jak píšeš, po prvnotním nastavení jsem data vypnul a zapnul Wi-Fi, aplikace se začaly stahovat, jen škoda že součástí zálohování není také umístění a rozvržení tiles na home screenu.
Při stahování asi dvaceti aplikací co jsem v telefonu měl, se mi u několika zobrazilo "vyžadována pozornost, klepněte sem" a tam se zobrazilo "Došlo k potížím se zpracováním vaší žádosti. Zkuste to znovu později Kod chyby: 8000ffff"
Dal jsem opakovat ale stáhnout nejde.
Vrtalo mi hlavou co je to za aplikace, protože všechny mnou používané a oblíbené se nainstalovaly, nakonec jsem spustil LUMIA Pusher a byly to právě aktualizace od nokie, ty jsem musel aktualizovat znovu jednu po druhé ručně.
Stálo by možná za to, aby aplikace Windows Phone na PC sloužící k synchronizaci a přenosu souborů, nabízela i podrobnější zálohování, zune tohle pokud se nepletu měl ne?
EDIT:
Abych řekl pravdu, zálohování není dokonalé, takže jsem na windowsphone.com v historii nákupů, všechny aplikace co chci v telefonu mít a používat, odeslal ručně, před tím jsem samozřejmě v Nastavení/Systém povolil funkci "Najít můj telefon", a volbu "Odesílat aplikace do telefonu pomocí nabízených oznámení" bez toho se sice aplikace odešle ale většinou jen jako odkaz ke stažení na email.
EDIT2:
Mám dotaz ohledně "lidé" v telefonu mám historii hovorů smazanou, ale v "lidé" se mi stále naposledy použité kontakty v "nedávné" zobrazují a ostranit se mi je nedaří, jde to nějak?
Ne že bych to nějak nutně potřeboval, někdy je to užitečné, jen mě to zajímá.