Přechod na Windows Phone 8

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Posts: 394
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:09
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Přechod na Windows Phone 8

Post by SirTom »

rychlá k wifi - pokud vím existují prográmky, které připnou nastavení wi-fi jako livetilem a ten pak může přímo zobrazovat stav wifi, stačí se mrknout do marketplace, je jich tam dost
Manek49
smartguru
smartguru
Posts: 708
Joined: Thu Jan 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Location: Horní Branná

Přechod na Windows Phone 8

Post by Manek49 »

A já bych si dovolil doporučit Network Dashboard http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 1881e18334 i zkušební verze je bez problémů funkční.
A jednotlivé složky se dají připnout na úvodní obrazovku, stačí na nich podržet prst.
User avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1849
Joined: Wed Nov 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Location: Praha

Přechod na Windows Phone 8

Post by Petulinek »

Alternativní klient na maily pokud vím není. Se složkama je problém, upozornění je jen na maily v Inboxu.
Na Wifi je teď výborná appka gratis WiFi Live Tile. Zobrazuje síť, ke které jsi připojen a na klik skočíš do nastavení wifi.
geoffrey
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 85
Joined: Mon Jun 14, 2010 9:43
Zařízení: Lumia 920, XPERIA Z, LG2, Lumia 925, OPPO Find 7a

Přechod na Windows Phone 8

Post by geoffrey »

Dík za ty wifi, už to zkouším, ta druhá vypadá dobře, ta první se mi nějak neaktualizuje při zapnutí či vynutí, pořád je tam původní status :( Ty maily, to mě teda nepotěšilo, to používám téměř nonstop. Doprčic, je to přece oboje Microsoft, jak je možný, že to mají takhle nedodělaný ... Na Androidu jsou tyhle pracovní aplikace naprosto perfektní a je to software třetí strany :(

Tak bohužel... Obě ty wifi aplikace nezvládají refresh po zapnutí a vypnutí wifi. Zrovna jsem zapnul wifi, funguje a je připojená, ale obě aplikace už asi 2 minuty pořád hlásí WIFI OFF a nic. Až když do nich 2-3x vlezu a zase vyskočím, tak se refreshnou. Netuším, proč to tak je :x
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

pavelbures wrote:
steelspace wrote:"Ořezávání práv" má svůj jasný smysl.
Je nějaká spojitost mezi absencí adresářové struktury a plnohodnotných offline řešení a bezpečnosti? IMHO není. Ořezávání práv je důsledkem lidské pitomosti. Pokud by si člověk aspoň přečetl manuál, zabránilo by se polovině problémů, smartphony by nemusely hloupnout, jako se tomu děje v posledních letech. Za chvíli bude Nokia 6310 schopnější než telefon s OS. Chytrý telefon by měl být jen pro chytré lidi. Auto taky nemůže řídit člověk bez potřebné duševní (intelektuální, mozkové...) výbavy, jelikož by to třeba napálil do zdi. Komerčně je možná na pár let zajímavé dělat jednoduchá zařízení, zvětšuje se však skupina lidí, kteří si nekoupí nový telefon, protože se žádný pro ně nevyrábí. Překvapilo mě, že nejsem sám, kdo si dělá zásoby Palmů Center, HTC Kaiserů či Blackberry.
Že se k tomu ještě vracím ... Ano, jde o minimalizaci lidské hlouposti. Praxe ukázala, že manuál nikdo nečte. Praxe ukázala, že customizace telefonů provádí naprosté minimum uživatelů (byť se z fóra o telefonech zdá opak).
Nefunguje ani princip práv aplikací - uživatelé klidně odkliknou a nainstalují "hru", která vyžaduje odesílání SMS, čtení adresáře apod.
Já osobně jsem rád, že Microsoft šel cestou od maximální restrikce na WP7 na uvolnění v oblastech, kde se to v praxi ukázalo jako užitečné. V oboru bezpečnosti se postupuje tímto směrem a ne naopak.
Navíc - u WP telefonu se mi nikdy nestalo, že bych si nainstaloval aplikaci a odpoledne zjistil, že je telefon vybitý. Pak hledat, co se děje. To je u Androida běžná věc. Tato spolehlivost je možná jenom díky restrikcím.
Když jsme u těch aut - ty sám umíš řadit s meziplynem, jak to bylo třeba, dokud se nerozšířily synchronizované převodovky? Taky by se dalo říct debilizace.
User avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 2935
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Location: Internet (a občas Praha)

Přechod na Windows Phone 8

Post by mimonaut »

Je to tak, čím jsem starší, tím míň chci řešit, co právě telefon potřebuje. Dřív mi to nevadilo a dokonce mne to bavilo, štelovat a ladit, aby strojek fungoval tak, jak má. Zkoumal jsem, která aplikace či doplněk mi bude fungovat bez dopadu na výkon a měl radost, když jsem našel tu správnou kombinaci. Pak se objevila nová ROM s pár vychytávkami navíc a celé kolečko zkoumání a ladění začalo znovu, neboť vše bylo najednou jinak :-)
Dneska už mne to tolik nebere a ani na to nemám čas. Nemůžu si dovolit obětovat odpoledne na zjišťování "proč to kua zase padá, když to včera ještě šlo" :-)
takže mě směr MS taky vyhovuje. Proto ho taky používám.
Manek49
smartguru
smartguru
Posts: 708
Joined: Thu Jan 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Location: Horní Branná

Přechod na Windows Phone 8

Post by Manek49 »

geoffrey wrote:Tak bohužel... Obě ty wifi aplikace nezvládají refresh po zapnutí a vypnutí wifi. Zrovna jsem zapnul wifi, funguje a je připojená, ale obě aplikace už asi 2 minuty pořád hlásí WIFI OFF a nic. Až když do nich 2-3x vlezu a zase vyskočím, tak se refreshnou. Netuším, proč to tak je :x
Divný, network dashboard mi funguje bez problémů, musí se z toho vylézt tlačítkem zpět (píše to i sám autor). U WP8 chvíli trvá, než se wifi odpojí nebo připojí, když z toho vylezeš dřív, tak si pochopitelně aplikace myslí, že je wifi stále aktivní, nicméně při dalším obnovení live tile (musíš je mít pochopitelně v nastavení aplikace zapnuté a aplikace musí mít povolení pro běh na pozadí) se stav aktualizuje.
geoffrey
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 85
Joined: Mon Jun 14, 2010 9:43
Zařízení: Lumia 920, XPERIA Z, LG2, Lumia 925, OPPO Find 7a

Přechod na Windows Phone 8

Post by geoffrey »

Ono se to po chvíli opravdu obnoví, ale dost dlouho to trvá. Samozřejmě vše mám v nastavení povoleno. Jinak, co se týká těch restrikcí. Já nemusím apriori vidět celou strukturu systému. Když to funguje, je mi to jedno. Ale abych si nemohl v dokumentech otevřít obyčejný offline adresář, v kterém mám soubory, to mě přijde úchylný a s bezpečností to nemá vůbec nic společného :) Obzvlášt, když v jiné části systému to normálně jde.
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Posts: 394
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:09
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Přechod na Windows Phone 8

Post by SirTom »

jj, naprostý souhlas. V životě by mne nenapadlo, že to nebude fungovat, zvlášť když Skydrive se složkami umí pracovat. Jsi v situaci kdy na cloudu jsi schopen třídit do složek a v paměti telefonu ne? To je fakt zhovadilost...
Deaktivovaný účet (01.2013)

Přechod na Windows Phone 8

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

steelspace: Jsem zastáncem širokých individuální svobod. Chápu, že určité restrikce jsou potřeba. Kdyby si každý mohl volně obstarat jaderný materiál, tak by se sice indiv. svoboda určitého jedince zvýšila, všichni ostatní by ale byli v ohrožení. Současná situace v oblasti smartphonů je však úplně jiná, výrazná část omezení nemá žádný racionální základ - např. nemožnos používat alternativní webový prohlížeč, e-mailový klient či si nainstalovat libovolnou aplikaci do svého zařízení a nutnost přístroj různě jailbreakovat a podobně. Rovněž nemožnost nechat si vytvořit libovolnou aplikaci (platí zejména pro WP) na zakázku a používat ji vnímám jako výrazný zásah do svobody člověka. Tento zásah však není ničím vykoupen. To, že pro WP standardně není Opera Mini se svým jádrem, mě na jedné straně omezuje a současně druhým nic nepřináší. Šance, že IE a Opera Mini budou mít nějakou velkou bezpečnostní díru, je podle mého podobná, takže tím, že se může používat pouze IE (či browsery s jeho jádrem) nijak nezvyšuje bezpečnost,

Představte si, že jste jste nadprůměrně manuálně zručný a chcete být řezbářem. Dělal byste práci, která vás nejen živí, ale současně baví a rovněž byste byl přínosem pro společnost, protože by si lidé mohli koupit vaše produkty. Šel byste do obchodu, ale tam by měli jen tupé příborové nože. Kvůli bezpečnosti. Lidé totiž nečtou manuály a několik jedinců se ostrým nožem pořezalo, tak se z důvodu bezpečnosti přestaly vyrábět a prodávat. Protože klima ve společnosti je takové, že za pořezání je vinen nikoli člověk, který se pořezal, ale firma, který nůž vyrobila (stejně jako když třetí osobě dáte přístup k účtu, v tak jsou v médiích propírány banky, nikoliv ten jednotlivec). A tak by náš nadaný řezbář musel používat tupé nože, práce by mu trvala déle, neměl by z ní takové potěšení a třeba by se nakonec začal dělat něco jiného. Nudnou práci někde ve skladu, která ho sice moc nebaví, ale aspoň mu nikdo nehází klacky pod nohy.

Něco podobného se děje v posledních letech na straně smartphonů. Jen si všimněte, kolikrát se v diskusi jako odpověď na dotaz objeví holé "tohle zkrátka nejde." A nejedná se jen o problém geeků. Řada netechnických lidí co znám (často bývalí majitelé Palm OS) si místo nabušeného smartphonu za 15 000 koupili hloupý telefon s výdrží 3 dny co má klávesnici a k tomu papírový diář. Jsou nespokojeni, ale nejsou nespokojeni tolik, jako s drahým smartphonem, který jim hází klacky pod nohy. A myslím si, že v tandemu člověk - stroj by měl mít rozhodující slovo člověk. Přijde vám OK nechat si diktovat od telefonu např. jakým způsobem si budete prohlížet webové stránky? Že musíte změnit své zažité návyky ohledně práce s e-maily, protože telefon to zvládá pouze jedním způsobem?
geoffrey
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 85
Joined: Mon Jun 14, 2010 9:43
Zařízení: Lumia 920, XPERIA Z, LG2, Lumia 925, OPPO Find 7a

Přechod na Windows Phone 8

Post by geoffrey »

Já to vidím podobně. Je mi jasné, že se MS snaží o maximální efektivitu a zjednodušení. Ale ta nepřichází. Místo jednoho kliku musím klikat 3x, místo rychlého pohledu na obrazovku musím jít do menu. Ano, pro mou přítelkyni je to super systém. Ale té jsem koupil HTC za 6000,- a ne Lumii za 15000,- !!! Když utratím tolik peněz za smartphone, chci aby byl smart a ne tupec. Proč MS mění tolik zažitých a logických věcí? Proč nejde na 3. klik telefon úplně ztišit, ale jen měnit zvuk a vibrace? Když chci ztišit, musím v menu vibrace vypnout... nebo držet několik sekund tlačítko. Takže na každém jednání lezu do menu a vypínám vibrace :( a pak je zase zapínám, jelikož je taky používám. Emailový klient je fakt na ránu. Přijde mi z MS exchange mail dle filtru do složky (kterých mám kolem 20) a já se o tom vůbec nedozvím !! Nikde. Návod, že si mám složky nalepit na plochu je debilní. To tu plochu budu mít půl metru dlouhou (identifikovat lze totiž jen tu střední dlaždici, malé jsou všechny stejné). Takže každých 10 minut lezu ručně do mailu a ty složky kontroluji. Na pěst!!! Nejvíc mě na tom štve to, že systém je nádherně plynulý a intuitivní. Je i hezký (subjektivně) a telefon je taky nádhernej. Jenže, co mám dělat, když nemohu používat základní pracovní funkce? A ještě jedna ergonomická :) stále si nevědomky malíčkem zakrývám microfon ...
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

pavelbures: Tvrdíš, že ty restrikce nemají žádný racionální základ. Tak se podívej:
- libovolné aplikace = bezpečnost (z jakého zdroje, kdo za to ručí?), zisk ze Storu
- alternativní prohlížeče = pokud vím, tak to není žádná restrikce, ale prostě ho nikdo nenaprogramoval
- alternativní email klient = to samé, jsou aplikace, třeba kalendáře, které obchází API telefonu a připojují se přímo na API Hotmailu a normálně prošly schválením
- jailbreak = pustit něco neověřeného správy administrátora?

Jako vývojář, který už má něco zasebou (mám i aplikaci na WP Storu) tvrdím, že restrikce na WP8 jsou menší než na iOS. Ten zbytek je dán velikostí platformy (málo aplikací) a její novostí.
S bezpečností je to jako s očkováním. Všechny to omezuje, někdo na to i umře, ale globálně je to výhodné.
nofu
smartguru
smartguru
Posts: 701
Joined: Tue Oct 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

Přechod na Windows Phone 8

Post by nofu »

Kalendář an WP8 nemá API? Jsem měl za to, že už jo, tda někdo to tady na fóru psal.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

Ano, má, ale API přímo na Hotmailu toho umí víc.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Přechod na Windows Phone 8

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Vyvojari v jinych vlaknech psali, ze na neodemcenych telefonech lze provozovat pouze prohlizece s jadrem IE. A co se mailu tyce, tak tam maji byt taky nejaka omezeni. Alternativni weboveho prohlizece a email klienty existuji na vsech podstatnych OS a prijde mi opravdu divne, ze by ty ve WP byly natolik super, ze by nikdo nemel potrebu vyvijet jine...
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

A. Nejde o potřebu, ale o to, zda se to pro 2 procenta trhu vyplatí
B. iOS je velká platforma a ta alternativní prohlížeč nemá

Mimochodem, jádro prohlížeče je nepodstatné pro 99 procent webu. Uživatelské rozhraní programovat lze.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Přechod na Windows Phone 8

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

A: Na jinych OS se to evidentne vyplati, kdyz ty aplikace existuji
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

Až bude mít WP 10 nebo víc procent, tak to taky bude.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Přechod na Windows Phone 8

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

steelspace wrote:iOS je velká platforma a ta alternativní prohlížeč nemá
Opera je jako vzduch, či co?
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Přechod na Windows Phone 8

Post by steelspace »

Opera pro iOS používá interní WebKit jádro. Je to tedy stejná restrikce jako na WP.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest