HTC TyTN II (Kaiser): Dojmy, zkušenosti a rady
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
dva dotazy:
1) jak aktivovat "spodní" lištu na kaiserovi - obvykle tam bývá zobrazena ikonka baterie, rotace displeje, atd.?
2) v sekci "today plugin" v programu sktools je deaktivován plugin "htc bt quicklink". když jsem ho aktivoval, nic se nezměnilo. nevíte, wo co gou?
btw: možná to někdo ví, možná ne - já na to přišel až dnes - dlouhým podržením červeného sluchátka dojde k uzamčení telefonu...
1) jak aktivovat "spodní" lištu na kaiserovi - obvykle tam bývá zobrazena ikonka baterie, rotace displeje, atd.?
2) v sekci "today plugin" v programu sktools je deaktivován plugin "htc bt quicklink". když jsem ho aktivoval, nic se nezměnilo. nevíte, wo co gou?
btw: možná to někdo ví, možná ne - já na to přišel až dnes - dlouhým podržením červeného sluchátka dojde k uzamčení telefonu...
pato mrkni na xda-dev, tam jsou caby pro ten battery monitor a rotaci displeje do spodni listy. Co se tyce toho BT QuickLink pluginu, tak to netusim, ale pravdepodobne to bude neco podobnyho,jako klasicky QuickLink plugin, co je v Today pluginech k vybrani (tedy asi naky zastupci).
To zamykani pres cervene sluchatko me docela vadi, byl sem zvyklej, ze se mi pri takove akci telefon odpoji od GPRS/EDGE, a ne ze se lockne
Nastesti jde aktivni datove prenosy vypnout pres Comm Managera, ale to je o nekolik tapnuti na displej vic.
Jinak nekdo se tu psal na recenzi, akorat na ni pracuji a uz je temer napsana. Objevit by se mela ve ctvrtek
To zamykani pres cervene sluchatko me docela vadi, byl sem zvyklej, ze se mi pri takove akci telefon odpoji od GPRS/EDGE, a ne ze se lockne
Jinak nekdo se tu psal na recenzi, akorat na ni pracuji a uz je temer napsana. Objevit by se mela ve ctvrtek
Moje první dojmy: Fotoaparát je nadprůměrný "klasický" mobilní, avšak ostření u něho je velice dobrá funkce. Není problém vyfotit jakýkoliv text (detail i zblízka) a ten je i potom čitelný. Co mi trochu vadí je, že boční tlačítko fotoaparátu (má dvě úrovně stisku - mělký stisk - ostření, hluboký - vyfocení), které se dá přemapovat (používám ve svém zařízení na tomto tlačítku nádherný prográmek "ALT Tab" na přepínání spuštěných programů) reaguje jako tlačítko rychlé volby až na hluboké promáčknutí.
Systém bez spuštěných aplikací ve srovnání s neofiko WM6 na Trinity je trošku pomalejší, ale to je dáno tím, že Kaisera zkouším s češtinou (protože není můj
). Samozřejmě při spuštění několika programů se rychlosti okamžitě vymění.
Vysouvací klávesnice je skutečně dost těžká machrovina a po upravení souboru sym.0409.txt ve Windows (vypuštění zbytečných písmenek a doplnění třeba ů,Ů,ř,Ř) je i použití českých znaků bezproblémové a rychlé. S původním souborem je zadávání českých znaků dost zdlouhavé.
Systém bez spuštěných aplikací ve srovnání s neofiko WM6 na Trinity je trošku pomalejší, ale to je dáno tím, že Kaisera zkouším s češtinou (protože není můj
Vysouvací klávesnice je skutečně dost těžká machrovina a po upravení souboru sym.0409.txt ve Windows (vypuštění zbytečných písmenek a doplnění třeba ů,Ů,ř,Ř) je i použití českých znaků bezproblémové a rychlé. S původním souborem je zadávání českých znaků dost zdlouhavé.
české znaky na hardwarové klávesnici HTC Kaisera
K těm českým znakům na hardwarové klávesnici, k příspěvku přikládám mnou upravený soubor sym.0409.txt, kterým stačí přepsat původní v adresáři /Windows.
Když pak budete chtít napsat třeba písmeno č, stačí zmáčknout klávesu c (napíše se c), a poté klávesy Fn + mezerník. Stejným způsobem můžete listovat i mezi dalšími znaky, které jsou k dané klávese přiřazeny (u - ú - ů...)
Když pak budete chtít napsat třeba písmeno č, stačí zmáčknout klávesu c (napíše se c), a poté klávesy Fn + mezerník. Stejným způsobem můžete listovat i mezi dalšími znaky, které jsou k dané klávese přiřazeny (u - ú - ů...)
- Attachments
-
- sym.0409_kaiser.zip
- Upravený sym.0409.txt soubor pro HTC Kaisera (CZ znaky)
- (462 Bytes) Downloaded 1042 times
pokud mas vypnuty displej a posles si zpravu z eB, prijde uplne tise. stačí cca 20 sekund po odeslani zmacknout aktivacní tlačítko a mas tam pripravenou zpravu z eBlennyd wrote:Simtoolkit (konkretne eBanka) chodi, pouze s jednim (dvema) problemkama:
- prichozi zprava ma opravdu silene zvoneni, ale netusim kde zrovna tohle zmenit
- pokud dostanes zpravu, a nechas si zpravy otevrene (nebo to i zavres, ale jako aplikaci - nikoliv pres Abort/Exit) tak dalsi zpravy nedojdou. Netusim proc to tak je, ale je nutny po precteni zpravy vyskakat pryc ze simtoolkitu...
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- ty caby jsem zkoušel, ale ani jeden se mi nezobrazilJiří Hrma wrote:pato mrkni na xda-dev, tam jsou caby pro ten battery monitor a rotaci displeje do spodni listy. Co se tyce toho BT QuickLink pluginu, tak to netusim, ale pravdepodobne to bude neco podobnyho,jako klasicky QuickLink plugin, co je v Today pluginech k vybrani (tedy asi naky zastupci).
To zamykani pres cervene sluchatko me docela vadi, byl sem zvyklej, ze se mi pri takove akci telefon odpoji od GPRS/EDGE, a ne ze se lockneNastesti jde aktivni datove prenosy vypnout pres Comm Managera, ale to je o nekolik tapnuti na displej vic.
- soubor htc bt quicklink.cab je ke stažení na xda-dev a je to plugin, který na today přidá odkaz pro hledání bt zařízení. něco jako search plugin...
- zamykání mi vyhovuje, ale taky jsem na to přišel až když jsem se chtěl odpojit od dat...
btw: TADY je novější verze HTC Home Customizer v1.0 BETA 5. na tytnovi funguje bez problémů...
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

tady je fix, který umožňuje přiřadit libovolnou aplikaci pro diktafon- či jak se ta blbinka, kterou jsem ještě v životě nepoužil (nad rolovacím kolečkem) jmenuje ;) použijte resco nebo sktools regedit...
- button 5
- button 6 (hold)
- button 5
- button 6 (hold)
- Attachments
-
- PTTFix.zip
- (334 Bytes) Downloaded 318 times
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

ještě jeden update 
KaiserTweak ve verzi 0.4 - doporučuji, perfektní věcička
KaiserTweak ve verzi 0.4 - doporučuji, perfektní věcička
Tweaks Listing
Call
- Fast Sleep
- Sleep
Text Messages
- Sent Notification
Data (GPRS/EDGE/HSPA)
- Disconnect After
- Always On
- HSPA
Bluetooth
- BitPool
TCP/IP
- TCP Connect Resends
- TCP Data Resends
- TCP Window Size
Camera
- Save Location
- GPS Photo
- Rotate Bug
TouchFLO
- Sensitivity
- Scroller
Security
- Not-certified Warning
Backlight
- Timeout (Keyboard)
User Interface
- Window Animation
- Menu Animation
- Vertical Scrollbar Width
- Vertical Scrollbar Button Height
- Horizontal Scrollbar Button Width
- Horizontal Scrollbar Height
ClearType
- Landscape
- PocketIE
Today Screen
- Title Bar - Battery / Clock
- Title Bar - Clock Settings
- Date Display
HTC Home Plugin
- Music Tab
- Music Player
Contacts
- SIM Contacts
Call Log
- Log Clean Period
Locations
- PocketIE Downloads
- Saved Audio
- Saved Video
- Saved Images
Cache
- File System Cache
- File System Filter Cache
- GDI/Font Cache
- Attachments
-
- KaiserTweak.zip
- (371.4 KiB) Downloaded 512 times
-
- KaiserTweak.jpg (37.63 KiB) Viewed 13974 times
-
Radek Hübl
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
-
Kamil Pulicar
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia
Proč to měnit přes nějaký fix, když se dají uvedená tlačítka změnit přímo v Nastavení -> Tlačítka?p.a.T.o wrote:tady je fix, který umožňuje přiřadit libovolnou aplikaci pro diktafon- či jak se ta blbinka, kterou jsem ještě v životě nepoužil (nad rolovacím kolečkem) jmenuje ;) použijte resco nebo sktools regedit...
- button 5
- button 6 (hold)
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

další fixy
1) dovoluje namapovat na sms softkey přímo psaní smsky (nicméně se používal už tuším za dob mpx200
). zkopírujte do \windows\start menu\programs. pak settings - buttons a hola hej, new sms lnk 
2) smardialling vyhledávající české znaky ZDE
zdroj. xda-dev
1) dovoluje namapovat na sms softkey přímo psaní smsky (nicméně se používal už tuším za dob mpx200
2) smardialling vyhledávající české znaky ZDE
zdroj. xda-dev
- Attachments
-
- New SMS.lnk.zip
- (216 Bytes) Downloaded 291 times