HTC TyTN II (Kaiser): Dojmy, zkušenosti a rady

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Locked
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Pokud si naistalujes TomToma z originalniho cd a stahnes jednu mapu mesta(kterou mas zdarma) do interni pameti tak ano.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

dva dotazy:
1) jak aktivovat "spodní" lištu na kaiserovi - obvykle tam bývá zobrazena ikonka baterie, rotace displeje, atd.?
2) v sekci "today plugin" v programu sktools je deaktivován plugin "htc bt quicklink". když jsem ho aktivoval, nic se nezměnilo. nevíte, wo co gou?

btw: možná to někdo ví, možná ne - já na to přišel až dnes - dlouhým podržením červeného sluchátka dojde k uzamčení telefonu...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

pato mrkni na xda-dev, tam jsou caby pro ten battery monitor a rotaci displeje do spodni listy. Co se tyce toho BT QuickLink pluginu, tak to netusim, ale pravdepodobne to bude neco podobnyho,jako klasicky QuickLink plugin, co je v Today pluginech k vybrani (tedy asi naky zastupci).

To zamykani pres cervene sluchatko me docela vadi, byl sem zvyklej, ze se mi pri takove akci telefon odpoji od GPRS/EDGE, a ne ze se lockne :-( Nastesti jde aktivni datove prenosy vypnout pres Comm Managera, ale to je o nekolik tapnuti na displej vic.

Jinak nekdo se tu psal na recenzi, akorat na ni pracuji a uz je temer napsana. Objevit by se mela ve ctvrtek ;-)
jirkab
přispěvatel
přispěvatel

Post by jirkab »

Moje první dojmy: Fotoaparát je nadprůměrný "klasický" mobilní, avšak ostření u něho je velice dobrá funkce. Není problém vyfotit jakýkoliv text (detail i zblízka) a ten je i potom čitelný. Co mi trochu vadí je, že boční tlačítko fotoaparátu (má dvě úrovně stisku - mělký stisk - ostření, hluboký - vyfocení), které se dá přemapovat (používám ve svém zařízení na tomto tlačítku nádherný prográmek "ALT Tab" na přepínání spuštěných programů) reaguje jako tlačítko rychlé volby až na hluboké promáčknutí.

Systém bez spuštěných aplikací ve srovnání s neofiko WM6 na Trinity je trošku pomalejší, ale to je dáno tím, že Kaisera zkouším s češtinou (protože není můj :cry: ). Samozřejmě při spuštění několika programů se rychlosti okamžitě vymění.

Vysouvací klávesnice je skutečně dost těžká machrovina a po upravení souboru sym.0409.txt ve Windows (vypuštění zbytečných písmenek a doplnění třeba ů,Ů,ř,Ř) je i použití českých znaků bezproblémové a rychlé. S původním souborem je zadávání českých znaků dost zdlouhavé.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

české znaky na hardwarové klávesnici HTC Kaisera

Post by Jiří Hrma »

K těm českým znakům na hardwarové klávesnici, k příspěvku přikládám mnou upravený soubor sym.0409.txt, kterým stačí přepsat původní v adresáři /Windows.

Když pak budete chtít napsat třeba písmeno č, stačí zmáčknout klávesu c (napíše se c), a poté klávesy Fn + mezerník. Stejným způsobem můžete listovat i mezi dalšími znaky, které jsou k dané klávese přiřazeny (u - ú - ů...)
Attachments
sym.0409_kaiser.zip
Upravený sym.0409.txt soubor pro HTC Kaisera (CZ znaky)
(462 Bytes) Downloaded 1042 times
Toror
přispěvatel
přispěvatel

Post by Toror »

lennyd wrote:Simtoolkit (konkretne eBanka) chodi, pouze s jednim (dvema) problemkama:

- prichozi zprava ma opravdu silene zvoneni, ale netusim kde zrovna tohle zmenit
- pokud dostanes zpravu, a nechas si zpravy otevrene (nebo to i zavres, ale jako aplikaci - nikoliv pres Abort/Exit) tak dalsi zpravy nedojdou. Netusim proc to tak je, ale je nutny po precteni zpravy vyskakat pryc ze simtoolkitu...
pokud mas vypnuty displej a posles si zpravu z eB, prijde uplne tise. stačí cca 20 sekund po odeslani zmacknout aktivacní tlačítko a mas tam pripravenou zpravu z eB :-))
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

Jiří Hrma wrote:pato mrkni na xda-dev, tam jsou caby pro ten battery monitor a rotaci displeje do spodni listy. Co se tyce toho BT QuickLink pluginu, tak to netusim, ale pravdepodobne to bude neco podobnyho,jako klasicky QuickLink plugin, co je v Today pluginech k vybrani (tedy asi naky zastupci).

To zamykani pres cervene sluchatko me docela vadi, byl sem zvyklej, ze se mi pri takove akci telefon odpoji od GPRS/EDGE, a ne ze se lockne :-( Nastesti jde aktivni datove prenosy vypnout pres Comm Managera, ale to je o nekolik tapnuti na displej vic.
- ty caby jsem zkoušel, ale ani jeden se mi nezobrazil :cry:
- soubor htc bt quicklink.cab je ke stažení na xda-dev a je to plugin, který na today přidá odkaz pro hledání bt zařízení. něco jako search plugin...
- zamykání mi vyhovuje, ale taky jsem na to přišel až když jsem se chtěl odpojit od dat...

btw: TADY je novější verze HTC Home Customizer v1.0 BETA 5. na tytnovi funguje bez problémů...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

ja sem vcera zkousel starsi verzi HTC Customizeru 0.8, a pro provedeni ruznych nastaveni uz TyTN II nenajel :-) takze diky, zkusim novejsi verzi.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

tady je fix, který umožňuje přiřadit libovolnou aplikaci pro diktafon- či jak se ta blbinka, kterou jsem ještě v životě nepoužil (nad rolovacím kolečkem) jmenuje ;) použijte resco nebo sktools regedit...

- button 5
- button 6 (hold)
Attachments
PTTFix.zip
(334 Bytes) Downloaded 318 times
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

ještě jeden update :)
KaiserTweak ve verzi 0.4 - doporučuji, perfektní věcička

Tweaks Listing
Call
- Fast Sleep
- Sleep

Text Messages
- Sent Notification

Data (GPRS/EDGE/HSPA)
- Disconnect After
- Always On
- HSPA

Bluetooth
- BitPool

TCP/IP
- TCP Connect Resends
- TCP Data Resends
- TCP Window Size

Camera
- Save Location
- GPS Photo
- Rotate Bug

TouchFLO
- Sensitivity
- Scroller

Security
- Not-certified Warning

Backlight
- Timeout (Keyboard)

User Interface
- Window Animation
- Menu Animation
- Vertical Scrollbar Width
- Vertical Scrollbar Button Height
- Horizontal Scrollbar Button Width
- Horizontal Scrollbar Height

ClearType
- Landscape
- PocketIE

Today Screen
- Title Bar - Battery / Clock
- Title Bar - Clock Settings
- Date Display

HTC Home Plugin
- Music Tab
- Music Player

Contacts
- SIM Contacts

Call Log
- Log Clean Period

Locations
- PocketIE Downloads
- Saved Audio
- Saved Video
- Saved Images

Cache
- File System Cache
- File System Filter Cache
- GDI/Font Cache
Attachments
KaiserTweak.zip
(371.4 KiB) Downloaded 512 times
KaiserTweak.jpg
KaiserTweak.jpg (37.63 KiB) Viewed 13974 times
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

tak sem asi prvni ci Kaiser pujde na reklamacku...netusim cim to muze byt ale vyzdimal sem baterii uplne do posledni kapky az se pristroj vypnul a uz ho nedokazu zapnout...po pripojeni k nabijecce se rozsviti display a po dobu pripojeni pouze sviti...
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

dej mu čas, určitě se probere...
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Máš první MDA co?
Normálně ho nech přez noc v nabiješce, ale vyplej jen at svítí dioda že se nabijí. Rano ho normálně zapni vše bude OK!
jirkab
přispěvatel
přispěvatel

Post by jirkab »

p.a.T.o wrote:tady je fix, který umožňuje přiřadit libovolnou aplikaci pro diktafon- či jak se ta blbinka, kterou jsem ještě v životě nepoužil (nad rolovacím kolečkem) jmenuje ;) použijte resco nebo sktools regedit...
- button 5
- button 6 (hold)
Proč to měnit přes nějaký fix, když se dají uvedená tlačítka změnit přímo v Nastavení -> Tlačítka?
ziza
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone SE, iPad2 3G 32GB

Post by ziza »

Teď už jen čekat jestli se objeví u našich slavných operátorů za nějaké příznivější ceny. T-Mobile ho již potrdil jako Vario III, tak uvidíme kdo se přidá.
cary
nováček
nováček

Post by cary »

vodafone by ho mel mit od 15 řijna v nabidce...
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

jirkab wrote:Proč to měnit přes nějaký fix, když se dají uvedená tlačítka změnit přímo v Nastavení -> Tlačítka?
já nevím jak ty, ale já to rozhodně v nabídce neměl...
daan11
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by daan11 »

Máte někdo problém s hlasitým odposlechem u Kaisera. Pokud ho použiju, druhá strana slyší každý druhý slovo. Nevím jestli je to obecnej problém nebo jen mýho kusu.

EDIT BY ALTERNATIV: Neptej se na stejne veci ve vice threadech! Druhy dotaz smazan!
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

další fixy
1) dovoluje namapovat na sms softkey přímo psaní smsky (nicméně se používal už tuším za dob mpx200 :)). zkopírujte do \windows\start menu\programs. pak settings - buttons a hola hej, new sms lnk :)

2) smardialling vyhledávající české znaky ZDE
zdroj. xda-dev
Attachments
New SMS.lnk.zip
(216 Bytes) Downloaded 291 times
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

daan11 wrote:Máte někdo problém s hlasitým odposlechem u Kaisera. Pokud ho použiju, druhá strana slyší každý druhý slovo. Nevím jestli je to obecnej problém nebo jen mýho kusu.
S hlasitym odposlechem sem zadnej problem nemel, vse fungovalo bezvadne, takze asi chyba tveho kusu :(
Locked

Return to “HTC TyTN/TyTN II”