Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
ben81
nováček
nováček
Zařízení: Lumia820

Post by ben81 »

htcjirka wrote: ... Navod jak prehrat fimrmware tu porad je a porad funguje,staci si vyhledat v mych prispevcich...
Ses si jisty, ze tento postup porad funguje? Dnes jsem ho zkousel na dvou pocitacich (WinXP SP3 a Win7 x64) a na obou Nokia Care Suite vyhodi application error chvili po tom, co dam download firmware.
V application erroru se pise nasledujici:
"Výjimky úlohy nebyly pozorovány při čekání na úlohu ani při přístupu k vlastnosti Exception. Následkem toho finalizační vlákno znovu vygenerovalo nepozorovanou výjimku.
v System.Threading.Tasks.TaskExceptionHolder.Finalize()
"

Muzete, prosim, nekdo vyzkouset stahnout firmware a v pripade uspechu to sem potvrdit?
Xyz0
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 820

Post by Xyz0 »

Zdravím,

uvažuji o koupi tohoto telefonu a rád bych se dozvěděl pár věcí:

1) jak jste na tom s výdrží baterie? (zejména kombinace volání, sms, trocha internetu a navigace - zejména pěší)
2) jak je na tom fotoaparát, co se týče focení textu, kolik toho čitelně vyfotím najednou? (4 A4 vedle sebe)
3) dá se odhadnout, jak to bude s použitelností telefonu a dostupností aplikací po ukončení podpory ze strany MS? (má vůbec smysl se tím zabývat)

Děkuji za odpovědi
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Ahoj,

1) Více jak den z toho nevymáčkneš, pokud ti pojedou data na pozadí a máš aplikace co si stahují na pozadí.
2) Neumím říct, 2x A4 určitě bez problémů lze vyfotit a přečíst při přiblížení, ale 4 to nevím...
3) Nemá smysl se tím vůbec zabývat, protože to nikdo neví a nikdy vědět dopředu nebude. Vzhledem k tomu, že ale jsou WP8 na jádře stolních Woknousů, tak předpokládám, že kompatibility aplikací se bát nemusíme.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

Xyz0: O podporu bych se nebál. Všechny současné telefony dostanou upgrade na novou verzi WP a vzhledem k novému jádru OS by neměl nastat problém jako v případě WP7.x a WP8.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

maxxz wrote:Ahoj,

1) Více jak den z toho nevymáčkneš, pokud ti pojedou data na pozadí a máš aplikace co si stahují na pozadí.
2) Neumím říct, 2x A4 určitě bez problémů lze vyfotit a přečíst při přiblížení, ale 4 to nevím...
3) Nemá smysl se tím vůbec zabývat, protože to nikdo neví a nikdy vědět dopředu nebude. Vzhledem k tomu, že ale jsou WP8 na jádře stolních Woknousů, tak předpokládám, že kompatibility aplikací se bát nemusíme.

1) daju sa z toho vyzmykat 3 dni pri nic nerobeni;
1,5-2 dni realne.. 1 den intezivne pouzivanie bez problemov.. takze nie je to ako Android, kde od rana do vecera.
3) 18 mesiacov je ista podpora, no pocitam, ze kvoli kernelu z W8 bude minimalne este aj upgrade na W9.. Cize 2-2,5 roka. + HW ma dobry.. u 820/920 by som sa podpory nebal.
Zatial su ohlasene, GDR2, GDR3 a Blue.
Phat
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Phat »

Zdravím všechny!

Dnes jsem si všiml, že údaj u složky "others" u SD karty je v mínusové hodnotě :). Nevíte někdo proč to tak je - chyba systému, telefonu či karty? Přikládám shot a díky za zkušenosti.
Attachments
wp_ss_20130427_0001.jpg
(47.43 KiB) Downloaded 938 times
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ono u karty je to policko "others" vubec zbytecne,nic se tam totiz "neodklada"
Richard Bláha
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 - DT900

Post by Richard Bláha »

Jak přesunu ty mapy pomocí Storage Checkeru na SD kartu? Nikde tam tu možnost nevidím ...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To je ve Storage Checker Beta.Jsou totiz dve verze - Storage Checker ,ktery je ve spojeni Extras + info a pak samostany Storage Checker Beta.Prave Beta obsahuje tuto moznost.
marios
nováček
nováček
Zařízení: lumia 820

Post by marios »

tak vsetky moje problemy ktore som tu pisal nastastie zmizli, pretrvava iba problem s FB chatom
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

CageJ wrote: 1) daju sa z toho vyzmykat 3 dni pri nic nerobeni;
1,5-2 dni realne.. 1 den intezivne pouzivanie bez problemov.. takze nie je to ako Android, kde od rana do vecera.
3) 18 mesiacov je ista podpora, no pocitam, ze kvoli kernelu z W8 bude minimalne este aj upgrade na W9.. Cize 2-2,5 roka. + HW ma dobry.. u 820/920 by som sa podpory nebal.
Zatial su ohlasene, GDR2, GDR3 a Blue.
1) Jo pardon, to, že telefon nechám ležet na stole na dobrém signálu nepovažuji za měřítko. To zvládne i Android přes 3 dny. Vydrží při používání naprosto stejně jako Android smartphony, telefon vlastním prakticky od uvedení, takže předpokládám, že zkušeností mám dost. Využití mobilní inet (který ždíme nejvíc), emaily, WiFi, volání, skype, viber, počasí aktualizované, tu a tam facebook, něco vyfotíš a máš z toho 1 den, jako Android.
matda
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: L820

Post by matda »

Zdravím ,mám Lumii 820 a po aktualizaci (officialni) mi přestali fungovat hlasové pokyny v navigaci. Nejde žádný jazyk. Upozornění na překročení limmitu funguje. Udělal jsem i tovární nastavení a jako první nainstaloval navigaci Here ale i přesto hlasové pokyny nefungují. Nemáte někdo tip co s tím nebo nevyskytuje se u někoho stejný problém?
Děkuji
ErrOrEk
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 950 XL DS

Post by ErrOrEk »

Tak předevčírem jsem podlehl a koupil si v alze Lumii 820, na první i druhý pohled skvělý telefon, nicméně se u mého kusu vyskytla evidentně častá vada - uvolněná baterie, která při zatřepání telefonem uvnitř poletuje. Včera jsem proto telefon reklamoval, dokonce nadvakrát a u obou dalších kusů se vyskytla úplně stejná vada.

Nevím, jestli je toto běžné nebo jsem natrefil zrovna na 3 "šmejdy", nicméně Lumia 820 tím u mě skončila. Škoda, jinak docela povedený telefon, ale za 9 tisíc bych očekával trošku větší kvalitu konstrukce telefonu :/
karel55555
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9

Post by karel55555 »

Taky mi baterie poletuje, ale nějak mi to nevadí
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

ErrOrEk wrote:Tak předevčírem jsem podlehl a koupil si v alze Lumii 820, na první i druhý pohled skvělý telefon, nicméně se u mého kusu vyskytla evidentně častá vada - uvolněná baterie, která při zatřepání telefonem uvnitř poletuje. Včera jsem proto telefon reklamoval, dokonce nadvakrát a u obou dalších kusů se vyskytla úplně stejná vada.

Nevím, jestli je toto běžné nebo jsem natrefil zrovna na 3 "šmejdy", nicméně Lumia 820 tím u mě skončila. Škoda, jinak docela povedený telefon, ale za 9 tisíc bych očekával trošku větší kvalitu konstrukce telefonu :/
To je fakt smola. Ale tak z ALZY by som nebral, maju skladove zasoby na stare kusy. Bohuzial mas staru reviziu. Na krabici mas co ? Inac ona nelieta, tam je totiz pohybliva cocka. Baterku over inac.. Otoc telefon, ak vyleti, tak mas ten zly kus, ak nie, tak dobry.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Mám revizi HW 1.0.0.0, tedy úplně první a baterie mi nelítá. Není to o revizi jako spíš o nějaké určité sérii.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ta "prava HW revize se zjistuje pres Nokia Care Suite.Ne pres Nastaveni-info o telefonu.Tam je i pres nekolik rozsahlych zmen behem vyroby stale 1.0.0.0
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Dobře to je asi dobrý postřeh to jsem nevěděl, přesto vzhledem k tomu, že telefon má start warranty od Nokia v listopadu 2011 předpokládám, že se jedná o jednu z prvních revizí.
sovatko
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 820

Post by sovatko »

Je nová beta verze Facebooku od Microsoftu, na to že je to jen beta rozhodne je funkčnější než ta stávající. :-)

http://extramobilne.cnews.cz/facebook-p ... -platformy" onclick="window.open(this.href);return false;
ErrOrEk
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 950 XL DS

Post by ErrOrEk »

CageJ wrote:
ErrOrEk wrote:Tak předevčírem jsem podlehl a koupil si v alze Lumii 820, na první i druhý pohled skvělý telefon, nicméně se u mého kusu vyskytla evidentně častá vada - uvolněná baterie, která při zatřepání telefonem uvnitř poletuje. Včera jsem proto telefon reklamoval, dokonce nadvakrát a u obou dalších kusů se vyskytla úplně stejná vada.

To je fakt smola. Ale tak z ALZY by som nebral, maju skladove zasoby na stare kusy. Bohuzial mas staru reviziu. Na krabici mas co ? Inac ona nelieta, tam je totiz pohybliva cocka. Baterku over inac.. Otoc telefon, ak vyleti, tak mas ten zly kus, ak nie, tak dobry.
Baterie vypadávala, takže to byla ta pravděpodobně vadná série. Neříkám, že ten telefon je špatnej, jinak se mi moc líbil, nicméně já už nemám vůli to kupovat. Radši zůstanu u 610 ;). V alze ho měli zrovna za dobrou cenu a nakupuju tam docela často, ale je pravda, že s telefony tam mám zatím jen špatnou zkušenost :/
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”