Live Tiles - k čemu jsou... (vyřešeno?)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Jak jsem již uvedl, totéž se mi stalo přesně před rokem. Nakonec pomohlo odinstalovat aplikace, které mohou běžet na pozadí, restartovat telefon (pro jistotu, jestli to mělo efekt, nevím) a znovu je nainstalovat. Udělal jsem to teď pouze s některými, protože u jedné nebo dvou bych přišel o data. Hard reset je pro mě noční můrou při představě, že pak následuje "všechno znova", takže pro mě je to to poslední, co bych mohl udělat.
Spíše jsem chtěl vypátrat původce toho zablokování, protože všechno má svou příčinu. Ale nikde ve světě jsem nenašel odpověď na tyto otázky, přestože se to mnoha lidem stává také. Veškeré rady a řešení jsou tedy laické a pokusnické, což sice může problém vyřešit, leč příčinu neodhalí. A viník určitě někde je. Přesně jako s další záhadou, kterou zmiňuji jinde: že mi některé aplikace v jeden den doslova zhavarovaly a byly tři měsíce nepoužitelné, aby po této době začaly opět normálně fungovat (průběžně jsem je před tím několikrát bezúspěšně zkusil). A to bez jakéhokoli zásahu do systému. :?:
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Když už jsem telefon dokopal k tomu, aby zase začal aktualizovat dlaždice každou cca půlhodinu a ony opravdu příkladně v tomto časovém limitu asi 6x změnily svou podobu, usmyslel si Meteoservis Pro (!), že nebude přijímat data z českého radaru (téhož, který používá i app Bouřky) a zřejmě se bude snažit mě nas**t, což se mu téměř podařilo. A tak, zatímco Bouřky a jejich dlaždice se měnila každých 30 min, Meteoservis se zasekl na 16. hodině a do 19 hod. se v něm nic nedělo. Po otevření aplikace se mi ale nepodařilo ani ručně získat data z radaru pro ČR, zatímco na slovenském se situace měnila, kdykoli jsem o to požádal a to mě utvrdilo v tom, že závada tentokrát není na telefonu, ale v této (bohužel nejdražší) aplikaci. Kolem 19. hodiny se vše spravilo, takže dlaždice je opět funkční. Proč mohly Bouřky normálně stahovat radarová data a Meteoservis nikoli, to je pro mě záhadou. Možná, že mi k tomu pan Hujer podá nějaké vysvětlení.
Proč to tak sáhodlouze popisuji? Protože po vyléčení telefonu a tříhodinovém fungování, jsem málem zešílel, když právě jediná a paradoxně nejvíce sledovaná aplikace se zablokovala, čímž jsem pojal podezření, že se telefon opět poroučí. :twisted:
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Musím zaklepat, s momentální verzí wp8 (1308) nejsou už s dlaždicemi žádné problémy.
nejvíc mne štvalo, že se mi nektualizoval kalendář weekview, na který jsem dost zvyklý..
ale už to šlape jak má.. Agentů mi na pozadí běží fůra. Jsem fakt rád, že je to konečně ve stavu, že se na to dá spolehnout.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Flynn wrote: Proč mohly Bouřky normálně stahovat radarová data a Meteoservis nikoli, to je pro mě záhadou. Možná, že mi k tomu pan Hujer podá nějaké vysvětlení.
Protože mezi zdrojovými daty a tvým zobrazením v mobilu je několik míst, kudy data proudí a kde se zpracovávají. Stačí když jen ze serverů je přetížen (což se dá často zjistit v menu O aplikaci) a stáhnout data se nepodaří. A také máme zřejmě rozdílné zdroje rad.dat pro ČR, takže "můj" zdroj měl možná zrovna nějaký problém. Důvodů je víc a já je mnohdy neovlivním. Facebook nebo Twitter taky občas nefunguje nebo zpomaleně a zmatečně a lidí se kvůli tomu nehroutí...Ono se to totiž zase spraví.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Presne tak,je potreba si uvedomit ze online sluzby nefunguji na 100% 24hodin denne.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Tak jistě, to mi pak taky došlo, ale tady jde o to, že jsem se málem vyděsil z toho, že poté, co telefon po vzkříšení mrskal dlaždicemi jako o život, Meteoservis si právě v době, kdy jsem to nejvíc sledoval, vypoví službu na 3 hodiny. Být to za normálních okolností, tak to ani neregistruji.
OT: Takto jsem byl v podobné situaci, jako onen muž, který, když mu posluhovačka četla jako obvykle už 30 let ranní zprávy v novinách, se najednou rozhodl, že se sbalí a na týden odjede vlakem na místo, o němž se právě dozvěděl z novin. A když se po týdnu zase vracel vlakem zpět, stalo se náhle něco, co ho vyděsilo natolik, že vytáhl revolver a zastřelil se. Zkuste hádat, co se to tenkrát stalo. :)
Standa99
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Pixel

Post by Standa99 »

........
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

:tlem: :tlem:
Andreas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HP iPAQ 214

Post by Andreas »

Tak Flynne, jsem napnutej jak struna :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

OT: To je hádanka, tak se snaž. Upozorňuji, že je těžká.
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Stejně na to nikdo nepřijde, jak dlouho nás ještě budeš napínat? :tlem:
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”