Problém s SII

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Post Reply
jenda21
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Problém s SII

Post by jenda21 »

Ahoj všem, omlouvám se že zakládám nové téma a otravuji, ale už nevím jak si poradit. Nerad bych zase něco pokazil, jako se mi už párkrát stalo.
Mám Samsung Galaxy SII (4.0.3, I9100XXLPS, 3.0.15-I9100XWLP7-CL340913 dpi@DELL134#3, IML74K.XWLP7). Po připojení k počítači mi Kies ukazuje že můj telefon nejde aktualizovat přes Kies, OTA taky nic. Chci přejít na 4.1, ovšem bojím se, jestli to půjde, až přijde česká verze fw. No a hlavně, telefon stále více blbne, při zapínání wifi se velice často zasekne, občas se sám restartuje a z 50 % baterky je rázem 10 % atd. a v posledních dnech vznikl nový, nejhorší problém, takže se aktualizace fw stává nutností. Začne z ničeho nic vyhazovat jednu chybovou zprávu za druhou (především ukončení aplikací), takže s ním nejde pracovat - takže mě třeba nevzbudil budík, nešel přijmout hovor atd. Ideálně bych přešel rovnou na 4.1, když už budu s telefonem něco dělat. Problém je taky že nemám ani root a tak nevím jak zálohovat.
Dokázal by mi někdo poradit? Snažil jsem se googlit, ale nenašel jsem nic, u čeho bych si myslel že to zase nepokazím. Rád se nějak odvděčím, pokud to bude možné.. Děkuji!
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3

Problém s SII

Post by mahon »

Máš pravděpodobně nesprávné CSC když ti tohle píše Kies.Co ti píše Kies za tou verzí firmware v té závorce ? Mělo by tam být něco takového (XEZ), (ORS) nebo něco jiného.Napiš.Zálohovat důležité věci jako kontakty ,sms můžeš i bez rootu.Pokud ti jde o nastavení a systémové data tak to bych nedoporučoval vracet zálohu do nového firmware protože ti to zase může házet chyby.A další možnost je obejít Kies a flešnout si 4.1.2 přes Odin romku kterou si stáhneš z Sammobile.com.
jenda21
nováček
nováček

Problém s SII

Post by jenda21 »

Děkuju za odpověď.
V Kies vidím: PDA:LP7 / PHONE:LPS / CSC:LP1 (KOR)
SMS a kontakty mám samozřejmě zálohované, ale rád bych si zálohoval aspoň nějaká data aplikací. Chápu že kompletní záloha by asi nebyla ideální..
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Problém s SII

Post by mahon »

Takže ten telefon je přeflešovanej a musel by se přepsat správný CSC kod k této verzi firmware.Data aplikací bez rootu neuděláš a asi by ani nebylo dobré je dávat do nového systému aby ti to zase neházelo ty hlášky.
jenda21
nováček
nováček

Problém s SII

Post by jenda21 »

Ok, a ten se dá sehnat a nahrát přes odin? Rád ybch si zachoval možnost přechodu na oficiální český JB, až vyjde, pokud to je teda možné.
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Problém s SII

Post by mahon »

Tohle se přes Odin nedělá.CSC přepíšeš zadáním kodu na tel.klávesnici.Tohle funguje v ICS. Pokud by jsi měl JB tak to už jde jenom přes aplikaci z Google play.Zde na foru je napsáno jak na to. Pokud s tím máš problém tak mám v podpisu kontakt na Skype v :wink: můžu pomoct.
jenda21
nováček
nováček

Problém s SII

Post by jenda21 »

Takže jde jen o krok 5 odtud: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=142&t=28779" onclick="window.open(this.href);return false;?
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Problém s SII

Post by mahon »

Správně :grin: akorát nevíš pro jakou distribuci je ten firmware co máš v telefonu aby jsi k němu přiřadil ten správný CSC kod. Máš PDA:LP7 / PHONE:LPS / CSC:LP1 takže se pravděpodobně jedná o (XEZ) po zadání toho kodu ti to vymaže telefon.No a pak připojíš ke Kies a on ti nabídne 4.0.4 .Na JB 4.1.2 si budeš muset ještě nějakou dobu počkat.Některé okolní státy už mají JB ale CZ (XEZ) je vždy nějak opožděná.
Post Reply

Return to “Samsung telefony”