Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Český firmware updatován na Portico oficiálním způsobem 
Šmouhy na displeji
Už jste se někdo setkaly s tímto problémem?
http://translate.googleusercontent.com/ ... fstpfKXdJA" onclick="window.open(this.href);return false;
Já už po druhé, po prvé hned po dvou dnech používání telefonu.
Telefon jsem zaslal na reklamaci, reklamace proběhla úspěšně, servisu mi vyměnili displej. Jenže po týdenním používání jsou tam neodstranitelné šmouhy opět. Tak jsem telefon odeslal znova na reklamaci. Jenom se bojím jestli se to nebude zase opakovat. Asi to vypadá na nějakou vadnou serii displejů.
Už jste se někdo setkaly s tímto problémem?
http://translate.googleusercontent.com/ ... fstpfKXdJA" onclick="window.open(this.href);return false;
Já už po druhé, po prvé hned po dvou dnech používání telefonu.
Telefon jsem zaslal na reklamaci, reklamace proběhla úspěšně, servisu mi vyměnili displej. Jenže po týdenním používání jsou tam neodstranitelné šmouhy opět. Tak jsem telefon odeslal znova na reklamaci. Jenom se bojím jestli se to nebude zase opakovat. Asi to vypadá na nějakou vadnou serii displejů.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Je to chyba ne displeju,ale pouze dotykove casti.Nokie pouzivaji jeste oleofobni vrstvu na svych sklech.Zde udelali soudruzi nejakou chybu..
Ahoj
Mám dva dotazy ohledně lumie 820
1. Doma se připojuji na net přes svou domácí Wi-Fi vse je v pohodě dokud v telefonu nedam režim letadlo. I když v režimu letadlo povolím Wi-Fi tak mi to tu mojí nevyhledá i když jakoukoliv jinou ano a nevím proč?
2. Když si na SD kartu (originál Nokia 16GB) synchronizuji hudbu z Windows media playeru tak se mi stane že po čase se mi v hudebním přehrávači v telefonu přestanou zobrazovat obrázky alb, ba co víc ani se mi nezobrazuje hudba natažená na SD karte v zobrazení umělci-alba ale jen jednotlivé písničky na záložce skladby?
Mám dva dotazy ohledně lumie 820
1. Doma se připojuji na net přes svou domácí Wi-Fi vse je v pohodě dokud v telefonu nedam režim letadlo. I když v režimu letadlo povolím Wi-Fi tak mi to tu mojí nevyhledá i když jakoukoliv jinou ano a nevím proč?
2. Když si na SD kartu (originál Nokia 16GB) synchronizuji hudbu z Windows media playeru tak se mi stane že po čase se mi v hudebním přehrávači v telefonu přestanou zobrazovat obrázky alb, ba co víc ani se mi nezobrazuje hudba natažená na SD karte v zobrazení umělci-alba ale jen jednotlivé písničky na záložce skladby?
ad 2) s těmi obrázky mám stejný problém - musím MP3 znovu vygenerovat nějakým programem (já používám CD-DA extraktor) a pak obrázky alb zůstanou. Neplatí to ale u všech MP3, podle mě záleží na tom, jak a v čem tam autor ten obrázek přidá. Jinak taky se mi některé MP3 objevují jen v seznamu skladeb, ale těm chybí umělec nebo album v ID3 tagu.
Mám velký problém se čtením EAN čarových kódů - v nápovědě se píše, že EAN čarový kód umí přečíst vestavěné OKO v Bing vyhledávači, ale mě to ani jediný EAN nepřečte. QR kódy bez problémů. Když jsem si doinstaloval aplikaci Scaner ze Store, čte EAN i QR. Má někdo podobný problém? Čte vám vestavěná čtečka i EAN kódy?
-
karelchadim
- stálý přispěvatel

- Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7
jo potvrzuju, když se přepne jazyk vyhledávání na ENG tak to umí vyhledávat i EAN kódy
Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Ake su najväčšie chyby 820? Vydrz citam, ze super. Je pamat tak problematická ako u 8S? Co je lepsie 8X alebo 820?
- karel55555
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9
Na Navifirm je u Lumie 820, RM 825 nově FW: 1232.5957.1308.1(2), nevíte někdo co je to za FW?
-
htcjirka
- smartmaniak

U Lumie 920 take,zrejme male opravy,mozna to testnu na Lumii 920.
Nokia Lumia 820: Příjem MMS
Zdravím, má tu někdo podobný probléms MMS?
Odesílání MMS i datové připojení mi jde bez problémů, mám ale problém s přijímáním MMS - vždy mi přijde od T-Mobilu SMS, že si ji mám vyzvednout online. Zkoušela jsem použít tento návod:
http://www.t-mobile.cz/dcpublic/Nastave ... ia_820.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
a
http://www.windowsphone.com/cs-CZ/how-t ... ignin=true" onclick="window.open(this.href);return false;
ale ani v nastavení mobilní sítě nebo zpráv nemám možnost přidat APN - můžete tu případně někdo hodit screenshoty, kdo máte 820 a T-mobile, případně poradit? Operátor mi zkoušel už 4x posílat konfiguraci, ale nikdy nepřišla. Díky moc!
Odesílání MMS i datové připojení mi jde bez problémů, mám ale problém s přijímáním MMS - vždy mi přijde od T-Mobilu SMS, že si ji mám vyzvednout online. Zkoušela jsem použít tento návod:
http://www.t-mobile.cz/dcpublic/Nastave ... ia_820.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
a
http://www.windowsphone.com/cs-CZ/how-t ... ignin=true" onclick="window.open(this.href);return false;
ale ani v nastavení mobilní sítě nebo zpráv nemám možnost přidat APN - můžete tu případně někdo hodit screenshoty, kdo máte 820 a T-mobile, případně poradit? Operátor mi zkoušel už 4x posílat konfiguraci, ale nikdy nepřišla. Díky moc!
- karel55555
- přispěvatel

Tak jsem ten FW nahrál do 820, ale zatím žádná viditelná změna, možná rychlejší foťák.
-
htcjirka
- smartmaniak

Nainstaluj i aktualizace Nokiackych aplikaci pomoci QR kodů na teto strance
http://wmmania.cz/clanky/obecne/novy-fi ... lumii-920/" onclick="window.open(this.href);return false;
a pribude ti minimalne kontrola uloziste,kde uz konecne lze mazat others,neboli ty docasne soubory.
Dale polozka pro upravu barev displeje.
http://wmmania.cz/clanky/obecne/novy-fi ... lumii-920/" onclick="window.open(this.href);return false;
a pribude ti minimalne kontrola uloziste,kde uz konecne lze mazat others,neboli ty docasne soubory.
Od vcera som hrdym majitelom 820. WP8 je uzasny
Sice mi vadia chybajuce obrazky interpretov, ktore mi davalo na dlazdicu/lock screen/pozadie appky vo WP7 (WP8 to ma tiez, ale aj zname mena mi nevie najst a vidim len sedy flak). Ale to by sa mohlo casom vyriesit.
A este by mohli byt spodne tlacitka trochu vyssie. Lumia 800 to mala ergonomickejsie.
Mal by som otazku. Namiesto ToggleSwitch (prepinac) mam na nasledujucej obrazovke ListPicker (velke ako tlacitko, moznosti sa rozroluju po tuknuti). Podobne to mam aj pri zapinani dat. Preco je tomu tak?

Sice mi vadia chybajuce obrazky interpretov, ktore mi davalo na dlazdicu/lock screen/pozadie appky vo WP7 (WP8 to ma tiez, ale aj zname mena mi nevie najst a vidim len sedy flak). Ale to by sa mohlo casom vyriesit.
A este by mohli byt spodne tlacitka trochu vyssie. Lumia 800 to mala ergonomickejsie.
Mal by som otazku. Namiesto ToggleSwitch (prepinac) mam na nasledujucej obrazovke ListPicker (velke ako tlacitko, moznosti sa rozroluju po tuknuti). Podobne to mam aj pri zapinani dat. Preco je tomu tak?

V recenzi se píše, že kryt telefonu při stisknutí uprostřed mírně povrzává. Já mám bohužel mnohem závažnější zjištění - nepovrzává mi kryt, ale přímo sklíčko na displeji, nebo displej samotný. A to dost a je to velmi nepříjemné. Pro ujištění se jsem oddělal i kryt a po promáčknutí opět vrže displej. Nejlíp se to zjistí při podržení mezi prsty za zadní kryt a displej. Mám vedle sebe pro srovnání dva roky staré Galaxy SII, které jsem nijak nešetřil a to je v těch místech pevné jako kámen. Mám prosím někdo podobný problém?
Jinak díky za radu s QR čtečkou - pomohlo!
Jinak díky za radu s QR čtečkou - pomohlo!
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Mě nepovrzává nic, takže bych to asi bejt tebou reklamoval.
- karel55555
- přispěvatel

Tak pomocí QR kodů (díky Jirko)se mi nainstalovala položka kontrola úložiště, která funguje jak má, ale položka displej+dotykový nemá možnost pro úpravu barev, jinak opravdu pozoruji zlepšení foťáku.htcjirka wrote:Nainstaluj i aktualizace Nokiackych aplikaci pomoci QR kodů na teto strance
-
htcjirka
- smartmaniak

Na Lumii 920 i vyrazne zlepseni vydrze.Nejzasadnejsi je ta sprava uloziste.
Zdravím! Tak mi to nedalo a během poledne jsem si proběhl nákupní centrum a následně i jednoho mobilního operátora. Měl jsem možnost vyzkoušet celkem 3 různé Nokie 820 na třech různých místech (dvě černé, jedna červená). V jedné z prodejen pracuje známý, který mi tuto Nokii před očima vybalil z krabičky, která měla ještě fólii. Výsledek - vržou a vrzaly VŠECHNY a ne na krytu, ale na displeji. Pro upřesnění - jde o mírné vrzání na různých místech, sklo displeje má jakoby vůli a vrzání je doprovázeno klasickým mlaskáním jako když něco přilepíte a pak na to střídavě tlačíte. Ten červený kousek to měl méně znatelné, ale evidentně touto "vadou" trpěl také. Podobným způsobem vrzalo i HTC 8X, které jsem dnes vyzkoušel rovněž, ale to vrzalo spíše uvnitř. Naopak modely od Sony (T a poprvé jsem taky měl možnost držet Z) jsou jako z kamene, stejně jako můj starý Galaxy SII. Stará Nokia 800 je rovněž fantasticky pevná.
Sklíčko, které se snadno škrábe, vrzající dispej a cena 10k? R.I.P. Nokia...
.
Sklíčko, které se snadno škrábe, vrzající dispej a cena 10k? R.I.P. Nokia...
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
No nevím nevím, vrzající display jsem ještě od doby co Lumia 820 prodáváme nepotkal a to sám jednu mám a prodáváme je od Listopadu loňského roku..
Sklíčko je standardní, mám na něm folii a nestěžuju si, ono těch 100 Kč investice se vyplatí, i Gorilla Glass na 920 se poškrábe a vůbec snad všechny Gorilla Glass se dají poškrábat, záleží jen na tom jak se kdo k telefonu chová, folie si myslím je základ prostě pořád a na všech telefonech.
Mám ke každému svému telefonu, co si poctivě za své vydělané peníze koupím, prostě asi jiný vztah a opravdu mi nevadí do nich investovat 100 Kč do folie, stejně jako 150 Kč do poškrábaného dekoru na fotoaparátu, který se poškrábal ačkoliv někde je psané, že je ze speciálního materiálu.
A na to kolik Lumii celkem jsme prodali si troufám říct, že si umím udělat obrázek o tom jaké vady mají a nemají, ještě když je reklamuju zákazníkům.
Narazit na 5 různých kusů se stejnou vadou... no nevím, asi náhoda.
Sklíčko je standardní, mám na něm folii a nestěžuju si, ono těch 100 Kč investice se vyplatí, i Gorilla Glass na 920 se poškrábe a vůbec snad všechny Gorilla Glass se dají poškrábat, záleží jen na tom jak se kdo k telefonu chová, folie si myslím je základ prostě pořád a na všech telefonech.
Mám ke každému svému telefonu, co si poctivě za své vydělané peníze koupím, prostě asi jiný vztah a opravdu mi nevadí do nich investovat 100 Kč do folie, stejně jako 150 Kč do poškrábaného dekoru na fotoaparátu, který se poškrábal ačkoliv někde je psané, že je ze speciálního materiálu.
A na to kolik Lumii celkem jsme prodali si troufám říct, že si umím udělat obrázek o tom jaké vady mají a nemají, ještě když je reklamuju zákazníkům.