Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Kdyby to někoho zajímalo, tak přes NaviFirm jsou opět přístupné PORTICO updaty navíc konečně vč. českého!!!
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
a nevíš kdy se ho dočkám ofiko?
To netuším, ale podle tohoto článku:
http://www.symbiantweet.com/portico-upd ... -lumia-920" onclick="window.open(this.href);return false;
byla dnes zahájena jejich oficiální distribuce
http://www.symbiantweet.com/portico-upd ... -lumia-920" onclick="window.open(this.href);return false;
byla dnes zahájena jejich oficiální distribuce
-
bouskat
- stálý přispěvatel

aktualizace by měli mít všechny telefony do konce března tak počítám že na ty česky ve to dostane 30.3.2012.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Aktualizace jde ven najednou uz nyni,i pro ty "ceske".
- amentma
- častý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...
skusil som manualne vyhladat update cez nastavenia v telefone, zatial nic... (cesky fw). uvidime ako dlho to bude trvat oficialnou cestou 
-
martintrojanek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP
k updatu: myslíte, že má cenu downgradovat na český firmware (z německého portica) a počkat na ofiko aktualizaci?
k vybíjení baterie: dnes mám nový poznatek k vybíjení baterie. Aplikace mybattery to dělat nebude. Už podruhé totiž pozoruji rychlé vybíjení telefonu po situaci, že telefon dojde pod 20 procent, v tom případě mám nastaveno, aby se zapnul spořič baterie, potud v pořádku, spořič se zapne, všechny tasky na pozadí se vypnou. Jakmile připojím nabíječku, spořič se vypne a aktivuje VŠECHNY úlohy na pozadí - i ty které mám ručně vypnuté, jako je Nokia Drive Beta +, pokud si toho nevšímám, po odpojení nabíječky dojde opět k rychlému vybití, tak za mě si myslím, že na 99 procent to dělá navigace od nokie, jak je ručně vypnutá, telefon se nevybíjí, co myslíte?
k vybíjení baterie: dnes mám nový poznatek k vybíjení baterie. Aplikace mybattery to dělat nebude. Už podruhé totiž pozoruji rychlé vybíjení telefonu po situaci, že telefon dojde pod 20 procent, v tom případě mám nastaveno, aby se zapnul spořič baterie, potud v pořádku, spořič se zapne, všechny tasky na pozadí se vypnou. Jakmile připojím nabíječku, spořič se vypne a aktivuje VŠECHNY úlohy na pozadí - i ty které mám ručně vypnuté, jako je Nokia Drive Beta +, pokud si toho nevšímám, po odpojení nabíječky dojde opět k rychlému vybití, tak za mě si myslím, že na 99 procent to dělá navigace od nokie, jak je ručně vypnutá, telefon se nevybíjí, co myslíte?
-
htcjirka
- smartmaniak

Navigace drive vybijela Lumii 920 kdyz byla na pozadi,ale po tom co vysel update Nokia Drive tak jre jiz vse v poradku.Me osobne bezi porad na pozadi a s baterii/vybijenim problem nemam.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Pokud navigace opravdu běží na pozadí (= naviguje), tak je jasné, že se telefon vybíjet musí. Každopádně jakákoliv aplikace, která má povolen běh na pozadí může způsobovat vybíjení baterie.
Jsou asi 3 režimy běhu na pozadí:
- background task + push notifikace: co a kdy poběží si řídí systém, ten aplikacím občas přidělí nějaký čas, aby se např. aktualizoval live tile (u WP7 to šlo zařídit pouze push notifikací)
- run under screen lock: to je už na WP7, aplikace běží i pod zamčenou obrazovkou, ale jen do doby, dokud z ní neodejdeme
- location tracking apps: novinka na WP8, navigační a podobné aplikace mohou běžet skutečně téměř neomezeně na pozadí, na ty je třeba dát si opravdu pozor, chyba vývojáře znamená vybíjení baterie, se kterým systém nic nenadělá
Jsou asi 3 režimy běhu na pozadí:
- background task + push notifikace: co a kdy poběží si řídí systém, ten aplikacím občas přidělí nějaký čas, aby se např. aktualizoval live tile (u WP7 to šlo zařídit pouze push notifikací)
- run under screen lock: to je už na WP7, aplikace běží i pod zamčenou obrazovkou, ale jen do doby, dokud z ní neodejdeme
- location tracking apps: novinka na WP8, navigační a podobné aplikace mohou běžet skutečně téměř neomezeně na pozadí, na ty je třeba dát si opravdu pozor, chyba vývojáře znamená vybíjení baterie, se kterým systém nic nenadělá
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Martintrojanek: mně se teda po zapnutí spořiče a následném nabití vypnuté tasky znovu nezapnou. Nemáš u nich třeba zatrženou volbu, aby se aktivovaly po příštím spuštění?
-
martintrojanek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP
...Nemáš u nich třeba zatrženou volbu, aby se aktivovaly po příštím spuštění?
To právě nemám aby se aktivovaly při příštím spuštění, stejně po deaktivaci spořiče baterie všechny zapnou. Třeba se mýlím, nemusí to být nutně Nokia drive, ale u mě tomu zatím vše nasvědčuje, mimochodem aktualizovaná je... Jsou to záhady, chtělo by to aby systém sám ukládal kolik kdy si jaká aplikace vzala, aby člověk věděl hned jaká appka to způsobuje.
To právě nemám aby se aktivovaly při příštím spuštění, stejně po deaktivaci spořiče baterie všechny zapnou. Třeba se mýlím, nemusí to být nutně Nokia drive, ale u mě tomu zatím vše nasvědčuje, mimochodem aktualizovaná je... Jsou to záhady, chtělo by to aby systém sám ukládal kolik kdy si jaká aplikace vzala, aby člověk věděl hned jaká appka to způsobuje.
Ahoj, mozna to tu uz nekde je, ale zatim jsem nenasel diskuzi o zhasnutym dislpeji behem hovoru ( nebo spis nerozsviceni ).
Ted mi to dela a je to neprijemny pro vyp hovoru, nebo pro hlasitej poslech. Nemate s tim nekdo taky zkusenost ? Zkousel jsem cistit sklicko, reset, vyp. atom. jas, a nevim co dal
Ted mi to dela a je to neprijemny pro vyp hovoru, nebo pro hlasitej poslech. Nemate s tim nekdo taky zkusenost ? Zkousel jsem cistit sklicko, reset, vyp. atom. jas, a nevim co dal
- mimonaut
- smartmaniak

jj, to je asi problém s proximity senzorem. Buď je zaprášený, nebo nedoléhá kontakt. Schválně zkus vytočit operátora (nebo jiné free číslo) a dát telefon na přímé světlo, třeba pod lampičku. Mělo by to zabrat. To by znamenalo asi nečistotu před proximity senzorem. Pokud ani to nezabere, je možné, že je špatný kontakt. Taky se mi to dělo, ale jak jsem se rozhodl pro reklamaci, najednou to přestalo. Asi se Lumia lekla 
Jde o to, že proximity senzor zajišťuje vypnutí displeje při hovoru, abys něco omylem nezmáčkl třeba uchem. Zjišťuje blízkost objektu. Pokud je na něm nějakej sajrajt (a očividně stačí i trocha prachu), myslí si, že máš telefon u ucha a nechává vypnutý displej..
Jde o to, že proximity senzor zajišťuje vypnutí displeje při hovoru, abys něco omylem nezmáčkl třeba uchem. Zjišťuje blízkost objektu. Pokud je na něm nějakej sajrajt (a očividně stačí i trocha prachu), myslí si, že máš telefon u ucha a nechává vypnutý displej..
Je moc diky, tesne pred tim nez jsem to od tebe cetl, tak jsem jeste cistil a zkousel pri hovoru vypinat a zapinat palcem a po chvilce se to srovnalo a uz to nedela.
Moooc diky za perfektni informace, to se hodi
!!!!!!!!
Moooc diky za perfektni informace, to se hodi
- mimonaut
- smartmaniak

Kdo přehlédl, tak week view je už ve verzi pro WP8 s novými fcemi.. více zde
-
Nyny
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia
Lidi, nevíte někdo o nějaké aplikaci, která by umožňovala na Lumii 920 automatické nahrávání hovorů?
- mimonaut
- smartmaniak

a co se podívat na store? 
S tím automatickým nahráváním máš ale asi smůlu. To by u MS při schvalování asi neprošlo, protože v některých zemích odporuje tato funkce právním normám, MS tuto fci do systému nikdy nezařadí. Takže se to musí obcházet podobně jako v aplikaci co jsem poslal link..
S tím automatickým nahráváním máš ale asi smůlu. To by u MS při schvalování asi neprošlo, protože v některých zemích odporuje tato funkce právním normám, MS tuto fci do systému nikdy nezařadí. Takže se to musí obcházet podobně jako v aplikaci co jsem poslal link..
-
htcjirka
- smartmaniak

Akorat kvalita je bidna,protoze to neumi zaznamenat sluchatko primo ze "systemu".
-
bouskat
- stálý přispěvatel

Jak moc se vám zahřívá telefon při tom bezdratovim nabíjení? Mne úplně brutálně... Ja jen jestli ji mam vyreklamovat mozna je to tím jak hrozne hučí ta nabíječka.
- mimonaut
- smartmaniak

Tak zahřívá se dost, ale to je asi normální u indukce. Hodně se zahřívá, když nechám u nabíjení zaplou tu aplikaci od Nokie - kvůli cpu a hlavně asi kvůli stále běžícímu podsvícení..
Ale jestli hučí, reklamoval bych jí určitě. To není znamení ničeho dobrého..
Ale jestli hučí, reklamoval bych jí určitě. To není znamení ničeho dobrého..