Aktualizace na Windows Phone 7.8 (diskuze)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Ne, to je důkaz toho, že amatér nepřemýšlí tak, jako gigant MS. V tomto případě s tím nemá MS nic společného a nemá právo se na takové aplikaci přiživovat. Kdyby autor nebyl omezen nesmyslným API, mohla aplikace přinést další vychytávky. Jeho intervence na stranu MS jsou nekonečné, leč málo platné.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

No autor Chronosu je správnej človek a vývojář. A to sem s ním jenom trochu psal po anglicky. Jeho prístup ma milo prekvapil a doslova som bol zaskočení akým prostým a milý prístupom so mnou jednal.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Je treba pochopit rozdilnost WP7.x a WP8,takto jednoduche aplikace jako chronos ano.A ne ta to koukat jako na pouhy ciselny rozdil..sedmicky a osmicky.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Nerozumím jazyku tvého kmene.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Windows CE oproti Windows NT
ityny
nováček
nováček
Zařízení: NOKIA E52,NOKIA Lumia 900 white

Post by ityny »

Tak, to jsme vyřešili, co tu máme dál...
mceza

Post by mceza »

mmme wrote:... My tu nadavame na nemoznost pouzivani apps psanych pro osmicky. ...
Takže mi chceš říct, že na Androidu 2.2 rozjedu všechny aplikace psané pro Android 4.1?
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

Post by mmme »

Tvl pouzivate vubec mozky? Chces porovnavat WP7 ktery tu je cca dva roky a z toho trictvrte roku je odepsanej tim, ze zadna, opakuji ZADNA apps pro WP8 na nem nefunguje s Androidem a tim, ze nekolik aplikaci uz nerozjedes na starsim systemu, vetsinu z nich ale ano?
mceza

Post by mceza »

Při stejné logice jsou Windows 7 děsně blbý systém, protože nerozjedou aplikace psané pro Metro Windows 8, že?

Zapni mozek sám.
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mmme »

Ja to zkusim jeste jednou. Bavime se tu o smartphonech a jejich operacnich systemech. Mame tu dva veleuspesne iOS a Android a je vcelku fuk, mame li je radi ci ne. Uspech jim ovsem neupre nikdo. Pak tu mame MS ktery cca pred dvema roky prisel s WP7 s kterymi chtel konkurovat dvema zminenym platformam. I pres masivni reklamni kampan se mu to nepovedlo a opet je vicemene jedno, jakej kdo na to mame nazor. Loni v lete prisel MS s novym systemem WP8. Ja si moc dobre pamatuji, jak jsme vsichni nadavali na zpetnou nekompaktibilitu apps. Tohle neudelal ani Android a ani iOS. ROZUMIS? Ja tu nenadavam na pokrok a vyvoj novych funkci a lepsiho HW. Je tak nejak prirozene, ze nektere apps toho ci onoho systemu nemusi slapat na novem zeleze. Ale neni normalni nalakat spousty zakazniku na novy system (v te dobe WP7) a pak jim oznamit ze uz tak maly seznam aplikaci se dale rozsirovat nebude (cest vyjimkam jako Chronos kalendar). Tohle neudelal ani iOS ani Android. Znovu opakuji, WP je mi nejblizsi a proto ho pouzivam. MS se ale nesmi divit, ze svuj system moc neprodava, kdyz si takhle nastval sve zakazniky. Diky bohu lide nejsou uplne blbi a ten zminovany mozek dokazi pouzivat.
Edit: Konkretni odpoved na tvuj posledni prispevek: Windows 7 maji tak velke zazemi a tolik moznosti, ze neni treba si stezovat, ze nefunguje neco psane primo pro Windows 8. Proto tady selhava tve prirovnani v debate o WP7.
mceza

Post by mceza »

"Ja si moc dobre pamatuji, jak jsme vsichni nadavali na zpetnou nekompaktibilitu apps."

Zpětná kompatibilita WP8 vs WP7 funguje zcela bez problémů. Co nefunguje je dopředná kompatibilita. Můžeme na to nadávat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je vše, co s tím uděláme.
WP7 neměly zas takový úspěch, aby se MS vyplatilo řešit dopřednou kompatibilitu s WP8. Stálo by to moc peněz, příliš úsilí a stejně by výsledek byl mizerný.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

mmme: lžeš si do kapsy. Pro android i pro iOS vznikají samozřejmě aplikace, které potřebují vyšší verzi systému, a na nižší je nespustíš.
Úplně stejně je to na WP. vznikají aplikace, které spustíš na obou verzích, některé bohužel už jen na té novější..

a když už jsi zmínil iOS, to co se zpětnou kompatibilitou předvádí apple OSX je nejhorší zvěrstvo, které jsem kdy viděl. Mezi 10.5, 10.6, 10.7 a 10.8 verzemi systému je vždy jeden rok a neustále narážím na aplikace, které fungují od 10.7 výše apod. ale někdy dokonce třeba jen na JEDNOM určitém.

a krom toho nechápu, že viníš MS z toho, že vývojáři dělají apps jen pro novější verzi systému.. Za to opravdu MS nemůže, je to jen o vývojářich.
Kdyby to bylo jak požaduješ, MS by nemohl přidat do WP8 podporu nativního kódu a jiných funkcí, protože v jádru je spousta změn. To by ovšem konkurence ujela úplně.
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mmme »

Samozrejme jsem mel na mysli doprednou kompaktibilitu :-)
Muj nazor je jasnej a vas taky. Nic to nemeni na tom kde se nyni WP nachazi. Vas co si s telefony radi hrajete a casto je obmenujete je mensina. Vetsina lidi je jako ja. Nema problem investovat vetsi castku ale ne uplne nutne musi menit telefon kazdy rok. Proste za svoje prachy ocekavam urcity servis a to u WP v porovnani s ostatnimi platformami nemam a mrzi me to.
mceza

Post by mceza »

Já bych také rád telefon obměnoval, ale nepřijde mi to finančně rozumné, takže teď mám Lumii 800 a ač vím, že WP8 toho umí víc, přežiju to a telefon mi ještě 1-2 roky vydrží.

Umí vše co potřebuji (něco by mohl umět lépe, ale co nadělám...)
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

HTC Trophy mam uz tretim rokom a aj ked bol plan prejst na WP8, plan sa zmenil. Nemam financny problem dat za telefon aj 800 EUR, ale WP8 sklamalo na plnej ciare a nevidim jediny rozumny dovod nan prechadzat, kedze mi neponukne nic navyse oproti WP7.8. Takze mozno WP9 (ak dovtedy Trophy vydrzi, ak nie, tak asi skusim nastupcu Nexus 4).
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mmme »

Myslim, ze hodne lidi to ma jako Krayzie. MS si zakazniky odrazuje nejen failem s WP7 ale i spoustou nedodelku u osmicek. Misto aby makal a dohanel iOS a Android, chova se jako pan vesmiru. Napada me otazka, jestli je vlastne nejakej vyrobce founu s WP ktery by na tom byl lepe nez Nokia a HTC? Kteri na tom mimochodem nejsou moc dobre.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Sem na tom podobně. Jak malejk kluk na první šuk těšil jsem se na na nové lumia s WP a teď v ruce žmoulám starou Omnii W a říkám si, co dostanu za dalších 12.000 za nový telefon. Nic, koupil sem si kávovar.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

dwbmb: to se povedlo xDD
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Uvidime, co prinesou devitky. Take jsem byl zklamany, ze muj Titan nedostal osmicky, ale kdyz vidim, co nakonec MS do osmicek pridal, tak na Titanu zustanu jeste aspon rok a uvidim, co potom prijde. Osmicky planuju preskocit uplne, zadny telefon me zatim nezaujal. Parametrove je mi nejblizsi Samsung, ale Samsung podporovat nehodlam, akorat by z mych penez zacal vyrabet vic Androidu :)
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Post by Menty »

Já nechápu furt ty přirovnání. iOS a Android taky vyžadují určitou verzi systému, ale je to problém si na například Galaxy S nainstalovat Android 4? Není. I když neofiko cestou, ale není. Já na svojí Omnii 7 WP8 nedostanu ani kdybych si ho chtěl koupit, prostě kupte si nový telefony a nazdar. A to je to telefon starý, co maj řikat ty s L900. A přirovnání W7 a W8 je taky nesmysl. Můj počítač běží na W7 a když budu chtít Metro aplikace, nic mi nebrání si nový W8 koupit a nainstalovat a používat tyto aplikace do álelůja. A kdyby MS řekl, že si můžeme na staré telefony koupit WP8 za třeba pětikilo, tak by to bylo vpořádku. Takhle nikoliv. Já si dokonce myslím, že už v době uvedení WP7 MS věděl, že to nebude běh na dlouhou trať. A WP8 sice nezpůsobují revoluci, ale tenhle update bych bral všema deseti. Třeba multiselect fotek a zpráv, office + onenote v novější verzi, klávesnice se super korekturou a i v češtině a offline mapy - revoluce to není, ale je to něco, co má konkurence už dávno (krom teda office).
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”