Lumia 610 neodesila/neprijima SMS z nekterych cisel VYRESENO

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Post Reply
Steve001
nováček
nováček
Zařízení: Nokai Lumia 610

Post by Steve001 »

Zdravi, pred 2mi dny jsem vymenil telefon za Lumii 610, a mam celkem velky problem se SMS. Lumia na nektere cisla odesle SMS treba za pul hodiny, a na nektera (I ceska i zahranicni...)vubec. Stejnetak z tech, na ktere neodesle SMS, mi SMS ani neprijde. Telefon je cesky, z oficialni distribuce a z volneho prodeje od Nokie (nebrandovany pro operatory). V telefonu je nastaveni SMS centra a souvisejicich v poradku. Stahla se mi tam vcera uz i aktualizace Windows Phone - nepomohlo. Ted jsem ve stavu po tovarnim nastaveni a pred aktualizaci Windows a cekam az se mi ozve nekdo ze supportu, ale radej uz resim dal...

Resil jsem to na supportu operatora - bez sance, vedomosti nula. Resil jsem to na supportu Nokie, kde nakonec skoncili s tim, ze mam provest tovarni nastaveni. To jsem udelal vcera, a dnes opet na stejne cisla, na ktere neodeslal SMS, neodeslal ani po tovarnim nastaveni. A z techto cisel mi SMS rovnez neprisla. Takze jsem opet kontaktoval suppoprt, a skoncili jsme na tom ze se mi ozvou.

Je mi jasne ze chyba bude v telefonu, ale netusim co by mohlo mit vliv. Nektere SMS prijdou prijemci hned, nektere SMS chodi s dost velkym zpozdenim, a na nektera cisla SMS neodeslu - stale visi "Zpravu se nepodarilo odeslat, zkuste znovu", a muzu zkouset 5x a nic. Paradoxne i kdyz mi z nejakleho cisla prijde sms, a v menu dam odpovedet, tak se sms taky neodesle. Zustane viset a druhe strane neprijde.

Je zde nekdo kdo ma Lumii 610 delsi dobu ? ze by se vyjadril, a eventuelne zkusil psolat par sms na cisla, na ktera mi to nejde. Nemyslim si ze je to na reklamaci, resp. se obavam ze dostanu jiny kus a bude delat to same...

EDIT VYRESENO: Je to neuveritelne, ale pri zkoumani systemu stylem "co by na to kurwa jeste mohlo mit vliv", jsme prisli na chybu. Telefon, v zalozce Site, nesmi byt nastaven na 3G. Pokud zmenim z 3G na E, okamzite se odeslaly vsechny SMS a nasledne prisly ty ktere cekaly od "zacatku problemu". Takze evidentne chyba v ceske lokalizaci. Tudiz staci prepnout na E, a vse funguje okamzite tak jak ma. Zrejme pri 3G ma software problem, a neumi ty SMS poslat.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Lumia 610 neodesila/neprijima SMS z nekterych cisel

Post by Martin Suchan »

Nastaveni site jsi provedl pomoci te Nokia aplikace? Skousel jsi tu SIm u jineho telefonu, zda to neni problem jinde?
Steve001
nováček
nováček

Lumia 610 neodesila/neprijima SMS z nekterych cisel

Post by Steve001 »

neni problem jinde... U operatora vidi i ty cekajici SMS, a je mi jasne ze kdyz dam sim do jineho telefonu tak okamzite prijdou. Ted jsem vygooglil dalsiho co ma stejny problem, takze asi nebudu sam... Kuwa nejhezci z novych Lumii, a na prd... Takez budu muset zmenit.
Steve001
nováček
nováček

Post by Steve001 »

vyreseno, viz prvni prispevek
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

nebude to chyba prstroja? ja by som to reklamoval, sms musia fungovat aj pri 3g
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Presne tak,i pri 3G musi sms chodit absolutne bez problemu.
Steve001
nováček
nováček

Post by Steve001 »

Neni to chyba - uz se i finsky moloch rozhoupal a maji to v supportu na svem webu, ze Lumia 610 neumi v 3G odesilat SMS... Jen jim to musel zas nekdo na stribrnem podnose - v pondeli mi "podekovali" se supportu Nokie za informaci...

Btw. kdyz jsem se pokousel predtim jeste neco zjistit na prodejne T-Mobile, tak mi slecna rekla ze 610 momentalne nemaji, a ze se vsechny vracely. Myslim ze asi vim proc -D
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Lumia 610 neumi v 3G odesilat SMS, no WTF :roll:
Snad to neni dalsi omezeni Tango zarizeni :)
Steve001
nováček
nováček

Post by Steve001 »

NO...mel jsem jeden den boj ze ji vymenim za neco jineho - nemam problem koupit 800, ale jsem trosku estet :-) me se ty hranate cihly nelibi, prijde mi ze 610 je z Lumii nejhezci v realu. A 710 vypada jako 4 let stara dotykova Nokia 5800 (ze ktere jsem presel...). Hardwarove "omezeni" mi k tomu, na co mam telefon (wifi, navigace, internet, email), nevadi... Treba to vychytaji v dalsim update, kdyz uz o tom "vi"... Akorat ted pozoruju problem s Bluetooth - nekdy se nespoji s handsfree Nokia v aute. V telefonu mam BT trvale zaple, ale obcas ve stavovem radku neni ikona. Az kdyz "jen" otevru nabidku BT, tak se objevi ikona, a sparuje se. Ale to me az tak netrapi.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

ze Lumia 610 neumi v 3G odesilat SMS..
Tak to,mu rikam mazec,takovy telefon jsem jeste nepotkal.Takze strucne receno je to bug firmware.
lukyn_007
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Nokia Lumia 610

Post by lukyn_007 »

Ahoj, nevíte jestli už Nokia vyřešila tenhle problém s SMS? Nainstaloval jsem nový firmware s wp 7.8, ale problém bohužel vyřešen není. Často se připojuji na internet pomocí mobilu a se zapnutým Edge to je skoro nepoužitelné. Přepínat pořád mezi 3G a Edge mě taky moc nebaví. Jakého máte operátora? Není to problém jenom u T-mobilu? Přijde mi, že na to jaká je to závažná chyba se to nikde moc neřeší. Díky za odpovědi.
luciee
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: nikia

Post by luciee »

ahoj prosim o radu mam problem z sms na nokia lumia 610 jsem z toho nanerva.muzete mi poradit jak vypnout 3Gsit a nastav.Edge moc dekuji
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nastavení-Mobilní síť-Nejrychlejsší připojení a tam je již na výběr.
milde
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: počítač

Post by milde »

tak i ja mam tento problem.byl sem telefon reklamovat.. nesel pripojit k zune a neslo posilat sms se zaplym 3g .telefon reklamovan v electrowordu. po tydnu prisla smsm ze je opraveno a at si ho vyzvednu.vyzvednu sem si telefon.. vlozil simku.. poslal smssfungovalo. doma sem pripojil k pc.. ok zune funguje.. dnes.. tj 1 den po vyzvednuti ..opetovny problem se sms.pri vypnuti 3g okamzite odesle.. pri zapnuti se sms vrati stim ze nejde odeslat. do telefonu byl nahrany novy software. namisto 7.5 mango win 7.8 .. dnes jdu opet reklamovat .. telefon je fakt strasidelnej :twisted:
milde
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: počítač

Post by milde »

:-D telefon se mi vratil uz ze 3 reklamace.bohuzel,3 reklamace s totoznou vadou nebyla uznana. zprava z nokia care . telefon byl vracen do tovarniho nastavení,test s testovaci sim a vse pracuje jak ma.
vyzvednu si telefon z reklamace,baterie byla vybita tudiz sem nemohl telefon vyzkouset.po prichodu domu jsem telefon zapnul a hle. tovarni nastaveni se nejak podoba memu nastavení.jsou tam i me aplikace,seznam.... takze telefon lezel v nokii tyden a byl poslan z5 bez testu.dle me.
vezre operacniho systemu 7.10.8858.136
cislo revize firmwaru : 1066.0000.8858.12470
revize hardwaru : 112.1567.1.0
jinak z prvni reklamace se telefon vratil s win 7.8.
nevidi nekdo zkuseny v techto cislech nejakou botu.sms stale neodesila, po vypnuti 3G nebo prozvonením od adresata ihned odešle.
:???:
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Asi to sem nepatří, ale reklamace Lumie 900 byla na vlas stejná. Závada růžových fotek. Poprvé opraveno, podruhé taky a potřetí to dělalo úplně šílené fotky a závada se neprojevila :-) Telefon při diagnostice do továrního nastavení byl uveden a dojdu na prodejnu a moje poslední nastavení a žádné tovární :-) Tovární má označení koncové 12220 a já to upgradoval na 12301 a to tam bylo i po návratu ze servisu a prej, že testují mobil v továrním. Kecy. Dneska jsem mobil nepřevzal a dal žádost o odstoupení z kupní smlouvy. Už jsem zbojkotoval i Nokii přímo - čekám na jejich vyjádření. Je to sakra bordel. Mobil kupovaný 11.12.2013 a 8.2.2013 potřetí ze servisu....1,5měsíce byl v servise. Veřím, že se s prodejcem domluvím - je ochotný a je s ním řeč. Jinak asi Nokii nadobro opustím :-(
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Koupil sis ho na konci roku 2013 a vrátil se zpět na začátek 2013 a prodejce si s tím teď neví rady :tlem: :tlem:

Trošku to zlehčíme :twisted:
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

mbelas wrote:Asi to sem nepatří, ale reklamace Lumie 900 byla na vlas stejná. Závada růžových fotek. Poprvé opraveno, podruhé taky a potřetí to dělalo úplně šílené fotky a závada se neprojevila :-) Telefon při diagnostice do továrního nastavení byl uveden a dojdu na prodejnu a moje poslední nastavení a žádné tovární :-) Tovární má označení koncové 12220 a já to upgradoval na 12301 a to tam bylo i po návratu ze servisu a prej, že testují mobil v továrním. Kecy. Dneska jsem mobil nepřevzal a dal žádost o odstoupení z kupní smlouvy. Už jsem zbojkotoval i Nokii přímo - čekám na jejich vyjádření. Je to sakra bordel. Mobil kupovaný 11.12.2012 a 8.2.2013 potřetí ze servisu....1,5měsíce byl v servise. Veřím, že se s prodejcem domluvím - je ochotný a je s ním řeč. Jinak asi Nokii nadobro opustím :-(
stále se řeší :?:
rostigue
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 610

Post by rostigue »

Je předpoklad, že při upgradu firmware bude problém s překladem odstraněn ? Zatím mám síť stále na "E", SMS chodí :grin:
Petr1969
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Samsung galaxy s4

Post by Petr1969 »

Mel jsem sgs4 delal to same obcas neodeslal sms mam ted starou nokia a je klid
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”