Mimochodem, proc je to ostuda? Ridim se podle toho nekolik let a denni predpoved mi prijde vcelku presna. Byt tohle ve vasi aplikaci, byla by jeste nedostiznejsi nez je ted
[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)
Hujer: Ja tu predpoved na idnesu pouzivam denne. Casto jezdim na motorce ci ruzne daleko chodim pesky a takhle mam alespon hruby pohled, kde me behem dne cekaji jake srazky. Kamosi cyklisti ji resi stejne casto jako ja.
Mimochodem, proc je to ostuda? Ridim se podle toho nekolik let a denni predpoved mi prijde vcelku presna. Byt tohle ve vasi aplikaci, byla by jeste nedostiznejsi nez je ted
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Ostudou jsem myslel jen to, že Aladin na dnes neodhadl rozložení srážek zrovna moc dobře. Na druhou stranu chápu, že předpověď srážek je mnohem komplikovanější než třeba teplot a i mistr tesař se občas utne.
K věci: já mám taky kolegy cyklisty, a ti teda hlavně řeší KDE prší a ne to kde by mohlo. A k tomu slouží radarové snímky zobrazující aktuální srážky a jejich pohyb. Mapy předpokládaných srážek jsou jen předpovědí a tedy jak známo ne vždy zcela přesné. Nicméně do budoucna budou podobné mapy srážek k dispozici také v Meteoservisu (v edici Pro) současně s dalšími předpovědními mapami. Jen třeba jen dořešit nějaké administrativní záležitosti a pak samozřejmě to naprogramovat
K věci: já mám taky kolegy cyklisty, a ti teda hlavně řeší KDE prší a ne to kde by mohlo. A k tomu slouží radarové snímky zobrazující aktuální srážky a jejich pohyb. Mapy předpokládaných srážek jsou jen předpovědí a tedy jak známo ne vždy zcela přesné. Nicméně do budoucna budou podobné mapy srážek k dispozici také v Meteoservisu (v edici Pro) současně s dalšími předpovědními mapami. Jen třeba jen dořešit nějaké administrativní záležitosti a pak samozřejmě to naprogramovat
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
To je ta nej odpoved kterou jsem chtel slyset
Uz se nemuzu dockat update s temito fičurami. Diky!
-
hujer
- smartguru

Hlavní novinkou nové verze Meteoservisu 2.40 je podpora oblíbených míst.
Nyní můžete rychle vybrat místo pro předpověď počasí ze seznamu vašich oblíbených lokací
nebo zapnout automatické zjišťování vaší pozice.
(Poznámka: automatické zjišťování vaší pozice není k dispozici v bezplatné Lite edici)
Více se dozvíte z článku: http://magazin.softimage.cz/meteoservis ... nych-mist/" onclick="window.open(this.href);return false;

• Oficiální stránky aplikace Meteoservis
• Diskuzní fórum k aplikaci
• Fanklub aplikace na Facebooku
Nyní můžete rychle vybrat místo pro předpověď počasí ze seznamu vašich oblíbených lokací
nebo zapnout automatické zjišťování vaší pozice.
(Poznámka: automatické zjišťování vaší pozice není k dispozici v bezplatné Lite edici)
Více se dozvíte z článku: http://magazin.softimage.cz/meteoservis ... nych-mist/" onclick="window.open(this.href);return false;

• Oficiální stránky aplikace Meteoservis
• Diskuzní fórum k aplikaci
• Fanklub aplikace na Facebooku
- amentma
- častý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...
Dakujeme 
Ja by som mal jednu otazku ak mozem: nedalo by sa v dalsom update zakomponovat zivu dlazdicu vo vysokom rozliseni (336x336px). Ide to aj v SDK pre WP7, ja osobne tak generujem dlazdice pre moje appky. Jednoducho vynasobim vsetky obrazky indexom 1.6 oproti tomu, ake rozmery su v kode. Predpokladam ze tile sa generuje cez WriteableBitmap, tam tiez nie je problem vygenerovat new WriteableBitmap(336, 336); a pouzit to ako Backgroud dlazdice...
Na telefonoch s HD by to velmi pomohlo, na WVGA by to nic nepokazilo...
Ja by som mal jednu otazku ak mozem: nedalo by sa v dalsom update zakomponovat zivu dlazdicu vo vysokom rozliseni (336x336px). Ide to aj v SDK pre WP7, ja osobne tak generujem dlazdice pre moje appky. Jednoducho vynasobim vsetky obrazky indexom 1.6 oproti tomu, ake rozmery su v kode. Predpokladam ze tile sa generuje cez WriteableBitmap, tam tiez nie je problem vygenerovat new WriteableBitmap(336, 336); a pouzit to ako Backgroud dlazdice...
Na telefonoch s HD by to velmi pomohlo, na WVGA by to nic nepokazilo...
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
U aplikace Bouřky je to přepínatelné ve třech stupních, pokud myslíme oba totéž, ale kvalita je v souvislosti s datovou náročností, jak je uvedeno v nastavení.
-
hujer
- smartguru

Už jsem to tady nedávno řešil. Dlaždice už teď jsou generované pro WP7.8/8. Nicméně nejde jen o rozměr dlaždice ale také o rozlišení použitých ikon a zejména o limit 7 MB u BackgroundAgenta, se kterým se neustále zápasí.
Maximální limit pro úlohy na pozadí je totiž u WP7.x jen 7 MB. Z tohoto balíčku si pár nutných assemblies (systémové DLL) užerou skoro 5 MB a někdy i více. Pro samotnou práci aplikace pak už moc nezbývá. A nejen, že systém po 30 sekundách, ale i po překročení této hranice 7 MB aplikaci na pozadí bez milosti sestřelí a LiveTile je ani nemá šanci obnovit. K tomu všemu, původní rozměr dlaždic, který byl 173x173 pixelů se nyní zvětšil na 336x336 pixelů u standardní dlaždice a na dokonce 691x336 u wide dlaždice. Takže jen samotná potřebná paměť na "udržení" takého obrázku v paměti je okolo 1 MB - a to nemluvím o dalších operacích s takovým obrázkem a další činnosti aplikace.
Maximální limit pro úlohy na pozadí je totiž u WP7.x jen 7 MB. Z tohoto balíčku si pár nutných assemblies (systémové DLL) užerou skoro 5 MB a někdy i více. Pro samotnou práci aplikace pak už moc nezbývá. A nejen, že systém po 30 sekundách, ale i po překročení této hranice 7 MB aplikaci na pozadí bez milosti sestřelí a LiveTile je ani nemá šanci obnovit. K tomu všemu, původní rozměr dlaždic, který byl 173x173 pixelů se nyní zvětšil na 336x336 pixelů u standardní dlaždice a na dokonce 691x336 u wide dlaždice. Takže jen samotná potřebná paměť na "udržení" takého obrázku v paměti je okolo 1 MB - a to nemluvím o dalších operacích s takovým obrázkem a další činnosti aplikace.
- amentma
- častý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...
mas tym limitom problem pri dlazdici 336x336? lebo mne to pri spravodajskej appke SME.sk problem nerobi, problem je iba pri wide dlazdici, nehovoriac o tom, ze wide dlazdica moze byt typu Cycle az s 9 obrazkami, co uz nerozdycha prave tento limit 
-
hujer
- smartguru

Nebudem to rozpitvávat, to by bylo nadlouho a navíc to tu nikoho nezajímá a ani nemám času nazbyt.
Problém "mám" i u 336 pixelů velké dlaždice. Teď po "přestavbě" by to možná prošlo, ale podle mých testů je nutno mít celkem dost velkou rezervu MBytů jelikož se "zabraná" RAM průběh od průběhu dost liší a systém se s tím moc nemaže. A vše bohužel záleží i na tom, co všechno v rámci BackgroundAgenta aplikace dělá. Meteoservis celkem dost, třeba aktualizace a synchronizace snímků apod. Nemysli si, strávil jsem kupu času analýzou i testování tohoto chování a dost dobře vím o čem mluvím.
Problém "mám" i u 336 pixelů velké dlaždice. Teď po "přestavbě" by to možná prošlo, ale podle mých testů je nutno mít celkem dost velkou rezervu MBytů jelikož se "zabraná" RAM průběh od průběhu dost liší a systém se s tím moc nemaže. A vše bohužel záleží i na tom, co všechno v rámci BackgroundAgenta aplikace dělá. Meteoservis celkem dost, třeba aktualizace a synchronizace snímků apod. Nemysli si, strávil jsem kupu času analýzou i testování tohoto chování a dost dobře vím o čem mluvím.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Výborná aplikace, zkusil jsem lite a asi koupím ro verzi, díky za ní, skvělá práce.
-
hujer
- smartguru

Tuto výtku resp. problém sice chápu, ale bohužel to nejde zatím jinak řešit.
WP Store totiž nijak neumí rozlišit, zda jde o nákup Pro edice u někoho, kdo má už koupenou edici Standard, jelikož to jsou v principu dvě odlišné aplikace, s jiným ID apod. Takže není způsob, jak dát možnost Pro edici někomu koupit za jinou cenu, tedy jako jakýsi upgrade. To by musela existovat další aplikace, říkejme ji třeba edice Meteoservis Pro Upgrade, která by stála 50,- ale fungovala by jen u těch, kteří už mají Standard edici koupenou. Ale ani to nejde udělat, jelikož jedna aplikace není schopna pod WP7.x zjistit přítomnost jiné a tedy ani to by nebylo možné - nehledě na problém u těch co nečtou, koupí upgrade ale Standard edici nemají a tutíž jim nic fungovat nebude.
Jedinou možností, kterou zatím vidím je zavedení tzv. In-App platby tj. dodatečné platby/nákupu přímo z aplikace. Tuto novou funkci Store již některé aplikace používají, např. pro nákup předplatného, e-knih apod. Bohužel, tato forma nákupu je funkční a podporována jen u WP8, takže stávající WP7.x uživatelé by i tak přišli zkrátka. Nicméně ve verzi (specielně) pro WP8 o tom budu uvažovat.
Edice Standard (ca.50 Kč) byla zavedena pro ty, kteří lamentovali nad "vysokou" cenou plné (Pro) edice s tím, že zas tak detailní servis vlastně nepotřebují a jednodušší varianta je pro ně dostatečná. Předtím totiž byla k dispozici jen Lite a pak Pro verze. Nyní, si navíc každý může aplikace v rámci Trial verze vyzkoušet a před nákupem se rozhodnout. Navíc, informace o rozdílu jednotlivých edicí je jak přímo v aplikace (menu Nápověda - Edice) tak třeba přímo na ofic . stránkách v sekci "Edice" (http://www.softimage.cz/products/meteoservis/editions/" onclick="window.open(this.href);return false;) kde je kompletní porovnání funkcí.
WP Store totiž nijak neumí rozlišit, zda jde o nákup Pro edice u někoho, kdo má už koupenou edici Standard, jelikož to jsou v principu dvě odlišné aplikace, s jiným ID apod. Takže není způsob, jak dát možnost Pro edici někomu koupit za jinou cenu, tedy jako jakýsi upgrade. To by musela existovat další aplikace, říkejme ji třeba edice Meteoservis Pro Upgrade, která by stála 50,- ale fungovala by jen u těch, kteří už mají Standard edici koupenou. Ale ani to nejde udělat, jelikož jedna aplikace není schopna pod WP7.x zjistit přítomnost jiné a tedy ani to by nebylo možné - nehledě na problém u těch co nečtou, koupí upgrade ale Standard edici nemají a tutíž jim nic fungovat nebude.
Jedinou možností, kterou zatím vidím je zavedení tzv. In-App platby tj. dodatečné platby/nákupu přímo z aplikace. Tuto novou funkci Store již některé aplikace používají, např. pro nákup předplatného, e-knih apod. Bohužel, tato forma nákupu je funkční a podporována jen u WP8, takže stávající WP7.x uživatelé by i tak přišli zkrátka. Nicméně ve verzi (specielně) pro WP8 o tom budu uvažovat.
Edice Standard (ca.50 Kč) byla zavedena pro ty, kteří lamentovali nad "vysokou" cenou plné (Pro) edice s tím, že zas tak detailní servis vlastně nepotřebují a jednodušší varianta je pro ně dostatečná. Předtím totiž byla k dispozici jen Lite a pak Pro verze. Nyní, si navíc každý může aplikace v rámci Trial verze vyzkoušet a před nákupem se rozhodnout. Navíc, informace o rozdílu jednotlivých edicí je jak přímo v aplikace (menu Nápověda - Edice) tak třeba přímo na ofic . stránkách v sekci "Edice" (http://www.softimage.cz/products/meteoservis/editions/" onclick="window.open(this.href);return false;) kde je kompletní porovnání funkcí.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Ještěže jsem si hned na začátku koupil pro verzi (jakoby mi něco říkalo, že to bude špičková aplikace), nemusím nyní řešit tento několikakorunový problém
Ani jako důchodce mě cena v hodnotě nějakých 6 piv nezruinuje.
- Cheetah007
- smartmaniak

App výborná chystám se koupit normální či pro verzi jen u lite verze zádrhel zlobí auto aktualizace ručně nejde nikde jsem volbu nenasel vždy je to o hodinu a víc zpět, v menu nastavené na auto prakticky jedu na def hodnotách pouze jsem vypnul sat mapu Evropy, je to omezeni lite? Dekuji
- Cheetah007
- smartmaniak

Tolik podrobne to zase nepotrebuji, kouknu a vidim proto mam i počasí od nokie ale detilnejsim informacim se pocho nebranim takze do PRO urcite pujdu a hlavne staci jen kliknout...mám simku od mobil.cz (virtuál jede přes sít TM) takže vyskoučí T-Mobile platba a pak už jen potvrdit...odečte se to z kreditu, jednodussi a snadnejsi uz to byt ani nemůže a na nejakou kreditku byt je v Windows Store podporovana, zvejsky kaslu
V patek ci v sobotu az bude po tejdnu klid koupim
V patek ci v sobotu az bude po tejdnu klid koupim
-
hujer
- smartguru

To mi budeš muset nějak přeložit. Co vlastně zlobí? Automatická aktualizace předpovědi?Cheetah007 wrote:App výborná chystám se koupit normální či pro verzi jen u lite verze zádrhel zlobí auto aktualizace ručně nejde nikde jsem volbu nenasel vždy je to o hodinu a víc zpět, v menu nastavené na auto prakticky jedu na def hodnotách pouze jsem vypnul sat mapu Evropy, je to omezeni lite? Dekuji
A co je vlastně o hodinu (a víc) zpět? Zkus to prosím popsat ještě jednou a pokud možno tak, ať to pochopím.
Ono ze spojení "zlobí auto aktualizace ručně nejde" se toho moc vyčíst nedá
PS. Lite verze neumožňuje na zadní straně dlaždice mít další info, takže automaticky probíhá jen aktualizace hlavních dat pro předpověď. Automatická aktualizace snímků/map zobrazených na stránce "Aktuální stav počasí" proběhne vždy při "přístupu" na tuto stránku v aplikaci tj. jakmile se šoupneš třeba doprava a tuto stránku zobrazíš. Samozřejmě chvíli trvá než se data obnoví/aktualizují a to v závislosti na rychlosti internetového připojení a zatížení serveru - a process aktualizace dat je také indikován na horním okraji displeje formou progressBaru a popisku.
(Tato funkce se dá vypnout v nastavení aplikace)
Je to super aplikace, mám koupenou verzi Standard. Nezvažujete přidat ještě alespoň jednu nebo dvě aktualizace počasí během dne?
-
hujer
- smartguru

Možná jsem to tu už psal. Aktualizace předpovědi jsou nyní 2x denně tj. co 12 hodin.
Když teď odhlédnu od toho, že momentálně mám k dispozici jen tuto frekvenci dat, tak navíc je ve valné většině případů častější aktualizace zbytečná. To zejména proto, že málokdy dojde k nějakým převratným změnám v předpovědi. A také proto, že výstupy z 06 a 18 UTC jsou známé tím, že jejich přesnost je nižší (resp. chaotičnost je větší) a to zejména z toho důvodu, že v tyto časy nejsou dostupná všechna relevantní vstupní data numerického modelu např. z pozemních stanic či sond apod.
Nicméně toto interně testuji a možná v budoucnu bude aktualizace 4x denně.
Když teď odhlédnu od toho, že momentálně mám k dispozici jen tuto frekvenci dat, tak navíc je ve valné většině případů častější aktualizace zbytečná. To zejména proto, že málokdy dojde k nějakým převratným změnám v předpovědi. A také proto, že výstupy z 06 a 18 UTC jsou známé tím, že jejich přesnost je nižší (resp. chaotičnost je větší) a to zejména z toho důvodu, že v tyto časy nejsou dostupná všechna relevantní vstupní data numerického modelu např. z pozemních stanic či sond apod.
Nicméně toto interně testuji a možná v budoucnu bude aktualizace 4x denně.
Chtel bych se zeptat, mozna duplicitne. Bylo by mozne delat zoom dle mista na mapach jako je aktualni teplota v CR? Podobne jako je to v aplikaci Bourky?
-
hujer
- smartguru

Nevím jak to myslíš?
Zoom v detailu snímků (v aplikaci) samozřejmě funguje, ale to zjevně nejde. Takže...?
Zoom v detailu snímků (v aplikaci) samozřejmě funguje, ale to zjevně nejde. Takže...?
Promin, spatne jsem se vyjadril. Myslel jsem na dlazdici. Pokud mam na druhe strane zvolenou aktualni mapu teplot, tak by se zobrazil vyrez mapy, ktery by zobrazoval napr. okoli me polohy maximalne treba 100km (nastavitelne).