A bude nějaká změna v audio video věcech?htcjirka wrote:Amber je velka aktualizace spojena s Microsofti aktualizaci GDR 2.Prinese u Lumii mimo jine aktivaci FM Radia,moznost odemknuti displeje dvojim klepnutim(jak tomu bylo u MeeGo,setri power tlacitko a nejen to),moznost nastaveni sytosti barev pro Amoled displeje coz se L820 tyka,trvale zobrazeni hodin a udalosti na "zhasnute obrazovce(zname ze Symbianu,aspon eliminuje chybejici led diodu),opet vhodne pro Amoled displeje.Je to velky update jako Windows 8 na Windows 8.1/Windows Blue).Tech novinek bude mnohem vice,notifikacni centrum atd.Lumie diky podpore Nokie toho dostanou nejvice.
Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Ahoj,
může prosím někdo znalej odpověďet na následující:
1)mám L820 asi týden: baterka vydrží 1den a to to fakt moc nepoužívam (5xhovor+10sms) + tak max 15min wifi net
přijde mi tohle hrozně málo a dotaz zní: to u tohodle přístroje žere nejvíc wifina(aplikace co běžej na pozadí) nebo display (že to často svítí a jen si s tím hraju,.)plus prosím o vaše zkušnosti s výdrží bat. ?
2)co znamená písmeno které je na locksreenu nahoře vedle signálu ( někdy H, někdy A, někdy S...)dostupnost 3G nebo co je to?
3)když dám v /nastavení/zvuk(popis:pokročilá nastavení) tak tel jen zhasne a ihned se vrátí do menu /nastavení/ a nic se nestane, to samé je s položkou hned pod tím která se jmenuje " síť+ " , neví někdo?
4)poslední dotaz: tel.mám sice koupen v CZ obchodě ale podle malinkého loga orange na zadním krytu je jasný že to bude asi nějaká jak vy říkáte "šedivka" z polska?či odkud...vše ostatní zatím maká bych řekl nadmíru svižně a stabilně takže je mi původ vcelku jedno,jen spíš ze zvědavosti...v nějakém minulém příspěvku jsem četl, že kolega který má také brand orange, se potýka i v telefonu s nějakými logy Orange a dokonce s nějakými aplikacemi od tohoto operátora atd., já sem v tel nic podobnýho nenašel.
FW mám: 1232.5957.1308.0001
díky za reakci
může prosím někdo znalej odpověďet na následující:
1)mám L820 asi týden: baterka vydrží 1den a to to fakt moc nepoužívam (5xhovor+10sms) + tak max 15min wifi net
přijde mi tohle hrozně málo a dotaz zní: to u tohodle přístroje žere nejvíc wifina(aplikace co běžej na pozadí) nebo display (že to často svítí a jen si s tím hraju,.)plus prosím o vaše zkušnosti s výdrží bat. ?
2)co znamená písmeno které je na locksreenu nahoře vedle signálu ( někdy H, někdy A, někdy S...)dostupnost 3G nebo co je to?
3)když dám v /nastavení/zvuk(popis:pokročilá nastavení) tak tel jen zhasne a ihned se vrátí do menu /nastavení/ a nic se nestane, to samé je s položkou hned pod tím která se jmenuje " síť+ " , neví někdo?
4)poslední dotaz: tel.mám sice koupen v CZ obchodě ale podle malinkého loga orange na zadním krytu je jasný že to bude asi nějaká jak vy říkáte "šedivka" z polska?či odkud...vše ostatní zatím maká bych řekl nadmíru svižně a stabilně takže je mi původ vcelku jedno,jen spíš ze zvědavosti...v nějakém minulém příspěvku jsem četl, že kolega který má také brand orange, se potýka i v telefonu s nějakými logy Orange a dokonce s nějakými aplikacemi od tohoto operátora atd., já sem v tel nic podobnýho nenašel.
FW mám: 1232.5957.1308.0001
díky za reakci
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Ahoj,
1) výdrž baterie 1 den je normální, dá se považovat za standard, žere jak displej, tak aplikace na pozadí, tak WiFi a nejvíce přepínání sítí mezi 2G a 3G režimem.
2) písmeno H označuje HSPA připojení, tedy připojení k vyšší rychlosti 3G síte, může být i s + a bez něj, případně pouze 3G či 2G.
3) dělá to i po vypnutí a znovu zapnutí telefonu ? Vidím to na nějaký kolaps, máš aktualizované aplikace na nejnovější ?
4) aplikace operátora i kdyby v telefonu byly lze jednodušše odinstalovat, WP neumožnují nějakou na tvrdo customizaci pro operátory, jediné co mohou je přidělit na stálo uvítací obrazovku při zapnutí.
FW máš aktuální, novější zatím není.
1) výdrž baterie 1 den je normální, dá se považovat za standard, žere jak displej, tak aplikace na pozadí, tak WiFi a nejvíce přepínání sítí mezi 2G a 3G režimem.
2) písmeno H označuje HSPA připojení, tedy připojení k vyšší rychlosti 3G síte, může být i s + a bez něj, případně pouze 3G či 2G.
3) dělá to i po vypnutí a znovu zapnutí telefonu ? Vidím to na nějaký kolaps, máš aktualizované aplikace na nejnovější ?
4) aplikace operátora i kdyby v telefonu byly lze jednodušše odinstalovat, WP neumožnují nějakou na tvrdo customizaci pro operátory, jediné co mohou je přidělit na stálo uvítací obrazovku při zapnutí.
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
ad 1) U L820 jsem měl problém s HERE Drive + úlohou na pozadí. Najdi v nastavení aplikací úlohy na pozadí a zablokuj ji. Pokud to nepomůže, zkus bloknout všechny úlohy, ale musela to být jedna z těch, co jsou předinstalované po resetu.
Po blokaci se výdrž zvýšila cca 2x a odpovídala ostatním WP telefonům.
maxxz wrote:Ahoj,
3)dela to i po restartu a uz od začátku
4)ja tam prave nemam ani zadny logo na uvitaci obrazobce ani nic,proto se jen domnivam ze je to polskej orange,da se to nekde zjistit? Ajemozny ze by cz prodejce nez to tady prodal to nejak flashnul uz na aktual fw?
kazdopadne diky moc
bratr ji ma a taky ji vytluce za den jenze to s ni celej den neco dela narozdil ode me, muzes specifikovat ktera aplikace t nakonec delala nebo si na konkretni neprisel?jeste presnejsi navod jak to heredrive zakazat,vubec nevim ze bych nekfy poustel. Ja instaloval zstim jen icq,skype,viber a nejakou svitilnu jo svatky jinak nic,ale kdyz podrzim back sipku tak zadnou aplikaci pustenou nevidimspellshaper wrote:ad 1) U L820 jsem měl problém s HERE Drive + úlohou na pozadí. Najdi v nastavení aplikací úlohy na pozadí a zablokuj ji. Pokud to nepomůže, zkus bloknout všechny úlohy, ale musela to být jedna z těch, co jsou předinstalované po resetu.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Co mi prokazatelně vysávalo baterku: aplikace na kontrolu stavu baterie, skype, facebook beta a právě whatsapp a viber. Pokud to máš nainstalované vše, nedivím se. Pokud vše z toho nutně nepotřebuješ, co nepoužíváš, odinstaluj. Uvidíš, že se výdrž razantně zlepší 
Ten Skype dál běží na pozadí i po zavření? Jak ho vypnout?
- mimonaut
- smartmaniak

Mám pocit, ze běží pořád. I jsem zkoušel vypnout notifikace a pořád se mi zdálo, ze je výdrž blbá, tak jsem odinstaloval a zdá se, že je to lepší. Skype stejně používám jen jako FB messenger, takže mi v telefonu stačí vestavěný chat.
ale může to být jen mé mylné zdání, raději bych, kdyby to někdo potvrdil..
ale může to být jen mé mylné zdání, raději bych, kdyby to někdo potvrdil..
Presne tak,mam podobnej pocit ze stale neco nekde musi bezet,nektery aplikace se daj krasne omezit nebo komplet vypnout ale u nektery z techto zminovany to asi stale bezi a vysava,mohl bych vsechno uninstalnout a pak postupne zkouset ale to se mi moc nechce,sem s wp8 teprve vr stadiu seznamovani ale tohle me dost drasa ze clovek nema poradne prehled kde co a po jakou dobu bezi a kolik si to bere
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
Měla by to být aplikace přímo nainstalovaná Nokií. Na konkrétní aplikaci jsem nepřišel, protože jsem pro testování zakázal všechny. Musela to být ale některá z Nokia aplikací, protože to byl čistě smazaný (resetovaný) telefon. Můj tip je právě "Here Drive + beta", kde mohl být nějaký bug.SkolCZ@ wrote:bratr ji ma a taky ji vytluce za den jenze to s ni celej den neco dela narozdil ode me, muzes specifikovat ktera aplikace t nakonec delala nebo si na konkretni neprisel?jeste presnejsi navod jak to heredrive zakazat,vubec nevim ze bych nekfy poustel. Ja instaloval zstim jen icq,skype,viber a nejakou svitilnu jo svatky jinak nic,ale kdyz podrzim back sipku tak zadnou aplikaci pustenou nevidim
Postup je následující:
Běž do nastavení. Swype do prava a nadpis bude aplikace. Poslední položka je úlohy na pozadí. Podívej jestli tam máš Here Drive+ beta a klikni na ni. Pak zmáčkni blokovat (hlavně nezaškrtávej ať se sama opět pustí).
Pro jistotu můžeš zablokovat vše, co tam bude a zkusit výdrž. Pokud se dramaticky zlepší, vždy po nabití baterky jednu aplikaci povol a takto vyzkoušej, která to dělá. Pokud se po blokaci všeho nic nezlepší, problém je jinde
mimonaut wrote:Co mi prokazatelně vysávalo baterku: aplikace na kontrolu stavu baterie, skype, facebook beta a právě whatsapp a viber. Pokud to máš nainstalované vše, nedivím se. Pokud vše z toho nutně nepotřebuješ, co nepoužíváš, odinstaluj. Uvidíš, že se výdrž razantně zlepší
Skype sa da aj odhlasit
provedl jsem a budu testovat co se bude dít, díky za rychlonávodspellshaper wrote:Měla by to být aplikace přímo nainstalovaná Nokií. Na konkrétní aplikaci jsem nepřišel, protože jsem pro testování zakázal všechny. Musela to být ale některá z Nokia aplikací, protože to byl čistě smazaný (resetovaný) telefon. Můj tip je právě "Here Drive + beta", kde mohl být nějaký bug.SkolCZ@ wrote:bratr ji ma a taky ji vytluce za den jenze to s ni celej den neco dela narozdil ode me, muzes specifikovat ktera aplikace t nakonec delala nebo si na konkretni neprisel?jeste presnejsi navod jak to heredrive zakazat,vubec nevim ze bych nekfy poustel. Ja instaloval zstim jen icq,skype,viber a nejakou svitilnu jo svatky jinak nic,ale kdyz podrzim back sipku tak zadnou aplikaci pustenou nevidim
Postup je následující:
Běž do nastavení. Swype do prava a nadpis bude aplikace. Poslední položka je úlohy na pozadí. Podívej jestli tam máš Here Drive+ beta a klikni na ni. Pak zmáčkni blokovat (hlavně nezaškrtávej ať se sama opět pustí).
Pro jistotu můžeš zablokovat vše, co tam bude a zkusit výdrž. Pokud se dramaticky zlepší, vždy po nabití baterky jednu aplikaci povol a takto vyzkoušej, která to dělá. Pokud se po blokaci všeho nic nezlepší, problém je jinde
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Pokud nemáš na telefonu na zadním krytu logo Orange, tak sotva máš Orange PL a Orange PL má i vlastní krabici černou s oranžovým logem, nikoliv klasickou modrou Nokia, pokud se ti nezobrazuje žádné uvítací logo, máš buď nebrand nebo debrandovanou 820, což se mi moc nezdá, žádný prodejce dneska Lumie určitě nepřehrává, mají češtiny již od výrobce.SkolCZ@ wrote:maxxz wrote:Ahoj,
3)dela to i po restartu a uz od začátku
4)ja tam prave nemam ani zadny logo na uvitaci obrazobce ani nic,proto se jen domnivam ze je to polskej orange,da se to nekde zjistit? Ajemozny ze by cz prodejce nez to tady prodal to nejak flashnul uz na aktual fw?
kazdopadne diky moc
Někteří majitelé L820 psali, že kromě aplikací na zobrazení stavu baterky jim hodně energie žraly i Svátky. Takže doporučuji zkusit odinstalovat tuto aplikaci.SkolCZ@ wrote:bratr ji ma a taky ji vytluce za den jenze to s ni celej den neco dela narozdil ode me, muzes specifikovat ktera aplikace t nakonec delala nebo si na konkretni neprisel?jeste presnejsi navod jak to heredrive zakazat,vubec nevim ze bych nekfy poustel. Ja instaloval zstim jen icq,skype,viber a nejakou svitilnu jo svatky jinak nic,ale kdyz podrzim back sipku tak zadnou aplikaci pustenou nevidim
Svátky se dají importovat třeba do outlook kalendáře a pak se v L820 zobrazují jak v základním WP8 kalendáři,tak v jiných kalendářích (chronos calendar, weekly view atd.)
EDIT: pardon, ale reagoval jsem na ne úlně aktuální příspěvek, tak mi citace přšla jako nejpřehlednější řešení. Každopádně citaci jsem upravil, aby neobsahovala původní vnořenou citaci.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
OT: A já dodám, pokud už je nutná citace, vyberte z ní jen to podstatné, aby bylo jasné, že reagujete na konkrétní příspěvek, který již zapadl v minulosti. Citovat aktuální příspěvek je už vůbec nesmysl. Děkuji i za ostatní uživatele.
-
Scaladek
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 950 XL
http://www.corninggorillaglass.com/prod ... illa/nokia
Podle všeho nemá, ani na stránkách Nokie to neuvádějí...
Podle všeho nemá, ani na stránkách Nokie to neuvádějí...
-
streethawk
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white
Ahojte borci,
rád by som sa vás opýtal na názor na tento phone, chcem kúpiť nejakú Lumiu pre manželku a práve táto sa mi pozdáva, myslíte, že je to dobrá voľba, pretože má podobný HW ako 920, len má o niečo menší displej, nechce nejakú veľkú "lopatu", ja mám 920-ku a to sa jej už zdá moc veľké a ťažké...
Nebude lepšie radšej siahnuť po 720 resp. 620? Ako je na tom 820-ka s reálnou výdržou batérie, potrebuje mať aktívny Whatsup, sem-tam internet, E-mail, nejaký hovor + SMS...ešte ma napadlo, že možnosť bezdrôtového nabíjania je takisto žiadaná, nakoľko už bezdrôtovú nabíjačku máme a páči sa jej to...dosť ju oslovili tie farebné prevedenia u 920-ky, tak by som rád vymenil jej 1 a pol roka starú Omniu W...
Skúste poradiť prosím, už si fakt neviem rady...ako je to s tou hrkajúcou batériou v tomto phone?
Ďakujem
rád by som sa vás opýtal na názor na tento phone, chcem kúpiť nejakú Lumiu pre manželku a práve táto sa mi pozdáva, myslíte, že je to dobrá voľba, pretože má podobný HW ako 920, len má o niečo menší displej, nechce nejakú veľkú "lopatu", ja mám 920-ku a to sa jej už zdá moc veľké a ťažké...
Nebude lepšie radšej siahnuť po 720 resp. 620? Ako je na tom 820-ka s reálnou výdržou batérie, potrebuje mať aktívny Whatsup, sem-tam internet, E-mail, nejaký hovor + SMS...ešte ma napadlo, že možnosť bezdrôtového nabíjania je takisto žiadaná, nakoľko už bezdrôtovú nabíjačku máme a páči sa jej to...dosť ju oslovili tie farebné prevedenia u 920-ky, tak by som rád vymenil jej 1 a pol roka starú Omniu W...
Skúste poradiť prosím, už si fakt neviem rady...ako je to s tou hrkajúcou batériou v tomto phone?
Ďakujem
- mimonaut
- smartmaniak

Jestli je to pro ženu, asi bych koukal spíš po 720 - je to nejtenčí a nejlehčí lumia s minimálně dvojnásobnou vydrží baterie.
pokud tedy tvoje žena není vášnivým hráčem N.O.V.A.3 nebo ModernCombat 4
člověk by měl v těchto chvílích tak nějak ustoupit ze svého "technoidního" přístupu a kouknout na to z té druhé, ženské strany. A ty požadavky bývají docela odlišné.
a IMHO foťák v 720 dle mého poskytuje také lepší výsledky, než v 820.. A moje paní má i další argument - LCD. Prostě si oblíbila světlé pozadí v systému. A to jaksi s AMOLED nějak nejde kvůli spotřebě a vypalování displeje dohromady
Řeším to teď taky, ale u nás to pravděpodobně vyhrála 520..
pokud tedy tvoje žena není vášnivým hráčem N.O.V.A.3 nebo ModernCombat 4
člověk by měl v těchto chvílích tak nějak ustoupit ze svého "technoidního" přístupu a kouknout na to z té druhé, ženské strany. A ty požadavky bývají docela odlišné.
a IMHO foťák v 720 dle mého poskytuje také lepší výsledky, než v 820.. A moje paní má i další argument - LCD. Prostě si oblíbila světlé pozadí v systému. A to jaksi s AMOLED nějak nejde kvůli spotřebě a vypalování displeje dohromady
Řeším to teď taky, ale u nás to pravděpodobně vyhrála 520..
Vzhledem k tomu, že manželka předtím úspěšně používala rok HTC Sensation XL a potom HTC Titan, nějak jsem neřešil velikost
A protože jsem jí mohl pořídit za 5600,- (přes firmu bez DPH) nebylo co řešit
A tak nějak co jsem lovil na různých webech, všude spíše doporučovali 820, ono je fakt, že co člověk, to názor
Takže já mám bílou 920 a žena bílou 820, hezky to ladí, k tomu jsem za 400 objednal na 820 dobíjecí zadní kryt a bílý Fatboy už je taky doma, snad nám bude stačit jeden