Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
luky-12
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 2520

Post by luky-12 »

Nabízím nový krátce použitý kryt cc-3041 pro bezdrátové nabíjení pro Lumii 820 - světle modrý (CYAN). Nechám ho za 400 Kč. Jdu do jiné barvy...
luky-12
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 2520

Post by luky-12 »

Měl byste někdo stažený originál xap (nebo odkaz) na Nokia Music (Nokia Hudba) některé z předchozích verzí - tuším že nějaká 3.9 od května a starší ? Bohužel jsem jí aktualizoval a nová verze se už nedá oblbnout přepnutím regionu při instalaci... hlídá si region dle sim karty...

-- a můj mail pro případného zájemce o kryt -viz. předchozí příspěvek - je můj nick a @seznam.cz :-)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

-Pavel- wrote:mimonaut: děkuji, vyzkouším. :) Jdu postahovat.

htcjirka
: jasně, 820 fotí hůře, ale protože je 920 pro mě pádlo a hlavně jsem se naní neptal, nebylo co vybírat, cena za 920 je už sice také rozumná a příznivá, ale protože nepreferuji tento méně schopný systém a mám rád 4.3", byl výběr z Nokií jasný. Myslím, že si stále WP8 nezaslouží investici větší než je 7000Kč. To je můj pohled. :)

Pro uživatele Nokia Lumia 820: má prvotní otázka zůstala a ta je, jak máte nastavené funkce fotoaparátu ve své Lumia 820, pro dosažení lepších fotografií. :) Já mám vše na automatiku, ale dám na zkušenější uživatele. Dík.
hoď schválně nějakou fotku, rád bych měl srovnání, mě přijde, že 820 fotí obstojně, samozřejmě není to 920, ale i na PC se na to dá slušně koukat.
jaroslavii
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by jaroslavii »

mimonaut wrote:Video nejde
.
Škoda, že nejde. To je další z funkcí, která mi bude chybět. :-(
jaroslavii
smartguru
smartguru

Post by jaroslavii »

jaroslavii wrote:
mimonaut wrote:Dá. Zkus "pinch to zoom" - roztažení prstů od sebe na displeji, stejně jako když zvětšuješ obrázky nebo web :-)
Dá se přibližovat při natáčení i video? Foťák mi šel prsty, ale video nic nedělá. :-(
Zkoušel jsem to a nešlo mi to. Něco dělám špatně nebo video přiblížit opravdu nejde.?
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

-Pavel- wrote:Já netvrdím, že fotí špatně, ale mám nastaveno vše na default, spíš se ptám jestli nějakým deatilním nastavením fotoaparátu vylepším fotku vyfocenou na automatiku. :wink:
Vela nastaveni tam nie je.. ja menim expoziciu.. Pripadaju mi obcas tmavsie fotky.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

volby z menu které přibudou po aktualizacích aplikací jsou pravděpodobně z dílny nokie, takže si stáhni Lumia Pusher a zkontroluj jednotlivé aplikace, zda nemají aktualizaci. Jinak jde u jakékoliv aplikace vynutit aktualizace tím, že se připojíš na strore / daná aplikace, a tam ti to nabídne aktualizaci
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Vyšel SW update pro 820ku:

http://www.wp7connect.com/2013/06/25/no ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Post by bigt »

SW update- zatím nic teda
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Je to nevyznamny korekcni udpate,urceny zejmena pro jine neveropske operatory,ty vypisovane veci jiz byly zahrnuty v 1308.Podobny update pro evropu nedulezity dostala i Lumia 920.Dulezity a hlavni update je nyni Amber.
jaroslavii
smartguru
smartguru

Post by jaroslavii »

Petulinek wrote:Vyšel SW update pro 820ku:

http://www.wp7connect.com/2013/06/25/no ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;
No, tak si na ní zase chvíli počkáme.. :cry:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tato aktualizace je pro neevropske operatory,neni to jeste Amber,takze neni proc smutnit/brecet.
jaroslavii
smartguru
smartguru

Post by jaroslavii »

Jo, už jsem to četl. Díky za info. :-) Tak si počkáme na tu letní velkou druhou. :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Amber je velka aktualizace spojena s Microsofti aktualizaci GDR 2.Prinese u Lumii mimo jine aktivaci FM Radia,moznost odemknuti displeje dvojim klepnutim(jak tomu bylo u MeeGo,setri power tlacitko a nejen to),moznost nastaveni sytosti barev pro Amoled displeje coz se L820 tyka,trvale zobrazeni hodin a udalosti na "zhasnute obrazovce(zname ze Symbianu,aspon eliminuje chybejici led diodu),opet vhodne pro Amoled displeje.Je to velky update jako Windows 8 na Windows 8.1/Windows Blue).Tech novinek bude mnohem vice,notifikacni centrum atd.Lumie diky podpore Nokie toho dostanou nejvice.
Jirda
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: N73

Post by Jirda »

Zdravim,

uvazuji o koupi tohoto telefonu, resp. se rozhoduji mezi 820 a 920. Rad bych se chtel zeptat na prakticke zkusenosti s velikosti telefonu. Vahu nepovazuji za takovy problem, holt ma o par desitek gramu vice nez prumer, ale zajima me ta velikost. Jak je realne nosit tento telefon treba v kapse kalhot apod.?

Taky by me zajimalo, zda nekdo treba beha s timto telefonem po kapse? Zkusenosti?

A posledni vec, jak je to s ochranou displeje proti skrabancum apod.? Pouzivate nakou ochrannou folii, nebo je "skrabuvzdorny"?

DIky moc za informace.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

htcjirka wrote:Amber je velka aktualizace spojena s Microsofti aktualizaci GDR 2.Prinese u Lumii mimo jine aktivaci FM Radia,moznost odemknuti displeje dvojim klepnutim(jak tomu bylo u MeeGo,setri power tlacitko a nejen to),moznost nastaveni sytosti barev pro Amoled displeje coz se L820 tyka,trvale zobrazeni hodin a udalosti na "zhasnute obrazovce(zname ze Symbianu,aspon eliminuje chybejici led diodu),opet vhodne pro Amoled displeje.Je to velky update jako Windows 8 na Windows 8.1/Windows Blue).Tech novinek bude mnohem vice,notifikacni centrum atd.Lumie diky podpore Nokie toho dostanou nejvice.
Hm... neverim, ze by GDR2 bol taky velky update.. to notifikacne centrum atd.. skor si to nechaju na GDR3 kedze o tom nevieme nic... pripadne az na Blue.. Ja hlavne cakam, kedy zamrzanie obrazovky poriesia...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Neverit muzes,je to proste dane uz od vzniku Windows Phone.
Ja hlavne cakam, kedy zamrzanie obrazovky poriesia..
Neni standard nebo soucasnou verzi OS ci FW,takze se zamer na to co mas nainstalovano.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

GDR2 je malý balíček bug fixů a pár úprav, aktivace FM rádia se nebude týkat jen Lumii, všechno železo s WP8 mající FM rádio jej bude mít aktivováno.

Amber je balíček vylepšení pro Lumia telefony, kde je toho trošku navíc, jak psal HTCjirka. Ale bohužel GDR2 přinese velmi okrajové vylepšení, spíš bug fix.

Notifikační centrum a další se dočkáme až koncem roku s aktualizací Blue, více zjistíme po BUILD, který začíná dneska.
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Tade »

Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jestli se bude v příštích aktualizacích (např. Amber) řešit měnící se stav baterie např. po vypnutí telefonu. Stalo se mi 2x, že jsem vypnul nebo restartoval telefon a po přihlášení do systému se stav zvedl. Dnes ze zhruba 75% (možná méně) po restartu stoupl stav na 90%. V prvním případě to bylo ze stavu pod 20% na cca 32%.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Není chybou SW, toto bývá kombinací HW či špatnou baterii.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”