Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
davidusz
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by davidusz »

htcjirka wrote:davidusz : reklamuj v CellNetu,nebude s tim problem.Co se tyce "zaseknuti" na ozubenych kolech,ano stava se to obcas,ze proces obnovy se udela ,ale telefon se zasekne na ozubenych kolech a je potreba jej manualne restartovat dlouhym drzenim tlacitek power a volume dolu po dobu nejmene 10 sec ,coz nyni bude problem,protoze ti nejde tlacitko power..
Děkuji za reakci. Myslíš, že nebude problém s výměnou za nový kus? Zítra bych i poreferoval, jen zjišťuji, na co se mám připravit.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

Myslíš, že nebude problém s výměnou za nový kus?
Nebud naivny. 5 mesacny telefon ti kus za kus urcite nevymenia! Maximalne ti ho opravia na pockanie (ale tomu tiez neverim). Najrealnejsia bude oprava do 5dni.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Je to sice svinarna u zarizeni stareho 5 mesicu,ale do pul roku na to ma narok,je na to zakon at se to nekomu libi ci ne.Je potreba uvest pri predani do reklamace,ze dany pristroj nechce opravovat,ale ze pozaduje novy kus.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

No tak toto mi nie je zname. Je to aj na slovensku (respektivne v nemecku tak?) alebo tomu je tak len v CZ?!

PS: Tymto sa daviduszovi ospravedlnujem za moj predchadzajuci post.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Podle me je to jen u nas v cz,navic od pristiho roku uz to bude omezene,takze uz pri banalni zavade(jako napr. i ty zmonena tlacitka) nebude mozne pozadovat novy telefon.
davidusz
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by davidusz »

Díky pánové za reakce.

Každopádně mobil vypadá opravdu jako nepoužívaný - reálně se měl u mě jako v bavlnce a nejsou vidět známky používání. Navíc mám všechno příslušenství k telefonu (i tu fólii na míru, ve které je nový tel zabalen), takže si myslím, že o to víc by nemuseli dělat problémy. Čili půjdu zítra ráno do Cellnetu s prosbou o náhradu za nový kus s veškerým dodatečným obsahem, co k telefonu patří. Nevím jestli mám být tak tvrdý a při sebemenším odporu se mám opírat o §616 odst. 3, který jsi Jirko uveřejnil na straně 106? Částečně se obávám přístupu, protože mám se servisy obecně špatné zkušenosti (neochota, arogance atd.).

Jinak mobil se totálně vybil. Dal jsem jej opět do nabíječky s nadějí, že uvedení do továrního nastavení bude dokončeno. Bohužel telefon opět indikuje pouhé zpracování (jen ozubená kola na displeji) a dál se nehne. :-( Je to totálka.
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia

Post by Nyny »

mimonaut wrote:
Nyny wrote:Chtěl bych se zeptat, jak označím více mailů najednou, nejlépe všechny naráz?

E ještě, existuje nějaká možnost, nechat si na mail zasílat jaké vyšli nové aplikace?
označování mailů se dělá tak, že v seznamu mailů ťukneš na levý okraj obrazovky a zleva vyjedou checkboxy..
co se týká nových aplikací, já to dělám tak, že sleduji specializované weby, hlavně wpcentral, který má vymazlenou aplikaci..
No jo, vyskočí checkboxy, ale to pak ty maily musím označovat po jednom, nejde to nějak najednou?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

tak ptal ses nejdřív, jestli jde označit víc emailů najednou. To jde. :-)
Označit všechny jedním klikem nejde.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Pokud je pro vás tato funkce důležitá, není nic snazšího, než přejít na Android. Tam můžete najednou označit klidně tisíc e-mailů. Můžete si totiž vybrat z mnoha e-mailových klientů.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Kvuli teto veci doporucit prechod na Android,tomu rikam rada nad zlato :tlem:

Pokud to člověk potřebuje a aktuálně používaný přístroj to nezvládá, tak proč ne?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To je fakt,to je pohoda zmena,zmenit telefon a OS,priste narazi na neco co nezvlada Android,tak mu zase nekdo poradi zmenu treba na iOS :tlem:

Android je velmi univerzální systém a jen malé množství požadavků skončí proto, že "toto prostě nejde". Systém sám umí jen základ, jsou tu ale různé aplikace, které lze doinstalovat. Můžete si nechat program vyvinout na zakázku - já jsem si chtěl nechat udělat plnohodnotný e-mailový klient pro HTC 7 Pro v době, kdy jsem koketoval s WP a nešlo to, žádný vývojář toho nebyl schopen, neb to nejde kvůli restrikcím OS (bylo mi řečeno, sám vývojář nejsem. Měl jsem na to nachystaných pár desítek tisíc, ale měl jsem smůlu.

Pokud běžné aplikace nestačí, je tu ROOT, který umožňuje třeba změnu DPI, taktování a podobně. Pak jsou tu custom ROM a kernely a další a další. Nejedná se sice o tak nablýskaná řešení jako to "krabicové" v případě WP, ale rozhodně se většina požadavků uživatelů v případě Androidu dá splnit. Chcete smazat všechny e-maily najednou? Není problém. Chcete, aby se po smazání e-mailu zobrazil právě následující/předchozí e-mail? Jde to. Chcete si na hlavní obrazovku umístit 8x8 zástupců? Pokud to chcete, tak není problém. Android zvládá plno věcí, některé mohou být pro zamantinelovaného uživatele WP hůře pochopitelné, ale jsou lidé, jež mají svoje specifické a plně legitimní požadavky a chtějí je realizovat.

Člověk si musí ujasnit, co je jeho priorita. Pokud chcete rychlý smartphone v oblasti low-endů, pak je WP nejspíš jasnou volbou. Pokud často pracujete třeba s e-maily a potřebujete si nastavit každý detail chování mailého klienta, pak si troufnu tvrdit, že s řešením, které nabízí WP, se nespokojíte. Člověk si ale musí vybrat. Jen jsem dotyčnému nabídl plně funkční řešení jeho problému.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Android hlavně nezvládá běžet rychle a spolehlivě bez toho, abych neustále něco neřešil, nekontroloval, nevypínal a nerestartoval (alespoň jednou týdně). U custom věcí je spolehlivost ještě výrazně horší. Neříkám, že se nedá najít funkční kombinace, ale je to o neustálém zkoušení a nebo o velkém štěstí. To jsem si zase odnestl ze svého koketování s androidem já.
Takže bych s tím "plně funkčním" řešením byl hodně opatrný :-)

Nicméně tím je to např. pro mne mrtvý systém.. Už na to nemám ani čas a přiznám se ani chuť, dávat neustále něco dokopy aby to spolehlivě dělalo to co chci.
Nehledě na to, že se na to nedá koukat, každá aplikace vypadá jinak, každá část systému rovněž..
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100

Post by Lord de Wolf »

pavelbures wrote:Android je velmi univerzální systém a jen malé množství požadavků skončí proto, že "toto prostě nejde". Systém sám umí jen základ, jsou tu ale různé aplikace, které lze doinstalovat. Můžete si nechat program vyvinout na zakázku - já jsem si chtěl nechat udělat plnohodnotný e-mailový klient pro HTC 7 Pro v době, kdy jsem koketoval s WP a nešlo to, žádný vývojář toho nebyl schopen, neb to nejde kvůli restrikcím OS (bylo mi řečeno, sám vývojář nejsem. Měl jsem na to nachystaných pár desítek tisíc, ale měl jsem smůlu.

Pokud běžné aplikace nestačí, je tu ROOT, který umožňuje třeba změnu DPI, taktování a podobně. Pak jsou tu custom ROM a kernely a další a další. Nejedná se sice o tak nablýskaná řešení jako to "krabicové" v případě WP, ale rozhodně se většina požadavků uživatelů v případě Androidu dá splnit. Chcete smazat všechny e-maily najednou? Není problém. Chcete, aby se po smazání e-mailu zobrazil právě následující/předchozí e-mail? Jde to. Chcete si na hlavní obrazovku umístit 8x8 zástupců? Pokud to chcete, tak není problém. Android zvládá plno věcí, některé mohou být pro zamantinelovaného uživatele WP hůře pochopitelné, ale jsou lidé, jež mají svoje specifické a plně legitimní požadavky a chtějí je realizovat.

Člověk si musí ujasnit, co je jeho priorita. Pokud chcete rychlý smartphone v oblasti low-endů, pak je WP nejspíš jasnou volbou. Pokud často pracujete třeba s e-maily a potřebujete si nastavit každý detail chování mailého klienta, pak si troufnu tvrdit, že s řešením, které nabízí WP, se nespokojíte. Člověk si ale musí vybrat. Jen jsem dotyčnému nabídl plně funkční řešení jeho problému.
Můžeš, lehce nastínit jak se rootem mění DPI? To je nějaký HW Root? :D:D
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

:)

asi myslel velkost pisma :D

Samotný root samozřejmě nestačí, ale programy měnící pixel density ho vyžadují. Viz třeba vlákno o Galaxy Note 2.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

I tak jsme hodne mimo,zaplata na problem v tvem podani rovnou zmena OS,ktery prinese uzivateli mnoho jinych neduhu.

Ale já nikoho do ničeho netlačím. Pokud zvládnete tazateli pomoci s problémem bez toho, aby změnil OS a zůstal u WP, tak se s námi všemi podělte. Dotyčný nenapsal, jak moc je pro něj daná funkce důležitá. Pokud hodně, měl by přechod zvážit. Pokud málo, měl by se s tím naopak smířit a zůstat u WP, které mu v ostatních ohledech možná vyhovuje.
matkal
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by matkal »

Konflikt mezi přizpůsobitelností a použitelností je extrémně ožehavé téma. Nicméně postupem času docházím k tomu, že ačkoli je mi uzavřenost velmi sympatická, některá omezení systému se za tuhle údajnou "vizi" musí pouze schovávat. Neexistuje ani jeden rozumný důvod pro neexistenci některých alternativních řešení. Mailový klient mezi ně možná v očích MS zrovna nepatří, pracuje s protokoly, do kterých si možná MS nechce nechat zasahovat kvůli optimalizaci spotřeby i bezpečnosti. Ale jsou tu jiná, jakými je např. změna tónů SMS, nedostupnost protokolů o volání a datech pro extrerní aplikace, neschopnost zapisovat do kalendáře a desítek dalších, které jsou těžko odůvodnitelné.
Na WP je až příliš vidět inspirace Applem, kopírování téměř všeho je prostě poplatné americké mentalitě, zatímco na Androidu je jeho internacionalita vidět na každém kroku.
Narážíme tu na "ovečkovost" amíků oproti svobodomyslným evropanům. Obě mentality mají své výhody i nevýhody a obě na sebe nutně musí tvrdě narážet. Nejvíce je to vidět u Nokia, která dodnes myslí evropsky a tak trochu Symbianovsky, přináší vylepšení do Lumií, které přijdou MS nepodstatné a ignoruje je.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”