Aktualizace na Windows Phone 7.8 (diskuze)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
datinko1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia800

Post by datinko1 »

To som skúšal.. Absolútne nič.. Až začínam veriť tomu, že odišla doska...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

datinko1 wrote:To som skúšal.. Absolútne nič.. Až začínam veriť tomu, že odišla doska...
A jak jsi presne postupoval?Popis to.
qulck
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by qulck »

mimonaut wrote:
qulck wrote:Jenže když chci využít třeba kukátko, musím mít nastavenou oblast třeba USA a pak (i se zapnutým vyhledáním polohy) mi třeba na dotaz "Praha" nenajde ani jeden český odkaz. Hlavně při nastavení ČR je tam ta hnusná desktopová verze.
no a myslíš, že když bys měl možnost to přepnout do google, měl bys tam kukátko a vykouklo by na tebe něco jiného, než internetová stránka? :-) Těžko..
To ne, používal bych MOBILNÍ vyhledávač google, ne desktopový bing, který na tom displeji vůbec nevypadá pěkně, což je v jinak parádních wp škoda... a k tomu nějakou appku čtečku
datinko1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Lumia800

Post by datinko1 »

[/quote]A jak jsi presne postupoval?Popis to.[/quote]

Šel som podľa návodu myslím na wmmanii, ešte včera večer. Care Suite ale nevidelo telefon. Telefon je ale v zaruke, ale vedel som, že záruka je na dlho.. Tak som bol dnes u nás v Žiline v partnerskom servise Nokia, kde berú len pozáručné opravy, ale chcel som si to aj zaplatiť.. A nevedeli to s ich vybavením urobiť.. A mám si to zaniesť radšej k operátorovi na reklamačku..
Či myslíš, že by to šlo aj bez toho?
mceza

Post by mceza »

qulck wrote:To ne, používal bych MOBILNÍ vyhledávač google, ne desktopový bing, který na tom displeji vůbec nevypadá pěkně, což je v jinak parádních wp škoda... a k tomu nějakou appku čtečku
Mám ti udělat screenshot, co ti mobilní Google se stránkama provede? To je zvěrstvo! Zlatej Bing. No a divit se, že anglický Bing po zadání "Praha" najde anglické výsledky je celkem logické. Asi stejně tak logické, jako Český Google najde po zadání "New York" české výsledky...
Ale asi nebudeš zadávat Prahu, že... Zkus si třeba zadat "město Praha" nebo podobné věci - pak už i anglický bing hledá celkem slušně i na českých webech.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Testoval jsem na sve Lumii 800 - WP7.8 vynuceno pres Zune a poslani souboru z HTC 8X na Lumii pres bluetooth fungovalo pomoci te aplikace.
mirekz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: lumia 800

Post by mirekz »

Je lépe používat Nokia Care Suite nebo zune
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

mceza wrote:
Flynn wrote:Pěkně to s námi MS skoulel. Našponoval nás jako gumu v modelu letadýlka až k prasknutí a teď se vrtule točí jako blázen. A pak zjišťujeme, že tato aktualizace toho zase až tak moc nepřinesla,...
No nevím jak ty, ale já vím co tam bude už přes dva měsíce - od doby, co se první ROMky objevily na serverech Nokie. Takže žádné překvapení se dle očekávání nekoná. Nevím, co jsi čekal ty.
Já také věděl, už od léta, co 7.8 přinese, ale někde v koutku jsem doufal, že MS něčím překvapí, vzhledem k tomu, že mu tak dlouho trvá uvedení aktualizace. Naivně jsem si myslel, že na tom stále pracuje (to je to, co jsem čekal já - odpověď na tvůj dotaz), ale ukázalo se, že systém je připravený a jeho vydání se jen odkládá. Proto jsem zmínil tu našponovanou gumu a jak je vidět, těch nedočkavců stále přibývá. Chodí sem noví uživatelé a ti, kteří možná fórum navštěvují, ale nepřispívají do něj, proto tu nejsou běžně vidět. To je samozřejmě v pořádku.
V popředí zájmu MS byl WP 8 a zřejmě jeho co největší prodej v období kolem Vánoc. Jakoby si mysleli, že 7.8 se svými geniálními "vychytávkami" může tento prodej ohrozit.
I z důvodů, že jsem nechtěl čekat a pak být nepříjemně překvapen z toho, že se má očekávání nenaplnila, jsem se rozhodl pro alternativní řešení v podobě custom ROM.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

Ja mel jeste vcera potize s marketem a zalozkou souvisejici take. Dnes to uz funguje bez problemu takze nevim jestli bych to prikladal vynucenemu updatu. Zalozky v IE mi fungovali bez problemu. A s tim vyhledavanim na vyber nemam.
shor3s
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W, HTC 8X, Nokia Lumia 820

Post by shor3s »

já jsem včera provedl vynucený update a zatím všechno běhá jak má..související v marketplace normálně frčej..jediný co nemam nebo nevim jak se to dělá, je ta změna vyhledávače pod tlačítkem s lupou..ale to už tu někdo psal, že nejspíš neni pro všechny výrobce..možná jediný co mě zklamalo, je to, že jsem si myslel, že s novýma třema velikostma dlaždic si budu moct cokoliv zmenšit na malej čtvereček nebo zvětšit na obdelník..ale třeba u meteoservis a spoustu dalších na obdelník neroztáhnu
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

qulck wrote:Jenže když chci využít třeba kukátko, musím mít nastavenou oblast třeba USA a pak (i se zapnutým vyhledáním polohy) mi třeba na dotaz "Praha" nenajde ani jeden český odkaz. Hlavně při nastavení ČR je tam ta hnusná desktopová verze.
Paradoxně právě při nastavení vyhledávání US, najde Bing i odkazy v češtině. Google sice v tomto smyslu filtruje lépe svým respektováním místa, odkud dotaz přišel, ale doufejme, že se Bing bude neustále zlepšovat. U takovýchto světově známých výrazů, jako je Praha se přednostně vyhledají zahraniční odkazy. Já na to mám pomůcku. Stačí, když takové slovo obohatím o ryze český, nejlépe s dotazem související, výraz. Třeba "město". Výsledky vyhledávání jsou pak v češtině.
EDIT: Teď jak pročítám včerejší diskuse dál, tak vidím, že máme s mceza stejné myšlení, čili se tím potvrzuje vhodnost a správnost zmíněné pomůcky.
EDIT 2:
shor3s wrote:...že jsem si myslel, že s novýma třema velikostma dlaždic si budu moct cokoliv zmenšit na malej čtvereček nebo zvětšit na obdelník..ale třeba u meteoservis a spoustu dalších na obdelník neroztáhnu
To musí do svých aplikací přidat jejich tvůrci. Normálně to zvětšovat na velký obdélník nejde u většiny apps.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Tohle jsem teď objevil na WMManii http://wmmania.cz/clanky/zaciname/jak-v ... phone-7-8/" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Flynn wrote:I z důvodů, že jsem nechtěl čekat a pak být nepříjemně překvapen z toho, že se má očekávání nenaplnila, jsem se rozhodl pro alternativní řešení v podobě custom ROM.
Těžko čekat, že pro WP7 přijde ještě nějaký zázrak, maximálně se můžeme dočkat podpory nových protokolů pro sync s Google službami, popř drobnosti typu Tango update, nic většího.
AP3ND1X
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 630, Samsung Omnia W

Post by AP3ND1X »

Mohli by zpřístupnit všechny API které má MS k dispozici nebo vytvořiti nové a nechat to jako "otevřenou" platformu... S vyšším počtem API by bylo více možností samotného systému a tím pádem i víc kvalitních a funkčnějších apps ;) To by mohli udělat, když už nás takhle pohřbili =P
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Me by uspokojily vcelku zakladni funkce jako je napriklad find on page v IE, cesky bing apod. Vubec nechapu, proc takovyhle drobny ficury, ktere jsou ve wp8 a nevyzaduji lepsi hw, nepridali do 7.8. Asi uz se timhle systemem nikdo nezabyva a vsichni utekli k osmickam. Skoda
Vladimír Maška
nováček
nováček

Post by Vladimír Maška »

Flynn wrote:Tohle jsem teď objevil na WMManii http://wmmania.cz/clanky/zaciname/jak-v ... phone-7-8/" onclick="window.open(this.href);return false;
Postup z WMManie pomocí programu Seven-Eighter jsem dnes ráno provedl na svůj telefon LG Optimus 7 a prošlo to bez problémů. Jen po prvním spuštění telefonu s WP 7.8 mne nepříjemně překvapila velikost dlaždic. Na WP 7.5 mi velikost dlaždic přišla akorát, na WP 7.8 mi na první dojem přijde moc velká, ale bude to o zvyku.
qulck
nováček
nováček

Post by qulck »

karelchadim wrote:Ja mel jeste vcera potize s marketem a zalozkou souvisejici take. Dnes to uz funguje bez problemu takze nevim jestli bych to prikladal vynucenemu updatu. Zalozky v IE mi fungovali bez problemu. A s tim vyhledavanim na vyber nemam.
Takovou věc mě ani nenapadlo zkontrolovat a taky mi ty související nefungujou. Docela blbý, každý má v něčem chybu a další update přijde možná za rok :-D
qulck
nováček
nováček

Post by qulck »

Napadlo me, jestli absence vyhledavani googlem neni zpusobena tim, ze jsem nemel zapnuty mod letadlo. Treba O2 nepovolil google (nemam brandovany, proste jen jako operator) a tim, ze jsem nemel odpojeny gsm modul, to zune rozpozna a stahne verzi bez nekterych funkci? Jinak si nedokazu vysvetlit, proc to u jinych ceskych Lumii 800 jde. A zalozku souvisejici uz vubec nechapu.
ivanii
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 640

Post by ivanii »

Režimem letadlo to nebude. Já jsem tento režim zapnuty pri aktualizaci měl, a též nemam moznost vyhledavače Google a nejdou mi Související polozky v Marketplace.

Jeste bych chtel doplnit, že ty aktualizace nemusí byt nutne 3! Já měl pouze 2 a mam OS: 7.10.8858.136 a FW: 1066.0000.8858.12470 - měl jsem už při koupi telefonu verzi 8779, takže aby to někoho nezmátlo.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

qulck wrote: Takovou věc mě ani nenapadlo zkontrolovat a taky mi ty související nefungujou. Docela blbý, každý má v něčem chybu a další update přijde možná za rok :-D
Další update bude nejpozději do 31.7., kdy Google vypne EAS a MS chystá integraci protokolů CalDAV a CardDAV a tak bude další update :-)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”