Skvěle..alda2 wrote:Tak bych sem chtěl dát pár svých postřehů, které mohou pomoci i jiným uživatelům Lumie 920 :
Přehrávání MKV :
Protože mám hodně filmů v mkv ( video H.264 a audio mp3 či AC3 ) tak jsem přemýšlel jak to co nejrychleji překlopit na mp4, protože konverze je dlouhá. Nakonec jsem zvolil postup, že pomocí mkvextract jsem vytáhl z mkv jak audio stopu tak video stopu. Na video stopu nemusím hrabat, protože je to soubor H264 a audio stopu převodu na něco co lumie umí - třeba mp3. Poté pomocí muxeru mp4 ( sučástí například programu megui, který převede i tu audio stopu ) opět vytvořím video, které lumie schroupne jak malinu. Celé to trvá tak 10minut.
Alda
Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Kupoval někdo 920 v Ostravě, případně kde?
Stalo se Vam , ze po upgradu firmwaru na Portico se Vam zmenil jazyk? treba Eu distribuce z nemecka na nemcinu?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Kam tva otazka miri?Tohle neni klasicka Nokia,takze o cestinu neprijdes.Cestina je ve vsech Lumiich krome Ciny a Koreie.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Pro řešení reklamací použijte toto fórum
-
Massik
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 DS
jasně, že stalo. Prostě si tam opět vyber češtinu a vše v poho.Vivaso wrote:Stalo se Vam , ze po upgradu firmwaru na Portico se Vam zmenil jazyk? treba Eu distribuce z nemecka na nemcinu?
Porad cekam na ceskou distribuci 920 a nasledovny prodej u operatoru (za telefon vic nez 5k nedam) a ted to vypada na odklad prodeje az na brezen(viz web czc a sunnysoftu). Teda CZ/SK/Hu zastoupeni by se melo hodne stydet. Opet stejny pribeh jako 900, protoze nakonci unora predstavi nastupce.
Jo jo, máš pravdu. Počkáme do března a snad nám v tom březnu řeknou který že to měsíc jí začnou prodávat...
-
cubic214
- nováček

- Zařízení: lumia 950 DS + Lumia 920
na slovensku uz ju ma orange v ponuke, musi byt uz aj u vas... (len ta cena
)
-
FraDiavolo
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920
Vyveďte mě prosím z omylu. Skutečně tento telefon má jen jedno globální nastavení hlasitosti? Tedy když to mám nastevené na maximum, abych slyšel vyzvánění, a pak nic zlého netuše si zapojím sluchátka a pustím hudbu, tak mi to urve uši, protože ten přehrávač hudby nemá vlastní ovládání hlasitosti? To ne tohle, to se někde nastavit dá, že jo?
-
htcjirka
- smartmaniak

Ne,opravdu neda,nevim proc je pro WP takovy problem rozdelit/oddelit hlasitost.
Stejne tak ,kdo ma nastavenou hlasitost dejme tomu na 25 a restartuje,telefon se defaultne nastavi 19..
Stejne tak ,kdo ma nastavenou hlasitost dejme tomu na 25 a restartuje,telefon se defaultne nastavi 19..
-
FraDiavolo
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920
To je fakt neskutečný tohle, je to můj první smartphone, bohužel stále narážim na věci, co mě přesvědčujou v tom, že bych ho měl poslat dál do světa... Vždycky sem měl Microsoft rád a hádal se kvůli němu :D Teď u WP mi nějak docházej argumenty.htcjirka wrote:Ne,opravdu neda,nevim proc je pro WP takovy problem rozdelit/oddelit hlasitost.
-
htcjirka
- smartmaniak

To uz se spoustu veci vyresilo od WP7.x,predtim bylo jeste hure.Budes muset vydrzet tak na WP10,to uz bude rozdelena i hlasitost 
Hmm, tak jsem chtěl updatovat L920 a L710 přes Nokia Software Updater for Retailer a vyšel nový update 2.0.3 a vyžaduje jméno / heslo. To je novinka a nebo to bylo vyžadováno vždy?
Ahoj, resil jste nekdo uz problemy s proximity senzorem reklamaci ? Me uz to hrozne rozciluje a nevim jestli nemam s reklamaci cekat az bude 920ka oficialne u nas v prodeji. Diky Z.
-
Nyny
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia
Já bejt tebou, tak to reklamuju hned, protože čekat až na přezrok se to nevyplatí 
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Ha ha...
Nyny wrote:Já bejt tebou, tak to reklamuju hned, protože čekat až na přezrok se to nevyplatí
To je klidne mozny
Tak zakladni vec, jako ze ti telefon ma zhasnout jen kdyz je na uchu !!!!
Tak to zamrzi kdyz mas telefon kvuli perfektimu videozaznamu, optice atd.
A zakladni veci ( jako je telefonovani ), to nezvlada aniz by te to neprudilo
-
htcjirka
- smartmaniak

Ano to je novinka a trvala do budoucna,souvisi to s postupnym uzaviranim serveru nokia pro verejnost.Stejne tak Navifirm,Nokia Care Suite apod bude pro online stazeni k nicemu.MikeyMCZ wrote:Hmm, tak jsem chtěl updatovat L920 a L710 přes Nokia Software Updater for Retailer a vyšel nový update 2.0.3 a vyžaduje jméno / heslo. To je novinka a nebo to bylo vyžadováno vždy?
Hmm, tak to nezbývá než čekat na oficiální uvolnění.
A jinak moje poznatky ohledně NL920:
- trochu vrže v dolní části - jen když se "správně" zmáčkne.
- rachtající vibrace - ale to mi nevadí, nepoužívám vibrace vůbec.
- jednou se mi stalo, že po zapnutí byly barvy na displayi přepálené. Musel jsem změnit jas z automatického na max, aby to přestalo dělat. Po změně zpět na automaticky se to již nestalo. Jinak po 3 týdnech žádný problém.
Bráchovo L920 má stejný zvuk vibrací. A několikrát jí musel resetovat přes tlačítka.
A jinak moje poznatky ohledně NL920:
- trochu vrže v dolní části - jen když se "správně" zmáčkne.
- rachtající vibrace - ale to mi nevadí, nepoužívám vibrace vůbec.
- jednou se mi stalo, že po zapnutí byly barvy na displayi přepálené. Musel jsem změnit jas z automatického na max, aby to přestalo dělat. Po změně zpět na automaticky se to již nestalo. Jinak po 3 týdnech žádný problém.
Bráchovo L920 má stejný zvuk vibrací. A několikrát jí musel resetovat přes tlačítka.