Jenze ja reaguji na to, ze jsi psal, ze se na tebe Apple s 5 let starym pristrojem vybodnul. Nikde jsem nerekl, ze Lumia 900 ztrati podporu hned, ale brzy a z meho omezeneho pohledu uz ji nema ted. Ale to je samozrejme uhel pohledu a ocekavani, co to vlastne podpora je. Pokud ti ten telefon staci tak jak je, tak to je samozrejme OK. Nicmene to je OK i ten iPod

A zrovna skype na WP7 funkcionalitu plni velmi mizerne, komunikacni aplikace, ktera neumi bezet na pozadi mi prijde jako spatny vtip.
K iPhonu 4, to je tezke, jsem presvedcen, ze vetsine lidi bude z hlediska aplikaci vyhovovat vyrazne vice, nez Lumia 900, protoze na te 4ce pusti 95 procent aplikaci naprosto bez problemu (tech 5 procent budou HW narocne hry). A tech 95 procent bude fungovat i za 3 roky, protoze zasadni prelom byl iOS4.3 (ktery vetsina aplikaci vyzaduje). Podobne jako u Droidu je to momentalne verze 2.3, ktera je ta zasadni, na kterou vetsina developeru pise (pokud to jde). Nezapominal bych na to, ze Apple stale podporuje 3Gs, ktery je z roku 2009 a bezi na nem posledni iOS (otazka je samozrejme jak a za to Apple v podstate sklidil kritiku). 4ka mi dnes prijde jako kompromis, ale z hlediska aplikaci lepsi nez L900. Tim ovsem nerikam, ze L900 nebude slouzit dobre tomu, kdo je proste spokojen tak jak telefon je a prida par zakladnich aplikaci.
Chci tim rict, ze ja osobne bych si uz WP7 nekoupil (ac mi ten system prisel vyborny) a dival bych se na WP8. To ostatne mozna udelam, ale ne drive, nez se WP8 telefony prestanou restartovat (coz tady rada lidi povazuje za normalni), az se odladi nektere HW problemy u konkretnich modelu a take az nekdo vyrobi WP8 telefon, ktery bude mit slusnou baterku a nebude velky jak padlo do vody.