Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Phat
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Phat »

Já naopak různé fólie a obaly přímo nesnáším. Také se snažím o věci pečovat a chovat se k nim dobře a dva roky starý telefon, který nosím jen v kapse a sem tam mi v autě spadne ze sedačky, vypadá skvěle. Nokii nosím od koupi v látkovém pouzdře (teď si protiřečím, ale v tomto případě je to z důvodu, kdybych telefon vracel, ať je jako nový) a na displeji mám po sedmi dnech už jeden cca 7 mm miniaturní vlas - není to vidět normálně, ale když se chce, tak to jde.

Jinak ještě jeden postřeh - před okamžikem ve Vodafone Brno - černá Lumia 820, displej mlaská a povrzává... Ty první tři jsem testoval v Olomouci, svou mám z e-shopu Vodafone, takže nejspíš někde z centrálního skladu. O náhodě by mě přesvědčilo 5 pevných telefonů a jeden nepovedenec, ale bohužel ne naopak. Ale je možné, že se jim nepovedly aktuální várky a ty co jste prodávali v loňském roce na tom byly lépe.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Velice zvláštní, k vrzání ještě mlaskání, jako promiň, ale na dotyk, který se v podstatě vůbec nemusí tlačit, nakolik je vrstva kapacitní nikoliv odporová...

Jak to zkoušíš ? To tam jako sílou tlačíš na displej ? Mě se totiž při větší námaze trošku prohne, ale to je u těchto vrstev normální, ale nevrže, pod pojmem mlaskání si mám představit co ? Samozřejmě jestli myslíš silou zatlačit na dotyk aby se prohnul tak pak uslyšíš pohym toho plastového materiálu, ale to je dáno konstrukcí, není to sklo jak u iPhonu.

Samozřejmě ale takhle můžeš zkoušet každou a udělá ti to samé, protože vrchní dotyk není skleněný ale plastový a ten samozřejmě do určité míry se i ohne, zkus si zmáčknou třeba petku, taky ti udělá pazvuk, když se prohýbá.

Nebo opravdu už nevím o čem mluvíš a samozřejmě prohne se nejvíce ve středu zařízení, kde není dotyk tak pevný jako na stranách, kde je chycen na krytu.

EDIT: a samozřejmě tlačit na dotyk silou je debilita, když je kapacitní a jestli ho prohneš až k displeji tak ti může ještě prasknout displej a to přilepení bude nejspíš to, že tlačíš na dotyk až se dotkne displeje pod dotykem.
Phat
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Phat »

Tím "mlasknutím" jsem se snažil popsat ten zvuk, on je totiž mlasknutí skutečně podobný :). Fakt je, že při psaní a klasickém používání to nevrže, ale při větším stisku ano. Nicméně nejde ani o silné zmáčknutí, prostě jen o pevnější stisk telefonu - pak to zavrže (zacvakne, zamlaská, prostě nějak tak). Tvé vysvětlení tomu dává logiku, jen mě to všeobecně dost zklamalo, protože jsme tady s kolegou dávali zabrat Samsungu, iPhonu, testoval jsem tímto způsobem i Sony a ty telefony jsou prostě beze známky nějakého prohýbání a už vůbec z nich nedostanu zvuk tímto způsobený. Takže jestli tomu rozumím, jde o konstrukční vlastnost telefonu a s reklamací bych neuspěl.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Jako podle toho co říkáš, tak to skutečně je vlastnost, já teda nevím, ale telefonu dávám dost zabrat a mě se přitlačit dotyk až k displayi tedy nepovede.

Víc na to asi nemohu říct.
mikeq
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by mikeq »

Zdravím mám dotaz, ať jsem prošel co jsem prošel a hledal, nemůžu se dopátrat nějaké aplikace přehrání videa s titulkami a s podporou DLNA ( přehrávání videa na TV po síti) i bez této podpory, klidně. Existuje již nyní něco? A hlavně funguje to ? Prosím o nějaký název té danné aplikace, jelikož nic na storu nemůžu najít, zatím. Jsem nováček tak v tom pořád tápu, ale jinak musím říct že windows phone 8 se mi fakt líbí. Moc děkuji za odpověď

Tak jsem vyřešil tu DLNA na mé TV LG na wifi síti a funguje výborně aplikace Play TO ( beta ) v nabídce store. Kdyby jste tedy ještě věděli o tom přehrávači s titulky a s nějakými dobrými codeky, bylo by to super. Díky
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... ay#p281072" onclick="window.open(this.href);return false;
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

Kde najdu tu "kontrola úložiště" v me 820 ?
Co si musim doinstalovat ?

Dik za info.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Jestli myslíš stav paměti, tak ten najdeš v nastavení - úložiště telefonu - poté klikni na telefon a uvidíš podrobnější popis, ale ta nejnovější lepší správa kontroly paměťi bude až v novějších verzích FW.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marek1 »

no ja jen, ze nekdo pise, ze uz to ma.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ma,protoze si dotycny stahnul novy firmware ze serveru Nokie,ktery jeste neni distribuovan oficialnim kanalem(pres OTA) a flashnul ho pres servisni program Nokia Care Suite,zaktualizoval Nokiacke aplikace a ma tak noveho spravce pameti.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marek1 »

Aha, tak to jo.
mikeq
nováček
nováček

Post by mikeq »

Prosím o pomoc na nějaký ten přehrávač s titulky třeba i placený, ale hlavně ať to přehrává přímo z mobilu a né žádné streamované video a přihlašování a takové věci. Existuje vůbec něco? Díky
gorge
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Nokia Lumina 820

Post by gorge »

Vypínání po nočním nabíjení Lumina 820.
Mám stejný problém. Večer dám tel. na nabíječku a ráno je vypnutý a musí se odpojit baterie aby šel zapnout.
Stalo se mi to poprvé hned asi druhé nabíjení. Myslím, že jsem ještě nic neinstaloval. Takže to asi nebude nějakou novou aplikací. Baterie se nabije na 100%.
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Post by iljusin66 »

mikeq wrote:Prosím o pomoc na nějaký ten přehrávač s titulky třeba i placený, ale hlavně ať to přehrává přímo z mobilu a né žádné streamované video a přihlašování a takové věci. Existuje vůbec něco? Díky
Zatím ne. Na cestě je přehrávač VLC který by měl toto zvládnout, ale kdy bude, to je ve hvězdách. Vývojáři začali pracovat na začátku ledna na verzi pro Win8 s tím, že díky kompatibilitě jader by pak neměl být problém připravit i verzi pro WP8. Po třech měsících (tj. přelom březen/duben) by měla být k dispozici nějaká první verze pro Win8. Bližší info zatím asi není.

Toto napsali na svůj web 29.12.2012:
An initial release of VLC for Windows 8 is estimated to be complete in 3 months, followed by subsequent releases for Windows RT and Windows Phone 8.
mikeq
nováček
nováček

Post by mikeq »

Tak to je zatím pro mě první zklamání :(, budu to holt muset vždy natvrdo zaimplementovat v pc a pak to tam přetáhnout. Moc díky tato odpověď mi ušetří spoustu času.
yamsick
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia 820

Post by yamsick »

Zamykací obrazovka - Bing: nevíte, jak to udělat, aby se mi každý den aktualizovalo pozadí z Bingu? Už týden tam mám jedno a to samé :D
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

gorge wrote:Vypínání po nočním nabíjení Lumina 820.
Mám stejný problém. Večer dám tel. na nabíječku a ráno je vypnutý a musí se odpojit baterie aby šel zapnout.
Stalo se mi to poprvé hned asi druhé nabíjení. Myslím, že jsem ještě nic neinstaloval. Takže to asi nebude nějakou novou aplikací. Baterie se nabije na 100%.
..a opravdu nemáš nějakou app na sledování baterie? To by totiž tenhle problém vysvětlovalo..
plastick
nováček
nováček

Post by plastick »

Zdravím. Stal jsem se novým majitelem Lumie 820 a oproti xperii x10 mini pro je to docela velká změna :-) Chtěl jsem se ale zeptat, jak se zde přehrávám romka. Mám totiž evidentně polskou verzi (orange) a chtěl bych si nahrát nějakou čistou verzi, bez těch jejich aplikací a log. A ještě by mě zajímalo, jak se zde řeší přehrávání videí z PC, fotek a hudby. Díky moc všem
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Jestli opravdu chceš přehrávat ROM, zde na fóru určitě najdeš návod. A pokud ne u lumia 820, tak ve vláknu k 920 - postup i nástroje jsou totožné.
Nicméně osobně bych se na to vykašlal - všechny aplikace od operátora jednoduše odinstaluješ, smažeš oblíbené položky v Exploreru a máš klid. Vzhledem ke stabilitě wp myslím že ti logo při startu telefonu vadit nemusí - uvidíš ho opravdu jen velmi výjimečně.. Toť můj názor. Navíc nepřijdeš o záruku, která flashnutím může být porušena.
obrázky,hudbu a videa dostaneš do / z telefonu jednoduše - připojíš k PC a nakopíruješ :-)
plastick
nováček
nováček

Post by plastick »

To je asi pravda. Já myslel spíše vzdálené sdílení. Na androidu na to byla aplikace qloud. Ještě jsem si všiml, že mi nějak nefungují mms. Zkusil jsem to nastavit sám, ale nějak ty položky neodpovídají. Tak kdybyste měl někdo zkušenosti :-)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”