Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Google Pixel 2

Post by hudyss »

jj jen jdou s davem a vůbec neví o čem píšou. A Lumii viděli maximálně na netu.
mirektds
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by mirektds »

Telefon je pro mě lopata, prostě pracovní nástroj. Vyzkoušel jsem toho moc. Windows 8 mám poprvé. Musím bez nějakých předsudků říct jedno. Lumia 920 je zatím to nejlepší co jsem měl pro práci k dispozici.
Stimpi
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920, Nexus 7

Post by Stimpi »

Problém není v tom že by někdo kritizoval Lumii, problém je v tom že tam většinou píší lidé zahledění do Androidu co lumii viděli z rychlíku... A to jen možná

mě je fuk kdo co má, ať si každý koupí co mu sedí, investice do lumie nelituju a jsem s ni spokojen, zaroveň nemam potřebu hanět jiná zarizeni.

když jsme u těch cen na kolik dnes vyjde GS3 a GS4????... Možná zle vidím
ale0426
nováček
nováček
Zařízení: Nokia E7, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by ale0426 »

Po téměř třech týdnech jsem se konečně dočkala a baterka drží už přes 31 hodin při běžném používání, tj. hudba, internet, hry, par sms, nějak ji nešetřím. :)
streethawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white

Post by streethawk »

Presne tak, tiež sa mi to po pár dňoch resp. týždni upravilo a ak sa telefónu moc nechytám, tak aj cez 2 dni... :-D

EDIT: Takže hlásim prvé zatuhnutie po zhruba 10 dňoch používania, ešte som ju ani riadne dnes nevidel, iba jeden hovor a keď som na ňu šáhol druhý raz, tak pri odomykaní sa zasekla, iba sa objavil obrazok, ktorý mám na odomykacej obrazovke (bez dátumu a času - iba ten obrázok) a nič sa nedalo robiť, zrazu displej zhasol a bolo hotovo...pomohol až SOFT reset... :???:
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Bohužel, ale komentář typu "Lumia dobrá, ale limituje ji systém" tě u mě zařazuje do šuplíku s nápisem militantní Androiďák. Omezení WP8 jsou naprosto v pořádku - brání totiž šíření malwaru, vybíjení a zasekávání telefonu.
Jsem vývojář aplikací (WP, dříve i Android), takže vidím po kapotu: na WP8 lze napsat stejnou aplikaci jako na Androidu, a to za 1/4 času, s mnohem vyšším výkonem a nižší spotřebou baterie.
Samozřejmě s výjimkou "odesílání SMS bez vědomí uživatele" apod.

Druhý androidí argument jsou prodeje: já říkám, Apple teprve teď zavádí do iOS 7 API, která už máme na WP8 rok k dispozici a iPhonů se prodává opravdu hodně. Prodeje nejsou záležitostí "omezenosti" OS.
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

steelspace:
pokud je vytváření aplikací tak jednoduché jak tvrdíš, tak proč těch aplikací není stejné množství jako na iOS nebo Androidu? Mě osobně tam chyběly třeba aplikace bank, které se do WP moc nehrnou a spousta dalších aplikací, nejenom malware..
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Malá uživatelská základna.

Je sice pěkné být nejlepší aplikací na WP a mít nejvíce stažení, ale pořád se to týká jen 3% celého smartphone trhu, takže pro vývojaře je lepší zapadnout do průměru stažení apod. ve větším ecosystému jako má Android.
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Rehor J Zacek »

M.BoBo: Píše, že je vývojář aplikací, tedy opravdu může odborně porovnat rozdíly v programování na Androidu a na WP... Co se týče Tvé otázky, tak určitě uznáš, že snadnost vývoje aplikací na určité platformě ještě automaticky neznamená, že tuto platformu velké subjekty nebudou ignorovat... Jestli se nějaká banka rozhodne investovat do vývoje své příslušné aplikace k obsluze svých služeb, bude záviset na tom, kolik jejích klientů bude takový systém používat. Myslím, že nastupující levné Lumie budou pro systém WP znamenat mnohem větší penetraci trhu a tím pádem i platforma sama bude přitahovat více vývojářů... Chce to čas.
Stimpi
nováček
nováček

Post by Stimpi »

Pavle, byť se neustále snažíte ukončit diskuzi, nedá mi to Vám neodpovědět. A obhájit své tvrzení. Je mi jasné že se tu bavíme o hrstce trollů která si to nejspíš ani nezaslouží. Zajímám se o články o WP a samozřejmě pokaždé zabrousím i do diskuze pod každým článkem a počet negativních až urážlivých příspěvků pod nimi je v porovnání s prodeji WP zařízení zarážející... Proto nevěřím že má většina z nich zkušenost a proto i tak reagují lidé v tomto vlákně, brání se.

k tem cenám SG3 je dnes také cenově pod 10t Kč... To je myslím také solidní skok, a nikoho to nezaráží... Tak podle mě tento trh funguje.
Stimpi
nováček
nováček

Post by Stimpi »

Ok ;) jak píšeš důležitý je že si každý může vybrat a o tom to je!
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Ano, je dobře, že máme výběr. Ale jakmile někdo řekne "omezenost" v souvislosti s WP8, tak u mě končí. Tenhle argument používají jenom skalní androidí fanoušci. Dalo by se říct, že Android je strašně omezený, protože mě nutí čerpat data při stahování mapových podkladů.
Stimpi
nováček
nováček

Post by Stimpi »

Hele, chce to byt nad veci, všechno je nějak něčím omezene i WP. A nutně to nemusí znamenat ze to je spatne ;)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Největší žvásty si stejně přečtete od recenzentů smartmania na twitteru, tady je vidět ta nezaujatost a objektivita co by recenzenti měli mít... Jakmile nejdou o Android nebo iOS všechno kolem je špatně.
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hudyss »

Mě to spíš připadá, že dříve se pořád někdo trefoval do IOS. To byla velká válka mezi Androidem a IOS. No jak začal WP vystrkovat růžky, tak najednou tento flame poněkud opadl a skalní příznivci androidu útočí na WP. Ale člověk jen čte, "tvl 2 roky starej HW a oni chtějí takový prachy. Vždyť je to jen dvoujádro a to nízký rozlišení displeje atd" blablabla. Ale to je to, že telefon s WP nikdy nedrželi v ruce. Já mám teď opět Androida, ale velmi rád se vrátím k WP. Prostě mě ten systém dostal. A ted mi začíná dost věcí vadit na Androidu. Přítelkyně chce taky WP, moc se jí libilo, jak to rychlý a spolehlivý. Moje matka má přes 60let a pořídila si Lumii 620, je nadšená. Bratr měl ode mě půjčenou L920 a už kouká po své Lumii. A já čekám jak na tom bude "EOS" a pak se vracím k WP.
Však každého věc co se mu líbí a co preferuje. Ale když občas čtu ty výkřiky do tmy, tak si v duchu říkám to je ale d*bil.
Tím, že "telefony" jsou takový můj koníček, celkem drahý :lol: a prošel jsem si přes několik systémů, tak si myslím, že WP má budoucnost a bude se dále rozvíjet. S tím samozřejmě přibude spousta aplikací.
Bender1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Sony

Post by Bender1 »

Nevíte, jak to má nastavený "Store", kdy kontroluje aktualizace? U mě je třeba nová verze 9Gag, aspoň to aplikace hlásí a nic... Nechce se mi to vše stahovat manuálně :D
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

No, dnes jsem si hrál s top modelem s pohledu hardware -> Galaxy S4. Papírově 3x výkonnější CPU (2x více jader, novější generace). V praxi sekající se kraksna, neustálé čekání (než se spustí Kontakty, zprávy, základní aplikace), graficky ohyzdné, nekoncepční a zmatené.

Člověk si pak o to více začne vážit Lumia 920, která dnes stojí 9.000 Kč, strčí to výkonově do kapsy, má lepší foťák, bezdrátové nabíjení, promyšlenou konstrukci.

Škoda, že díky mizernému marketingu Nokie (a skvělému u Samsungu) ten rozdíl většina lidí nikdy nepozná.
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hudyss »

Tak to můžu potvrdit, S4 jsem taky zkoušel a "krapánek" lagoval. Prostě milion blbosti od vyrobce a telefon to pak nedává. To Zetko co mám, to běhá daleko lépe.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Bender1 wrote:Nevíte, jak to má nastavený "Store", kdy kontroluje aktualizace? U mě je třeba nová verze 9Gag, aspoň to aplikace hlásí a nic... Nechce se mi to vše stahovat manuálně :D
to je různé. Někdy pár dní nic, pak i třeba dvakrát denně.. Čert ví, co je to za formuli :-)
jozefg
nováček
nováček
Zařízení: samsung s7 edge

Post by jozefg »

Bender1 wrote:Nevíte, jak to má nastavený "Store", kdy kontroluje aktualizace? U mě je třeba nová verze 9Gag, aspoň to aplikace hlásí a nic... Nechce se mi to vše stahovat manuálně :D
Ja som si vsimol na mojej L920 ze mi to dava v case od 12:30-13:00 (Ja som napojeny na net len cez wifi kedze som v zahranici). Vacsinou kazdy den, pokial su aktualizacie. U kamosovej L920 to robi zase v case od 16:30-17:00.(on ma internet od operatora). takze neviem ako presne hlada aktualizacie. Pokial pouzivas net len pomocou wifi musis mat zapnute wifi aj na pozadi aby hladalo. ja vzdy predtym zapnem whatsapp,ktory mi to sam aktivuje. a pokial pouzivas net cez operatora tak tam to bude hladat vzdy.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”