Čištění konektoru USB
Čištění konektoru USB
Jak a hlavně čím vyčistit mini konektor USB? Začíná se mi stávat, že nabíjení baterie trvá příliš dlouho a jelikož mám baterii novou tak si myslím, že to bude zasviněným konektorem. Dá se použít třeba Kontaktol? A čím do toho konektoru "šťourat" aby se nepoškodil? Díky za rady. Aleš.
Čištění konektoru USB
Já bych použil WD40 to je na všechno...
Neblázni s tekutinou, stlačený vzduch prodává se přímo k čištění elektroniky, nebo max. něco na bázi čistého alkoholu co se odpaří. Kontaktol, WD40... mají i určité ochranné prvky, povrch zůstane mastný a bude to přímo lapačka prachu, proto to musí být po vyčištění absolutně suché.
Neblázni s tekutinou, stlačený vzduch prodává se přímo k čištění elektroniky, nebo max. něco na bázi čistého alkoholu co se odpaří. Kontaktol, WD40... mají i určité ochranné prvky, povrch zůstane mastný a bude to přímo lapačka prachu, proto to musí být po vyčištění absolutně suché.
Čištění konektoru USB
A co teda normální líh? Ten se odpaří dokonale a pokud vím je nevodivý.
Čištění konektoru USB
........
Čištění konektoru USB
No a co teda s tímto problémem? Servis???
Čištění konektoru USB
........
Čištění konektoru USB
Tak mi to dělá i s původní baterií. Ještě vyzkouším vyměnit kabel. Jinak kontakty už jsem vyčistil a taky nic. Přece není normální aby se mobil nabíjel 12 - 14 hodin. Jo a ještě něco. Nabíjím vždy když si o to telefon "řekne" a to až do 100% nabití. Nebo se dá nabíjet častěji? Prostě, jak správně nabíjet???
Čištění konektoru USB
Tak podle posledních poznatků které jsem si na netu přečetl se doporučuje nabíjení vždy když je poblíž nabíječka (samozřejmě nenabíjím v 95%). Já osobně nabíjím v autě a každý večer napíchnu to mívám kolem 40-60% a ráno sundám.
Čištění konektoru USB
........
Čištění konektoru USB
OK. Jinou nabíječku jsem ještě nevyzkoušel a PC taky ne. Kabel bude nejspíš v pořádku. Přece by se sám najednou nep... Mám ho v šuflíku a nijak se tudíž nenamáhá. A dobíjení přes noc vyzkouším taky. Pak se ozvu jak jsem dopadl.
Čištění konektoru USB
Bylo to podělanou nabíječkou. I když jsem ji neměl ještě ani rok a byla to origoš Samsung tak šla do kopru. Při uplatnění reklamace u T-mobilu mi řekli, že k výměně za novu nabíječku v reklamaci k tomu musím dát i komplet telefon. Tak to jsem zavrhl a koupil jsem si od CPA neoriginální za 200,- Kč a už to maká. Jen pro informaci nová origoš nabíječka je za 560,- Kč.
Myslím, že se tohle vlákno může uzavřít. Díky všem za rady.
Myslím, že se tohle vlákno může uzavřít. Díky všem za rady.
Čištění konektoru USB
........
Čištění konektoru USB
Jo a oni si vezmou na 30 dní i můj telefon který potřebuju pro svoji práci denně. Potom se mi i s novou nabíječkou vrátí i mobil ale "upravený" do původního stavu když jsem ho kupoval. Veškeré nastavení a data v háji. Já vím teď mi tady odepíšete, že vše se nechá zálohovat. Vím to ale co těch třicet dní? To mi ty dvě stovky co jsem dal za tu nabíječku opravdu nevadí. A vlastně to může být i strategie Samsungu, odradit tímto postupem (poslat vše včetně telefonu zpět) ostatní od uplatnění reklamace.