Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Já si osobně myslím, že nějaký problém s Lumií měl z tohoto fora snad každý.. U me se jich sešlo více (prach pod kamerkou, hlasité vibrace, výpadky při hovoru), ale na druhou stranu chápu, že se elektronika může pokazit..

O to více je špatné zamítavé stanovisko servisu, kdy mi telefon poslaly zpět s tím, že se závada neprojevila, i když první dvě chyby byly odstraněny, ale třetí ta největší stále přetrvávala. To byl poslední hřebík do rakve Nokie z mojí strany a hafo emailů s nesouhlasem s vyjádřením servisu..

Nyní jsem od té doby vystřídal další 3 telefony, a žádný výpadkem na tom samém místě netrpí..
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Lumia 920 je jeden z prvních telefonů s novým WP8 a navíc je vybavený novinkami, které žádný jiný telefon nemá. Dá se čekat, že tam bude víc problémů, než na průměrném telefonů bez technologických novinek.
Stimpi
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920, Nexus 7

Post by Stimpi »

Tak tohle fórum je hlavne o řešení problémů a nemá za cíl někomu L920 nutit. Co se týče problémů rotuje tu prakticky několik stejných pořád dokola, nevidím v tom tragédii. Já jsem jako normální uživatel naprosto spokojenej, co potřebuju umí a dobře. Hanět jiný OS nemám potřebu, ladění systému jsem si užil kdysi na WM. Po pravdě nechápu moc proč mají uživatelé jiných platforem potřebu rýpat do WP zařízení.
Pedro007
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920 - Plus PL v.3047.0000.1326.2003

Post by Pedro007 »

Někdy se i stává že závada nebo problém není takový problém jak se zdá.

Např.Včera jsem psal 1 - Volaný mě strašně blbě slyší.Prý jak z kanálu.Ani mě nepomůže dát telefon co nejvíš na uchu abych mluvil víc do mikrofonu.

Po přečtení http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-L ... 166/page/2" onclick="window.open(this.href);return false;

a jak píší jsem udělal.Tzn. vyčistil jsem dírky horního mikrofonu a světě div se,ono to zabralo.
Na druhou stranu musím ale uznat,že by mě to normálně vůbec nenapadlo.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Tak už mám také krásnou červenou 920ku :lol:

Nemohl by mi tu prosím někdo zasvěcenější napsat "checklist" těch problémů, které se dají zkontrolovat, abych když tak telefon rovnou vrátil?
Zatím jsem na nic nepřišel, ale telefon je v nabíječce, takže nebyla ani možnost.

Také by mě zajímalo, jestli lze nějak poznat číslo HW revize, protože za dobu prodeje L920 už byly drobnosti řešeny přímo na HW, tak jestli mám tu nejnovější.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

Pedro007 wrote:Někdy se i stává že závada nebo problém není takový problém jak se zdá.

Např.Včera jsem psal 1 - Volaný mě strašně blbě slyší.Prý jak z kanálu.Ani mě nepomůže dát telefon co nejvíš na uchu abych mluvil víc do mikrofonu.

Po přečtení http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-L ... 166/page/2" onclick="window.open(this.href);return false;

a jak píší jsem udělal.Tzn. vyčistil jsem dírky horního mikrofonu a světě div se,ono to zabralo.
Na druhou stranu musím ale uznat,že by mě to normálně vůbec nenapadlo.
a to je dost zvlastne, ten telefon ma 3 mikraky som myslel, ze budu rozne ulozene v telefone.
sliver
nováček
nováček
Zařízení: Nokia N8 - šmrncovní babička

Post by sliver »

Zdravím ve spolek,mám jeden dotaz na zdejší odborníky.
Na synovo L920 při pokusu o obnovení ze zálohy nastal neřešitelný problém.
Telefon se po resetu do továrního nastavení nedokáže spojit s účtem microsoft(přístupové údaje jsou správně vyplněné) zřejmě proto, že v tu chvíli není nastavené připojení wifi.
V telefonu je i datový tarif a vlastně ani přes data to spojení s microsoft účtem nefunguje.
Mám na mysli první přihlášení - kdy by teoreticky po spojení s účtem mělo jít vybrat obnovení zálohy.
Když po několikerém neůspěchu o přihlášení vybereme možnost "přeskočit" po té nastavíme připojení wifi tak se připojí telefon k účtu bez problému - jenže tu už není možnost obnovení ze zálohy.
Ta je jen při prvnín přihlášení po resetu.Je to vlastně takový začarovaný kruh.Takže záloha z cloudu je v tu chvíli k ničemu. Má pro mně někdo z vás nějakou radu?
Díky za pomoc.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Bude potřeba rozchodit ten datový přenos. Je to přesně jak píšete, záloha lze obnovit pouze při startu, kdy ještě není aktivní WiFi. Ujistěte se, že je datový tarif aktivní a správně nastavený a musíte to zkusit přes něj.
Stevik
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card

Post by Stevik »

A brouzda to? Treba neni nastaveno apn.
sliver
nováček
nováček

Post by sliver »

spellshaper wrote:Ujistěte se, že je datový tarif aktivní a správně nastavený ...
Dat.tarif je aktivní,data jsou zapnuta. Víc nevím co kde nastavit. Momentálně datové přenosy fungují - brouzdat jde.
Tuším že bude problém v nastavení sítě LTE která je po restartu implicitně nastavena vzhledem k orig.Německému fw. Ikdyž nastavím 3G síť tak po restartu do tov.nast. je tam opět LTE.Jestli nebude tam zakopaný pes ...
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by MikeyMCZ »

Co jiná SIM karta?
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

sliver wrote:
spellshaper wrote:Ujistěte se, že je datový tarif aktivní a správně nastavený ...
Dat.tarif je aktivní,data jsou zapnuta. Víc nevím co kde nastavit. Momentálně datové přenosy fungují - brouzdat jde.
Tuším že bude problém v nastavení sítě LTE která je po restartu implicitně nastavena vzhledem k orig.Německému fw. Ikdyž nastavím 3G síť tak po restartu do tov.nast. je tam opět LTE.Jestli nebude tam zakopaný pes ...
ak je to tak, tak zrejme ano... A je po starte hned po starte moznost ist na net a volat? Bez toho aby ste zmenili zo 4G na 3G siet?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

LTE urcite tomu nebrani,tez mam nemeckou L920 a LTE volbu samozrejme po HR zapnutou a nastaveni APN na pozadi,prihlaseni pod svym uctem a nasledna obnova na konci procesu probehne v poradku.
sliver
nováček
nováček

Post by sliver »

Prosím co máte na mysli nastavením APN na pozadí? Mám za to že pokud si i ručně nastavím přístupový bod tak po HR bude vymazán.Pravda je že jsem žádný přístupový bod po HR nenastavoval a datové přenosy fungují.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Samozrejme ,ze po HR je vsechno vymazano(vcetne APN),telefon je jako pri prvnim zapnuti/vybaleni,to je logicke..
Po prvnim spousteni - po HR se to pta i na povoleni datovych prenosu,po odsouhlaseni se na pozadi ,aniz by jste to zaznamenal nastavi i APN,aby se telefon mohl prihlasit k uctu Microsoft.Proc v teto fazi u vas nastava problem je me zahadou a na to "prvni" spousteni bych zkusil jinou kartu/operatora,nebo jestli nemate nastavene dvoji overovani prihlasovani a z toho duvodu se neco nepovede nebo vazne nevim..
sliver
nováček
nováček

Post by sliver »

O.K.Díky za upřesnění.
Takže pokud implicitně nastavené LTE nebrání datovým přenosům,potom opravdu už nevím proč není možné po HR připojení k účtu Microsoft.Dvojí ověřování přihlašování k účtu nemáme.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nekolikrat uz jsem obnovoval a LTE tomu opravdu nebrani,mam to take tak.
sliver
nováček
nováček

Post by sliver »

Po marně stráveném podvečeru u pokusu obnovy zálohy výše popisovaným způsobem to synátor vzdal a jal se potupně ručně vše přizpůsobovati k obrazu svému. Já bych to asi hodně těžko strávil ...
Díky všem za snahu o pomoc.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

Ostáva skúsiť inú SIM..
streethawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white

Post by streethawk »

spellshaper wrote:Tak už mám také krásnou červenou 920ku :lol:

Nemohl by mi tu prosím někdo zasvěcenější napsat "checklist" těch problémů, které se dají zkontrolovat, abych když tak telefon rovnou vrátil?
Zatím jsem na nic nepřišel, ale telefon je v nabíječce, takže nebyla ani možnost.

Také by mě zajímalo, jestli lze nějak poznat číslo HW revize, protože za dobu prodeje L920 už byly drobnosti řešeny přímo na HW, tak jestli mám tu nejnovější.
Ahoj, tá červená je ako na tom, čo sa poškrabania povrchu týka? Asi nie lepšie ako čierna? Alebo tvoj názor na toto prevedenie? (myslím Lumia 920 červená)...

Díky
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”