Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Je potřeba si vytvořit jednorázové aplikační heslo. Stejné to je na Facebooku či Microsoft Accountu při zapnutém dvoufázovém ověřování, když je aplikace nepodporuje. Emailový klient typicky musí dostat aplikační heslo, není kde by se ve webovém interface zeptal na token.

Ještě lepší je samozřejmě přeposílat si poštu na Microsoft účet a používat ten, Outlook.com je v UI daleko před Gmailem..
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Post by Daff_Cz »

mlndsk wrote:Lumia 920 je uplna tragedie.

1) vrzani vsude mozne
2) prach pod displejem
3) prach pod krytem predni kamery a proximity senzoru
4) blikani displeju
5) spatna idikace nabijeni
6) samovolne restarty (i s nejnovejsim fw)
7) chrastiti vibracni motorek
8) vadne pixely na displejich
9) spatne podani barev na slunci - vadna automaticka regulace jasu

Tohle opravdu neni hodno Nokie a uz vubec ne vlajkoveho modelu.

Priste Nokii uz ne.
Tak já potvrzuji ten chrastící vibrační motorek a tu špatnou indikaci nabití baterie. Včera jsem nabil baterku na 100% pak jsem vypnul a když jsem chtěl zapnout, tak už to nešlo, jelikož telefon hlásil, že je baterka na 0% ... Musel jsem připojit nabíječku až pak šel zapnout, nabíječka byla zapojena, ale procenta vůbec nepřibývala, zkusil jsem ještě několikraát off/on a vše při starým, pomohlo až "volume - a on/off tlačítko" po naběhnutí měla baterka 100%. tak mě prozraďte jak je tohle možné ???
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Lumia 920 je uplna tragedie.

1) vrzani vsude mozne
2) prach pod displejem
4) blikani displeju
Najde se tu urcite par nevericich ale..

1.nemam
2.nemam
3.nemam
4.nemam
5.nemam
6.nikdy jsem nemel a nemam ani nyni
7.nechrasti
8.nemam
9.nemohu posoudit,pouzivam pouze manualni nastaveni,na stred je Lumia 920 dostatecne citelna.

Takze pokud se ti seslo tolik veci najednou pak je to az neuveritelne,nebo by se musela produkce behem vyroby silne zhorsit..Mam jednu z prvnich Lumii z listopadu 2012,tam naopak by clovek ocekaval nejvice problemu,jelikoz se jednalo o ranne modely.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Me stale prekvapuje kvalita fotaku. Spis ve spatnem abych pravdu rekl. Mam v ruce uz druhou L920 a prijde mi, ze proste vykony fotaku jsou silne nevyrovnane. Nekdy dobre, nekdy hodne mizerne. IPhone 5 je mnohem vyrovnanejsi. Da mi mnohem vic prace udelat s Lumii dobrou fotku nez s iPhonem. Coz zejmena pri foceni deti dost nastve. Takze dost nechapu rozplyvani se nad kvalitou Lumie. Je bezva, ze v noci udela koukatelnou fotku, kdyz rada fotek z beznych situaci nic moc.
Zawe
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Zawe »

Lumia 920 je uplna tragedie.

1) vrzani vsude mozne
2) prach pod displejem
4) blikani displeju
1) mám dokonce i po výměně krytu vrže znova, nejvíce u spouště fotoaparátu
2) nemám, nevšimnul jsem si
3) nemam
4) nemam
5) zatím jsem si nevšimnul, ale dělala mi to omnie 7, zřejmě chyba softwareva u WP
6) měl jsem na začátku, několikrát se mi stalo, že mě telefon nevzbudil, když jsem ho neměl v nabíječce, ted už se mi to ale dlouho nestalo. Jinak jsem musel použít trojhmat.
7) měl jsem, po výměně krytu mi bylo sděleno, že se s tím pokusili něco udělat, nesledoval jsem zlepšení, ale postupem času normální vibrace, bez chrastění.
8) nemam
9) při čitelnosti na slunci jsou barvy jakoby mnohem vyblitější, beru, že to je normální, větší podsvícení displaye

Jinek mě nejvíc štve to vrzání krytu a to i po výměně krytu za nový, asi půjdu znova reklamovat, ale nechce mi :-(
xorcos
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S 3

Post by xorcos »

Neviete nahodou, kde by sa dala Lumia 920 vyskusat v Bratislave? Nokia v Auparku mala len Lumiu 820 a 920ku mala len v podobe makety :/ Dakujem za tipy.

+ otazka ohladne kontrastu, je kontrast dostatocne velky? Narazam na toto meranie http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920 ... -858p2.php" onclick="window.open(this.href);return false;

+ otazka ohladne kvality repraku, je dostatocne hlasity? Lebo v tomto merani ziskal posledne miesto ...
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920 ... -858p5.php" onclick="window.open(this.href);return false;

dakujem za odpovede
martkono
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by martkono »

ad 9) ak sa vam to nepaci, da sa to vypnut v nastaveniach displeja - "Sunlight readability".
bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL

Post by bouskat »

xorcos wrote:Neviete nahodou, kde by sa dala Lumia 920 vyskusat v Bratislave? Nokia v Auparku mala len Lumiu 820 a 920ku mala len v podobe makety :/ Dakujem za tipy.

+ otazka ohladne kontrastu, je kontrast dostatocne velky? Narazam na toto meranie http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920 ... -858p2.php" onclick="window.open(this.href);return false;

+ otazka ohladne kvality repraku, je dostatocne hlasity? Lebo v tomto merani ziskal posledne miesto ...
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920 ... -858p5.php" onclick="window.open(this.href);return false;

dakujem za odpovede
nejde o hlasitost a o kvalitu...
mberdych
smartmaniak
smartmaniak

Post by mberdych »

Jeste kometar k fotaku, respektive kamere. Prave jsem se vratil z tanecniho vystoupeni dcery, ktere jsem natacel 1080p na Lumii a to video me totalne odrovnalo. Naprosto spickova kvalita vcetne zvuku. Jak mi prijde fotak takovy nevyrovnany, tak kamera je opravdu famozni.
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by MikeyMCZ »

Na focení je lepší používat nějakou aplikaci, která umožní manuální nastavení expozice, isa a zaostření. Pak se teprve dá využít plná síla fotáku.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

bohužel, je to tak. Používám ProShot, je s tím trošku práce, ale fotky jsou o mnoho lepší. Hlavně se dá foto doostřit manuálně - to automatický ostření je nějaký záhadný, někdy funguje, někdy ne.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak

Post by mberdych »

No jo, to muzu delat kdyz fotim kyticky. Jenze za prve nejsem fotograf, takze s manualem jen omezene, za druhe fotim hlavne deti a ty proste nepockaji az si to tata nasteluje a za treti, kdyz se z toho dela fotomobil cislo 1, tak to musi umet bez stelovani.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

souhlas. snad na tom ještě zapracují.
crisp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920

Post by crisp »

Jo, s 920kou lidi fotit prakticky nejde, jednak nepočkají a když už se to povede, tak ten šíleně agresivní postprocessing, co tam je kvůli šumu na nočních fotkách, udělá svoje a místo kůže mají vosk a jsou jak namalovaný, snad to Amber spraví a začne se rozlišovat mezi dostatkem světla a tmou.... (nemluvím tedka o tom, že si můžete v ProShotu nastavit extra rychlou závěrku a nedostatek světla vykompenzovat expozicí :) a i tak to nebude vono )
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Včera jsem stahoval fotky za poslední měsíc a procházeli jsme si je. Jako video v full HD je bezkonkurenční - nádhera. A fotky s FW 1308 taky velice slušné. Také využíváme mobil dosti k focení prcka a nemůžeme si stěžovat. Uvidíme co přinese FW Amber.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

crisp wrote:Jo, s 920kou lidi fotit prakticky nejde, jednak nepočkají a když už se to povede, tak ten šíleně agresivní postprocessing, co tam je kvůli šumu na nočních fotkách, udělá svoje a místo kůže mají vosk a jsou jak namalovaný, snad to Amber spraví a začne se rozlišovat mezi dostatkem světla a tmou.... (nemluvím tedka o tom, že si můžete v ProShotu nastavit extra rychlou závěrku a nedostatek světla vykompenzovat expozicí :) a i tak to nebude vono )
Rozlišit mezi dostatkem světla a tmou automaticky nelze. Foťák má nastavenou nějakou hodnotu osvětlení, na kterou se snaží nastavením citlivosti, clony a času dostat. Navíc záleží i na scéně (poměr a počet tmavých a světlých míst).
Zvlášť foťáky, které umí bez problému fotit na ISO 6400 a výš k tomu mají sklon a většina fotek pak vůbec nevypadá jako za šera / v noci. Lepší fotoaparáty mají proto snadno dosažitelný volič korekce expozice.
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia

Post by Nyny »

Chci se zeptat, používám program Outlook 2010, který synchronizuji přes program AkrutoSync viz: http://www.akruto.com" onclick="window.open(this.href);return false; s telefonem. Synchronizace funguje výborně, ale kalendář, co je v mobilu je hroznej, nepřehlednej, až bych řek nepoužitelnej. Proto uvažuji o kalendáři Chronos Calendar viz: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... e726e031df" onclick="window.open(this.href);return false; Ale žíkám si, jestli i pak bude fungovat synchronizace přes AkrutoSync s Outlookem 2010.

Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Chronos nemá se synchronizací nic společného, bere si data z kalendáře v telefonu. Takže pokud se Ti synchronizuje normální integrovaný kalendář, uvidíš to i v Chronosu. BTW je tam trialka, ne?
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 950 XL

Post by Scaladek »

Kdyby ještě někdo rozmýšlel nad koupí Lumie 920, a nutně ji potřeboval mít z české distribuce, Setos ji má aktuálně za 9900 Kč, což je myslím si hodně slušná nabídka... ;)
mberdych
smartmaniak
smartmaniak

Post by mberdych »

Spickova cena, za tohle uz nema sedivka smysl.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”