HTC 8X s Windows Phone 8: Rady, tipy, diskuze

Diskuze o levných telefonech HTC 8X a HTC 8S s operačním systémem Windows Phone 8
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Já sem psal bugů / nedodělků, nic nepletu, neboj. Jakožto uživateli je mi jedno, jestli je to vlastnost nebo bug, prostě to nejde jak má / jak si většina lidí představuje = programátorská / programátorova chyba = bug. Taky sem psal, že se neřeší, což se neřeší. A je toho samozřejmě mnohem a mnohem více, všichni ony dokola omílané problémy známe.

K 3-5) asi myslíš chronos - v příslušném vlákně nečtu nic jinýho, než jaký má bugy (chápu, je to složitej soft, něco se mu samo musí odpustit) - ale v kontextu teda celkem vtipná rada :roll:
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Trochu málo k Chronosu, když jsi ho zmínil. Autor je tak důsledný, že vydává třeba několik verzí beta denně, což každý vývojář o sobě říci nemůže. Navíc se k chybám vyjadřuje i na FB (průběžně svá sdělení promazává, proto tam nezůstávají napořád). Tato aplikace dokazuje, jak je systém WP složitý / nedodělaný. Každý telefon se chová jinak. Záleží na množství aplikací, které běží na pozadí i na to, které aplikace to jsou. Jinak se dlaždice chovala, když byla umístěna zcela nahoře na home screen, jinak se chovala, když byla níže nebo až dole. To jsou velmi závažná zjištění. A potom, záleží i na tom, ve které lokalitě je kalendář používán (Evropa, USA, Jižní Amerika, Asie... a do toho navíc všechny země s rozdílnými kulturami), snad její chování ovlivňují i jiné faktory, jako brandovaný / nebrandovaný telefon, verze FW... to vše on musí zohledňovat.
Někomu se problémy neprojeví vůbec, někoho pronásledují s každou verzí. U mě poprvé nastal ten případ s neaktualizováním dlaždice s novou verzí a jak už jsem se zmínil, po půlnoci z 31.5. na 1.6. se náhle vše spravilo. Nikdo nedokáže říci, proč a jestli to nebyla náhoda. Jisté je, že od té doby dlaždice pracuje správně. Přitom současně spuštěná beta jela v květnu i v červnu bez problémů. Dalo by se toho ještě uvést hodně, ale snad už toto dokazuje, jak je systém WP složitý. Pořád je ale mnohem spolehlivější a stabilnější než android. A o to jde, ať je to 7.x nebo 8, anebo třeba 12.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

nofu wrote:Já sem psal bugů / nedodělků, nic nepletu, neboj. Jakožto uživateli je mi jedno, jestli je to vlastnost nebo bug, prostě to nejde jak má / jak si většina lidí představuje = programátorská / programátorova chyba = bug. Taky sem psal, že se neřeší, což se neřeší. A je toho samozřejmě mnohem a mnohem více, všichni ony dokola omílané problémy známe.

K 3-5) asi myslíš chronos - v příslušném vlákně nečtu nic jinýho, než jaký má bugy (chápu, je to složitej soft, něco se mu samo musí odpustit) - ale v kontextu teda celkem vtipná rada :roll:
V podstate jsi neuvedl nic,ani zadny bug.Jinak k bodu 3-5 Week View,Chronos neni jedinny(i ten pouzivam a jsem s nim maximalne spokojeny,Flynn o nem tak pekne informuje,ze mam pocit ,ze ho psal/vyvinul on).A je lepsi necist ale pouzivat. :wink: Polepsi se.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

nofu wrote:K 3-5) asi myslíš chronos - v příslušném vlákně nečtu nic jinýho, než jaký má bugy (chápu, je to složitej soft, něco se mu samo musí odpustit) - ale v kontextu teda celkem vtipná rada :roll:
já třeba používám WeekView a ten ve verzi 8.5.0.0 žádné uvedené ani jiné znatelné bugy nemá.. Prostě funguje.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Musím:
Prosím, nesrovnávat Week View s Chronosem. WV je klasický plánovací kalendář. Chronos je univerzální kalendář a jeho vývoj jde směrem k masám (to je ale blbý výraz :-D ). Nejen já jej považuji za nejlepší aplikaci v historii WP. Neříkám to proto, aby se o tom v tomto tématu začalo polemizovat. Je to fakt, ověřený stovkami recenzí.
htcjirka: nejsem autorem, jen mě tak nadchnul už když se objevil, že jsem nabídl AR-1 překlad do češtiny. Od té doby jsme se stali přáteli a jsme ve stálém kontaktu. Nepopírám ale, že některé nápady pocházejí ode mě, ale z pochopitelných důvodů je nebudu uvádět. Jinak máš pravdu v tom, že je lepší jej používat než si o něm jen číst. Jen tak lze proniknout do všech jeho zákoutí.
risko
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8x

Post by risko »

Ahoj, koupil jsem si HTC 8x a k mému údivu nejsou Here Maps/Drive/Transit atd ve Store a z webu stáhnout nejdou. Jakto?
shor3s
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W, HTC 8X, Nokia Lumia 820

Post by shor3s »

musíš si v telefonu nastavit třeba US region a pak to dohledáš v marketu..s českym regionem se ti to v marketu nezobrazí
slivamichal
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8X

Post by slivamichal »

Tak toto by mě také zajímalo. Dříve jsem tento postup již zkoušel. Here jsem si odtamtud stáhnul, ale již nešly spustit.
Údajně tento postup u HTC 8X nefunguje.
vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by vaseks0001 »

U 8X to nainstaluješ ale nepůjde ti to spustit
shor3s
přispěvatel
přispěvatel

Post by shor3s »

ja 8x mam a Here maps mi normálně fungujou
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

Post by hamoun »

tipnu si, ze mas mapy integrovane v systemu, ale Here Drive Ti tam nejede ...
shor3s
přispěvatel
přispěvatel

Post by shor3s »

Here drive nemam pac mam navigon, takze nemam potrebu si tam tahat dalsi navigaci..mam jen here maps a tam mi frci vse vcetne funkce livesight
Petiisek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Ativ S

Post by Petiisek »

Zdravim právě jsem si koupil HTC 8X a chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně WP8 o synchronizaci je pouze "aplikace Windows Phone klasické pracovní plochy"?? právě že jsem tam nikde nenašel aktualizaci telefonu pouze syncronizaca takže to jde asi jen přes telefon aktualizovat??
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by fredysz »

Aktualizace probihaji OTA. Zadna aplikace není zapotřebí. Bez do Nastaveni -> Aktualizace telefonu -> Zkontrolovat aktualizace -> pokud nejakou najde nabidne instalaci...
Petiisek
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petiisek »

Jo to vim jen jsem se chtěl ujistit, že to jde jenom takhle a ještě jsem četl že by tam měla být nainstalována aplikace Data Sense na měření dat ale já jí tam nikde nemám jde nějak nainstalovat dodatečně?? Ve storu sem jí nenašel nebo je to pouze pro Nokie??
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

iba pre Verizon ... :lol:
Musis cakat na update, zatial nie je zname, ze ci v GDR2, GDR3 alebo az v Blue...
Nokia ma aplikaciu ''Citace'' ale nie pre WP8.
Petiisek
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petiisek »

A ještě mám jeden dotaz když se mi vybije baterka tak dám mobil nabít a třeba po hodině to odpojim a mobil se mi vypne že je baterka vybitá ale když ho znova zapnu tak mám třeba půlku neměl někdo stejnej problem? Baterky mi furt ubejvá ikdyž se nabíjí a až po restartování se objeví aktuální stav a na ukazateli baterie normálně ukazuje, že nabíjí... a ohledně FB chatu když ho vypnu dám offline a odhlásim se i z aplikace tak jsem furt online i po 10 minutách pak se tozmění jenom že sem na mobilu to je normální...??
risko
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8x

Post by risko »

FB je integrovaný přimo do mobilu, takže jsi nejspíš online ve Zprávách. Když se ti baterka rychle vybíjí, tak si vypni wifi, gps, nfc, aktualizace emailu nastav na ručně atd.
já mám pořád zápnutý režím úspory energie abych vydržel celý den. To je asi 2+ hodiny hudba, 30min wifi. Včera jsem měl večer 55%.
Telefon se ti mnohem rychleji nabije ze zásuvky, než z usb počítače a vždycky nabíjej na 100%. Takhle si akorát snižuješ počet nabíjecích cyklů.
Petiisek
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petiisek »

To všechno mám povypínaný s mobilem nic nedělám mám zhasnutý displej mám to připojený na zásuvku a když se po nějaký chvíli podívám na stav baterie tak je o několik % horší než předtim ale když mobil vypnu a znova zapnu tak se stav zvýší.
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

Post by hamoun »

zkus, jetsli nenabizi system nejake aktualizace (nastaveni/aktualizace systemu)
ja mam zapnute 2x mejly (15min + hodina - nemam pusch), wifi porad, gps porad, data porad a bezne z nabijecky nenabijim doma vubec, mam brod-it v aute .. jak sednu do auta, strcim to tam, tam se to doboje - nekdy chvili, nekdy uplne. takhle se mnou absolvovala minula HD2 4 roky a uplne bez problemu s puvodni baterkou.

den bez nabijeni vydrzim s velkou rezervou s prehledem, i kdyz do toho zahrnu hodinu hrani ... (+bezne telefonaty, sms, doma mezi patry prepinani signalu mezi 3G a edge)
Post Reply

Return to “HTC 8X a HTC 8S”