Lumie 800 / vadný displej??

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Spiril303
nováček
nováček
Zařízení: iPad2, Nokia Lumia 800, Htc 7 Mozart

Post by Spiril303 »

Zdravim :)

Pořídil jsem si lumii 800 a mám dotaz. Lumie ma krásný displej, černá je černá a vse je krasne uhlazené ale zaráží me docela podstatný detail.. Bila se mi zda mírně nazelenalá... Možna nejen bila ale cely displej.. Je mozné ze jde o vadu displeje? Kolik stoji přibližně výměna? Vyplatí se vůbec?!

Děkuji za odpověd přátelé ze Smartmania.cz
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Lumie 800 / vadný displej??

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Zelený nádech je celkem běžnou “vlastností“ AMOLED displejů.
mceza

Post by mceza »

Bílá je u 800 vždy trochu ošklivá. Nejhorší rozdíl je, když to porovnáš s jiným, lepším, displejem.

Mě víc vadí horší jemnost displeje, ale i to se dá přežít.
Spiril303
nováček
nováček

Post by Spiril303 »

Takže to je normalni aha.. Trosku mi to kazi dojem. Třeba na ale na zadnem videu na youtube nic takového nepozoruji. Ale to bude asi jen efekt pro oci v realitě.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

ne,....... je to vada a znama.. nemaju to vsetky L800
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Neni to vada,je to klasika u Lumie 800,bud je displej nazelenaly ci naruzovely(dle dodavatele).U N8 se to zacalo objevovat poprve,zpocatku se menily displeje,ale uplne zbytecne,je to vlatnost Amoledu,zejmena znatelne/vyskytujici se u Amoledu s pentile matici.

Až tak bych nesouhlasil. Pokud prodejce neupozornuje na to, že zobrazení barev není normální, tak bych to jako vadu bral a zboží reklamoval. Běžný kupující, který má zkušenosti s IPS a SLCD, nemůže tušit, že zrovna AMOLED má integrovanou vadu a displej vypadá takhle hrozně.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To neni vada,ale vlastnost,reklamovat muze,na 100% mu to nebude uznano.U L800 je ta barevna zabarveost umocnena pentile matici.To je jako by jsi chtel reklamovat telefon,ktery ma hrosi/levnejsi TFT displej kvuli tomu, ze cerna vypada sedive.. :roll:
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Osobně si také myslím, že to na reklamaci je.
Přítelkyně Lumii 800 má asi rok a displej už není jako na začátku, takže také reklamace, dokud je ještě v záruce..

Navíc Pentile má i S3 a S4 a zobrazení je určitě lepší;)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Mel jsem nekolik Lumii 800,vsechny maji nejaky nadech,ne kazdy si toho vsimne,je to videt na bile.Neexistuje Lumia 800 bez nadechu at uz lehce nazelenale ci ruzove.Ty co tvrdi opak - sejdeme se a hned vas presvedcim o omylu.Navic u L800 je velice zname ,ze bila ma barevny nadech.
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Já třeba netvrdím, že nějaká Lumia nádechem netrpí, ale pokud má každá jiný nádech jak píšeš, tak to v pořádku není, a určitě je to na vyreklamování (minimálně výměna displeje)..
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Je to vlastnost,novy displej tez bude mit nadech.Kazda ma jiny,protoze se pouziva vice dodavatelu displeju,takze bude bud do zelena,nebo do ruzova.Bez nadechu nikdy nebude.Nokia uz to z tohoto duvodu ani neuznava.

V takovém případě by na vadu měl být kupující upozorněn. Není přeci možné, aby běžný člověk několik hodin před koupí telefonu studoval technické specifikace, aby zjistil, že zařízení má už vadu z výroby.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Neni to vada,ale vlastnost,podle tve logiky by jsi musel reklamovat i IPS a jine "neamoled" displeje,zobrazuji cernou jako sedou.

Jenže to co dělá Lumia 800 je extrém.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Neni,je to videt i Samsungu ve stejne mire,i tak Samsungari budou zarputile tvrdit jak pekny Amoled je.Jsem rad za L920, kde Amoled byl vynechan.Z Amoledu(i tech nejnovejsich) je me stale na zvraceni.
mceza

Post by mceza »

Ty tu stále mluvíš dokola o vadě, ale vada to není! Při nákupu telefonu máš možnost si ho odzkoušet. Pokud se ti podání barev nelíbí, můžeš si koupit telefon jiný. Něco jiného by bylo, kdyby se barvy časem měnily. Maximálně se ti vypálí obraz, barvy ale zůstávají.

Vzhledem k tomu, že se běžně uznávají i “divnější“ reklamace, tak bych jakýkoliv telefon s výrazným barevným nádechem reklamoval. Bez ohledu na výrobce.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Paneboze jak na kolovratku,dostane jiny displej a tez bude mit nadech,je to obecna znama vlastnost.Nejen Nokia toto neuznava,ani neni duvod,neni to vada.
Spiril303
nováček
nováček

Post by Spiril303 »

Takže co jsem tak diky vám všem pochopil je to běžná vlastnost L800 kterou nevyřešim ani výměnou displeje. Trochu me zarazil komentář jednoho z vás.. Ta kvalita se bude zhoršovat a bila bude ještě zelenejsi postupem času?

A ještě maly dotaz.. Nejde mi synchronizovat účet od google s telefonem. Pridat jde... Pote chybova hlaska: vyžaduje pozornost uzivatele.."nedaří se nám stahovat zprávy. Zkontrolujte připojeni a správně informace o vasem úctu" Informace jsem ale správně zadal a připojeni je funkcni. (O2 3G) Přitom přidané úcty Windowslive a FB se synchronizovaly s telefonem bez problému. Mel někdo tento problém? Jake je řešení prosim?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”