Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Dobrý den, nevím, jestli se to tu už někde řešilo, ale mám problém u své Lumie 820 se sdílením internetu.
V telefonu bez problémů nastavím sdílení a počítač (windows 8) tu síť vyhledá => zadám heslo => připojím se, ale jen s telefonem asi, protože na internet se nedostanu. Po chvilce se připojení úplně zruší. U mého předešlého telefonu - HTC Desire to šlo v pořádku.
Nějaké rady? Děkuji.
V telefonu bez problémů nastavím sdílení a počítač (windows 8) tu síť vyhledá => zadám heslo => připojím se, ale jen s telefonem asi, protože na internet se nedostanu. Po chvilce se připojení úplně zruší. U mého předešlého telefonu - HTC Desire to šlo v pořádku.
Nějaké rady? Děkuji.
Ve sdileni internetu je na mobilu videt pocet pripojenych hostu, kdyz se pocitac pripoji je to videt?
Ano, je vidět jeden připojený host - počítač se jednoduše připojí k síti vytvořené telefonem, ale zde to asi končí.
Nechce se mi hned obnovovat tovární nastavení telefonu, tak mě jen napadlo, jestli někdo nezažil s Lumií 820 podobnou zkušenost..
Nechce se mi hned obnovovat tovární nastavení telefonu, tak mě jen napadlo, jestli někdo nezažil s Lumií 820 podobnou zkušenost..
Já mám tedy 920 a tam vše naštěstí funguje. A něco jiného se k telefonu připojí?
Zdravim,
na tomto fore som uplne novy. Vlastne som tu kvoli jedinej veci. Na Lumiu 820 mam zalusk uz strasne dlhu dobu a konecne som sa rozhybal k tomu, aby som ju kupil (stale som bol na vazkach medzi 820, 920 a 8X, aktualne najlepsie vychadza 820). Trapi ma vsak jedna otazka. Rozdiel v cene medzi SK distribuciou a dovezenym telefonom je v tom istom shope aj cez 60€. Ak by som kupil dovezeny telefon, prisiel by som aj o nieco ine ako o slovensku jazykovu lokalizaciu? Ako su na tom mapy a soft? Nebude mi nic z toho chybat? A ak by aj nieco chybalo, pokojne aj ta lokalizacia, da sa to do telefonu dostat?
Vdaka
PS: nakolko sa na fore asi nebudem moc zdrziavat, tak by som poprosil odpoved do spravy, nech si ju dokazem najst
na tomto fore som uplne novy. Vlastne som tu kvoli jedinej veci. Na Lumiu 820 mam zalusk uz strasne dlhu dobu a konecne som sa rozhybal k tomu, aby som ju kupil (stale som bol na vazkach medzi 820, 920 a 8X, aktualne najlepsie vychadza 820). Trapi ma vsak jedna otazka. Rozdiel v cene medzi SK distribuciou a dovezenym telefonom je v tom istom shope aj cez 60€. Ak by som kupil dovezeny telefon, prisiel by som aj o nieco ine ako o slovensku jazykovu lokalizaciu? Ako su na tom mapy a soft? Nebude mi nic z toho chybat? A ak by aj nieco chybalo, pokojne aj ta lokalizacia, da sa to do telefonu dostat?
Vdaka
PS: nakolko sa na fore asi nebudem moc zdrziavat, tak by som poprosil odpoved do spravy, nech si ju dokazem najst
- karel55555
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9
Zdravím, nevíte, zda je v tom novém FW, který je pro CZ EU, číslo: 1232.5957.1308.0001, ta možnost měnit saturaci a teplotu barev displeje, děkuji
Zdravím mám to samé, obrovský flek cca 2 x 2 cm v horním pravém rohu. Jde vidět jen v umělém světle nebo když přijdu z venku ale i tak mě to rozčiluje. Zajímavé je že vždy po rozleštění zmizí a ukáže se až po nějaké době. Nevím co s tím mám telefon 2 dny a opravdu. Vyplatí se poslat vůbec telefon na reklamaci?
Samíc wrote:Šmouhy na displeji
Už jste se někdo setkaly s tímto problémem?
http://translate.googleusercontent.com/ ... fstpfKXdJA" onclick="window.open(this.href);return false;
Já už po druhé, po prvé hned po dvou dnech používání telefonu.
Telefon jsem zaslal na reklamaci, reklamace proběhla úspěšně, servisu mi vyměnili displej. Jenže po týdenním používání jsou tam neodstranitelné šmouhy opět. Tak jsem telefon odeslal znova na reklamaci. Jenom se bojím jestli se to nebude zase opakovat. Asi to vypadá na nějakou vadnou serii displejů.
Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Smouhy. Amoled displeje maji pri tmavem pozadi fleky na displeji. Nektere vice a nektere mene, ale vsechny. Je to dano technologii. Samozrejme rozlestit to nejde, takze nevim jestli se jedna o toto nebo neco jineho. Co udelat fotku?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nee,toto je jiny problem,Lumie maji na skle oleofobni uvrstvu.Konretne na Lumiich 820 se delaji ruzne fleky,ruzne po skle.Je to na vymenu dotykoveho skla.Je to vadnou serie techto dotykovek.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Je to tak, stačí jiná kyselost potu a některé kusy zanechají otisk prstu.
Pokusím se momentálně nemám nic kvalitního co by udělalo dobrou fotku. Hodně se to leskne a musím mít telefon pod určitým uhlem. Ani jsem nenašel jak sem fotku vložit.
Ikdyž muj problém se hodně podobá problému uživatelů z tohoto zahraničního odkazu http://translate.googleusercontent.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ... fstpfKXdJA
Ikdyž muj problém se hodně podobá problému uživatelů z tohoto zahraničního odkazu http://translate.googleusercontent.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ... fstpfKXdJA
Tak to je hezky, mam ho par dnu a uz reklamace a zas cekat nez ho opravej. Takovou jsem z neho mel radost. Jsem od zacatku nokiak. Muj poslední dotykac ale byl od samsungu, který mi po pul roce vyhořel tak jsem se vratil k noki a ted tohle........................................vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
htcjirka wrote:Nee,toto je jiny problem,Lumie maji na skle oleofobni uvrstvu.Konretne na Lumiich 820 se delaji ruzne fleky,ruzne po skle.Je to na vymenu dotykoveho skla.Je to vadnou serie techto dotykovek.
-
htcjirka
- smartmaniak

To se muze stat u kazde znacky,casem vyleze na povrch nejaka vada.Bohuzel se to dnes nevyhyba zadne znacce,modelu.
To beru časem...... ale ne po dvou dnech. Zajímavé je že většinou n všichni píšou že se tato závada projeví po dvou dnech a po opravě zas znovu. Já jen abych neměl telefon více v opravě než doma...............
-
htcjirka
- smartmaniak

Jelikoz je to vyrobni vada tak i za dva dny neni nic nenormalniho.Do pul roku si navic muzete nechat telefon vymenit za novy a ne si ho nechat opravovat.
Do pul roku, o tom slyším poprvé. Mám ho z obchodu ne z internetu a pochybuju že mi ho tam vyměněj. Nebo to dělá přímo servis.?
-
htcjirka
- smartmaniak

Stary,ale stale platny zakon.Jestli beres z obchodu ci internetu na to nema vliv.Do pul roku je vec ve veci prevzeti..musis uz pri reklamaci uvest,ze nechces telefon opravovat,ale vymenit za novy telefon.Samozrejme telefon i tak musi byt posouzen ,ze zavadu/vadu ma,logicke.
§616, odst.1
Prodávající odpovídá kupujícímu za to,že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou,zejména že je bez vad
odst.2
Shodou s kupní smlouvou se rozumí,že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované prodávajícím,výrobcem nebo jeho zástupcem popisované,nebo na základě jejich reklamy očekávané,popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé atd.
odst.3
REKLAMACE VADY VĚCI
V případě,že věc při převzetí(doba převzetí trvá 6 měsíců) kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou,má kupující právo na to,aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího bud´ výměnou věci nebo její opravou(o tomto rozhoduje kupující,nikoliv prodávající).
Není-li to možné,muže kupující požadovat přiměřenou slevu z cenu nebo od smlouvy odstoupit.To neplatí pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
odst.4
LHŮTA PRO POSUZOVÁNÍ ZBOŽÍ JAKO VĚCI S VADOU V DOBĚ PŘEVZETÍ VĚCI
Rozpor s kupní smlouvou,který se objeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci,se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí,pokud to neodporuje povaze věci nebo se neprokáže opak.Po dobu prvních šesti měsíců záruční doby se přenáší důkazní břemeno v reklamačním řízení na prodávajícího.
§616, odst.1
Prodávající odpovídá kupujícímu za to,že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou,zejména že je bez vad
odst.2
Shodou s kupní smlouvou se rozumí,že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované prodávajícím,výrobcem nebo jeho zástupcem popisované,nebo na základě jejich reklamy očekávané,popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé atd.
odst.3
REKLAMACE VADY VĚCI
V případě,že věc při převzetí(doba převzetí trvá 6 měsíců) kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou,má kupující právo na to,aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího bud´ výměnou věci nebo její opravou(o tomto rozhoduje kupující,nikoliv prodávající).
Není-li to možné,muže kupující požadovat přiměřenou slevu z cenu nebo od smlouvy odstoupit.To neplatí pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
odst.4
LHŮTA PRO POSUZOVÁNÍ ZBOŽÍ JAKO VĚCI S VADOU V DOBĚ PŘEVZETÍ VĚCI
Rozpor s kupní smlouvou,který se objeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci,se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí,pokud to neodporuje povaze věci nebo se neprokáže opak.Po dobu prvních šesti měsíců záruční doby se přenáší důkazní břemeno v reklamačním řízení na prodávajícího.
Díky za radu, měl bych ještě jinou otázku z jiného soudku. Po nové aktualizaci je tu nová funkce •Možnost ponechat aktivní Wi-Fi i v režimu spánku. Takže když se mi telefon uspí wifi také. Otázka je jestli se to vyplatí. Ohledně dat ano ale baterka................. zajímal by mě váš názor
Zdravím, tak kdyby někomu stále nefungovaly MMS, zavolejte si na operátora, oni vám zresetují kartu. Až po tomto resetu mi začaly MMS chodit. Samozřejmě k tomu potřebujete mít povolení datové přenosy, bez toho vám to nepůjde.
U jakého operátora si to řešil?