Přechod na Windows Phone 8

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

htcjirka wrote:
NFC (přiblížit a odeslat)
Jj,zejmena toto umi slusne zrat baterii,alespon co ctu na forech,to mam od sameho zacatku vypnuto.
tak já dělal testy a nikterak to na spotřebu vliv dle mého nemá..
mám permanentně zapnuto a den hustého provozu dávám s přehledem..
Tomas
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by Tomas »

dovolím si sepsat co mě od přechodu na WP8 odkazuje

1) aplikace nelze "slučovat" do složek
2) internetový prohlížeč si nedokáže zalamovat text (tohle bych možná i přežil)
3) internetový prohlížeč si nepamatuje hesla
4) žádná VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele (tohle bych dočasně také překousl)

To nikdo v Microsoftu telefony s WP8 nepoužívá, nebo je chyba ve mě a bazíruji na blbostech??

ad1 například mám několik jazykových aplikací (jejichž názvy si nepamatuji) ale vím že když kliknu na složku jazyky najdu tam app co přeloží text, další app která přeloží řeč adt, to vám na WP8 nevadí nebo používáte jinou "fičuru".
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Pořiď si nějaký telefon s WP 7.x, odemkni ho, dej si do něj custom rom a máš vystaráno. Ty aplikace dokazují, že to jde, jen Microsoftu se nechce.
mceza

Post by mceza »

Tomas wrote:1) aplikace nelze "slučovat" do složek
To není chyba, ale vlastnost. Tím se od ostatních odlišuje. Ale věř mi, že je to jen o zvyku a jakmile si na to zvykneš, už nechceš nic jinýho.
Tomas wrote:2) internetový prohlížeč si nedokáže zalamovat text (tohle bych možná i přežil)
Internetový prohlížeč má jádro z plnohodnotného. Chová se tedy jako plnohodnotný a to se vším všudy. Já jsem naopak rád, že mi stránky zobrazuje tak, jako na desktopu a jinak je nekur...
Tomas wrote:3) internetový prohlížeč si nepamatuje hesla
U WP8 stále taky? Tak to je hloupé :(

Tomas wrote:ad1 například mám několik jazykových aplikací (jejichž názvy si nepamatuji) ale vím že když kliknu na složku jazyky najdu tam app co přeloží text, další app která přeloží řeč adt, to vám na WP8 nevadí nebo používáte jinou "fičuru".
Já mám appku, která přeloží text, hlas a obraz z foťáku :D Nepotřebuju mít na překlad 20 aplikací :D
Tomas
nováček
nováček

Post by Tomas »

to: Flynn nekupuji si telefon abych ho odemykal a instaloval a .... (od toho je tu snad Android ne) chci si koupit věc která funguje

to: mceza - to byl příklad ..... ve složce Finance mám 2x app na bankovnictví (u dvou bank), další na kurzy, další na akcie a komodity - pro zadání příkazu pokud to hoří a musím použít mobil. Zase nevím jak se appky jmenují kliknu na složku Finance a a vidím, tedy alespoň mi to připadá jako praktické.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Dal jsem pouze návrh jedné z možností. Nesrovnávej ale odemčení WP s odemčením Androida. Jedno je koza a druhé vůz.
Tipuju to tak, že pro tebe nebude dobrý žádný telefon, ani iPhone nebo WP, ani Android. Takže tady je dobrá rada drahá. Pamatuj, že to je o kompromisech. Nelze se zavděčit všem.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Tomas wrote:dovolím si sepsat co mě od přechodu na WP8 odkazuje

1) aplikace nelze "slučovat" do složek
Řadí se podle prvního písmena. Mě to vyhovuje, nepotřebuju se patlat se složkama.

2) internetový prohlížeč si nedokáže zalamovat text (tohle bych možná i přežil)
To spíš bude na nastavení obsahu konkrétní stránky. nikde jsem ten problém nezaznamenal.

3) internetový prohlížeč si nepamatuje hesla
Pamatuje, používám to běžně.

4) žádná VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele (tohle bych dočasně také překousl)
Skype, Viber atd.

To nikdo v Microsoftu telefony s WP8 nepoužívá, nebo je chyba ve mě a bazíruji na blbostech??

V MS nejsou blbci. Uvědom si, že tvoje osobní požadavky mohou být statisticky naprosto nevýznamné.

ad1 například mám několik jazykových aplikací (jejichž názvy si nepamatuji) ale vím že když kliknu na složku jazyky najdu tam app co přeloží text, další app která přeloží řeč adt, to vám na WP8 nevadí nebo používáte jinou "fičuru".
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Post by SirTom »

ad 1) používám malé livetile sloučené do shluků - tzn. např. tématicky cestování mám live tile "Navigace" + vedle odkaz na navigování domů + mapy + city lens. A upřímně vyhovuje mi to víc než složky.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Nevýhodou aplikace jako je Folders, ale i těchto shluků malých dlaždic, jak píšeš, je to, že nevyužijeme aplikací s překlápěcími dlaždicemi, případně takovými živými dlaždicemi, které podávají nějaké informace. Toto lze použít jen u "mrtvých" dlaždic (v případě Folders), anebo oželet jejich živost.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

To není až tak pravda. Třebas weekview8 má aktivní malinké dlaždice - úplně stejné jako ty střední. A na HD displeji je to skvěle použitelné..
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

To nebylo míněno všeobecně, malé dlaždice jsou samozřejmě aktivní, leč v mnoha případech je tam informací méně a pro osoby se slabším zrakem jsou nečitelné (neodkazuj mě na dlaždici Meteoservisu :lol: ). Nehledě na to, že nejsou překlápěcí. Anebo chceš říci, že u Week View se malé dlaždice překlápí?
Můj příspěvek ale především mířil na podstatu tazatelova dotazu, t.j. zařazování zástupců aplikací do složek, čehož jediným představitelem je homebrew aplikace Folders. Tam žádné živé dlaždice shluknutých aplikací nejsou.
Tomas
nováček
nováček

Post by Tomas »

SirTom wrote:ad 1) používám malé livetile sloučené do shluků - tzn. např. tématicky cestování mám live tile "Navigace" + vedle odkaz na navigování domů + mapy + city lens. A upřímně vyhovuje mi to víc než složky.
Hm tohle je velmi velmi zajímavé řešení :like:

Na to že si Internet Expeler pamatuje hesla se mohu spolehnout??
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by MikeyMCZ »

Heslo zadávám vždy jen jednou. Nepamatuji si, že bych heslo někde psal vícekrát. Teda, když jdu např. do internetového bankovnictví, tak ano. Ale to je normální.
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Post by SirTom »

Pozor ta hesla si budou pamatovat spíš weby. IE10 ve WP pokud vím neumí hesla, lépe řečeno ono je to spojeno se zacházením s cookies. Mám ten dojem, že bezpečnost zvítězila nad uživatelskou pohodlností. Někde jsem to četl na zahraničním fóru.
Tomas
nováček
nováček

Post by Tomas »

steelspace wrote: 4) žádná VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele (tohle bych dočasně také překousl)
Skype, Viber atd.
Skype a Viber je přece ale úplně něco jiného "VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele"
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Samozřejmě si nepamatuje "hesla", ale cookies - tj. přístup na daný web. Ukládat hesla kamkoliv je stejná hloupost, jako napsat si pin na kartu.
Tady nejsme na androidu, kde je každá desátá aplikace malware a lidi si stahují programy a dokonce celé OS bůhvíodkud.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Tomas wrote:
steelspace wrote: 4) žádná VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele (tohle bych dočasně také překousl)
Skype, Viber atd.
Skype a Viber je přece ale úplně něco jiného "VoIP aplikace umožňující výběr jakéhokoli poskytovatele"
Taková zatím asi není. Každopádně na WP8 na to API je, tak to snad někdo udělá. Dokonce na MSDN už nějaký příklad je.
Tomas
nováček
nováček

Post by Tomas »

steelspace wrote:Samozřejmě si nepamatuje "hesla", ale cookies - tj. přístup na daný web. Ukládat hesla kamkoliv je stejná hloupost, jako napsat si pin na kartu.
Tady nejsme na androidu, kde je každá desátá aplikace malware a lidi si stahují programy a dokonce celé OS bůhvíodkud.
Samozřejmě?? a proč si tedy IE na PC s W8 hesla pamatuje když je to takové riziko??
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Odpověď je o pár postů výš. Nepamatuje si to browser, jsou uložena v cookies.
proto třeba po soft resetu u wp o hesla přijdeš..
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

Na VoIP lze použít OctroTalk, je tam možnost zadat si vlastního poskytovatele, nezkoušel jsem to a mám pocit, že ve free verzi to ani nejde. Placená stojí asi 50 Kč a přes Google Talk se volat nechá (jen přes hlasitý odposlech nebo handsfree), problém je spíš takový, že se mi aplikace někdy nechce připojit k serverům. Není to ale plná integrace do systému, kterou umožňuje API ve WP8, na druhou stranu se tak dá používat i ve starších WP7.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”